Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, דג כתב:

זה מרגיש כמו שרשור שינאה לסוויפט החדשה. הדבר שאני לא מבין הוא למה אנשים שלא מתכננים רכישה של הרכב משקיעם את מרצם בלשנוא אותו...

המגרעה האמיתית היחידה שלו היא תג המחיר בארץ, שיקר בכ-60% ממדינות מערב אירופה.

במידה ובארץ היו מצליחים למכור אותו במחיר השפוי והראוי לו - אני בספק אם אנשים היו יוצאים מגדרם על מנת לשנוא ולהשמיץ עוד רכב מיני ממוצע ולא מתיימר...

זה פורום רכב אז אנשים רושמים מה דעתם על רכבים.
אחרי שנחשפתי ל"איכויות" של הדור הקודם, וקראתי את המבחנים של הדור החדש שלפיהם לא באמת מדובר במהפכה ראיתי צורך לשתף, ותוסיף לזה את מבחני הריסוק המאוד לא מחמיאים.
כמובן שאם המחיר היה שונה היינו שופטים את הסוויפט בהתאם, אבל כשתג המחיר הוא של "מובילת קטגוריה" בשוק הסופר מיני קצת קשה להתעלם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא שונאים אותה פשוט היום יש רכבי סופר מיני מעולים, בשביל לעמוד באותו הסטנדרט, צריך רכב בהתאם. הסוזוקי לדעתי לא.לא בבטיחות ולא בביצועים.

ואפ פחות טובים אז שהמחיר ישקף זאת, במקרה של הסוויפט גם זה לא.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, yor2 כתב:

נתקלתי גם בכתבה. שהספיסטאר. הם יוצאים מאירופה.  ככה שהסוויפט. ומזדה 2 המחיר רק יעלה.

לאט לאט יצרנים יצאו מהשוק האירופי.

זאת דעתי.

מיצובישי ויתרו על עמידה בתקינת ה-gsr המגוחכת.

כתבתי על זה כמה תגובות במעלה השרשור.

לדעתי, יש כאן גם נסיון להפחית מכירת רכבים שלא ממקור מערב-אירופי.

עמידה בתקן היתה מעלה את המיצובישי למחיר שמעל 110 אש"ח, מה שהיה הופך אותה ממילא ללא-אטרקטיבית.

ככה לא היה ג'מיני בארץ במשך שנים ארוכות, וככה דייהטסו נעלמה מהארץ...

אבל אל תגיד כאן מילה רעה על ה- eu ncap. הקונצנזוס הוא שהם האורים והתומים בבטיחות רכב...

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 11 שעות, דג כתב:

הדבר שאני לא מבין הוא למה אנשים שלא מתכננים רכישה של הרכב משקיעם את מרצם בלשנוא אותו...

ניסחת יפה.

בכלל יש לא מעט חובבי רכב שבזים ולועגים למי שרוכש רכבים איטיים/לא נוחים/רועשים וכו מבלי להבין שהקונים הללו לא מראויים ליחס הזה. אלו פשוט היבטים שהם בכלל לא מתעניינים בהם. הם רוצים חסכוני ואמין.

ובאמת לא מפריע להם השאר.

משום מה הלועגים הללו חושבים שאם רק אותם מבולבלים יראו את האור אז הם יבינו כמה הם רוכשים את הרכב הלא נכון...

פורסם (נערך)

לגבי הסוויפט - או יותר נכון - הזיפט, המעבר ל"היברידי" כלל ירידה בהספק ובמומנט ויחד עם הגיר הרציף שבהרבה מצבים לא מבין מה לעשות ולא משנה יחסי העברה כשצריך - מדובר בעגלה מתה, ברמה שלפעמים מסוכנת, מעייפת ומדכאת. חוסר יכולת בסיסי בשמירה על מיקום הרכב בתנועה. 

בנוסף מהלך המתלים אפסי והם נסגרים על כל תיקון או באמפר בכביש. 

הדבר היחיד שעובד כמו שצריך ברכב הזה זה המזגן. 

אין שום מצב או שיקול שמישהו יעלה ואוכל להמליץ על הסוויפט במקום כמעט כל דבר אחר.

נ.ב. רק לשם השוואה - משהו פיצי כמו פיקנטו עולה כמעט 30k פחות, ובמחיר של הסוויפט יש סטוניק.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אין לי בעיה עם סוזוקי. יש לי בעיה עם עיתונות הרכב שלא מספרת על תביעות ייצוגיות כמו אלו למשל:

בעלי רכב צמוד דורשים פיצוי מסוזוקי בגלל ה"ישראבלוף" ההיברידי
או זו למשל, על תיבות ההילוכים הדפוקות ברכבים יפאניים כולל סוזוקי

ועל הישראלים כמו פה בפורום שלא משנה מה יגידו להם, הם יצדיקו את היצרנים וקניה של פחית ב 130K ואוי ואבוי אם מישהו יעז לחשוב אחרת מהם. 

• אהבתי 1
פורסם

באותו עניין, חזרתי עכשיו לחפש רכב חדש בקטגוריית הסופר מיני אחרי החיפוש הקודם שנעשה לפני כ-15 שנה

מסתבר שיש ייצרנים שהתקדמו משמעותי מאז - לדוגמה פיז'ו שהתקדמו מה-206 דאז ל-208 (שגם היא החליפה דורות) ופולקסווגן פולו ששונה משמעותית מזו של 2007

לעומתן, מאזדה 2 וסוזוקי סויפט נמכרות כמעט ללא שינוי מאז ובמקרה של סוזוקי, אפילו הלכו אחורה - הסוויפט של 2007 זכורה לי כמכונית זריזה וחזקה יחסית - לא כמו העגלה שמתארים כאן ☹️

פורסם
בתאריך 10.7.2024 בשעה 19:38, razi_pazi כתב:

בתקופה האחרונה נתקלתי במספר איזכורים כאן בפורום של הסוויפט כסופר מיני הידנית היחידה שנמכרת בישראל (למעט I20N).

