Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 9.11.2024 בשעה 21:00, איציק נ. כתב:

הפיורטק 1.2T זה מנוע שזורח בנסיעות בין-עירוניות ומפגין אמינות סבירה (אסתכן ואומר אפילו "טובה") בתנאי נסועה מהסוג הזה, כל זאת כמובן ביחס למנועים שנוסעים ק"מ ממוצע או נמוך (לא, 40K ק"מ בשנה זה לא ממוצע  ;-) ).
החלפות שמן תכופות יחסית ונסיעות ארוכות הן אלו שמונעות את עיקר הדילול של השמן עם הבנזין, מה שמאריך את חיי הרצועה באופן משמעותי וכפועל יוצא את חיי המנוע. לא אהיה מופתע אם תגיע גם ל 150K ק"מ ללא שום תקלה באותם תנאי נסיעה כמו היום.

איציק

ב 89 אלף קמ כשלה הרצועה, בכביש 6 נדלקה נורת לחץ שמן נמוך והרכב עצר בצד. לאחר מכן נגרר ותוקן. הוחזר אלי לפני כמה ימים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין הפתעה, רק מחזק את המלצת אורן להחלפה ב 60 אלף או 4 שנים.

• אהבתי 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
בתאריך 23.12.2024 בשעה 09:56, שחר 1 כתב:

תיראו מופתעים...

ממה? שהרצועה החזיקה 89K כשההמלצה היא להחליף ב-60? אם היית נוסע 29K בלי שמן היית מופתע שהרכב עצר? לא מחליף רפידות ומופתע שהרכב לא עוצר?

נגרר, תוקן, הוחזר לבעלים. וואלה מלודרמה. 

בתאריך 20.11.2024 בשעה 09:58, אבינעם ב כתב:

למרות החיבה הגדולה שלנו לדגם הספציפי הזה, שאחיו המבוגר יותר, שימש אותנו בנאמנות 4 שנים ( + עוד שנה בנאמונת מפוקפקת), נראה שנאלץ ללכת עם העדר לכיוון המועדף פחות

קיצר ויתרת על הרכב שמתאים לך ושאתה אוהב ובסוף תיסע באאוטלנדר🤨 בגלל פאניקה של כמה חברי פורום שמהדהדים את אותה אמירה שרובם (אני מסתכן לומר) ספק אם ראו פיורטק ממושב הנהג, שלא לומר נסעו בו. (מחילה מי שזה לא נכון לגביו). 

תקרא את איציק ואת יוליאן. מחליפים רצועה כל 60K ושמים שמן בתקן היצרן וסוסעים ברכב שטוב ונכון לך. לא צריך לשבור קרן נאמנות בשביל זה. 

אחת... שתיים... שלוש ו...

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני כשעה, Jack457 כתב:

כשההמלצה היא להחליף ב-60?

המלצה של מי? זאת לא המלצת היצרן.

מעבר לכך, במנוע הזה זה לא הכשל היחיד. יש גם כשל בטבעות האטימה. אני לא ממליץ לאך אחד לרכוש מכונית עם המנוע נבלה הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

מצטרף לאי המלצות מעליי, כבעלים של 208 עם מנוע 1.2, לא להתקרב. המנוע פיתח בשנה האחרונה צריכת שמן חריגה של ליטר ל-300 ק"מ, אחרי שגמע בסה"כ 135k ק"מ ואני לקראת שיפוץ יקר שלו. כמו כן, למנוע אין היסטוריה של רצועת טיימינג מתפוררת (אטמוספרי), הרצועה הוחלפה ב-90K ויצאה שלמה ללא פירורים (צילמו לי במוסך גבע את הרשתית במיכל השמן, הייתה נקייה לחלוטין), כך שהמנוע לא חווה הרעבת שמן. כמו כן, הטיפולים בוצעו ברכב כל חצי שנה כמו שעון (הקדמתי טיפולים) תוך שימוש בשמן בתקן 2297. ועדיין זה לא מנע שחיקה של הרינגים, המנועים האלו פשוט מתוכננים להתפגר ב-130K

מתנהלת כרגע תביעה יצוגית, להבנתי במדינות מסויימות בעולם היצרן לקח אחריות והחליף את המנועים האלו ברכבים שנפגעו, הסיכוי שזה יקרה בארץ אפסי ואני כלל לא בונה על זה.

