Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

THP 165 VS 208

ik3

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי שאלה לגבי שני המנועים האלו, מה ההבדלים ביניהם? האם יש בכלל פרט לתוכנה? כי אם נשווה מול ה272 לפי מה שזכור לי המנוע שם מגיע "בנוי" מהחברה.

הסיבה לשאלה היא שהתחלתי להשתעשע ברעיון של להחליף את הדיילי שלי, 

כרגע עם C1 בתור דיילי, ולמרות שסהכ הרכב עושה עבודתו בצורה אמינה, אמנם רק חודשים בודדים איתה, אבל מתחיל להיות לי קשה להצדיק כלפי עצמי נסיעה בה- כי היא לא כזה פשוטה אם אני מתייחס לעובדה שהנסועה שלי על הדילי היא 25-30K בשנה, פעמיים בשבוע קריות-מרכז, ואני רוצה רכב קצת יותר "אנושי", ושלא ירגיש לגמרי "עגלה מתה".

הכיונים שהתחלתי לפזול אליהם הן ה208GTI או הDS3, או במילים אחרות שני אחיות עם מנועים דומים THP 165 או הTHP208, הייתי שמח לשמוע על הדברים הבאים לגבי שני הרכבים ממי שהיו לו כאלו,

מה צריכת דלק ריאלית? האם 1 ל 16-17 סביר וריאלי? (מדגיש שוב רוב הנסיעות הן שיוט ורגוע- 90% לפחות)

מה הבעיות במנוע או נקודות תורפה שצריך להכיר בו(ידוע לי שלפחות בדגמים הקודמים יותר של הפרינס הייתה יצירת פיח קשה מאוד שחיסלה מנועים, זה למה אני לוקח בחשבון שיתכן וצריך יהיה לשים לרכב מתנול, הכיון הוא לאמינות מירבית כלומר 50-60% מים)

האם יש בארץ נסיון עם שיפורים של הרכבים האלו מעבר ל"סטייג 1"?

הסיבה שבכלל הולך לכיון הזה היא כי בזמנו לפני שקניתי את הGTI שהייתה לי הכיון הראשוני שלי בכלל היה ה208GTI, בזמנו לא מצאתי אחת לטעמי אז קניתי פולו, אבל כן היה לי זכור שהרכב היה נוח בצורה בלתי רגילה עם מושב מדהים.

לפני שרושמים שאני רוצה דיילי אז למה שאשפר את הרכב, הסיבה היא כזו, המטרה היא לנטרל בעיות ולתת לרכב לעבוד בצורה הכי קלה ויעילה מבחינתו, מתנול פותר את המחלה המרכזית שגרמה למנוע להיות ידוע לשמצה, כמובן אדאג שהרכב יהיה שקט ולא ימשוך תשומת לב מיותרת.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מנועים די דומים, כמובן שה200/208 עובד יותר קשה אבל התקלות הצפויות דומות:

ממיר קטליטי

אלקטרווואלו של הטורבו

טורבו

פריצת פקק מים בראש מנוע

בית תרמוסטט

מתייג שני חבר'ה עם ניסיון טוב בדגמים האלו:

@nadavd4

@CaR MaN

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, ik3 כתב:

האם 1 ל 16-17 סביר וריאלי?

צריכה משולבת? לא. אצלי ב-208 GTi הייתי מקבל 14 ק"מ לליטר בצריכה משולבת בנהיגה מנהלתית. מנוע מאד חסכוני. למען האמת, לא מכיר מנוע עם ביצועים כאלו שהוא כה חסכוני, ודורש אוקטן 95 בלבד. 

לפני 9 שעות, ik3 כתב:

האם יש בארץ נסיון עם שיפורים של הרכבים האלו מעבר ל"סטייג 1"?

המנוע הזה לא אוהב שיפורים. לא מומלץ. 

לפני 9 שעות, ik3 כתב:

מתנול פותר את המחלה המרכזית שגרמה למנוע להיות ידוע לשמצה

על מה אתה מדבר? איזו מחלה מרכזית? המנוע הזה, הוא מנוע אמין ומוצלח. נקודת התורפה המרכזית היא הממיר שאורך חייו קצר בהשוואה למנועים של יצרנים אחרים, ועלות החלפתו גבוהה. ממיר חליפי לא מחזיק יותר מדי. 

לגבי ההבדל למנוע ה-165 כ"ס, רק זה עם ה-208 כ"ס כולל תזמון שסתומים משתנה גם ביניקה וגם בפליטה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 24 דקות, menir1 כתב:

המנוע הזה לא אוהב שיפורים. לא מומלץ. 

