Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Supertigre כתב:

אבל זה דגם חדש שיצא לשוק רק לפני מספר חודשים

ממה שאני מבין היא מבוססת על הפלטפורמה של הדור הקודם והמימדים זהים עד כדי פגושים שונים. אני בספק אם שינו שם משהו בגזרת השלדה, החוזק שלה והתכנון אז כמה כבר אפשר לשפר את המצב?
המבחן מתקדם עם השנים וכך גם הרף, הרכב הזה לא ממש התקדם מבחינת הבסיס שלו, זו התוצאה.

נשמע יותר כמו מתיחת פנים מקיפה מאשר "סוויפט חדשה".
האמת שפרט לתא הנוסעים שנראה ששודרג והגיע לשנת 2020 לכל היותר, השאר נראה שדווקא הלכו אחורה.
מבחינת עיצוב לדעתי היא נראית רע, הפנים של הדור הקודם עדיפים בהרבה, ומבחינת מנוע הורידו צילינדר, אלו אף פעם לא חדשות טובות וגם הנתונים מראים שהמנוע הזה פחות גמיש מהקודם.

מה שהשתדרג זה בעיקר המחיר. הרבה כסף לרכב יחסית קטן וצפוף עם בטיחות בינונית מינוס ומנוע של מכסחת דשא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, chrono כתב:

או שהיחס של האנשים פה שגוי, או (במידה והרוב המוחלט מתייחס לציונים האלה ככה) הדירוג לא מכויל כראוי.

היחס של אנשים לציון זה או אחר לא שונה מכל תחום בו למישהו חשוב משהו אחד והוא לא מוכן להתפשר בזה ולאחר זה חסר משמעות. 

לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

ממה שאני מבין היא מבוססת על הפלטפורמה

אכן, פלטפורמה של הדגם היוצא אבל היא לא כזו ישנה, פלטפורמה משנת 2014 כך שזה לא שונה מהמון רכבים אחרים.

פורסם

2014 זה עשור וזה לא מעט זמן.
מה גם שהרכב הזה מראש מאוד קטן ומאוד קל שזה לא מתכון טוב למבחני ריסוק ובטח לא לתנועה בג'ונגל המודרני בין שלל רכבים מאוד מהירים ומאוד כבדים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

ממה שאני מבין היא מבוססת על הפלטפורמה של הדור הקודם והמימדים זהים עד כדי פגושים שונים. אני בספק אם שינו שם משהו בגזרת השלדה, החוזק שלה והתכנון אז כמה כבר אפשר לשפר את המצב?
המבחן מתקדם עם השנים וכך גם הרף, הרכב הזה לא ממש התקדם מבחינת הבסיס שלו, זו התוצאה.

נשמע יותר כמו מתיחת פנים מקיפה מאשר "סוויפט חדשה".
האמת שפרט לתא הנוסעים שנראה ששודרג והגיע לשנת 2020 לכל היותר, השאר נראה שדווקא הלכו אחורה.
מבחינת עיצוב לדעתי היא נראית רע, הפנים של הדור הקודם עדיפים בהרבה, ומבחינת מנוע הורידו צילינדר, אלו אף פעם לא חדשות טובות וגם הנתונים מראים שהמנוע הזה פחות גמיש מהקודם.

מה שהשתדרג זה בעיקר המחיר. הרבה כסף לרכב יחסית קטן וצפוף עם בטיחות בינונית מינוס ומנוע של מכסחת דשא.

ציון הבטיחות מורכב מניקוד להגנה הפיזית - על מבוגרים, ילדים והולכי רגל וציון למערכות הבטיחות

ב-"דגם החדש" של הסויפט הוסיפו "מערכות בטיחות מתקדמות" וגם זה לא עזר לשיפור הדירוג הכולל

פורסם
לפני 7 שעות, אורי מ. כתב:

לא מוכרים יותר סיטרואן C3, פיז'ו 208, סיאט איביזה, רנו קליאו, מאזדה 2, טויוטה יאריס, סקודה פאביה (ואולי עוד ששכחתי)?

כולן אוטומטיות/רובוטיות/גיר רציף. אף אחת מהן לא ידנית. 

לפני 8 שעות, chrono כתב:

בסוף נקודות היחוס בדירוג הזה נקבעות כך מהמכוניות הנבדקות ימלאו את כל הטווח - אחרת אין משמעות לטווח כזה. תחשוב על זה ככה: אם לא היו מכוניות שמקבלות פחות מ-4 כוכבים, זה היה מקשה עליך בתור צרכן להשוות בין המכוניות, כי רובן היו יוצאות זהות מבחינת בטיחות - ואז צריך היה לשנות את הדירוג כך שההבדלים בבטיחות יבלטו יותר.

