Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, puk כתב:

התחברתי מאוד לשרשור ולאפשרויות שלך.

שקלת אולי פוקוס (בדגש על גרסת הסטיישן)?

מאמין שבתקציב שלך תוכל למצוא שנתון חדש יותר מאשר שאר האופציות

האמת שבהתחלה חשבתי גם על פוקוס סטיישן, כי תצורת סטיישן זה אחלה אבל תקן אותי אם אני טועה ברכבים האלה יש גיר רובוטי בדיוק כמו שיש לי ברנו פלואנס ואני לא מחבב אותו בכלל. הבנתי שיש כמה ידניות נדירות במיוחד.

לפני 9 שעות, borsood כתב:

נוח לדעתי בעיקר בגלל חתך הצמיגים.

את ההנעה הכפולה אתה מרגיש בעיקר בתחנת הדלק, ובמקרים הנדירים שתיסע בשלג, או כאשר תצטרך להחליף צמיגים.

הגיר הרציף הרבה יותר מורגש ביום-יום והוא דורש הסתגלות או הבנה

המושבים לא נוחים? הרכב הזה מתוכנן לאמריקאים שמנים שנוסעים לקנות עוף אורגני בווגמנס, אמור להיות מכוייל לנוחות.

להנעה כפולה אין יתרון בכבישים רטובים ובסיבובים? תחנת דלק לא אכפת לי כי אני נוסע 500 קילומטר בחודש ואין מצב שהצריכה תהיה גבוהה יותר ממה שהיה לי בוולוו.

הגיר הרציף לא מדמה הילוכים? יותר חשוב לי זמינות כח בעקיפות ובעליות, לא אכפת לי ממכות מומנט, מזמן עברתי את הגיל של מהיר ועצבני😁

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

המושבים לא נוחים?

להנעה כפולה אין יתרון בכבישים רטובים ובסיבובים?

הגיר הרציף לא מדמה הילוכים? יותר חשוב לי זמינות כח בעקיפות ובעליות, לא אכפת לי ממכות מומנט, מזמן עברתי את הגיל של מהיר ועצבני😁

הרכב והמושבים נוחים בהחלט, וגם כיול המתלים אבל לדעתי עיקר הנוחות מגיעה מחתך הצמיגים.

בנסיעה מנהלתית לא מורגש הבדל עצום בהנעה הכפולה.

הנסיון שלי הוא בגרסה ללא ההדמיה של הילוכים, זה תלוי בשנת היצור. לא חסר ממש כח אבל הוא לא נותן את תחושת המומנט (זמינות כח) שמקבלים מהגירים האחרים. או כמו שהבת של דיסקו אמרה פעם "עושה נעים בגב".

אולי ל @lanosforce יהיו תובנות נוספות. הוא מחזיק  B4 כבר כמה שנים טובות.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קראתי את השרשור של @lanosforce יש לו את הדור הקודם עם מנוע 2.0. 

האמת שb4 זאת אופציה שלא ירדה כי הרבה יותר קל למצוא כזו עם קילומטראז נמוך מאשר אאוטבק, והמחיר זול משמעותית. בסך הכל מדובר על רכב דומה למעט מרכב סטיישן והגבהה קלה.

פורסם
לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

האמת שb4 זאת אופציה שלא ירדה כי הרבה יותר קל למצוא כזו עם קילומטראז נמוך מאשר אאוטבק, והמחיר זול משמעותית. בסך הכל מדובר על רכב דומה למעט מרכב סטיישן והגבהה קלה.

לא זוכר עד איזה שנתון, ה-B4 הייתה עם מנוע 2.0 לעומת האאוטבק "החדשה" עם 2.5L.

נהגתי קצת על B4 לפני שרכשתי את האאוטבק, סה"כ לא רעה בכלל (עם מנוע 2.0 ו-350K ק"מ)

אבל ההגבהה הקלה של האאוטבק מלווה גם במתלים קשוחים יותר, וזה עשה לי את ההבדל העיקרי.

מבחינת מחיר ו- VFM, ה-B4 בהחלט נותנת קצת פחות תמורה בשביל הרבה פחות כסף.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בשנים שאני מחפש יש רק מנוע 2.5 עם שרשרת טיימינג, גם בלגאסי וגם באאוטבק.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

קראתי את השרשור של @lanosforce יש לו את הדור הקודם עם מנוע 2.0. 

