Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אם רוצה לקשור מעל הגג של קיה ספורטאז חפץ כלשהו, איך אפשר לעשות את זה?

ראיתי שיש  רצועת קשירה שאפשר מסביב לחפץ אבל אי אפשר לקשור סביב המוטות שמעל הגגון (כי אין שום רווח להשחיל את הרצועה - אם כן המוטות זה רק ליופי ולא לנשיאת משאות)?

תודה

עריכה אחרונה על ידי m11
תיקון
פורסם

המסילות נועדו להתקנה של מנשאים (מוטות למנשאי אופניים, גגון וכו') ולא לקשירה ישירה של ציוד.

כך זה כמעט בכל הרכבים המודרניים (לדעתי דאצ'יה דאסטר הוא בין הבודדים שבנויים אחרת).

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

גם אצלי בסובארו יש "גגון" אורכי שלא ניתן לקשור אליו כלום.

כשאני רוצה להוביל משהו גדול כמו מזרון או מיטה/ספה,

אני קושר דרך הדלתות (כשהן פתוחות) ומהדק עם קשר 'בלוק נהגים',

זה קצת מועך את הגומיות, וצריך גם לסגור את הדלתות אח"כ, אז משתמש ברצועה שטוחה ולא בחבל עגול.

אם דרוש הידוק אגרסיבי, אני שם חתיכת צינור פלסטיק חתוך בין הרצועה לגומיה.

לנסיעה ארוכה אני קושר גם מהחזית לאחור, משתמש באביזר הגרירה או לשילדה מלמטה.

פורסם

השיטה האהובה עליי ראצט מאיפה ששמים את הג׳ק קשת מעל האוטו עד לצד השני

2 נקודות חשובות 1 לא לימתוח יותר מדיי כי הוא יקווץ׳ את הרכב 2 ללפף את הברזל של הראצ׳ט במטסקנטייפ או משהו דומה במקומות שהוא צמוד לרכב שלא יגרד את הצבע

פורסם
לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

גם אצלי בסובארו יש "גגון" אורכי שלא ניתן לקשור אליו כלום.

כשאני רוצה להוביל משהו גדול כמו מזרון או מיטה/ספה,

אני קושר דרך הדלתות (כשהן פתוחות) ומהדק עם קשר 'בלוק נהגים',

זה קצת מועך את הגומיות, וצריך גם לסגור את הדלתות אח"כ, אז משתמש ברצועה שטוחה ולא בחבל עגול.

אם דרוש הידוק אגרסיבי, אני שם חתיכת צינור פלסטיק חתוך בין הרצועה לגומיה.

לנסיעה ארוכה אני קושר גם מהחזית לאחור, משתמש באביזר הגרירה או לשילדה מלמטה.

למה זה אמור להיות מורכב? מה הבעיה לקחת חבל מספיק ארוך (יש באורך 5 מטר שמותאם במיוחד) ולקשור מעל החפץ, וייכנס דרך החלון שהוא פתוח ואז לא יימעך שום גומייה

פורסם

1. לא קושרים עם חבלים אלא עם רצועות.

2. הקורות אורך שיש לך נועדו להתקנת מוטות רוחב, שאליהן קושרים.

3. החפץ היחיד שהגיוני להוביל ללא קורות רוחב, הוא מזרון. במקרה כזה משחילים את הרצועות במסגרת הדלת. אם תשחיל בתוך החלון, לא תוכל לפתוח דלת ולא לסגור חלון.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 19 דקות, m11 כתב:

מה הבעיה לקחת חבל מספיק ארוך (יש באורך 5 מטר שמותאם במיוחד) ולקשור מעל החפץ,

זה בדיוק מה שאני עושה אבל לא דרך החלון,

כי אני רוצה להיכנס לרכב אח"כ מהדלת ולא דרך החלון...

וגם כדי שאוכל לסגור חלונות בדרך,

וגם כדי להשאיר את הדלתות חופשיות להכניס עוד דברים לאוטו.