בנוסף למימדים הצנועים והמנוע החלש נוסף עוד חסרון משמעותי לחלופה הזו. מה שנשאר לה זו אמינות וידניות....

באיזה צורה בדיוק אתה משווה את הסוויפט לI20N🤔

האחת סופר מיני גנרית ואפרורית, השניה הוט האצ- וככזאת "נמכרת ביותר" בהגדרה היא לא, הפלח שוק שלה מאוד מצומצם

• רעיון גרוע 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, ik3 כתב:

באיזה צורה בדיוק אתה משווה את הסוויפט לI20N🤔

האחת סופר מיני גנרית ואפרורית, השניה הוט האצ- וככזאת "נמכרת ביותר" בהגדרה היא לא, הפלח שוק שלה מאוד מצומצם

לא השוותי בכלל. אם היית קורא בעיון היית מבין.

התייחסתי לכך שכותבים שהסוויפט היא הסופר מיני  הידנית היחידה שנמכרת בישראל.

אבל המדייקים כותבים שהיא לא היחידה אלא שיש גם את ה I20N. וזה מה שכתבתי...

בקיצור לא השוותי אלא כתבתי את הנכון עובדתית: יש שתי סופר מיני ידניות שנמכרות. זה הכל....

ו

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 20 דקות, chrono כתב:

רגע, אז מי בדיוק פרסם את התביעות שהזכרת, אם לא עיתונות הרכב שיש לך בעיה איתה?

זה מגזין אחד מתוך המון. כל השאר שותקים. ראה לינקים קודמים שאחרים הטמיעו. 

פורסם
לפני 5 שעות, itamarg כתב:

אין לי בעיה עם סוזוקי. יש לי בעיה עם עיתונות הרכב שלא מספרת על תביעות ייצוגיות כמו אלו למשל:

בעלי רכב צמוד דורשים פיצוי מסוזוקי בגלל ה"ישראבלוף" ההיברידי
או זו למשל, על תיבות ההילוכים הדפוקות ברכבים יפאניים כולל סוזוקי

ועל הישראלים כמו פה בפורום שלא משנה מה יגידו להם, הם יצדיקו את היצרנים וקניה של פחית ב 130K ואוי ואבוי אם מישהו יעז לחשוב אחרת מהם. 

אני באמת משתדל להבין מה בעצם האמירה שלך ולא מוצא... מלבד לסתירה שכבר ציין כרונו, הדוגמאות שנתת לא מלמדות דבר ייחודי על סוזוקי.

הראשונה בעיה משפטית של מדינת ישראל באיך מגדירה רכב היברידי לצרכי הטבות מס (אגב בגוף הכתבה כתוב גם בפרוש שהבעיה נעוצה במשרד האוצר, ולא אצל סוזוקי).

לצורך העניין, נניח שיש לי טויוטה היברידתית אמיתית... אבל הסוללה לא עובדת ואני כבעלים לא רוצה לתקן אותה. למעשה נוהג על רכב בנזין לכל דבר... האם עדיין אני זכאי להטבת מס? זה כבר מחוץ לעניין הרכב עצמו... זוהי בעיה משפטית מקומית.

לגבי הדפקטים.. נו.. אין מושלם בעולם. תראה לי יצרן רכב אחד שלא נקלע לסיטואציות דומות ולסקנדלים עם רמת שחיתות מופרכת...

פורסם

@winner כדאי שתתעדכן. מאז 2008 הסויפט עבר 3 דורות, כאשר זה של 2011 הוא דגם חדש לגמרי מצמיג ועד אנטנה, ומדובר בדגם מוצלח, גם אם לא המהיר בעיר. לא טרחתי להתעמק בשני הדורות הבארים, עד שנפתח השרשור הנוכחי. אגב, בזמנו. היו לו 5 כוכבי EuroNCAP. מה שמצטייר כאן הוא שהגרסה האחרונה (וכנראה גם זו של 2017) לא מוצלחת.

חוץ מזה, היבואן הישראלי אחר בהכנסת מערכות עזר לנהיגה והסתפק במובילאיי בעוד שיבואנים אחרים ציידו רכבים במיטב הגאדג׳טים הבטיחותיים כבר מרמת הכניסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, razi_pazi כתב:

לא השוותי בכלל. אם היית קורא בעיון היית מבין.

התייחסתי לכך שכותבים שהסוויפט היא הסופר מיני  הידנית היחידה שנמכרת בישראל.

אבל המדייקים כותבים שהיא לא היחידה אלא שיש גם את ה I20N. וזה מה שכתבתי...

בקיצור לא השוותי אלא כתבתי את הנכון עובדתית: יש שתי סופר מיני ידניות שנמכרות. זה הכל....

ו

הייצור של i20N פסק וגם אם אפשר לקנות אותה עכשיו בארץ, זה יחידות אחרונות שנותרו במלאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עוד לא פסו הידניות מהעולם ב 2024, אבל אצלנו כבר כן.

https://www.motor1.com/features/713944/manual-cars-2024/#:~:text=Mini Cooper,making a modest 134 horsepower.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...