עריכה אחרונה על ידי THELAD
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
לפני 6 שעות, THELAD כתב:

אין היסטוריה של רצועת טיימינג מתפוררת (אטמוספרי)

במנוע האטמוספרי מותקנת הזרקת סעפת, בניגוד למנוע המוגדש המצוייד בהזרקה ישירה, ולכן תופעת דילול השמן בדלק זניחה במנוע זה ולכן לרוב הרצועה לא תתפורר.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בתור בעלים בדימוס של 308 1.2, מצטרף בחום לאזהרה על מנוע 1.2

גם אצלי הרכב טופל בהקפדה יתרה אצל גבע כל 10 אלף קמ, רצועה הוחלפה ב70 ולאחר החלפת הרצועה המנוע התחיל לצרןך כמןת מטורללת של שמן וסופו של הרכב היה להמכר לחלפים בנזיד עדשים.

פורסם

מה היה מצב הרצועה ואיך ידעת להחליף אותה ב 70 אלף?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מניח אצלך היה עוד את הדור ה 1 של הרצועה?

פירקו לך את אגן השמן לראות את הרשתית של המשאבה?

פורסם

לדעתי זה אכן היה דור הראשון כי הרכב היה מודל 2016.

אין לי מושג האמת מה עשו, פשוט אמרתי לגבע תעשה מה שצריך ומה שאתה חושב לנכון.

לדעתי זה אכן היה דור הראשון כי הרכב היה מודל 2016.

אין לי מושג האמת מה עשו, פשוט אמרתי לגבע תעשה מה שצריך ומה שאתה חושב לנכון.

מנגד יש לי חבר שקנה 5008 2020 עם מנוע זהה, וגם הוא ב40 אלף קמ נדלקה המנורה של שמן והתחילה כל הסאגה.

הרכב טופל רק בלובינסקי וננהג בצורה שפויה

פורסם

לגבי צריכת שמן זה מעניין, יש מקרים שאחרי החלפה כאשר הרצועה עוד הייתה בסדר, התחילה צריכת השמן. שלא מובן מדוע.

הרי האם רצועה שלמה והרשתית לא נסתמה, למה פתאום התחילה..

אצלי למשל הרצועה הוחלפה בריקול 2020 ואין צריכת שמן, הרכב כרגע עם 97 אלף.

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 26.12.2024 בשעה 15:39, THELAD כתב:

מצטרף לאי המלצות מעליי, כבעלים של 208 עם מנוע 1.2, לא להתקרב. המנוע פיתח בשנה האחרונה צריכת שמן חריגה של ליטר ל-300 ק"מ, אחרי שגמע בסה"כ 135k ק"מ ואני לקראת שיפוץ יקר שלו. כמו כן, למנוע אין היסטוריה של רצועת טיימינג מתפוררת (אטמוספרי), הרצועה הוחלפה ב-90K ויצאה שלמה ללא פירורים (צילמו לי במוסך גבע את הרשתית במיכל השמן, הייתה נקייה לחלוטין), כך שהמנוע לא חווה הרעבת שמן. כמו כן, הטיפולים בוצעו ברכב כל חצי שנה כמו שעון (הקדמתי טיפולים) תוך שימוש בשמן בתקן 2297. ועדיין זה לא מנע שחיקה של הרינגים, המנועים האלו פשוט מתוכננים להתפגר ב-130K

סעמק.

מלחיץ...

פורסם

בהחלט היה ניתן להסתפק ב 'מלחיץ' ; אבל אם כבר, אז כבר:

אין 'ע' בקיצור \ הטיית הקללה "סאמק". 

• מעניין 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...