Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעקב איך הילדים נוהגים

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, itaysamurai כתב:

להפתעתי, דרך כמה אחיינים של אשתי שעשו רישיון בשנה האחרונה, הבנתי שמלמדים אותם 3/9.

אבל כל השאר? פחד. לא מלמדים אותם כלום חוץ ממעבר טסט.

אחת מהן לא ידעה איך מכוונים מראות.

לא מדבר על כיוון נכון, אלא בעזרת איזה מתג זה בכלל מתבצע.

אני הייתי מחייב בחוק להכניס לשיעורי נהיגה התנסות במגרש סגור, מעגל החלקה, בלימות, ירידה ועליה מהשוליים, מכשולים מפתיעים וכו'.

איך נוהגים מבלי לראות את הסביבה כפי שצריך?
אני זוכר משיעורי הנהיגה שלי (מעל ארבעים שנה): מתיישבים ברכב, מכוונים כיסא, מכוונים מראות צד ואמצע (חגורת בטיחות לא היה חובה אז). לא משחבים הילוך וכו' לפני הנ"ל.

• אהבתי 1
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שלימדו משהו זה אחד, אבל בכל מקרה לימוד כיוון המראות בשיעורי הנהיגה לא היה מיטבי, גם לימוד תנוחת הנהיגה וכיוון המושב.

באופן כללי, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם הידע שנרכש בשיעורי הנהיגה הוא לקחת קורס נהיגה מתקדמת כמה שיותר מוקדם, כך שהנלמד בשיעורי הנהיגה לא יספיק להיטמע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• אחראי פורום
פורסם
לפני 39 דקות, Ron Poh כתב:

כנראה שמבחינת אותו מורה נהיגה זה one size fits all.

• מבאס 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לי הכי עזרה ההמלצה לשמור מרחק מהרכב לפני (שומר עד היום ,ביחס למרבית הנהגים הנצמדים).

זכור לי ,שאמרו לי ,שצריך לראות את כל הכביש ולא להתמקד רק ברכב לפני ,אבל לקח זמן לפני שיכולתי ליישם המלצה זו..

איך אתם מצליחים לגשר בין החרדה ,לבין  העיקרון של לתת אמון בילד ,שאולי בשל לחץ חברתי או שתיית אלכוהול ,או אולי רצון להרשים הוא עשוי לטוס עם הרכב?

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

אני זוכר משיעורי הנהיגה שלי (מעל ארבעים שנה): מתיישבים ברכב, מכוונים כיסא, מכוונים מראות צד ואמצע (חגורת בטיחות לא היה חובה אז). לא משחבים הילוך וכו' לפני הנ"ל.

אישית התרגלתי לחגור בגיל11, עם הרכב הראשון במשפחה שכלל חגורות בטיחות).

בשיעור הנהיגה הראשון (כאמור, 1976) למדתי סדר פעולות שכלל התאמת המושב והמראות, חגירת חגורת בטיחות, לחיצת בלם, הוצאה לניוטרל, התנעה והדלקת פנסים. לזכות המורה שהקדים את החוק בדי הרבה שנים.

בשנות ה-90 הבנים שלי למדו מגיל 0 שהאוטו לא מתניע אם אינם חגורים (במושבי הבטיחות), ומעולם לא היתה לי בעיה בנושא החגירה. אבל אשתי למדה את הלקח רק אחרי שנתפסה לא חגורה בפעם השלישית. כנראה ההבדל בין מי שגדל בבית עם רכב לבין מי שהכיר רכב פרטי מבפנים רק בגיל 22.

זו הסיבה שאני טוען שאת הנהיגה הנכונה רוכשים 10-15 שנה לפני שיעור הנהיגה הראשון.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תן לו לצבור נסיון בתקופה הזאת של המלווה. אני בן 22 והוצאתי רשיון בגיל 17 ככה שבמונחים של רוב חברי הפורום זה ממש לפני 5 דקות.

בתקופה הזאת של המלווה אבא שלי נסע איתי למלא מקומות בארץ ועזר לי לצבור את הבטחון הזה. כמו שאתה מפחד עליו תאמין לי שאחרי שהוא יחווה קצת את כבישי ישראל הוא יבין בעצמו מה מסוכן ולמה לשים לב. הדור של היום לומד מהר מאוד ובדרך כלל גם עם זמן תגובה הרבה יותר מהיר מכם הקשישים. תפנים את העובדה שיכול להיות שתוך זמן קצר הוא ינהג יותר טוב ממך ;) 

ודרך אגב, מבין את החשש שלך לא לתת לו לסוע מעל 80 אבל בכבישים שמותר יותר זה יהיה סכנה אם הוא לא יסע במהירות המותרת. וגם להחדיר לו שלעבור את המהירות המותרת זה אסור בתכלית האיסור זה פסול. יש סיטואציות בכביש שאין ברירה וחייב לעבור את המהירות המותרת. (למשל עקיפה בדו-סטרי, מה אכפת לי אם המהירות המותרת היא 80, אני מוריד הילוך ונותן גז לסיים את העקיפה בבטחה כמה שיותר מהר, גם אם אני עוקף טרקטור שנוסע 40) ראיתי מספיק אדישים שעוקפים בדו-סטרי שיש רכב מולם בשאנטי כאילו כולם מחכים להם.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 10 דקות, Aviv13467 כתב:

בתקופה הזאת של המלווה אבא שלי נסע איתי למלא מקומות בארץ ועזר לי לצבור את הבטחון הזה.

