Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי בלם היד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי אם יש למישהו סרטון שממחיש בצורה מאוד ברורה כיצד יש לבצע את הרמת בלם היד תוך כדי נסיעה..
אולי הסרטון לא ממחיש בצורה מאוד ברורה, כיצד יש לבצע הרמת בלם יד תוך כדי נסיעה. אבל אני אף פעם לא אפספס הזדמנות לפרסם אותו. http://www.carsforum.co.il/misc/forum/january_gymkhana.wmv

פורסם

כמובן אם אתה רוצה ללמוד לצאת ממצבים מסוכנים וסתם לנהוג יותר טוב אתה חייב קורס.

מוטי :roll: אני לא צריך להוסיף "נהיגה מתקדמת" בשביל שתבינו שזה קורס נהיגה מתקדמת או שמה?

בקשר ל"אותו שירשור" מובן מאליו שפותח השירשור כתב את זה כדי שלא נתנפל עליו

וסליחה על שגיאת הכתיב

:beerchug:"אתה אמור לכייף שם" ויין רייני לקווין שוונץ במירוץ שהפך לאחרון שלו :beerchug:

פורסם

וידויי:

ביום שהתחיל החורף האחרון נסעתי למגרש ריק וללא עמודים, ותרגלתי בלימות חירום עם הגה מסובב ובלי.

(בלי בלם יד). תרגלתי גם משהו שדומה להתחמקות ממכשול (קבעתי קו חנייה מסויים כמכשול שאסור לגעת בו בשום פנים ואופן)

וזה לימד אותי המון על ההתנהגות של הרכב שלי בבלימה פתאומית. לפי דעתי נהג שתרגל 10-15 בלימות פתאומיות על רטוב יודע יותר מנהג שלא עשה זאת מעולם. עדיף לתרגל את זה במגרש ריק ולא בעת סכנת חיים אמיתית.

בלם היד- נועד ללמנוע תזוזה של הרכב בעת חנייה, ולכן לא כדאי שתשוך אותו במהירויות של 50 ומעלה. זה לא הייעוד שלו.

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם

מצטער אבל השרשור הזה מעצבן אותי.

הצביעות פה עולה על גדותיה.

בחור יקר, שאלת שאלות ואני אענה לך:

בנוגע לנזק - אתה אכן גורם נזק לרכב שלך. נזק שולי אומנם, פירטו לפני את כל המכלולים שיתבלו בעקבות הרמת הנדברקס, מה שבעיקר יכאב לכיס יהיה הבלאי לצמיגים.

בנוגע לחוקיות - אתה תמיד מסתכן שאיזה שוטר יפרוק עליך כל עול ויאשים אותך בנהיגה לא זהירה (4 נקודות, 500 ש"ח קנס) או במקרה היותר גרוע בנהיגה בקלות ראש (זימון למשפט + ניקנוק).

עצוב לאור העבודה שלדעתי מי שמרים הנדברקס במגרש חניה נטוש רחב ובטוח רק עושה טוב לעצמו.

הוא לומד מה זה היגוי יתר!!!

הוא לומד איך הרכב מגיב בהיגוי יתר.

הוא לומד איך הוא יכול להגיב בהיגוי יתר.

כשזה יקרה יום אחד בכביש הפתוח בגלל אי אילו סיבות (כתם שמן, תאונה או סתם כניסה מהירה לסיבוב וברקס עצבני מבהלה) לדעתי לזה שתירגל לפני במגרש סיכוי הרבה יותר טוב לצאת מזה בשלום.

שתי הערות:

דבר אחד כן כדאי לציין וזה מה שרז אמר לך.

קוואליר זה רכב מעפן, עם יכולות דינמיות נחותות.

ראיתי אותו פעם באירוע מוטורי מתחיל לקפץ תחת היגוי יתר והיה נדמה לרגע כאילו שהוא מנסה להפוך את עצמו בכוח.

ממליץ בחום להתאמן עם רכב אחר.

דבר שני, זה שתירגלת במגרש זה טוב ויפה. אבל כמובן שזה לא פוטר אותך מקורס נהיגה מתקדמת שמומלץ שתעשה. (ואחריו תחזור למגרש לתרגל את מה שלמדת).

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
מצטער אבל השרשור הזה מעצבן אותי.

הצביעות פה עולה על גדותיה.

הצביעות מעצבנת אותך? :roll:

ידידי היקר, יש לך מושג מי יושב מאחרי המקלדת? מי קורא את הנכתב ומה הוא הולך לעשות עם זה?