אני חושב שעתה טועה לעניין כך שצריך שהמכוניות תמלאנה את כל הטווח.

זה נכון למבחן פסיכומטרי או למבחנים באוניברסיטה או ספורט. אז רוצים לדרג.

בעניין בטיחות ברכב המטרה אינה לדרג אלא לשפר את הבטיחות של שוק הרכב. כך שאין בעיה אם כולן תקבלנה 5. ההיפך, זה עדיף. והרף ל 5 הרי עולה כל הזמן.

רכב שהיום מקבל 3 היה מקבל 5 לפני מספר שנים לא רב.

קח דוגמא אחרת. נניח היתה חברת דירוג לשירותי בריאות. וכל ארבעת קופות החולים היו מקבלות 5. או כולן 4. זו בעיה? אם כולן 5 אז מצויין. אם כולן 4 זה פחות טוב אבל לא בעיה בבדיקה, אלא בקופות.

המטרה של הדירוג אינה לעזור לך לבחור אלא להעלות את הרמה. לא חייבים הכרעה.

ואכן לגבי רכבים כמעט כל החדשים מקבלים 4 או 5. ולכן הציון 3 מלמד על רכב שלא עומד בסטנדרט המצופה. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, winner כתב:

ציון הבטיחות מורכב מניקוד להגנה הפיזית - על מבוגרים, ילדים והולכי רגל וציון למערכות הבטיחות

ב-"דגם החדש" של הסויפט הוסיפו "מערכות בטיחות מתקדמות" וגם זה לא עזר לשיפור הדירוג הכולל

דירוג ה-NCAP מורכב מ-3 כוכבים על מבחני ריסוק ושני כוכבים על מערכות העזר. במבחן הזה מערכות העזר קיבלו ציונים יפים (אם כי הניסוחים קצת עמומים), ציוני הריסוק ירודים, ולראיה הרבה אדום, צהוב וחום בדיאגרמות של הבובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסוויפט החדשה, כמו הבלאנו, גם מיוצרת בהודו? 

עם מבחני הריסוק האלה היא באמת מיועדת לעולם 3.

וזה עוד עם מערכות בטיחות אקטיבית שהוסיפו לה עכשיו. בטח בלעדיהן הייתה מקבלת כוכב 1.

מילא אם היה מדובר ביצרן סיני עלום שם, מסתבר שהשם סוזוקי לא מחייב...

עזבו את זה שהעיצוב התכער ממש לדעתי, הורידו צילינדר ועכשיו המנוע 3 צילינדרים בלבד (כתוצאה מכך אמורות להיות יותר ויברציות מאשר בדגם הקודם), יש לה עדיין ברקס תוף מאחורה!

אנחנו תכף ב-2025 והיא מגיעה עם 80 סוסים אטמוספיריים כשסביב כמעט כל רכב חשמלי עם פי 3-4 הספק.

וכל הפינוק הזה בכ-130,000 ש"ח.

אם בחו"ל ישמעו כמה משכורות צריך פה בשביל לקנות צעצוע כזה הם בוודאות לא יאמינו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מאד מאכזב, בעיקר לאחר הדרך שדאצ'יה עשו עם הדאסטר החדשה. מערכות בטיחות מקוריות, תוספת של כריות אוויר, ובסוף ציון כזה...

מה שמצחיק, זה שמהבוקר אני רואה בקבוצות הרומניות של הדאסטר תגובות שמחות כאילו הרכב הוכתר כרכב השנה.

ממש לא מבין על נה שמחים כל-כך

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 21 דקות, Shmelov כתב:

הסוויפט החדשה, כמו הבלאנו, גם מיוצרת בהודו? 

עם מבחני הריסוק האלה היא באמת מיועדת לעולם 3.

וזה עוד עם מערכות בטיחות אקטיבית שהוסיפו לה עכשיו. בטח בלעדיהן הייתה מקבלת כוכב 1.

מילא אם היה מדובר ביצרן סיני עלום שם, מסתבר שהשם סוזוקי לא מחייב...

עזבו את זה שהעיצוב התכער ממש לדעתי, הורידו צילינדר ועכשיו המנוע 3 צילינדרים בלבד (כתוצאה מכך אמורות להיות יותר ויברציות מאשר בדגם הקודם), יש לה עדיין ברקס תוף מאחורה!

