Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי בלם היד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם אני חייב את עזרת המומחים שבכם לגבי הרמת בלם היד תוך כדי נסיעה.

אני נוהג להכנס למגרשי חניה גדולים וריקים ולתרגל הרמות של בלם יד תוך כדי סיבוב ההגה בפניה (צלחת)

ברשותי שברולט קבאליר 96 עם גיר אוטומטי, רציתי לשאול איזה נזק עשוי להגם לרכב עקב הרמת בלם היד תוך כדי נסיעה (מלבד הנזק לצמיגים) בנוסף ארצה לדעת האם עצם הרמת בלם היד במגרשי חניה ריקים מהווה עבירה על החוק.

תודה, מצפה לתגובות ענייניות - מקווה להשתלב בפורום

שלכם - ישמעאל.

פורסם

הרמת בלם יד במגרש חניה אינה עבירה.

להפך. כאשר אתה מסיים את חניית רכבך חובה עליך למשוך בלם יד לפני שאתה יוצא ממנו.

משיכת בלם יד תוך כדי נסיעה, לנהג לא מנוסה, ברכב לא יציב עם התנהגות גרועה כמו של הקאווליאר היא מסוכנת וחסרת אחריות.

במגרש סגור מותר לפי החוק היבש לתרגל בלימות חירום, אבל כשיגיע אליך שוטר - אתה תקבל דו"ח (נהיגה בקלות דעת/נהיגה מסוכנת וכו').

בעניין בלאי לרכב בנסיעה עם בלם יד משוך - מלבד הנזק לצמיגים - גם שחיקה מוגברת לבלמים, מאמץ רב על המנוע, בסיבובים - עומס על מכלולי השלדה ועוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בגישה הזאת אתה לא תשתלב בפורום כ"כ מהר... לא משהו אישי, לא אוהבים פה את הדברים האלו.

מלבד צמיגים, אתה דופק את הבלמים, מן הסתם בלאי, והכבל של בלם היד.

הדבר גם מהווה עבירה על החוק, נהיגה בקלות ראש, קשה לי להאמין שבמקרה תבוא משטרה, אבל מצד שני כל אחד שרואה אותך יכול להזמין משטרה.

ברוך הבא.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני נוהג בטוח, ולא לוקח סיכונים מיותרים בכביש (במיוחד שמדובר בחיי אדם)

המטרה של הרמת בלם היד היא על מנת לשפר את יכולת השליטה ברכב ולדעת כיצד הוא מתפקד במצבים שכאלו. אני מבין שלא מדובר בנזק בילתי הפיך אלא בנזק מינימאלי יחסית לרכב, תודה לעונים מי שיכול להוסיף דעות קצת יותר מקצועיות כיצד לבצע זאת באופן מקצועי ונכון ואולי אם יש למישהו סרטון שממחיש בצורה מאוד ברורה כיצד יש לבצע את הרמת בלם היד תוך כדי נסיעה..

שוב אני אני מזכיר שלעולם לא אשתמש בבלם היד תוך כדי נסיעה בייחוד שמדובר פה בסיכון, הכל נעשה כתרגול במגרש חניה ריק.

פורסם

לא ממש הבנתי משהו... אתה עלול בטעות להרים בלם יד תוך כדי נסיעה? אני לא מבין למה לתרגל את זה אם אתה לא תעשה את זה בכביש...

אם כבר אתה יכול לתרגל במגרש סגור (וריק שרק אתה נמצא בו ואין בו לא אנשים ולא רכוש של אחרים) כניסה לפנייה במהירות גבוהה, תת-היגוי וכדומה... זה אולי יכול לעזור לך, שכן אלו דברים שעלולים לקרות גם בכביש... (לפי דעתי זה עדיף על פני הרמת בלם יד...)

הדרך הכי טובה לשפר את יכולת השליטה ברכב היא לקחת קורס לנהיגה מתקדמת... זה ילמד אותך הרבה יותר מאשר הרמות הבלם יד, וגם יגרום פחות נזק לרכבך..