התשובה היא מן הסתם לא, אז קח דוגמא מצויינת של חוכמולוג לא קטן בכלל שכתב גם כן "שאלה תמימה" באותו הגוון של "מה קורה אם אני מרים בלם יד" ממש פה בפורום שלנו ואפילו לא ממש ממזמן, בבקשה -

משתמש בשם שובבון שואל על הנזקים לרכב שלו בהחלקות במגרש ריק (דז'ה וו?)

אותו משתמש מכריז על זה שפירלי לא יכול על אלוהים חודשיים וחצי אח"כ (כמעט התרסק בגלל השטויות שלו...)

חומר למחשבה, ותגיד אתה עכשיו אם זו צביעות או סתם גילוי אחריות למקרה שמדובר באיזה ילד אידיוט שמחפש להשתולל ובסוף ירסק לאבא'לה את האוטו.

הוא לומד מה זה היגוי יתר!!!

הוא לומד איך הרכב מגיב בהיגוי יתר.

הוא לומד איך הוא יכול להגיב בהיגוי יתר.

כשזה יקרה יום אחד בכביש הפתוח בגלל אי אילו סיבות (כתם שמן, תאונה או סתם כניסה מהירה לסיבוב וברקס עצבני מבהלה) לדעתי לזה שתירגל לפני במגרש סיכוי הרבה יותר טוב לצאת מזה בשלום.

האם הוא באמת לומד מהו היגוי יתר כמו שזה ייתרחש במציאות?

לדעתי לא.

היגוי יתר במציאות מגיע בשתי שיטות - עם עזרת הנהג ובלעדיה.

עם עזרת הנהג אתה מדבר על היגוי יתר תחת כוח במכוניות הנעה אחורית (שאין לפותח השרשור) או העברת משקל יזומה מצד הנהג קדימה בפניה.

בלי עזרת הנהג שוב מדובר בהעברת משקל חריפה קדימה בפניה.

כשאתה מרים בלם יד המשקל לא ממש עובר קדימה כי הגלגלים האחוריים ננעלים (ברוב המכוניות בכל אופן, וממש לא מומלץ להרים בלם יד במכונית שהגלגלים הקדמיים ננעלים).

בקיצור, זה די קרוב לאוננות עם קטלוג של חוטינים לעומת הדבר האמיתי... באמת שהסיכוי שלך ללמוד מזה משהו טוב ויעיל יותר נמוך מציפי שביט כשהיא יחפה.

דעתי הצבועה :-P:wink:,

מוטי.

פורסם

אם כך, לבצע עשרות פעמים דבר שלא יהיה בו שימוש כלל, שחוץ מלתרגל התנהגות טבעית במצבים שכאלו למען מקרה הזוי בו רק הצמיגים האחוריים ברכב יאבדו אחיזה - חסר כל טעם.

מספיק עם ההתלקקות וההתחסדות. חאליק!

כולנו אוהבים מדי פעם לעשות שטויות עם הרכב שלנו, ההבדל בין אדם א' לאדם ב' שאדם א' נכנס למגרש, מסייר קצת, מכיר את השטח לפני, בודק שהוא לא מסכן אף אחד ואז עושה. אדם ב' נכנס, עושה רעש, במקרה הטוב רק נבהל מ-180 שעשה, במקרה הרע משבית את הרכב - ומתמודד עם התוצאות.

יום אחד, אחרי נסיעה לילית, נכנסתי למגרש ריק, באותו ערב ירד גשם. מה שנתן אופי חלקלק

03:00 בלילה (לבערך), סיירתי בסל"ד נמוך, אחרי זה העליתי מהירות ל40 (זנב קצת ברח, לא משהו רציני) ולבסוף הגעתי למצב של הרמת בלם ים, סיבוב של 270 מעלות, אני רואה את כל החזות שלפני מסתובבת במהירות, ואני בשאגות שמחה, שאילולא החלון היה סגור, והיה מישהו במגרש (ולא היה! אלא אם היה שמה זוג בתוך יפנומטית 1600 שלא מצא חדר באותו ליל שישי-לפנות בוקר של שבת קרירה... :lol:) הוא היה מסתכל עלי בתור אחד שאבד דעתו. להגברת אנדרנלין שמתי את מחרוזת ענדי-ז'יה (מרוקאית, סטייה שלי...)

עוד פעם, ועוד פעם, ואני שואג שאגות שמחה בתוך הרכב. ספרתי 6 פעמים באותו לילה.

לבסוף אמרתי מספיק, חתכתי לדרום-ת"א, בדרך הביתה.

מספיק להתחסד ולומר שבלם יד ילמד אותך לשלוט ברכב יותר טוב - הוא לא. כל תינוק יודע לבצע נעילת הגה לצד הנכון ברגע שהזוג האחורי ננעל. לא צריך להיות גאון ברכב בעל ה"כ.