אנחנו תכף ב-2025 והיא מגיעה עם 80 סוסים אטמוספיריים כשסביב כמעט כל רכב חשמלי עם פי 3-4 הספק.

וכל הפינוק הזה בכ-130,000 ש"ח.

אם בחו"ל ישמעו כמה משכורות צריך פה בשביל לקנות צעצוע כזה הם בוודאות לא יאמינו.

יש למישהו נתוני מכירות של הדורות האחרונים של הסוויפט? הרושם שלי שהדור של 2016 והלאה לא נפוץ, בניגוד לשני הדורות הקודמים.

אגב, לפי הויקיפדיה מיוצר בהודו. וביפאן.

סוזוקי תמיד היו רכבי VFM, אבל במחיר 130,000 ש"ח איבדו גם את זה. אפשר לקנות איביזה ולקבל עודף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

מיוצר בהודו

שת״פ ותיק עם מרוטי ההודית, במקורו לשווקי דרום מזרח אסיה.

אבל היי, גם אנחנו באסיה 🤪

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 56 דקות, natco כתב:

מה שמצחיק, זה שמהבוקר אני רואה בקבוצות הרומניות של הדאסטר תגובות שמחות כאילו הרכב הוכתר כרכב השנה.

ממש לא מבין על נה שמחים כל-כך

אני מופתע שלא הבנת על מה הם שמחים.
הכל שאלה מול מה אתה משווה את הדאסטר החדש;

אם לדגם הקודם היה כוכב אחד, אז עכשיו לחדש יש שלושה !
זה שיפור ! (על זה הם שמחים).

לפני 43 דקות, sperial כתב:

יש למישהו נתוני מכירות של הדורות האחרונים של הסוויפט? הרושם שלי שהדור של 2016 והלאה לא נפוץ, בניגוד לשני הדורות הקודמים.

אגב, לפי הויקיפדיה מיוצר בהודו. וביפאן.

סוזוקי תמיד היו רכבי VFM, אבל במחיר 130,000 ש"ח איבדו גם את זה. אפשר לקנות איביזה ולקבל עודף.

סוזוקי זה לא יצרן של חדשנות ובטח לא של רכבים שרמת הליטוש שלהם משתפרת מדגם לדגם או שילדה לשילדה... זה יצרן של לקוחות קבועים שלא מעניינת אותם רמת הליטוש של הרכב, בגלל זה הבסיס תקוע עוד בשנות ה 80-90 ורק הבודי (החיצוני) בעיקר משתנה (ומעט).
בשנים האחרונות הם עשו בעיקר 2 דברים: הוסיפו מנוע 1.4T טורבו בנזין לארסנל + מערכת "מיקרו הייבריד" (שלטענת היבואן זה "הייבריד" - אבל כנראה שבית המשפט יוריד עליהם את הגרזן מתישהו שייגמר המשפט) לחלק מהרכבים.
הסיבה שיש עוד אנשים שקונים את הדבר הזה היא אך ורק האחזקה היקרה של הרכבים בישראל, זה מה שמוביל אנשים לשלם סכומים מופרכים על רכב שהדבר היחידי שהוא ממש טוב בו זה שהוא לא מתקלקל הרבה (וגם זה, רק בגלל שהוא נשאר פשוט כמו לפני 20-30 שנה). זה עצוב אבל זו המציאות...

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מחיר מופרך? עד עכשיו מה שהיה טוב בסוזוקי זה מחיר זול, טיפולים זולים ומעט תיקונים. עכשיו, כשכבר לא זול, (130 אש״ח לסופרמיני ? ממש לא זול) כנראה שיהיו פחות קונים.

בעשור הקודם קניתי שלושה סוזוקי, כשהשיקול המרכזי היה שעלו 10-15% פחות מהמתחרות, וגם ניסיון טוב עם שני רכבי ליסינג. בפעם האחרונה שחיפשתי רכב אפילו לא ניגשתי לסוכנות סוזוקי. לא היה להם מה להציע לצרכים שלי..

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

סוזוקי היא גם בין היבואניות האחרונות שהטמיעו ברכבים שלהם מערכות בטיחות מקוריות במקום הצפצפה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 15 שעות, razi_pazi כתב:

כולן אוטומטיות/רובוטיות/גיר רציף. אף אחת מהן לא ידנית. 

צודק. לא שמתי לב שהתיחסת לדגם ידני.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...