פורסם

אוקי, תודה רבה לכל העונים

האמת שגם הרמת בלם היד גרמה לי להנאה מסויימת, אבל עכשיו אחרי שאני מבין הכל אני חושב שאני אחדול מהפעולה כי גם אני חושב שהבנתי איך לשלוט ברכב שלי במצבי לחץ שכאלה.

בכל מקרה יש לי שאלה נוספת: אני בחור צעיר ואני רוצה לקנות רכב זול(סיביבות ה10000) שיוכל לשמש אותי לנסיעות קורובת לעבודה וגם למעט נסיעות של הנאה במסלולי מכשולים וכו'...

על איזה רכב אתם ממליצים בטווח המחירים הזה?

פורסם

האמת שגם הרמת בלם היד גרמה לי להנאה מסויימת, אבל עכשיו אחרי שאני מבין הכל אני חושב שאני אחדול מהפעולה כי גם אני חושב שהבנתי איך לשלוט ברכב שלי במצבי לחץ שכאלה.

בכל מקרה יש לי שאלה נוספת: אני בחור צעיר ואני רוצה לקנות רכב זול(סיביבות ה10000) שיוכל לשמש אותי לנסיעות קורובת לעבודה וגם למעט נסיעות של הנאה במסלולי מכשולים וכו'...

כמה נקודות -

1. אני לא חושב שהבנת משהו מהרמת בלם יד, בטח שלא במצבי לחץ.

הדבר היחיד שאולי הבנת זה מה קורה לאוטו שמרימים בו בלם יד באמצע נסיעה, וגם זה לא במאה אחוז.

זה לא עוזר לכלום, ואפילו להפך.

מאוד לא מומלץ להרים בלם יד במהלך נסיעה במצב לחץ, רוב הסיכויים שזה ייגמר בטוטל לוסט של הרכב ובנזקי גוף ברמה כלשהי ואולי אף במוות.

ללמוד נהיגה לומדים בקורס נהיגה מתקדמת, ורק שם.

(גילוי נאות - הכותב הוא נהג מירוצים ומדריך לנהיגת מסלול בארה"ב כבר כמה שנים)

2. שאלות בנושא ייעוץ לרכישת רכב יש לכתוב בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" ולא בפורום הכללי.

מוטי.

פורסם

אני כמובן מסכים על המנהלים.

אבל בואו לא נהיה צבואים.

הרי ברור שכל אחד מאיתנו עשה או עושה את זה בלי קשר למצבי לחץ אוח חרטא כזה.

הרי כולנו אוהבים רכבים וכולנו עושים את זה בשביל הכיף (לנהוג,לקרוא מגזינים וכו')

אז בבקשה די עם הנהיגה המתקדמת. כלומר ברור שזה חשוב וברור וברור שלא למודים כלום מ"צלחות"

אבל בשביל הכיף כל עוד זה במקום ריק ונוקט באמצעי זהירות אין בעייה שיעשה את זה עד מחר . מה אכפת לכם מהאוטו שלו?

כי הרי בלי שטויות איפה היינו היום? אני זוכר שרשור שבו כותבו שטויות שנעשו עם הכב גם חברי הפורום הבכירים השתתפו בו וסיפרו על דברים טיפשיים מטורפים ומאוד מסוכנים (ע"ע sronsis והמרדפים שלו)

אז אל תפסיקו להנות.

כמובן אם אתה רוצה ללמוד לצאת ממצבים מסוכנים וסתם לנהוג יותר טוב אתה חייב קורס.

גילוי נאות הכותב הוא עוד ילד "נהג חדש" שנהנה להרים את בלם היד להריח את הצמיגים לשמוע את המנוע ולהרגיש כוחות הג'י.

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם
אני כמובן מסכים על המנהלים.

אבל בואו לא נהיה צבואים.

