Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה אני מתלבט כמה ימים אם כדאי לי להוסיף לאזעקה גם מרימי חלונות

האוטו הוא פונטו ספייס ושמעתי שיש לפונטו מחלה של בעיות בחלונות

האם המרימי חלונות יגרמו לבלאי מואץ והאם שמרכיבים את המנגנון מפרקים את החלק של הקונסולה או שאיך זה מתבצע? תודה לעוזרים

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

האם כרגע יש ברכב חלונות חשמל?

אם כן, אין שום מניעה מלשלבם את סגירתם עם דריכת האזעקה.

אם לא, ניתן להתקין מנגנון חשמלי ולחברו לאזעקה, אך קח בחשבון שזה עולה כמה מאות ואמינותו היא לא 100% = יום אחד אתה עלול להיתקע עם חלונות למטה \ אזעקה לא תידרך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא שמעתי על שום בעיות בחלונות!.

בספייס שלי יש מרימי חלונות לאזעקה כבר 5 שנים ללא שום בעיה.

למה בכלל שיהיה בלאי ? אם אין לך את הרכיב הזה אז לפני שאתה יוצא מהאוטו אתה מרים את החלונות, לא? אז במקום שאתה תעשה את זה היחידה דואגת לזה בעצמה בלחיצה על שלט האזעקה! - מה ההבדל?

יחידת מרימי החלונות החשמליים הקדמיים היא קופסה קטנה יחיסת (ממסר?) שמתחברת לחוטים באיזור תיבת הנתיכים (בצד שמאל של ההגה קרוב ללדלת) ולא נמצאת בתוך הדלתות ולא באזור כפתורי החלונות המקוריים או משהו שכזה. למיטב ידיעתי, ההתקנה אמורה להיות פשוטה עם עלות של 150-250 ש"ח, ככה קראתי בעבר. כדאי שתציין איזו אזעקה יש לך.

אצלי באוטו ובפונטו במשפחה יש אזעקת דרגון עם מרימי חלונות ומעולם לא הייתה תקלה!.

אגב, כדי להקל מעט על המצבר אני משתדל לסגור את החלונות כל עוד המנוע פועל לפני עזיבת האוטו אבל אם אני שוכח...יש את האזעקה שתעשה זאת בשבילי.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

הבנתי אנשים תודה רבה הרגעתם אותי

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

ערב טוב לך.

לא ממליץ לך להתקין מרימים אוטומטיים, וזאת מהסיבות הבאות:

1 - לעיתים ביום חם עדיף להשאיר את החלונות פתוחים מעט כדי לא ליצור חממה בתוך המכונית, במיוחד אם היא חונה במגרש עם שמירה וכדומה. מרימים אוטומטיים מונעים ממך את האפשרות הזו.

2 - המרימים האוניברסליים שאני מכיר (הרכבתי בעצמי שני סוגים בשתי מכוניות שלי ובשלישית יש מרים שהורכב בקניית הרכב, וגם תיקנתי אחד כזה שנשרף) עובדים רק לפי זמן, כלומר מרגע שהופעלו הם מרימים את החלון לפרק זמן קבוע. המשמעות היא שבמרבית המקרים מנועי ההרמה של החלון מקבלים זרם למשך 10 שניות ויותר ללא תזוזה (זרם כשהמנוע ב-stall) - זה בודאי לא מוסיף להם בריאות, במיוחד באוטו לא הכי אמין. גם העומס על תמסורת ההרמה הוא מכסימלי.

3 - המרים האוטומטי צורך זרם לא מבוטל אם מדובר בהרמת שני חלונות בו זמנית. אם במקום מרים ל-4 חלונות (המרים כל פעם רק 2 חלונות) ירכיבו לך 2 מרימים של 2 חלונות כל אחד (כי למתקין לא היה או שנשאר לו סטוק ישן וכדומה), הם ירימו בו זמנית את כל 4 החלונות והעומס יהיה עוד יותר גדול.

4 - כשהרכב יתיישן יתכן והזמן המוקצב להרמה לא יספיק ואחד החלונות עלול להשאר פתוח אם קודם לכן היה מורד עד הסוף.

5 - נכון שהרמה של 3 חלונות ניתנת לביצוע ע"י חיבורים באזור שסמוך למשקוף הדלת של הנהג, אבל כדי להרים את חלון הנהג חייבים להוליך שני חוטים לתוך הדלת (אם מתג הרמת חלון הנהג מותקן על הדלת עצמה), ואז יש צורך בהסרת הריפוד הפנימי, חיתוך או קילוף ניילון ההגנה וכדומה.

6 - אמינות המערכת לא מדהימה - כבר קרה שהמרימים לא פעלו, ואם אתה מתרגל לפעולתם לא תבדוק והרכב עלול להשאר פתוח.

יוסי

פורסם

יש רק שני חלונות חשמל וכל הקטע שזה מנגנון מיוחד שמרים חלון חלון ולא את שניהם יחד

פורסם
יש רק שני חלונות חשמל וכל הקטע שזה מנגנון מיוחד שמרים חלון חלון ולא את שניהם יחד

אצלי בספייס האזעקה ומרימי החלונות הותקנו על ידי היבואן. שני החלונות החשמליים מתרוממים יחד! בלחיצה על השלט.

ממה שאני יודע החלונות מפסיקים לעלות ברגע שהם פוגעים במשהו ולפי מה ששומעים מכיוון הדלת ברגע שהחלונות מפסיקים לעלות גם המנוע שלהם מפסיק לעבוד וזה לא שהמרים חלונות נותן זרם מסויים לפרק זמן קבוע.

אם לפני כיבוי המנוע תעלה את שני החלונות יחד תראה איך הטורים קצת נופלים - כלומר יש להם צריכת זרם, לשניהם יחד, גבוהה, יחסית. לכן, אני משתדל תמיד להעלות אותם עד הסוף לפני הכיבוי מתוך רחמים קלים על המצבר.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...