Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעקב איך הילדים נוהגים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

אחיזה נכונה (שתי ידיים באיזור 10/2). ...

אני בהמלצתו של ראם סמואל, אוחז ב 3/9.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אחיזה נכונה (שתי ידיים באיזור 10/2). ...

אני בהמלצתו של ראם סמואל, אוחז ב 3/9.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא אתווכח, כי 10/2 או 9/3 זה דומה מאוד, תלוי במבנה ההגה , ובכל מקרה אתה גם מזיז מעט את הידיים במהלך הנהיגה. מה שחשוב הוא אחיזה בטוחה ושולטת, בניגוד לאחיזה ביד אחת (ואפילו אצבע אחת) בשעה 6 כמו גברבר מצוי. 

אגב, ההמלצה הראשונה שראיתי - במדריך לנהג של פיאט 600 1964 - היתה 10/4. אני לא מבין איך אפשר לנהוג כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

זה לא דומה, כי ב-3/9 האחיזה שלך גם שולטת שווה בשווה על היקף גלגל ההגה וגם לא מפעילה את משקל הידיים בעיקר על החלק העליון.

• רעיון טוב! 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אחיזה נכונה (שתי ידיים באיזור 10/2)

רק כדי להרחיב בעניין הזה - מקור 10/2 הוא בתקופה שלא כל כך רלוונטית לענייננו, בה ההגאים היו גדולים ולא היו הגאי כח, וסיבוב הגה במשיכה ("יד רודפת יד") היה כורח המציאות במידה מסוימת. זה לא נכון כבר בערך 30-40 שנה, לא מידת גלגלי ההגה, לא הכוח הנדרש ולא הטכניקה, ואין שום סיבה להשתמש בה, או באחיזה.

כמו שכתב @itaysamurai אחיזת 3/9 מפעילה כח שווה על ההגה, וגם יותר יעילה בשימוש עם טכניקת סיבוב הגה נכונה.

ולעניין השרשור - @efraimc - מעבר לענייני האמון שהוזכרו כאן, שלח את הילד לקורס נהיגה מתקדמת. יש מספיק מדריכים טובים ומוכרים בארץ, ומה שהוא ילמד בכמה שעות האלה סביר להניח יהיה יותר טוב, יעיל ובטוח מכל מה שלמד בשיעורי הנהיגה, או בנהיגה עם מלווה לחוץ ולוחץ שבטוח שמהירות מעל 80 קמ"ש היא אם כל חטאת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמון לילד זה לא לבוא עמו לשיעורים, ובנהיגת המלווה לתת לו רק חיזוקים על ההחלטות הנכונות שלו

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מה שצריך ללמד את הילדים בתקופת הליווי - בעיקר להסתכל רחוק קדימה ולחזות דברים שיתרחשו בכביש.

אני לא מרשה שום שימוש בטלפון או מוזיקה עד שיש ותק של שנה.

מיד אחרי סיום תקופת הליווי, שולח לקורס נהיגה מתקדמת.

האמון שלי בילדים הוא מוחלט, אוי ואבוי אם הייתי צריך בייביסיטר אלקטרוני, זה כישלון.

כמו כן תמיד מעשיר, לכל נהג, לצפות בסרטונים של תאונות ולנתח את הטעויות שגרמו לתאונה.

אחיזת הגה ב2-10 היא טעות נפוצה משום שהטסטרים ובעקבותם מורי הנהיגה דורשים את זה.

מיד ביום הראשון של הנהיגה עם הרישיון צריך להרגיל ל3-9 לפני שההרגל הלא נכון של 2-10 משתרש.

• אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כנראה שהביטוי 10/2 נותר מימי לימוד הנהיגה שלי (1976-7), מעשית מחזיק אגודל על בשול העליון של החישורים או טיפה מעל. זה טיפה מעל ה-9/3.

בכל מקרה, תודה על ההארה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

אחיזה נכונה (שתי ידיים באיזור 10/2

לא !

זה היה נכון כשההגה היה גדול וללא תיגבור.

אחיזה נכונה היא 3 9  . 

+++ ההמלצה על ראם סמואל 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ראשית, כשאתה מבקש מהילד משהו שאתה לא עושה, הסיכוי שזה וציפיות נוספות שלך יתממשו, פוחת.

כשאתה אומר לו 80 ואתה לא מגביל עצמך, האם ההסבר שלך זה כי אתה תשלוט ברכב טוב יותר? על סמך מה? ניסיון או הכשרה ואימון שעברת? קיבלת המלצה מצויינת מהחברים על הדרכה מעשית.

פורסם

הנקטדה היא שהאמון המוחלט חייב לבוא עם קבלה מוחלטת.

אחרת הילד יפחד לבוא ולספר שכמעט עשה תאונה או דברים שקרו בדררך ולא נוכל ללמד אותו.

כשהבנות שלי הוציאו רישיון גם אמרתי להן שאני יודע שהן ידפקו את האוטו ושזה בסדר גמור וחלק מהלימוד.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אחיזת הגה ב2-10 היא טעות נפוצה משום שהטסטרים ובעקבותם מורי הנהיגה דורשים את זה.

להפתעתי, דרך כמה אחיינים של אשתי שעשו רישיון בשנה האחרונה, הבנתי שמלמדים אותם 3/9.

אבל כל השאר? פחד. לא מלמדים אותם כלום חוץ ממעבר טסט.

אחת מהן לא ידעה איך מכוונים מראות.

לא מדבר על כיוון נכון, אלא בעזרת איזה מתג זה בכלל מתבצע.

אני הייתי מחייב בחוק להכניס לשיעורי נהיגה התנסות במגרש סגור, מעגל החלקה, בלימות, ירידה ועליה מהשוליים, מכשולים מפתיעים וכו'.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, itaysamurai כתב:

אני הייתי מחייב בחוק להכניס לשיעורי נהיגה התנסות במגרש סגור, מעגל החלקה, בלימות, ירידה ועליה מהשוליים, מכשולים מפתיעים וכו'

אם באמת רוצים שילמדו לנהוג צריך להתחיל ללמד בגיל יותר צעיר, שיקבלו היתר מותנה לנהיגה עם ליווי כבר בגיל 16, בגיל 17 יעבור מבחן ראשון, קורס נהיגה מתקדמת כולל מצבי חירום (עלייה מהשוליים, גלגל אחורי מפוצץ, החלקה וכו'), מבחן ואז רישיון חופשי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

תן לילד הדגשים חשובים.

למשל על הסכנה הגדולה לצאת מהרכב באמצע כביש מהיר כדי להחליף צמיג.

תתקין לו מצלמת דרך, חוסך כאב ראש בהמשך. 

תן לו טיפים קטנים לשוטף. . כמו למשל שצריך מזגן על קור כדי להיפטר מאדים בחורף.

תן לו לדאוג לרכב ברמה של בדיקת מי קירור ורדיאטור, לחץ אוויר (ממליץ על משאבה ברכב נטענת המאפשרת הזנת לחץ האוויר הרצוי), 

אגב:  לגבי המהירות, צריך ללמוד לנהוג בהתאם לתנאי הדרך, לפעמים מהירות מותרת תהיה מסוכנת בדרך שעש בה xyz

יש עוד רבות.. אבל שיהיה בהצלחה. 

עריכה אחרונה על ידי ofir1988
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, ofir1988 כתב:

כמו למשל שצריך מזגן על קור כדי להיפטר מאדים בחורף

לא חובה על קור, כן חובה מדחס פועל. מה שמסלק את האדים זה האוויר היבש שיוצא מהמזגן, פחות רלוונטית  הטמפרטורה שלו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...