אני נוהג (אשתי בעיקר) על B4 2010 עם מנוע EJ204 - הסובארו הזו נרכשה מאבא שלי וזה המשיך לB4 2015 עם מנוע ממה שזכור לי FB253 

לגבי הדור הרביעי 2009-2012 ומתיכת הפנים שלו 2013-2014 

באופן ברור ומובהק - תעדיף את שנתונים 13-14 כי נחסכת ממך שם התחזוקה היקרה ביותר והיא רצועת הטיימינג - הם עברו כבר אז לשרשרת טיימינג

דלק ב2 ליטר - 1:10 

ב2.5 1:8.5 

הייתי מעדיף בדור הזה את ה2 ליטר לא בגלל ה"חסכון" בדלק אלא בגלל שהמנוע הזה פחות סובל מבעיות של פריצת אטם ראש או אטם בלוקי שסתומים מה2.5 (שלא אמורים לסבול בשנתונים האלה מאטמי ראש - אולי אטמי בלוק שסתומים).

אבל הייתי בכל זאת בוחר ב2.5 משום שהסחיבה שלו בפער הרבה יותר טובה - היא למען האמת ראויה בעוד שה2.0 מאוד כבד. 

וגם ל2.5 יש זמינות חלפים טובה בהרבה משום שה204 -> לא נמכר כלל בארה"ב ולדעתי גם לא באוסטרליה - קשה בהרבה למצוא חלפים למשל בית מצערת ממש קשה למצוא לעומת זאת ל2.5 קליק אחד באמאזון... 

מבחינת נוחות - הרכב פשוט נוח! בקטע מפגר! 

מרווח, בטיחותי, נוח ונעים ביותר לשהיה - למען האמת זו גולת הכותרת של הרכב וגם אמינות טובה מאוד (טפו טפו) - צריך לדאוג לנקות את בית המצערת פעם בשנה ולהחליף פעם ב50 אלף קילומטרים שסתום PCV ואת שתי הגומיות שלו אם רוצים להנות מהרכב הזה באמת. 

ניתוק מצבר - חשוב לזכור לתת לו ללמוד מיקום מצערת מחדש (זה נכון לכל סובארו). 

לגבי ה2015 - מנוע 2.5 ליטרים מצויין. 

שרשרת טיימינג

פילטר שמן עילי (חשוב מאוד! אם אתם מחליפים פילטר שמן בעצמכם - אחד כזה שמצויין שיש בו שסתום שמונע את חזרת השמן מהפילטר - סכנה למנוע - בבקשה להקפיד על פילטר שמן מקורי או אחד שיש בו את השסתום והוא מתוצרת טובה). 

שסתום PCV מתברג - עם צינורית אחד - כל מאוד להשיג את החלקים האלו בעוד של204 - לא כיף. 

הרכב עם כוח מספק - אפילו טיפה מעבר למספק, לארץ יש לרכב הזה כוח ראוי. 

המושבים קשיחים יותר מהדור הקודם - הרכב ביי פאר יפה יותר בעיצוב שלו. 

מה לבדוק - תביטו על צינור מים רדיאטור עליון - אם יש נסיגת צוואר - להגיד תודה ולהמשיך לאקסמפלר הבא. סבירות גבוהה לאטם ראש - לא בהכרח אבל סממן מסגיר. 

שכחתי להוסיף - לגבי עד כמה הרכבים האלה מדברים גם לנהג שבנו 

הדור של 10-14 - מכוייל לנוחות! מתלים רכים - פשוט מלוטשים היטב 

הרכב מגושם קצת וכבד אבל לא לטעות - יש בו הרבה שפת נהג למרות הכל, למרות הרכינה בכניסה לפניה זה כן רכב שיש לו מה להציע בפן של התנהגות.

הדור של 15 ומעלה הרבה יותר טוב - המתלים מוקשחים במידת מה - הרכב רוכן הרבה הרבה פחות מהדור הקודם וגם מוסיף עוד כוח לחגיגה והגיר הרציף מגיב זריז בהרבה מזה של הדור הקודם. 

מעריך מאוד את הנוחות של זו שאני נוהג בה אבל האחת לבחור בה בעיני היא שנתון 15 ומעלה. 

- מחלות - ממיר מומנט עד שנתון 2018. 

