Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אני מחפש רכב מנהלים עד 100K שח. חשבתי על וולוו S90 2017. אבל ראיתי שהשוק ממש על הפנים. פשוט לא קונים את המכוניות האלו. האם לעשות את הטעות?

המנהל...

פוסטים מומלצים

אין לי שום דבר ספציפי עם רענן שקד

אבל להחליף בטריה לשלט ב30 ש''ח לא כולל מע''מ כשאני קניתי 10 יחידות ב20 ש''ח [אם מישהו צריך בשמחה] זה לא צעד הגיוני בשום מדד.

כמו כן אין שום ענין להחליף בלמים במוסך יבואן התענוג עלה לו 2200 ש''ח !!!!!! כולל מע''מ היה הולך לכל מוסך [אפילו מורשה] היה עולה לו גג 800 ש''ח [וכמובן לא היו גובים לו על הספריי ניקוי...].

ושאלה לפות''ש @המנהל... איפה ראית וולוו S90 2017 ב100000 ש''ח מדובר על לפחות עוד 30 עד 50 אלף?

עריכה אחרונה על ידי רכוב כעומד
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

בתאריך 11.8.2024 בשעה 14:20, המנהל... כתב:

אבל מה יהיה בעוד 3 - 4 שנים?

אני אפסיד בטוח מבחינת המכירה. כנראה ימכר ב60 אלף ומטה.

זאת גם הירידת ערך של מזדה 3 קצת יותר חדשה, זה לא העיקר באוטו הזה.

אני לא מכיר את ה-S90 אבל היו 2 כאלה ל-2 אחים בעלי עסק משותף. אני לא יודע את הדגמים המדויקים. קנו את הרכבים חדשים ומכרו לדעתי לפני שנה וחצי בערך אחרי 100,000 ק"מ. היו להם כמה תקלות בודדות שסודרו במסגרת האחריות ועוד כמה תקלות אחרי האחריות. בשני הרכבים.

ממה שאני זוכר מדובר על כ-10,000 ש"ח עלויות תיקון בשנה לכל רכב (לא במרכזי, אצל חבר שלהם שמתעסק גם בוולוו). זה בלי קשר לטיפולים שוטפים. אז תיקח את זה בחשבון לפני הקניה. זה לא נורא בכלל לרכב סאלון ישן. גם עשו לי סיבוב, רכב מאוד נוח ומפנק.

לך למגרש של וולוו SELEKT (כן הם כותבים את זה עם K משום מה), יש שם מלא S90 שעומדים בקלות מעל שנה כבר, הצמיחו שורשים. אף אחד לא קונה את הרכבים האלה. תבוא לשם והם גם יעשו לך מסאג' תאילנדי רק שתיקח אותם ותפנה להם מקום במגרש.

"If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself."

- Albert Einstein

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה 

אבדוק איתם. 

נראה לי שזה הכיון. ונקווה לטוב. 

מבחינת הוצאות שנתיות, באמת עד עכשיו לא נראה חריג במיוחד .

משהו שאי אפשר לעמוד בו. 

טיפולים לעשות אצל אנשים שמבינים קצת, לא להשתגע עם "מומחים" 

ובתקווה שלא ניפול על תקלות משמעותיות ... ואז אכלתי אותה בתכנון הקמצני, וההוצאה תהיה משמעותית... 

בעזרת השם שלא ניפול על נאחס...

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי וולוו v40 מודל 2014.  מנוע טורבו אקובוסט 1.6 180 כוח. 

מנועים עם דפקט יצור של פורד הוטמעו בווולוו מאחר ופורד היו בעלים של וולוו באותם השנים.

המנוע הלך לעולמו מהר מאוד, הוחלף. המנוע שהוחלף גם הלך. בריחת קומפרסיה מסדק בבלוק באחד הצילינדרים. זה ידוע ונודע לי רק לאחר הקניה. תמיד דאגתי מהגיר ולא ידעתי ש מנוע פורד הוא הבעיה האמיתית.כי הגיר לא של פוקוס הידוע לשמצה.  וולוו עברו מהר מאוד למנועים אחרים והרכבים משנת 2016 היו אחרים. סוג של הודאה בלי לקחת אחריות. בטח בארץ. זה סוד גלוי למי שיודע. זה הכיעור בהתגלמותו של יצרני רכבים שמוכרים מוצר כושל מהייצור והתכנון ולא לוקחים אחריות . מאז אני לא חושב לקנות וולוו. ותמיד בודק טוב טוב באינטרנט על גירים ומנועים כושלים בטרם קונה רכב אחר משומש. זה לא רק בוולוו. זה לגבי כל יצרן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, המנהל... כתב:

תודה רבה 

אבדוק איתם. 

נראה לי שזה הכיון. ונקווה לטוב. 

מבחינת הוצאות שנתיות, באמת עד עכשיו לא נראה חריג במיוחד .

משהו שאי אפשר לעמוד בו. 

טיפולים לעשות אצל אנשים שמבינים קצת, לא להשתגע עם "מומחים" 

ובתקווה שלא ניפול על תקלות משמעותיות ... ואז אכלתי אותה בתכנון הקמצני, וההוצאה תהיה משמעותית... 

בעזרת השם שלא ניפול על נאחס...

אפשר לשאול איזה הודעות מהשרשור שכנעו אותך ללכת על זה? 