ונראה לי גם שלהדק חזק דרך החלון עלול לכופף את המשקוף העליון של הדלת.

פורסם
לפני 12 שעות, amosbmw כתב:

1. לא קושרים עם חבלים אלא עם רצועות.

2. הקורות אורך שיש לך נועדו להתקנת מוטות רוחב, שאליהן קושרים.

3. החפץ היחיד שהגיוני להוביל ללא קורות רוחב, הוא מזרון. במקרה כזה משחילים את הרצועות במסגרת הדלת. אם תשחיל בתוך החלון, לא תוכל לפתוח דלת ולא לסגור חלון.

1 כן הכוונה היתה לרצועות.

2. צריך מוטות רוחב כללים (רק שמתאימים לרוחב הרכב)?

ראיתי שיש סוגים שונים וכאלו שמצוין שמתאים רק למוטות שיש רווח בינהם לגג ולאחרים לא בהכרח צוין.

איך אפשר לדעת מה מתאים לרכב ואיך זה "מתלבש" המוטות הקיימים (יש כמו הלבשה אולי שננעלת על הקיימים)?

3. מה פירוש השחלה במסגרת החלון (היכן אפשר מלבד החלון (איך נלביש דרך החלון ואז נסגור את הדלת, הדלת לא תיסגר טוב)?

פורסם
לפני 4 דקות, m11 כתב:

איך נלביש דרך החלון ואז נסגור את הדלת, הדלת לא תיסגר טוב

מניסיון עם קורולה, אלמרה, יונדאי 10, סובארו...

אין בעייה לסגור את הדלתות על רצועה, ואפילו על חבל עגול 3 מ"מ כמו של כביסה.

הגומיות 'סופגות' את הרצועה/חבל והדלת נסגרת בלי בעייה ובלי נזק.

פורסם
לפני 27 דקות, m11 כתב:

2. צריך מוטות רוחב כללים (רק שמתאימים לרוחב הרכב)?

ראיתי שיש סוגים שונים וכאלו שמצוין שמתאים רק למוטות שיש רווח בינהם לגג ולאחרים לא בהכרח צוין.

איך אפשר לדעת מה מתאים לרכב ואיך זה "מתלבש" המוטות הקיימים (יש כמו הלבשה אולי שננעלת על הקיימים)?

יש מוטות אוניברסליים שמתאימים לטווח רוחב מסויים. הם מתלבשים על פסי האורך הקיימים.

אם קונים מוטות רוחב של יצרן הרכב ייעודיים לאותו הדגם, הרוחב הוא מדויק ומתאים רק לרכב הזה.

1000117680.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 45 דקות, amosbmw כתב:

יש מוטות אוניברסליים שמתאימים לטווח רוחב מסויים. הם מתלבשים על פסי האורך הקיימים.

אם קונים מוטות רוחב של יצרן הרכב ייעודיים לאותו הדגם, הרוחב הוא מדויק ומתאים רק לרכב הזה.

1000117680.jpg

מובן.

אם ראיתי מוטות בסכום של 200 ש"ח (לנשיאת משקל של עד 80 ק"ג שמספיקה למה שצריך) כמובן לא של היצרן, בסכומים האלו זה אמור להיות עמיד בייחוד למים?

פורסם

אם אתה לא מתכוון להוביל גלשנים רטובים, עמידות במים לא רלוונטית.

מפרקים את המוטות כשהם לא בשימוש, הם יוצרים רעשי רוח ומעלים את צריכת הדלק.

נוחות פירוק/הרכבה הכי חשובה.

המשקל המירבי המותר נקבע על ידי יצרן הרכב, לא יצרן הגגון.

יש מכוניות שמוגבלות ל60 ק"ג.

• רעיון טוב! 1

עמוס

פורסם

יש גגון ספוג גמיש עם רצועות מובנות ורצועות קשירה לאוטו ..הרצועות דרך האוטו... הבעיה שאם זה גג שמש פנורמי מומלץ לא לקחת חפצים על הגג

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...