הרי כולנו אוהבים רכבים וכולנו עושים את זה בשביל הכיף (לנהוג,לקרוא מגזינים וכו')

אז בבקשה די עם הנהיגה המתקדמת. כלומר ברור שזה חשוב וברור וברור שלא למודים כלום מ"צלחות"

אבל בשביל הכיף כל עוד זה במקום ריק ונוקט באמצעי זהירות אין בעייה שיעשה את זה עד מחר . מה אכפת לכם מהאוטו שלו?

כי הרי בלי שטויות איפה היינו היום? אני זוכר שרשור שבו כותבו שטויות שנעשו עם הכב גם חברי הפורום הבכירים השתתפו בו וסיפרו על דברים טיפשיים מטורפים ומאוד מסוכנים (ע"ע sronsis והמרדפים שלו)

אז אל תפסיקו להנות.

כמובן אם אתה רוצה ללמוד לצאת ממצבים מסוכנים וסתם לנהוג יותר טוב אתה חייב קורס.

גילוי נאות הכותב הוא עוד ילד "נהג חדש" שנהנה להרים את בלם היד להריח את הצמיגים לשמוע את המנוע ולהרגיש כוחות הג'י.

אני חושב שאתה צודק =]

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

כנראה שאני ואתה לא קראנו את אותו השרשור, כי לי יצא לראות את המשפטים הבאים -

המטרה של הרמת בלם היד היא על מנת לשפר את יכולת השליטה ברכב ולדעת כיצד הוא מתפקד במצבים שכאלו.
עכשיו אחרי שאני מבין הכל אני חושב שאני אחדול מהפעולה כי גם אני חושב שהבנתי איך לשלוט ברכב שלי במצבי לחץ שכאלה.

אז בוא נסכם את זה ככה -

אם אנחנו מדברים על לעשות שטויות במגרש ריק סתם בשביל לשרוף צמיגים, אין בעיה, הבלאי של הרכב לא מעניין אותי

- אבל -

אם הכותב חושב שהוא עכשיו איזה קולין מקריי שבמצב לחץ בכביש הוא ימשוך בלם יד וייתמרן את הרכב מסביב למוקד הסכנה באיזה פליק סקנדינבי הרי שמדובר במשהו מסוכן ביותר וגורלם של הסובבים את הכותב על הכביש מדאיג אותי מאוד.

אז בוא באמת נפסיק להיות צבועים (ב-ע' אגב ולא ב-א'), מי שרוצה לעשות שטויות במגרש ריק שלא יבלבל לנו את המוח על ללמוד שליטה במצבי לחץ כי הוא באמת לא לומד כלום, ושרק לא יעשה שום דבר בכביש ציבורי כי הוא מסכן אחרים.

אז בבקשה די עם הנהיגה המתקדמת.
??

למה, ללמוד לנהוג כמו שצריך באמת זה רע?

מה אתה מאלו שנעלבים שאומרים להם שהם צריכים קורס לנהיגה מתקדמת?

חבר'ה, ללמוד לנהוג טוב באמת זה ה-ר-ב-ה יותר כיף מסתם לעשות שטויות! :-D

ויפה שעה אחת קודם.

מוטי.

פורסם

אתוודה - גם אני חשבתי בעברי שמלבד הכיף שבהרמות בלם היד - יש לכך יתרון בכך שאני לומד את התנהגות הרכב ואולי אוכל לנצל ידע זה למקרי חירום בהם אתמרן כפי שמוטי אמר.

וכמובן שהמסקנה היא - לא.

הרמת בלם היד אינה תסייע כמעט ברוב מצבי החירום שתפגוש בכביש, מעבר לעובדה שזה לא הכי אינסטקנטיבי.

הדבר היחידי שהרמת בלם היד תירגלה אותי הוא נעילת הגה נגדית (וגם זה דבר שלא תמיד נעשה בעת החלקות כיף שכאלו), והתנהגות הרכב בעת אובדן אחיזה רגעי של הצמיגים האחוריים.

