Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש המלצה לחברה של ווישרים , נמאס לי להחליף כל חצי שנה או שנה , של היצרן החזיק חצי שנה מה שקניתי מגב סיליקון החזיק 8 חודשים בדיוק עד תחילת הקיץ. מחפש המלצה על חברה איכותית ! לקיה סלטוס 2022

פורסם

עוד לא מצאתי וישר שהחזיק יותר משנה. השמש והאבק הישראליים מחסלים אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

עוד לא מצאתי וישר שהחזיק יותר משנה. השמש והאבק הישראליים מחסלים אותם.

אצלי בקקטוס כבר 3 שנים אותם מגבים,אבל הם עולים איזה 250-300 שקל בגלל חיבור מיוחד.

ברכב אחר, אין פיתרון מאשר לקנות

אחת לשנה מגבים זולים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין כמעט. ואם יש יקר בלי פרופורציה.

אני אישית בכל נובמבר  באחד התדלוקים נכנס לחנות הנוחות וקונה זוג מגבים פשוטים. עולה 20-40 שח תלוי מבצע.

ההחלפה לוקחת פחות מ5 דקות.

• אהבתי 1

.

פורסם

אני קונה מעליאקספרס רק את הגומי (לפי המידה וסוג החיבור).

הוא לא מחזיק יותר זמן מהרגילים שקונים בארץ, אבל אני חוסך ככה, כי העלות של הגומי בלבד הרבה יותר נמוכה מהעלות של הפלסטיק.

ההחלפה עצמה ממש פשוטה.

• רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

מצטרף להמלצה על הגומי. תזמין פעם אחת כמות בעלות של זוג ווישרים בארץ, וזה יספיק לך להמון שנים.

בקליו דור 5 אין אפשרות להחליף את הגומי, יש ווישרים מיוחדים שעולים המון (יש בוש ב-120₪, וואלאו במעל 200₪. עד כה הייתי עם הוואלאו, שהחזיקו מעמד שנתיים כל פעם. קניתי את הבוש לא מזמן, נראה איך הוא יעמוד במשימה.

פורסם
לפני 12 דקות, בודק עובדות כתב:

יש לכם קישור להזמנה של גומי כזה? או שזה אינדיבידואלי לכל רכב?

קישור

יש כל מיני סוגי חיבורים. תבדוק מה הסוג אצלך, ומה האורך של המגבים, ותזמין במידה שמתאימה. בפעם הראשונה אני הזמנתי 2 אורכים שונים כי לא הייתי בטוח ב100 אחוז מה מתאים.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

חנות בשם Erick's Wiper Store בעלי-לא-אקספרס למגבים קדמיים, מגבים אחוריים, שלל שונות ומוצרי מגבים (נניח מתזיים תחליפיים) וכו' וכו':
https://www.aliexpress.com/store/3115070?spm=a2g0s.9042311.0.0.63a24c4d8NvMwq
ממליץ בכל לב לקפוץ ולבקר, להתרשם ולבדוק לפני שרוכשים בארץ בתחנות הדלק מתוך עצלנות או בחו"ל.

הזמנתי כבר לרכבים שלי (רנו קליאו B, פיג'ו 108), לרכבים של המשפחה (קיה פיקנטו, הונדה סיביק) ולרכבים של חברים (ג'יפ משהו).

1. מגבים מעולים, מהטובים ביותר שניתן להשיג ברשת *במחיר הזה* (סביבות 10$ לזוג מגבים קדמיים).
מנסיון אישי שלי (מגבים קדמיים+אחורי) ועוד 3 סטים אצל חברים, הסחורה AAA מגומי אמיתי מאיכות מופלאה, טרי טרי ולא חארטה (High Grade Natural Rubber).
- המגבים מנגבים חלק ולא משאירים טיפה על השמשה.
- מחליקים על השמשה בלי לעשות רעש (!) ובלי לחרוק (!) ובלי לקפץ ולעצבן.
- לפחות מבחינתי ומנסיון שלי, סט מגבים שלו לא נופל ברמה מסט מגבי Bosch קדמיים מהסדרות הפשוטות (כאלו שרכשתי זוג ב- 100 ש"ח), והוא מוכר את שלו ברבע עד שליש מחיר.

2. אורך חיים - המגבים שלו מחזיקים לפחות כשנתיים.

אין לי מושג למה, אבל אצלי המגבים שלו מחזיקים קרוב ל- 3 שנים, בכל פעם אני מזמין לפחות 2-3 סטים ובכל פעם "נדפק" כי פשוט לא צריך להחליף אותם בתדירות שבה חשבתי.
אני מאלו שמנקים ומנגבים את החלון *בכל נסיעה* (לא צוחק, בכל נסיעה, שונא שמשה מאובקת) ומשתמש במגבים בכל פעם שאני עולה על ההגה.
כולנו יודעים שמגבים סיניים מתחנות דלק מחזיקים בקושי עונה אחת, אבל לא... המגבים האיכותיים שלו מחזיקים כבר שלוש שנים ועוד לא מראים סימנים של התעייפות בכלל.

3. אמינות - מוכר מצויין, זול, אמין, תקשורתי ואיכותי מאוד.
היו כבר סיפורים על משלוח שלא הגיע ואיך הוא שלח שוב בלי בעיות.
פשוט תענוג להזמין ממנו, 4 סטים הזמנתי ולא הייתה שום בעיה, הכל הגיע (בלוח הזמנים של עלי-לא-אקספרס = חודש עד חודשיים).

