Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע פיז'ו 1.2 130 כ"ס

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין, היצרן העולמי, לא שינה את שגרות האחזקה לרצועה כדי לא להגיע להרס של המנוע? היצרן/יבואן לא לוקחים אחריות לאחר 3 שנים על הרס מנוע כתצואה מהתפוררות הרצועה? אין כאן לקיחת אחריות כלשהי? נשמע הזוי

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אם יש נזק למנוע ואתה באחריות אז יחליפו מנוע.

בהתחלה החלפת רצועה הייתה כול 10 שנים או 180 אלף, אחרי זה 6 שנים או 105 אלף. לחלק אין בעיות לחלק יש.

אורן ממליץ על החלפה כול 4 שנים או 60 אלף והחלפת שמן כול 10 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אבל האחריות היא רק ל3 שנים. אחרי 3 שנים לשלם 40 אשח על החלפת מנוע על כשל ידוע זה לא סביר. עם כל הכבוד לאורן, ויש כבוד. יש יבואן ויצרן, הם קובעים מתי להחליף. לעשות טיפול כל 10 ולא כל 15 ולהחליף רצועה כל 60 ולא כל 105 יש לזה משמעויות כלכליות וזמן שאתה משקיע בלשבת במוסכים. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ולקנות רכב עם כשל? אני לא מבין איך מ2018 או השד יודע ממתי יודעים שיש כשל וממשיכים לייצר אותו מנוע בלי מענה לתקלה ידועה של היצרן. מה זה הטימטום והפשע הזה?!

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

סיטרואן נותנת 5 שנים למשל.

אף אחד לא משלם 40 אלף, משלמים על שיפוץ באזור ה 10-12 אלף, יש מקרים של הנחות/רצון טוב,אני מסכים איתך, היצרן פה פישל אבל ממשיך כאילו הכול סבבה.

אני בתור בעלים של קקטוס אצמד להוראות של אורן, עדיף להחמיר ולהיות בטוח.

למה ממשיכים לקנות אותם? כי הם רכבים טובים בכללי. וחלק בכלל לא נתקל בבעיות הללו. עם השנים גם הרצועה שונתה, ממי שרכשתי את הקקטוס רכש לעצמו 2008 חדשה.

בסופו של דבר היצרן עובר לשרשרת ועם תיבה רובוטית. שגם פה הוא צריך להוכיח את עצמו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, Opel Astra GSI כתב:

אבל האחריות היא רק ל3 שנים. אחרי 3 שנים לשלם 40 אשח על החלפת מנוע על כשל ידוע זה לא סביר. עם כל הכבוד לאורן, ויש כבוד. יש יבואן ויצרן, הם קובעים מתי להחליף. לעשות טיפול כל 10 ולא כל 15 ולהחליף רצועה כל 60 ולא כל 105 יש לזה משמעויות כלכליות וזמן שאתה משקיע בלשבת במוסכים. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה ולקנות רכב עם כשל? אני לא מבין איך מ2018 או השד יודע ממתי יודעים שיש כשל וממשיכים לייצר אותו מנוע בלי מענה לתקלה ידועה של היצרן. מה זה הטימטום והפשע הזה?!

זה כרוך במשמעויות כלכליות נכון מאוד וצריך לקחת את זה בחשבון טרם הרכישה של הרכבים האלה מה שהרבה אנשים לא עושים. אגב אם יחליפו כל 105 אלף זה לא בהכרח הרס המנוע אלא זה נע בין פירור שמתפזר במערכת השמן וניתן לניקיון במקרה הטוב לבין שלא יקרה כלום, לבין קריעת רצועה. תלוי גם בתוואי הנסיעה ובטיב השמן וההחלפות שלו. 

היצרן מודע לבעיה ובחר לא לעשות הרבה ולהחליף עכשיו את הרצועה לשרשרת לצד ה"שיפורים" שעשו לגומי של הרצועה אחרי 2021. 

פורסם
לפני 22 שעות, Opel Astra GSI כתב:

פג'ו 2008 החדשה (דגם 2024 אחרי מתיחת פנים) מנוע 1.2 בנזין, 130 כ"ס הוא כבר עם שרשרת וללא מחלות ידועות? מניח שזה אותו מנוע מדגמים קודמים של היצרן ולא חדש.

צריך לקחת בחשבון את המחלה השניה של המנוע - רינגים.

גם אם השרשרת תטפל בבעיות הרצועה, אף אחד לא מבטיח שהבעיה של אכילת השמן תיפתר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...