אמנם היה לי מקרה כזה, שהגעתי לפניה שמאלה חדה במהירות סבירה אך בהתעלמות מהשלולית שהרטיבה את הצמיגים הימניים שנייה מוקדם יותר, וחוויתי היגוי יתר מצמרר - התנהגתי כמו שהתנהגתי באותן הרמות במגרשים - נעילת הגה נגדית ולחיצת גז עדינה עד שהתחדשה האחיזה (מובן לי שלבטח זו לא הדרך הנכונה לפעול ע"מ לתקן המצב, אך כך התנהגתי באותו הרגע באופן אינסטינקטיבי).

והאמינו לי - בטוחני שהייתי מתנהג בדיוק כך גם אם לעולם לא הייתי מרים בלם יד וחווה החלקה שכזו לפני כן.

אם כך, לבצע עשרות פעמים דבר שלא יהיה בו שימוש כלל, שחוץ מלתרגל התנהגות טבעית במצבים שכאלו למען מקרה הזוי בו רק הצמיגים האחוריים ברכב יאבדו אחיזה - חסר כל טעם.

אז המשך לכייף, אך הקשב למומחים ולך לעשות קורס נהיגה מתקדמת ברגע שיתאפשר לך.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה רבה לכל האנשים שענו לשאלותי!

הזכרתי מס' פעמים שאם אני מרים את בלם היד תוך כדי נסיעה זה רק במגרשים סגורים וחלילה לא באזורים עירוניים (אני גר באיזור שיש בו מושבים רבים וישנם שטחים פתוחים רבים).

בכל מקרה מעולם לא חשבתי על הרמת בלם היד כאלטרנטיבה ליצאה ממצב חירום, העיקר בפעולה זו הוא ההנאה וגם אולי דימוי מינימלי של היגוי יתר.

כנראה שלא התנסחתי נכון...

מאוד שמחתי לקבל תשובות מהירות לשאולותי מאנשים מקצועיים שבאמת מבינים.

תודה

פורסם
התנהגתי כמו שהתנהגתי באותן הרמות במגרשים - נעילת הגה נגדית ולחיצת גז עדינה עד שהתחדשה האחיזה (מובן לי שלבטח זו לא הדרך הנכונה לפעול ע"מ לתקן המצב, אך כך התנהגתי באותו הרגע באופן אינסטינקטיבי).

למה לא ? זו דווקא כן.

אם זו לא הייתה הדרך הנכונה להתמודד אם היגוי יתר חזק אז אתה גם לא הייתה מצליח להתמודד איתו.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

פורד סיירה 1.6 1.8 2.0

אלפא 75, או אלפא 90

אלא הרכבים שתוכל לרכוש בסכום שנקבת בו

ויתרה מכך: גם לא תצטרך להרים את בלם היד בשביל להגיע איתן להיגוי יתר :wink:

ואני מצטרף לכול הממליצים ממקודם : קורס ילמד אותך הרבה דברים חדשים ומהנים

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

אגב של מי הקווליר הסובלת?

ואגב כמה תיקונים קלים, מצד הפורום הטכני, לא נגרם נזק לכבל הבלם ולא למנוע במצבים כאלו.

כשאתה בכביש על רכב אחר, אתה קודם תצטרך לדעת איזה גלגלים ננעלים עם הבלם, כיוון שהוא בולם רק זוג אחד. אצלי זה הקדמי, ויש הבדל!(ניסיתי באופן מבוקר פעם 1 כדי לדעת את ההבדל)

למי שנוסע באזורים של כפרים עויינים, ממליצים ללמוד את הדבר הזה, למקרה של מחסום אבנים+פורעים רודפי שלום. חמי עבד פעם כאדריכל ערים בגוש עציון, והחברה מימנה עבורם אימונים כאלו, כולל צלחות 180. ולבעלי רכבים עם בלם יד הנועל את הזוג הקידמי, מלמדים לבצע זאת ברוורס!

• תוכן חדש...