מה שכן, כמו שאמר ישי, הוא יכול לתת לך אינדיקציה (ולו הקלה שבקלות) ברגע שתגיע למצב של היגוי יתר, כיצד תגיב. למרות שבלם יד זה משהו יזום והחלקה - לא. אז לכן בלם יד זה שעשוע ותו-לא.

אתה רוצה באמת לתרגל שליטה למתחילים? (על אחריותך בלבד!)

חפש מגרש כורכר, תסייר בו קצת כדי לבדוק שהוא מישורי, היכן הוא מתחיל והיכן הוא נגמר, בדוק שאין בליטות וברזלים - ותתחיל לנסוע, שתגיע ל-30 קמ"ש (בקטנה) תסובב הגה ימין-שמאל ותנסה להשתלט על הזנב.

ככה אני למדתי. אני לא שולט 100% ברכב שלי, אבל יש לי מושג כלשהו ברגע שמאבדים אחיזה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

מוטי,

כל אחד אחראי לעצמו. מי שבוחר לעשות שטויות אחרי כל האזהרות והסייגים שניתנו - שדרווין יטפל בו, לא לי.

אני מגיב לאנשים פה בפורום בגישה שיש להם את הטיפת אינטלקט הנדרשת (והיא באמת מזערית) כדי להפנים את מה שאני אומר ולהבין שיש בדבר סיכון והם צריכים לשמור על עצמם ועל הסובבים אותם.

ליתר בטחון אני גם מוסיף כמה המלצות שרק יעזרו להם כמו קורסי נהיגה מתקדמת וכדומה וליתר בטחון שני אני חוזר על האזהרות (אפילו שכבר חזרו עליהם 1000 פעמים לפני באותו שרשור).

קשה לי להאמין, ואני באמת מתאמץ, שאחרי כל אלה יבוא הפג, שירסק את עצמו לתוך קיר במגרש חניה רחב אחרי ובגלל שהרים הנדברקס. תנו לאנשים קצת קרדיט.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
מספיק להתחסד ולומר שבלם יד ילמד אותך לשלוט ברכב יותר טוב - הוא לא. כל תינוק יודע לבצע נעילת הגה לצד הנכון ברגע שהזוג האחורי ננעל. לא צריך להיות גאון ברכב בעל ה"כ.

מה שכן, כמו שאמר ישי, הוא יכול לתת לך אינדיקציה (ולו הקלה שבקלות) ברגע שתגיע למצב של היגוי יתר, כיצד תגיב. למרות שבלם יד זה משהו יזום והחלקה - לא. אז לכן בלם יד זה שעשוע ותו-לא.

אלו בדיוק הדברים שהתכוונתי אליהם.

אולי בתחילת דבריי אמרתי שבאותן פעמים ראשונות שביצעתי את הרמת בלם היד הנכסף, חשבתי שהדבר מתרגל אותי לנהיגה טובה יותר ולמידת התנהגות הרכב - אך זה היה בתמימות של ההתחלה, וכבר לאחר הפעם הראשונה הבנתי שיש בסיס לכך בדיוק כפי שאנסה לשבור את ההגה אל תוך משאית בנסיעה איטית כדי לדמות מקרה של תאונה.

אני בהחלט רואה את בלם היד כאמצעי להנאה ותו לא.

אמרתי שבין כה וכה ההתנהגות שלי ברגע אובדן אחיזה פתאומי של הצמיגים האחוריים (שקרה לי - למען האמת רק הצמיג האחורי החיצוני, אך בהחלט גרם לזריקת זנב משמעותית ובלתי צפויה), היא אינסטינקטיבית והייתי מגיב כך בדיוק גם ללא הרמה אחת בעבר.

אז איני מתחסד, אולי לאחר הפעם הראשונה, אך לאחר נסיון מזערי ביותר (אולי הפעם השניה) הבנתי שאין שום סיבה לחשוב שהרמת בלם היד מלמדת משהו לשווא.

בברכה (ובתקווה לראותך שוב בהזדמנות במפגש),

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אולי הסרטון לא ממחיש בצורה מאוד ברורה, כיצד יש לבצע הרמת בלם יד תוך כדי נסיעה. אבל אני אף פעם לא אפספס הזדמנות לפרסם אותו. http://www.carsforum.co.il/misc/forum/january_gymkhana.wmv

נהיגה מרשימה מאוד של ג'רמי (בדקה ה-9).

נהנתי לראות.

גם נהג החיפושית הוא וירטואוז מוכשר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני לא מרשה לעצמי להרים בלם יד אפילו שעשיתי זאת פעמים רבות בקורסי נהיגה מתקדמת.

אבל רגע, יש לי 306 עם דיסקים אחוריים, אז גם ככה זה לא שווה... :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...