• אהבתי 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלוף! תודה על התגובה המפורטת!

• רעיון טוב! 1

פורסם

ערכתי והוספתי שם עוד קצת

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראיתי. תודה שוב.

מה הכוונה נסיגת צוואר בצינור?

הבעיה עם הממיר מומנט יקרה?

פורסם
בתאריך 16.9.2024 בשעה 09:23, SlowRide כתב:

האמת שבהתחלה חשבתי גם על פוקוס סטיישן, כי תצורת סטיישן זה אחלה אבל תקן אותי אם אני טועה ברכבים האלה יש גיר רובוטי בדיוק כמו שיש לי ברנו פלואנס ואני לא מחבב אותו בכלל. הבנתי שיש כמה ידניות נדירות במיוחד.

כן יש גיר רובוטי, אבל מה הבעיה שלך איתו? מהניסיון המועט שיש לי עם DSG לא הפריע לי בכלל ואני מבין שאין לך הרבה נסיעות בפקקים אז אין ממש חשש לשחיקה של הקלאץ'.
באיזה שנים יש ידניות?

פורסם
בתאריך 16.9.2024 בשעה 18:52, SlowRide כתב:

ראיתי. תודה שוב.

מה הכוונה נסיגת צוואר בצינור?

הבעיה עם הממיר מומנט יקרה?

נסיגת צוואר - החיבור של הצינור לדוד העליון של הרדיאטור. לרדיאטור יש "צוואר" שעליו מתיישב הצינור מים העליון שלו ואיפשהו בצוואר הזה תופסים את הצינור עם חבק (בנד) 

היצרן - מלביש את הצינור העליון עד סוף הצוואר ממש בצמוד לדוד הרדיאטור - אם אתה רואה שהצינור הזה נסוג אחורה איזה ס"מ או שניים... לא טוב. 

ממיר מומנט - זה להוציא את המנוע בעקרון - בסובארו לא מפרקים את הגיר (לפחות לפי הספר) - מוציאים מנוע ומחליפים את ממיר המומנט בינו לגיר. 

כשהצינור יושב תקין זה אמור להראות ככה:

image.png.2600f7cd68d9f28ff5cc463e9f587eb7.png

אם הצינור נסוג אחורה - ואתה תראה סימנים ברורים לזה - יש לך לפחות, בעיה במערכת הקירור במקרה הטוב. 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי ניסן מקסימה למישהו יש ניסיון לשתף?

עלויות אחזקה, בעיות מוכרות, התרשמות כללית?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 17.9.2024 בשעה 09:41, puk כתב:

כן יש גיר רובוטי, אבל מה הבעיה שלך איתו? מהניסיון המועט שיש לי עם DSG לא הפריע לי בכלל ואני מבין שאין לך הרבה נסיעות בפקקים אז אין ממש חשש לשחיקה של הקלאץ'.
באיזה שנים יש ידניות?

לא אוהב את אופן הפעולה שלו, לא מתלהב ממנו בפקקים בעיקר בעליות. רוב הנסיעות שלי ללא פקקים אבל בישראל כי אפשר לברוח מפקקים במיוחד אם גרים בגוש דן. יש לו מחלה ידועה שהמחשב מתקלקל ועלותו לא זולה. כבר תיקנתי את זה ברנו שלי ולא מתחשק לי לעשות את זה שוב ברכב אחר. 

פורסם
לפני 22 שעות, SlowRide כתב:

לגבי ניסן מקסימה למישהו יש ניסיון לשתף?

עלויות אחזקה, בעיות מוכרות, התרשמות כללית?

יש לחבר טוב מהעבודה מקסימה 2016 (לפני הצורה החדשה) הרכב על פניו נראה ספרטני משהו אבל זה רחוק מהמציאות - מנוע 3.6 עם 300+ סוסים מאוד בריאים. 

שתיין דלק? כן אבל אם תיסע רגוע אתה תראה ממנו 1:8 שזה סה"כ יפה מאוד למנוע כזה.

הרכב חזק, זריז ומאוד נעים ונוח.

ממה שאני זוכר - תוודא בבקשה, בגיר שלהם יש קולר גיר מובנה, הן לא סובלות מהבעיות המוכרות עם גירים של JATCO בחלק גדול מאוד מהקונצרן באותן שנים. 

לא ידוע לי על משהו חריג בתחזוקה של הרכב הזה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...