זה מעבר לביטחון. זה ללמוד איך יורדים ירידה ארוכה בלי לבשל את הבלמים (וגם לבשל בכוונה כדי שתדע איך זה מרגיש), כבישים דו סיטריים חד נתיביים עם פניות עוורות (מה עלול להפתיע ומתי כן ניתן לעקוף) וכו'.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

אישית התרגלתי לחגור בגיל11, עם הרכב הראשון במשפחה שכלל חגורות בטיחות

לאיזה רכב היו חגורות במושב האחורי בסוף שנות השישים?

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@RK הפשרת החלונות צריכה להיות עם מזגן פועל אבל טמפרטורה מעל טמפרטורת הסביבה (ובמזגן מיכאני עם חוגת הטמפרטורה באמצע). זאת משום שאם המזגן מקרר הוא ייבש את הצד הפנימי של השמשה, אבל יקרר אותה ויגרום עיבוי על צידה החיצוני (ניתן לטיפול באמצעות המגב, אבל עדיף למנוע).

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

זה מעבר לביטחון. זה ללמוד איך יורדים ירידה ארוכה בלי לבשל את הבלמים (וגם לבשל בכוונה כדי שתדע איך זה מרגיש), כבישים דו סיטריים חד נתיביים עם פניות עוורות (מה עלול להפתיע ומתי כן ניתן לעקוף) וכו'.

לגמרי, יש מליון דברים שלא עוברים עליהם בכלל בשיעורי נהיגה, אגב עם כמה שהמורה נהיגה שלי לא היה מושלם הוא כן העיר הערות כאלו בשיעורי נהיגה כמו להזהר בפניות בלי שדה ראייה מתי אפשר לעקוף וכו'...

דרך אגב לא בטוח שיש לך דרך לגרום לילד לעשות את זה אבל מה שלי אישית עזר מאוד בשנים הראשונות שלי היה להסתכל על סרטונים ביוטיוב של הבחור הזה

https://www.youtube.com/@ConduiteFacile

(או כל סרטון כזה או אחר שמלמד משהו חשוב על נהיגה)

זה התחיל בכך שפשוט הבנתי שאין לי מושג איך חונים במקביל, בשיעורי נהיגה מלמדים בצורה מאוד דבילית שיטה עם המראות כנראה כדי לא לבזבז על זה זמן והדבר הראשון שביקשתי מאבא שלי זה שילמד אותי איך חונים התחשב ברכב ולא בטריקים. גם הלכתי ולמדתי מהבחור הזה והבנתי טוב מה הטעויות הנפוצות ונחשפתי לעוד סרטונים מאוד מועילים שלו לגבי טיפים בנהיגה.

עריכה: אגב אני חייב להוסיף, לפעמים יש דברים שצריך ללמוד לבד ואין מה לעשות. נכון שצריך להעביר לילד כמה שיותר טיפים נכונים לנהיגה אבל לא תמיד גם ההורים מלמדים, אישית אני נוהג ברכב כמעט רק על טיטפרוניק, גם כי למדתי נהיגה על ידני ואני מבין את הקונספט של ההילוכים וגם זה מאפשר לי שליטה הרבה יותר טובה בנהיגה בייחוד בכביש בדרך ליישוב שבו אני גר שמלא בסיבובים עליות וירידות ואותי אישית לא לימדו מעולם לעשות את זה או לעשות זאת אפילו בירידות כדי להשתמש בבלימת מנוע.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 58 דקות, tinoki כתב:

למשל לפלימות' ברקודה 1968 הפתוחה שהיתה להורים של חבר שלי - כל נסיעה היתה חוויה.

הנה סרטון של אחת כזאת ב-0:50 אפשר לראות את החגורות מאחור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעתיים, URSH כתב:

שתיית אלכוהול

גם אני וגם הילדים שלי למדו בגיל 6, 

לא מתקרבים לאלכוהול, לא לסיגריות ולא לסמים.

אין את הדברים האלה בבית, ואני יודע ב100% שזה אפילו לא מפתה אותם.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני שעה, tinoki כתב:

ישבתי במושב הקדמי. אתה מדבר על סוף שנות ה-60, תקופה שבה נושא אמצעי הבטיחות היה בחיתוליו, האמצעי הידוע מכולם היה ״פח שוודי״. לא היו מושבי בטיחות, לא היתה הגבלה על הסעת ילדים במושב הקדמי. גם לא היו כריות אויר, שהגיעו למקומותינו באמצע שנו ה-90.

אגב, כשנולד הבן הבכור (1990) הוספתי חגורת בטיחות למושב האחורי (היו נקודות עיגון כך שהיה מדובר בהברגת 2 ברגים) כדי לקשור את הסל קל - כי לרכב מבציר 1982 היו רק 2 חגורות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני שעתיים, URSH כתב:

איך אתם מצליחים לגשר בין החרדה ,לבין  העיקרון של לתת אמון בילד ,שאולי בשל לחץ חברתי או שתיית אלכוהול ,או אולי רצון להרשים הוא עשוי לטוס עם הרכב?

חוק ברזל בעיניי, כששותים לא נוהגים. לחנך מגיל צעיר. לא משנה הכמות. אני משער שגם ההורים הם דמות לחיקוי. אם אחד ההורים מרשה לעצמו כשהוא יוצא לשתות רק כוס אחת של בירה או יין אז גם הילד יחשוב שזה בסדר. אני יודע שלא כולם יסכימו איתי, במיוחד שאני רואה עד כמה הקו חשיבה הזה נפוץ אצל אנשים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...