Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תהיה לגבי רכב ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה יותר מדיי רכבים יקרים (300 אלף ומעלה) בשכונות שהן ברמה כלכלית גבוהה אבל לא מאיון עליון, ואפילו הרוב שוכרי דירות.

מה הקטע?

לא יכול להיות שלכל כך הרבה אנשים שגרים בשכונה שהרוב שוכרים בה יש רכבים ב300 אלף ומעלה.

הרבה אנשים לוקחים היום ליסינג תפעולי פרטי? 

עשיתי גוגל על ליסינג תפעולי של רכבי יוקרה ראיתי מרצדס C קלאס ב4000 שח לחודש? יכול להיות כל כך מעט בשביל מרצדס? מה הקאטץ'?

אשמח לכמה מילים על ליסינג תפעולי?

(הכל במחשבות עתידיות איזה על שדרוג האוטו שלי בעתיד. לא חשוב לי הדאווין. חשוב לי הבטיחות והנוחות מבחינת מוסך זמין ואמין. ואם היום כל רכב שני בשכונה שלי ובשכונות מסביב שלי הוא ג'יפ-ג'יפ אולי גם אני צריכה משהו כזה, כי אם אקנה איזו מזדה 3, ותהיה תאונה שלא באשמתי אפילו, הג'יפ-ג'יפ ימעך אותי).

זרקתי פה הרבה שאלות ותהיות, מקווה שמישהו פה יעשה לי סדר במחשבות

פורסם

סדרי עדיפות של אנשים. יש הכנסה חודשית שמאפשרת החזר חודשי גבוה אבל לא יכולים להתחייב ל 20-30 שנה על משכנתא של מיליונים. 

תופעה מוכרת בשכונות מסויימות, דירות שכורות בשכונות עממיות/בניינים מאד ישנים וכלי רכב חדישים חונים ברחוב.

כלי רכב גדולים, מה שמכונה אצלנו ג׳יפ ולאו דווקא של המותג jeep , נפוצים כיוון שהם אופנתיים ועונים על צרכים שונים של אנשים. במקרה תאונה של רכב גבוה ורכב נמוך אין הכרח לזנק גדול יותר לרכב הנמוץ בתנאים שונים. למשל תאונת חזית צד בין רכב נמוך לרכב גבוה, סיכוי גדוך שהרכב הגבוה יתהפך על צידו. 

סיכון אחר שעולה לאחרונה, זה נזק גדול כתוצאה ממשקל כלי הרכב החשמליים וההיברידים ביחס לרכבים אחרים. אבל זה לא אמור להיות שיקול לרכישה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סדרי עדיפויות.

יש אנשים שאין להם כלום במקרר אבל תמיד קונים את האייפון החדש. 

גרים בשכירות ונוסעים ברכב יוקרתי (בלי לדבר על כמה הלוואות לקחו בשבילו). 

לגבי שדרוג - אל תשתדרגי למשהו כי לכולם יש אותו. תשתדרגי לרכב שעונה לצרכים שלך בהתאם לתקציב שלך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני הרבה שנים, המון, היתה בטלוויזיה כתבה על משפחה שאין להם אוכל בבית.  צילמו את המקרר הריק.  וברקע היה מטבח מפואר - חרסינה מעוצבת, ארונות חדשים ויקרים ומה לא.
אנחנו היינו באותו זמן בחוב גדול לבנק, לא יודעים איך נסגור את החודש הבא, מטבח קבלן בסיסי (מאוד!) משנות ה60.  אבל במקרר היה אוכל.  לא צילמו אותנו לטלוויזיה.

עניין של עדיפויות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם 4000 ש"ח לחודש זה לא הרבה כסף ( משהו בסדר גודל של משכנתא או שכ"ד לדירה סבירה באזור המרכז ), אז תפאדל, תתכבד. ורק בשביל הפרופורציה, אפשר להבנתי ( לא כל כך מצוי, אבל ממה שאני שומע מסביב ) לארגן ליסינג כזה לכלי רכב לא רעים בכלל במחצית הסכום.

פורסם

החישוב של תשלום חודשי די פשוט מבחינת חברת ליסינג - ירידת ערך חודשית צפוייה ( מניסיון רב שנים לשלל הדגמים) + רווח לחברה.

4000₪ בחודש זה 48 אלף₪ בשנה.  כנראה לפי הנוסחה של חברת ליסינג צריך להספיק לשני הדברים.

לרכב משפחתי בסיסי  / ג'יפון עממי כנראה גם 1800-2500₪ בחודש יספיקו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 15 שעות, tofish כתב:

הרבה אנשים לוקחים היום ליסינג תפעולי פרטי?

