Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, itamarg כתב:

אתר מפורסם שלא אזכיר את שמו פרסם עכשיו "סקירה" על הסוויפט. עשו טובה שהזכירו את ה 3 כוכבי בטיחות בנתונים הטכניים אבל בכתבה עצמה? רק דיברו על מערכות הבטיחות.

פשוט כתבה עלובה. ואני בטוח שסוכני המכירות בחברות הליסינג וכו' יעשו את אותו הדבר, פשוט יזכירו את מערכת הבטיחות ולא את מבחני הריסוק (הרי ב"מדד הבטיחות" של משרד התחבורה רכב כזה יופיע כבטיחותי למרות שקיבל ציון עלוב ב euroncap). 

אני לא רואה בכלל סקירות מאתרים ישראלים, יש עיתונות מקצועית (כמה רמות מעל) בחו"ל. שלחו באיזו קבוצה מבחן של YNET שזה בעצם icar אז קראתי שם רק את התגובות שקוטלות את הסוויפט!

הנה מצרף:

https://www.icar.co.il/test_drive/s1tqsh3pr/

:popcorn:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

על הנייר מאזדה 2 טובה יותר מהפחנוע הזה בכל פרמטר. הרכב הזה יכל להיות אטרקטיבי למי שמחפש תחבורה בסיסית עם גיר ידני ב100k ש"ח מקסימום. ב115k זה לשלם יותר מדי על כלום. מוסיפים 7k ואפשר לקנות את המאזדה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תקן אותי אם אני טועה, אני רואה בוויקיפדיה שמאזדה 2 האחרונה יצאה ב2014. אני רואה בeuro ncap שמאזדה 2 נבחנה לאחרונה ב2015 וקיבלה 4 כוכבים. (יש משהו מ2020 אבל זה בכלל יאריס לפי העיצוב)

אני בטוח שהאוטו בטוח מאוד אובייקטיבית, אבל גם בטוח שאם היה נבחן היום אז היה מקבל 0 עגול עם מלא כתבות שמתארות את המאזדה כמלכודת מוות מסוכנת שלא ברור איך במאזדה מרשים לעצמם לשחרר לציבור המסכן.

המבחן הזה נהיה סתם מוגזם. הפלטפורמה של 5 כוכבים שמשתנים כל פעם היא דבילית ומטעה למי שקונה משומש או משווה חדש וישן או דגם עדכני ודגם וותיק. אני באמת לא יודע אם יש הבדל בבטיחות הפיזית לא אקטיבית של אוטו עם 5 כוכבים מ2015 לבין 2024, אשמח אם מישהו שחקר את הנושא יגיד. הם חייבים להחליף את ה5 כוכבים שלהם במספר שעולה כל הזמן.

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אתה בהחלט צודק שמבקרים מי שקונה רכב חדש שיצא לשוק לאחרונה עם 3 כוכבים שהוא רשלן ומפקיר את בטיחותו ומשפחתו. אבל אין בעיה עם מי שרוכש רכב חדש שתוכנן לפני עשור והיום היה מקבל כנראה פחות.

לתחושתי אחת הבעיות במבחנים הללו היא משקל יתר למערכות אקטיביות.

כשרכשתי רכב לפני שנה היה ברור לי שאני רוצה רכב עם מערכות אקטיביות. ואני לא מתחרט על זה.

המעבר לרכב עם מערכות כאלו חיזק את התחושה שלי לפיה המערכות הללו יותר טובות בתיאוריה מאשר במציאות.

ואני מפעיל את כולן כל הזמן.

הן טובות. אבל פחות ממה שנחזה בתיאוריה או במבחנים.

אני מניח שבמידה זה קשור לכך שרכשתי סיוויק 2020 והטכנולוגיה משתפרת עם השנים. ועדיין בעיני לא כצעקתה.

הסיוויק קיבלה בזמנו 4 כוכבים (2017) ומן הסתם בלי האבזור האקטיבי היתה מקבלת 1 או 2.

ברמה האינטואיטיבית אני חושב שזה משקל יתר.

פורסם
לפני 11 דקות, itamarg כתב:

כאן בפירוש יש התייחסות לתוצאות לא הכי טובות בריסוק ולאו דווקא במערכות בטיחות. 

ידוע לך אם התוצאות ריסוק האלה לא היו נחשבות מצויינות ב2015? האם זה עוד רף שזז כל הזמן (אם כן - בלתי אפשרי להשוות מאזדה 2 לסוויפט) או שזה משהו שכבר נשאר קבוע? 

שואל לא אומר.

האם מה שהם טוענים שלא טוב ומסוכן בסוויפט והדאסטר האלה היו נחשבים מצויינים בזמן שבדקו את המאזדה?

טוב שהבטיחות מתקדמת פשוט הדרך שבה זה מוצג מעצבנת, זה ציון בצורה שמנסה להשפיע על החלטות במקום לתת לבנאדם להבין לבד עד כמה ההבדל חשוב לו. 

פורסם

זה לא מעצבן, זה קנה מידה ואינדיקציה ביחס לשוק באותה תקופת זמן.

מה אכפת לי שגולף מלפני 20 שנה הייתה נחשבת פסגת הבטיחות במשפחתיות? אני חי בהווה והטכנולוגיה השתפרה ביחס לעבר. יש אינספור מבחני ריסוק של רכב מודרני שנכנס ברכב ישן. עובדתית, התוצאות מדברות בעד עצמן, כשאתה ברכב הישן אז ידך על התחתונה. כשאתה קונה רכב חדש אתה בודק בין היתר את הבטיחות שלו ביחס למתחרות בתקציב הנתון שלך.

• רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הסרטוני השוואה האלה מראים משהו מימים לפני euro ncap או דיי בהתחלה. יש השוואה טובה עם אוטו של 5 כוכבים לעומת אוטו של 5 כוכבים 10 שנים אחרי שמראה הבדל פיזי משמעותי כזה? 

אשמח לראות אם יש. אשמח לקרוא השוואה. אשמח לכל דבר, כרגע אני לא בטוח מה ההבדלים חוץ מעוד צעצועים חשמליים בין 2014 ל2024. שוב - יכול להיות שטועה ואשמח למשהו תכלסי ולא עוד כתבות שאומרות שאוטו שקיבל אתמול 3 כוכבים הוא סכנה לציבור.

פורסם
לפני 17 דקות, Shmelov כתב:

זה לא מעצבן, זה קנה מידה ואינדיקציה ביחס לשוק באותה תקופת זמן.

מה אכפת לי שגולף מלפני 20 שנה הייתה נחשבת פסגת הבטיחות במשפחתיות? אני חי בהווה והטכנולוגיה השתפרה ביחס לעבר. יש אינספור מבחני ריסוק של רכב מודרני שנכנס ברכב ישן. עובדתית, התוצאות מדברות בעד עצמן, כשאתה ברכב הישן אז ידך על התחתונה. כשאתה קונה רכב חדש אתה בודק בין היתר את הבטיחות שלו ביחס למתחרות בתקציב הנתון שלך.

בדיוק מה שכתבתי לפני כמה פוסטים, אם אדם נתקל בפצוע, איך ייקח אותו לבית חולים? בחמור או באוטו?.

ולשלם 130K על גרוטאה כזו....פשוט בושה.

פורסם (נערך)

לפני 45 דקות, liorwohl כתב:

הסרטוני השוואה האלה מראים משהו מימים לפני euro ncap או דיי בהתחלה. יש השוואה טובה עם אוטו של 5 כוכבים לעומת אוטו של 5 כוכבים 10 שנים אחרי שמראה הבדל פיזי משמעותי כזה? 

אשמח לראות אם יש. אשמח לקרוא השוואה. אשמח לכל דבר, כרגע אני לא בטוח מה ההבדלים חוץ מעוד צעצועים חשמליים בין 2014 ל2024. שוב - יכול להיות שטועה ואשמח למשהו תכלסי ולא עוד כתבות שאומרות שאוטו שקיבל אתמול 3 כוכבים הוא סכנה לציבור.

מבחן הדורות 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא יכול להגיד שאני רואה איזה הבדל ענק בין דורות 2-3-4 וגם זה לא אומר לי מה קורה באמת לגוף של הנהג, רק איך האוטו נראה. בהשוואות סופר מיני "זולות" כנראה שהדורות האלה הם מה שרלוונטי כרגע.

דור 5 הכרית אוויר באמצע בין הנהג לנוסע זה משהו שלא הכרתי ונראה כמו שדרוג רציני למי שבאמת מחפש את ההכי בטוח ורוצה לשלם על זה בחוסר אמינות של רנו :)

פורסם (נערך)

לפני שבוע שכרתי בהונגריה סוויפט לכמה ימים. דור קודם אומנם.
אחד מהרכבים הכי גרועים שנסעתי עליהם בחיים. נעזוב רגע שמדובר בעגלה מתה.
המתלים פח אשפה, כל שיבוש/בור עובר ישר לחוליות בגב.
הנוחות בינונית מאוד.
המרחב הפנימי מינימלי.

הדבר היחיד שנחמד בה שהיא נראית לא רע מבחוץ, אבל החדשה לקחה גם את זה.
אה צריכת הדלק שלה גם נמוכה מאוד מאוד. לא משנה כמה תלחץ על הגז האוטו לא אוכל דלק (ולא זז גם).

אלה אם הסוופיט החדשה היא מהפכה בתחום הבולמים/התנהגות/כוח (ואנחנו יודעים שהיא לא) מדובר באחד מהרכבים הכי גרועים שאפשר לקנות ב130K שקלים.
אני לא יודע כמה כוכבי בטיחות יש למאזדה 2 אבל הייתי לוקח אותה בכל יום במקום הדבר הזה, גם אם היא אוכלת יותר דלק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה מרגיש כמו שרשור שינאה לסוויפט החדשה. הדבר שאני לא מבין הוא למה אנשים שלא מתכננים רכישה של הרכב משקיעם את מרצם בלשנוא אותו...

המגרעה האמיתית היחידה שלו היא תג המחיר בארץ, שיקר בכ-60% ממדינות מערב אירופה.

במידה ובארץ היו מצליחים למכור אותו במחיר השפוי והראוי לו - אני בספק אם אנשים היו יוצאים מגדרם על מנת לשנוא ולהשמיץ עוד רכב מיני ממוצע ולא מתיימר...

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

דרך הגב. תומר הדר. עשה מבחן עליה. ונותן בסוף ביקורת על השלוש הכוכבים.

וגם מתייחס. למחיר הגוה שלה.

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/sjaqyk4yc

נתקלתי גם בכתבה. שהספיסטאר. הם יוצאים מאירופה.  ככה שהסוויפט. ומזדה 2 המחיר רק יעלה.

לאט לאט יצרנים יצאו מהשוק האירופי.

זאת דעתי.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...