לא מסכים, שנינו מכירים עשרות (!) בעלי 208 gti ו DS3 ששיפרו אותן מרמת תוכנה בלבד ("סטייג' 1") ועד להחלפת טורבו לאחד גדול יותר, עוד לא שמעתי על בעיות מיוחדות שנגרמו להם עקב השיפורים למעט, כמובן, צורך בטיפולים תכופים יותר או בעיות שנגרמו בגלל תוכנה גרועה שלא תואמת את מצב המנוע מלכתחילה.

כמובן שהכל עובד חזק יותר וגם משנה את אופי המנוע ויש לכך השלכות... יחרב את המנוע זה לא.

לפני 24 דקות, menir1 כתב:

לגבי ההבדל למנוע ה-165 כ"ס, רק זה עם ה-208 כ"ס כולל תזמון שסתומים משתנה גם ביניקה וגם בפליטה. 

שכחת כמה 😄

אם משווים את ה 208gti ל DS3 אלה ההבדלים העיקריים:

טורבו טיפה יותר גדול

בלמים גדולים יותר (302 לעומת 283 מ"מ)

הילוכים קצרים יותר, מורגש בעיקר בהילוך שלישי

הבדלים קלים בקשיחות ובכיול של הסרן הקדמי, שתיהן לטעמי רכות מידי כסטוק

פורסם

התייחסתי רק למנוע... 

DS3 גם ככה יותר נדירה מפרארי, אז לא סביר שימצא 😉

לגבי שיפורים, הוא שאל ספציפית למעבר לסטייג''1. אני דבק בהמלצתי לא לבצע. במיוחד אם הוא מתעניין באמינות וחיסכון בדלק. אישית, לא חושב שיש צורך, המנוע מספיק חזק ביחס למשקל. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, menir1 כתב:

על מה אתה מדבר? איזו מחלה מרכזית? המנוע הזה, הוא מנוע אמין ומוצלח. נקודת התורפה המרכזית היא הממיר שאורך חייו קצר בהשוואה למנועים של יצרנים אחרים, ועלות החלפתו גבוהה. ממיר חליפי לא מחזיק יותר מדי. 

לגבי ממיר מניח שהסרה שלו תפתור את הבעיה😂

הכוונה שלי למחלה כמו שציינתי- הצטברות משמעותית מאוד של פיח, היה נפוץ מאוד בגרסאות ישנות יותר של המנוע שהיו בשימוש בפיגו, מיני ובמוו, יתכן אבל שהבעיה צומצמה עם הריביזיות שהיו למנוע.

באותה התקופה היה חייב לעשות ניקוי פיח כל טיפול ולקצר מרווח טיפולים אחרת המנוע מהר מאוד היה עושה השמדה עצמית.

לפני 54 דקות, menir1 כתב:

התייחסתי רק למנוע... 

DS3 גם ככה יותר נדירה מפרארי, אז לא סביר שימצא 😉

דווקא יש גם כאלו וגם כאלו פוטנציאליות בשוק אם כי המחיר המבוקש הוא 150% מהמחירון

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

שכחת כמה 😄

אם משווים את ה 208gti ל DS3 אלה ההבדלים העיקריים:

טורבו טיפה יותר גדול

בלמים גדולים יותר (302 לעומת 283 מ"מ)

הילוכים קצרים יותר, מורגש בעיקר בהילוך שלישי

הבדלים קלים בקשיחות ובכיול של הסרן הקדמי, שתיהן לטעמי רכות מידי כסטוק

מפתיע שכאלו ברקסים קטנים, זה אותו הגודל קליפר אצליהם במקרה? או אם אתה רוצה לעשות השוואה אז חיייב קיט ברקס שלם מהGTI

לפני 6 דקות, nadavd4 כתב:

חוץ מה DS3 אין עוד רכב ספורטיבי עם ה 165 בארץ - המנוע הזה נפוץ בעיקר בג'יפונים ומיניוואנים תוצרת צרפת.

תראה הDS3 לא בדיוק ספורטיבית בכלל, היא סוג של רכב רגיל טיפה זריז יותר.

אם נשווה לרכבים אחרים בתוך ליינאפ של דגם הייתי משווה אותה למיטו TGET או לאון FR

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ik3 כתב:

דווקא יש גם כאלו וגם כאלו פוטנציאליות בשוק אם כי המחיר המבוקש הוא 150% מהמחירון

מחירון זה סטטיסטיקה, והיא תהיה מדויקת בעיקר ברכבים שיש מהם מאות ואלפים בכבישי ישראל.

ברכב שיש ממנו 8 יחידות על הכביש המחירון הוא לא סטטיסטיקה מדויקת, אלא רק הסכום שתקבל אם תרסק את הרכב. נסה להשוות את מחירי השוק של 308gti למחיר המחירון כיום...

לפני 17 דקות, ik3 כתב:

מפתיע שכאלו ברקסים קטנים, זה אותו הגודל קליפר אצליהם במקרה? או אם אתה רוצה לעשות השוואה אז חיייב קיט ברקס שלם מהGTI

הם קצת יותר קטנים (ב208 רגילה הגודל הוא 266), מצד שני הרכב קל יותר וגם חלש יותר. לא משהו שסט רפידות ספורטיביות לא פותר...