אני לא יודע להגיד מה מידת הפופולריות של ליסינג פרטי, אני כן יודע ומכיר אישית הרבה יותר מדי אנשים שקבורים בהלוואות על הלוואות רק כדי שיהיה להם רכוש כלשהו שהוא מעבר ליכולותיהם.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

יש הרבה כאלה . אני מכיר מקרוב אנשים כאלו.

אין להם הרבה כסף אבל הם חיים ברמה גבוהה - רכב חדש , חופשה משפחתית פעם בשנה בשווי של 10k+ . הם במינוס רציני ומתגלגלים אבל חיים טוב. וכן יש אוכל במקרר. אני באמת תועה היום אם זה באמת צורת חיים נכונה או לא. 

הרי הם בחובות לבנק אבל לא חובות שאי אפשר לעמוד בהם. יש הכנסות קבועות (בעלי מקצוע) והם חיים כמו שהם רוצים.

אני ב"ה בלי חובות אבל גר בשכונה חרא שמוכרים בה סמים בלילות בבית מתפורר. חופשה לא יצאתי שלוש שנים. מינוס קטן גורם לי לא לישון בלילה.אין לי יכולת לרכוש דירה כי מחירי הדיור פה בגדר פשע וצריך הון עצמי גבוה שאין לי (אני עם 3 תינוקים) אני באמת מתחיל לחשוב אם הכיוון שלי הוא טוב...

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • מבאס 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

היתה סדרה מעולה על דור y בכאן 11 לפני כמה שנים.

אנשי דור y חיים הרבה מעבר ליכולת שלהם.

רואים ברשתות החברתיות את כולם בחופשה ולוקחים הלוואה כדי לפרסם תמונה שלהם בחופשה ביעד אקזוטי.

חלום דירה בבעלותם רחוק מהם, אז מרגישים צורך לפצות את עצמם בהנאות קטנות וגדולות... יש כאלה שילכו פעם פעמיים בשבוע למבעדה, ייסעו פעמיים שלוש בשנה לחו"ל ויש כאלה שיקחו משכנתא לרכב שהוא הרבה מעבר לצרכים ובעיקר היכולת שלהם...

בשבילי, המתנה הכי גדולה זה לא להיות חייב כסף לאף אחד...

• אהבתי 2
פורסם

אם לא כתבו פה,

יש עוד שיקול:

יש אנשים שרוצים לקבל רכב יוקרתי, מבלי להתעסק עם כל העלויות מסביב.

למשל המרצדס במודעות. לא רוצים עלויות ביטוחים/תיקונים וכאב-ראש של מכירה.

נכון שבסוף הם משלמים בשביל זה, אבל יש להם ראש שקט.

חוץ מזה,

זאת הוצאה מוכרת, אז יש גם מנהלים בכירים/מנכלים שלוקחים אוטו כזה בליסינג של החברה (ולא תמיד שמים על הרכב מדבקה עם הלוגו של החברה).

פורסם

יותר מדי אנשים מתקשים למצוא סיפוק, משמעות והערכה עצמית במבט שמנותק מהסביבה (גם חלקית).

הם קורבנות של עצמם ובעיקר של מה שנדמה להם שמעניק את הנ"ל.

לכן הם בסופו של דבר משלמים מחיר יקר בשביל להראות לאחרים כמה הם מוצלחים ומצליחים.

תוחלת החיים כל כך ארוכה שבעניין הכלכלי חייבים לקחת בחשבון שיש סיכוי גדול שטעויות עולות ביוקר ולהרבה זמן.

פורסם
לפני 3 שעות, ntd כתב:

אם לא כתבו פה,

יש עוד שיקול:

יש אנשים שרוצים לקבל רכב יוקרתי, מבלי להתעסק עם כל העלויות מסביב.

למשל המרצדס במודעות. לא רוצים עלויות ביטוחים/תיקונים וכאב-ראש של מכירה.

נכון שבסוף הם משלמים בשביל זה, אבל יש להם ראש שקט.

חוץ מזה,

זאת הוצאה מוכרת, אז יש גם מנהלים בכירים/מנכלים שלוקחים אוטו כזה בליסינג של החברה (ולא תמיד שמים על הרכב מדבקה עם הלוגו של החברה).

רכבי בכירים כמעט ולא נרכשים על ידי החברות משלל שיקולים. לכן תראה רכבי יוקרה בשרות בכירים ללא לוגו חברה בכל מיני קומבינות . למשל ליסינג על שם הבכיר וקבלת החזר מגולם  על עלות הליסינג כך שלא משולם שווי שימוש על ידי העובד. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...