4. אריזה - המגבים מגיעים ארוזים בצורה מטורפת, כך שלא יקרה להם שום דבר במשלוח, נמצאים בתוך קרטון + אריזת צינורות אוויר מיוחדת סביבם + מגן פלסטיק מיוחד על הגומי של המגב עצמו.
הזמנתי כבר סט אחד לפניו ממוכר "רגיל" והם נשלחו בקרטון והגיעו מצ'וקמקים ועשו עבודה חרא של עונה אחת... אצלו שולחים באריזה של הביוקר והמגבים מגיעים כמו שצריך ישרים וזקופים.

5. מגוון - לא יודע איך אבל יש אצלו משום מה את כל הסוגים ואת כל הרכבים כמעט, כולל ג'יפים אמריקאים ורכבי שטח (הזמנתי לחבר), כולל מגבים אחוריים מיוחדים ולא שגרתיים למי שצריך, כולל כל מיני תפסנים למיניהם ומה לא.
שיהיה בריא, יש לו הכל.

6. מחיר - הוא בוודאות *לא* המוכר עם המגבים הכי זולים שתמצאו בעלי-לא-אקספרס. יש מאות מוכרים זולים ממנו עם סחורה שאני לא מכיר האם טובה או שלא טובה.
אבל על כל דולר שתשימו אצלו תקבלו תמורה למוצר וגיבוי לשירות. זו ההרגשה שלי.
העלות הממוצעת של זוג מגבים קדמיים אצלו היא בסביבות ה- 7-11$ (תלוי ברכב), עלות הממוצעת של סט זוג מגבים קדמיים+אחורי אצלו היא בסביבות ה- 10-14$, עלות ממוצעת של מגב אחורי בלבד היא 7-10$.
עלות המגבים אצלו היא פחות או יותר כמו עלות של מגבים זולים גנריים חסרי מותג בארץ (נניח 40 ש"ח בערך), אבל לדעתי ומבחינתי הסחורה אצלו הרבה הרבה יותר טובה ואיכותית ממה שתצליחו להשיג בארץ במחיר הזה.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
## סעיף בונוס לסקרנים ולאלו שמוכנים להתנסות - מילוי מגבים תחליפי! (Refill) ##
https://bit.ly/37ylLOM
פתרון שראיתי אצלו בחנות, והוספתי לעגלה כדי לנסות מתוך סקרנות לתת לזה צ'אנס... גיליתי שזה אשכרה עובד ואפילו עובד מעולה בדיוק כמו מגב שלם רגיל לגמרי.
היתרון העיקרי - חסכון אדיר בעלויות!!!... במקום להזמין את המגב השלם (הקונסטרוקציה+הגומי עצמו) בכל פעם מחדש ולשלם על סט מגבים נניח 10$, אני קונה ב- 2 דולר את הגומי עצמו בלבד (בלי הקונסטרוקציה), מחליף לבד את הגומי הבלוי בגומי חדש ויש לי 2 מגבים חדשים לגמרי! (פי 5 פחות במחיר, ובכלל מה זה 7 ש"ח לסט מגבים "חדש").
יתרון משני - פתרון סופר אקולוגי שעל הדרך חוסך גם פלסטיק לעולם (כי חוסכים את הקונסטרוקציה של המגב עצמו).
זה אחלה, עובד מעולה ועושה הרגשה קלילה וטובה של DIY. בעצם, מגבים אני כבר לא רוכש יותר, אלא רק מילויים.
ממליץ לכם לנסות ולהזמין מילוי מגבים, לא לפחד מלהסתבך ולתת לזה צ'אנס כמו שאני עשיתי.
שימו לב רק אם אתם צריכים מילוי מגבים ברוחב של 6 מ"מ או של 8 מ"מ לרכב שלכם.

פורסם (נערך)
בתאריך 26.6.2024 בשעה 17:58, שחר 1 כתב:

אני קונה מעליאקספרס רק את הגומי (לפי המידה וסוג החיבור).

הוא לא מחזיק יותר זמן מהרגילים שקונים בארץ, אבל אני חוסך ככה, כי העלות של הגומי בלבד הרבה יותר נמוכה מהעלות של הפלסטיק.

ההחלפה עצמה ממש פשוטה.

אני גם קונה גומי מעלי אקספרס למגבים המקוריים של מאזדה 2 ומחליף לבד (יש אפילו הנחיות לכך בספר הרכב).

אבל, צריך לשים לב לא רק לאורך הגומי אלא גם לרוחב ה"בסיס" של פס הגומי שמושחל במסגרת המגב - לרוב מדובר ברוחב של 6 מ"מ. אבל יש גם 8 מ"מ (כמו המקוריים במאזדה 2, לפחות) וגם יותר.

מתנצל, לא הבחנתי שגם DAHUJI התייחס לנושא הרוחב...

עריכה אחרונה על ידי IME
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני רוכש וישרים מותאמים לפי מק״ט של Bosch AeroTwin.

שקטים, מנגבים היטב ואני מחליף פעם בשנתיים נטו כי אני רוצה חדש, לא כי זה יורד באיכות.

הסיבה המרכזית היא לא איכות הוישרים, אלא השמש הישראלית. האוטו שלי מחנה בחנייה תת-קרקעית כל הזמן.

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...