החלפה לברקסים של 208 זו עוד דרך פופולרית לפתור את הבעיה הזו :)

לפני 17 דקות, ik3 כתב:

תראה הDS3 לא בדיוק ספורטיבית בכלל, היא סוג של רכב רגיל טיפה זריז יותר.

אם נשווה לרכבים אחרים בתוך ליינאפ של דגם הייתי משווה אותה למיטו TGET או לאון FR

אתה תעליב פה בעלי מיטו :)

בגדול מאוד ה DS3 היא סוג של 208gti אבל קצת פחות בהכל, קצת פחות כוח, קצת פחות חדות וכו' - בהרבה פחות כסף.

הבסיס הוא אותו בסיס ועם שיפורים קלים אתה מקבל בדיוק מה שתקבל אם תשפר 208gti.

אבל בכל מקרה לא תמצא כאלה בזמן הקרוב, אין כרגע אף אחת למכירה למיטב ידיעתי. חפש לך 208gti שמורה וסגור עניין.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 3 דקות, nadavd4 כתב:

מחירון זה סטטיסטיקה, והיא תהיה מדויקת בעיקר ברכבים שיש מהם מאות ואלפים בכבישי ישראל.

ברכב שיש ממנו 8 יחידות על הכביש המחירון הוא לא סטטיסטיקה מדויקת, אלא רק הסכום שתקבל אם תרסק את הרכב. נסה להשוות את מחירי השוק של 308gti למחיר המחירון כיום...

לגבי מחירון ידוע העניין אבל זה לא בדיוק רכב שאמור להיות 50% מעל איך שלא נסובב את זה, בטייפר  זה עוד הגיוני כי זה רכב באמת יחודי וגם שם לא מדובר על מחיר פרסום של 50% מעל.

לפני 6 דקות, nadavd4 כתב:

אתה תעליב פה בעלי מיטו :)

יודע מצויין שזה הדגם הנכון של המיטו😁

לפני 7 דקות, nadavd4 כתב:

בגדול מאוד ה DS3 היא סוג של 208gti אבל קצת פחות בהכל, קצת פחות כוח, קצת פחות חדות וכו' - בהרבה פחות כסף.

הבסיס הוא אותו בסיס ועם שיפורים קלים אתה מקבל בדיוק מה שתקבל אם תשפר 208gti.

אבל בכל מקרה לא תמצא כאלה בזמן הקרוב, אין כרגע אף אחת למכירה למיטב ידיעתי. חפש לך 208gti שמורה וסגור עניין.

יש DS מפורסמת

פורסם (נערך)

50% לא ראיתי, הכי הרבה שנתקלתי בו זה בערך 25% מעל.

אין 165 למכירה כרגע, זו שהיתה מפורסמת בדיוק נמכרה וכל שאר הלוח מלא ב 156 ידניות ופיורטקים אוטומטיות.

פורסם
לפני 2 דקות, nadavd4 כתב:

50% לא ראיתי, הכי הרבה שנתקלתי בו זה בערך 25% מעל.

אין 165 למכירה כרגע, זו שהיתה מפורסמת בדיוק נמכרה וכל שאר הלוח מלא ב 156 ידניות ופיורטקים אוטומטיות.

רואה לבנה בלוח ב45 שזה 50% מעל מחירון בדיוק

פורסם
לפני 34 דקות, ik3 כתב:

הצטברות משמעותית מאוד של פיח

זאת בעיה שהייתה קיימת רק במנוע THP156 ונבעה מכשל בשרשרת תזמון שדפקה את התזמון של מערכת תזמון משתנה. הבעיה לא קיימת במנועים THP 165/200/208/225/272.

הייתי מתרחק ממכוניות שבעליהן התקינו פילטר אוויר פתוח או טבול בשמן - זה מתכון לבניית ג'יפה על השסתומי יניקה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 דקות, menir1 כתב:

הייתי מתרחק ממכוניות שבעליהן התקינו פילטר אוויר פתוח או טבול בשמן - זה מתכון לבניית ג'יפה על השסתומי יניקה. 

אתה מתכוון לK&N רגיל?

יש כאלו שתחליף למקורי עם זרימה טיפה יותר טובה.

מניח שבלי קשר קאצ קאן כנראה יהיה חובה במנוע הזה

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, ik3 כתב:

רואה לבנה בלוח ב45 שזה 50% מעל מחירון בדיוק

נמכרה כבר, כמעט במחיר המבוקש. אני מכיר אישית את המוכר. מכיוון שהמחיר כל כך נמוך הבדל של אלפים בודדים יהיה הבדל עצום באחוזים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...