כי אני כקורא מהצד השתכנעתי בעיקר להתרחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 52 דקות, Shmelov כתב:

SELEKT (כן הם כותבים את זה עם K משום מה),

ככה מאייתים בשבדית. 

אתה רגיל לאיות באנגלית. 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, zaf כתב:

ככה מאייתים בשבדית. 

אתה רגיל לאיות באנגלית. 

המילה "Selekt" לא קיימת בשפה השוודית.

ככה וולוו בחרו למתג את היד שניה שלהם. בחירה עיצובית.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למדתי משהו חדש 👍

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, topop כתב:

אפשר לשאול איזה הודעות מהשרשור שכנעו אותך ללכת על זה? 

כי אני כקורא מהצד השתכנעתי בעיקר להתרחק.

בסוף זה נראה רכב יקר, אבל כמו שאר הרכבים. שנחשבים ל"מנהלים" או איך שתקרא לזה. 
הוא יאבד ערך, אבל לא שונה מאשר הרכבים בקטגוריה. 
השוק לא חזק. זה נכון. אבל בסוף כמו שכתבו - לכל דבר יש מחיר. ואפשר למכור ולרדת במחיר - אני לוקח את זה בחשבון

הטיפולים - לא יקרים משאר הרכבים בקטגוריה. 

אז למה לא ללכת על הטוב ביותר? 

שנראה יוקרתי ונוח בצורה טובה מהשאר? 

שאלה - מה הרחיק אותך?

אולי אני לא הבנתי נכון דברים...

עריכה אחרונה על ידי המנהל...
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 32 דקות, המנהל... כתב:

בסוף זה נראה רכב יקר, אבל כמו שאר הרכבים. שנחשבים ל"מנהלים" או איך שתקרא לזה. 
הוא יאבד ערך, אבל לא שונה מאשר הרכבים בקטגוריה. 
השוק לא חזק. זה נכון. אבל בסוף כמו שכתבו - לכל דבר יש מחיר. ואפשר למכור ולרדת במחיר - אני לוקח את זה בחשבון

הטיפולים - לא יקרים משאר הרכבים בקטגוריה. 

אז למה לא ללכת על הטוב ביותר? 

שנראה יוקרתי ונוח בצורה טובה מהשאר? 

שאלה - מה הרחיק אותך?

אולי אני לא הבנתי נכון דברים...

רק שתדע אם אתה מתכנן לקנות מוולוו סלקט תתכונן להוציא עוד 30  פלוס אלף שקל הם הרבה פחות גמישים ממוכר מיואש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, 1791yosi כתב:

הייתה לי וולוו v40 מודל 2014.  מנוע טורבו אקובוסט 1.6 180 כוח. 

מנועים עם דפקט יצור של פורד הוטמעו בווולוו מאחר ופורד היו בעלים של וולוו באותם השנים.

פורד מכרו את וולוו בשנת 2010 לסינים, הם המשיכו עם המנועים הללו עד לשנת 2015 שהחליפו למנועים חדשים שלהם, שגם הם סבלו קצת מבעיות בהתחלה.

המנוע הבכיר של פורד, הT6 דווקא אמין משמעותית על פני המנועים הקטנים יותר.

כבר חתמתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני קיבלתי מאבא שלי s80 שנת 2006 שנוסע כמו רכב חדש

רכב מאוד נוח, יציב ומפנק. אמנם למשפחה רכשתי טויוטה קורולה 2020 אבל אני נהנה ליסוע עם הוולוו של אבא (כנראה גם זכרון ילדות)

מה שחשוב לי לציין זה שאבא שלי טיפל אצל בחור בשם אלי בראשון לציון, הוא מומחה בוולוו והבנתי שבעבר המוסך הראשי היה מתייעץ איתו.

שקלתי למכור אותו כי אין לי צורך ב3 רכבים בבית אבל התמורה שאקבל עליו לא מצדיקה את חווית הנהיגה

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, zaf כתב:

המשפט הכי לא נכון לוגית.

בכל אופן רכב שערכו יורד מיום ליום משמיד ערך לא שומר על כלום.  

מהמשפט הזה ניתן להבין שעל שאם תקבל 60 אלף אחרי שרכשת למשל רכב ב 100, עדיף לשלם 110 כדי לקבל 70 אלף 😉

דווקא הכוונה הגיונית מאוד, המסקנה היא שאם הוולוו עלתה 400 אלף בזמנו והטויוטה המקבילה 400 אלף, הוולוו חטפה ירידת ערך משמעותית מאוד לעומת הטויוטה (נניח 20 אחוז לעומת 10 אחוז בשנה) ולכן אתה קונה אותה בזול יותר, ויחד עם המחיר הזול יותר גם האחוזים של הירידת ערך ממשיכים להיות גבוהים יותר ולכן אם תיקח במצב הנוכחי טויוטה שוות ערך בשנתון, בדגם ובאבזור אתה כנראה תשלם יותר עליה מראש לעומת וולוו מקבילה ואכן תקבל שמירת ערך טובה יותר באחוזים.

משמע כדי להגיע לטויוטה מקבילה ברמה עם שמירת ערך טובה יותר תשלם לדוגמה 110 על רכב שירידת הערך שלו 10 אחוז בשנה לעומת לשלם 90 על רכב שירידת הערך שלו 20 אחוז בשנה,  אז יוצא שאתה מראש משלם יותר על הרכב כדי לקבל שמירת ערך טובה יותר (לצד יתרונות וחסרונות אחרים)

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...