Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע כי ישנם רכבים כמו פיאט אונו שכאשר נקרעת רצועת טיימינג תוך כדי נסיעה נגרם לרכב נזק רב. מצד שני יש רכבים כמו אופל קורסה ומזדה לאנטיס, שכאשר נקרעת הרצועה המנוע נכבה ולא נגרם שום נזק.

רציתי לדעת לאיזה קבוצה שייך הרכב שלי יונדאי אקסנט 1995 1300 סמ"ק אוטומט?

פורסם
ידוע כי ישנם רכבים כמו פיאט אונו שכאשר נקרעת רצועת טיימינג תוך כדי נסיעה נגרם לרכב נזק רב. מצד שני יש רכבים כמו אופל קורסה ומזדה לאנטיס, שכאשר נקרעת הרצועה המנוע נכבה ולא נגרם שום נזק.

רציתי לדעת לאיזה קבוצה שייך הרכב שלי יונדאי אקסנט 1995 1300 סמ"ק אוטומט?

לקבוצת סיכון C.

בשביל מה לשחק עם זה? החלף רצועה בזמן , עפ"י הוראות היצרן.

פורסם
לקבוצת סיכון C.

בשביל מה לשחק עם זה? החלף רצועה בזמן , עפ"י הוראות היצרן.

שמר אין בכוונתי לשחק עם זה. בסה"כ שאלתי בשביל ידע כללי בלבד.

בכל אופן אני עדיין ממתין לתשובה.

תודה מראש לעונים.

פורסם

ביונדאי שכתבת אכן עלול להווצר מפגש אלים בין שסתומי המנוע ובוכנות המנוע כשנקרעת רצועת התזמון

(טיימינג) עם נזק נלווה יקר. לכן הקפד להחליף הרצועה בזמן/ק"מ כנדרש.

תקון קטן - במנועי FIRE בפיאט אונו (45 ו 60) ובפיאט פונטו לא נגרם כל נזק נלווה עקב קריעת רצועת התזמון וזאת כי אין כל אפשרות למפגש בין השסתומים והבוכנות במנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
תקון קטן - במנועי FIRE בפיאט אונו (45 ו 60) ובפיאט פונטו לא נגרם כל נזק נלווה עקב קריעת רצועת התזמון וזאת כי אין כל אפשרות למפגש בין השסתומים והבוכנות במנוע.

בברכה - רפי לין :smile:

גם בלאדה :smile: ,אך בכל זאת מקפיד להחליף רצועת תיזמון בזמן.

ניצן

פורסם

היום הייתי במוסך עם היונדאי אקסנט, החלפתי את רצועת הטיימינג ואת המותחן של הרצועה, כמו כן החלפתי על הדרך משאבת מים ושתי רצועות נוספות (של המזגן והאלטרנטור) ומחזיר שמן עליון.

מה הערכה שלכם לעלות של כל הטיפול הזה (לא במוסך של החברה)?

פורסם
ביונדאי שכתבת אכן עלול להווצר מפגש אלים בין שסתומי המנוע ובוכנות המנוע כשנקרעת רצועת התזמון

(טיימינג) עם נזק נלווה יקר. לכן הקפד להחליף הרצועה בזמן/ק"מ כנדרש.

ומי לגבי מנועי 70? איזה נזק נגרם אם הרצועה נקרעת?

החלפתי רצועת תזמון לאחרונה ב- 8/2001 שזה היה לפני 14,000 ק"מ. האם מומלץ להחליף שוב? אני צריך לעשות טיפול 10000 במילא עוד חודש.

אני חושב שהיה כאן שרשור שאומר שבפיאט מחליפים ב- 120K אבל האוטו עשה בדיוק 109K..

פורסם

שאלה נוספת באותו עניין,

שלשום עשיתי טיימינג ועל הדרך החלפתי את שאר הרצועות, מותחנים וכו'.

המנוע מרגיש טיפה שונה, משהו בצליל השתנה.

מדובר בבראבו HGT.

יש רעיונות? רפי?

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

לגבי אונו 1.4 שם יש מפגש אלים עם נזק נלווה בקריעת רצועת תזמון.

החלפ הרצועה בטיפול הקרוב כי גילה יהיה כבר 4 שנים.

לגבי פונטו HGT קשה לשמוע רעש קצת שונה דרך המסך והמקלדת.

אם גם יש שינוי לרעה ב"סחיבה" אז אולי רצועת התזמון לא במקומה בשן אחת.

פורסם
החלפתי רצועת תזמון לאחרונה ב- 8/2001 שזה היה לפני 14,000 ק"מ. האם מומלץ להחליף שוב?
במרבית המקרים, הוראת היצרן בנוגע להחלפת רצועת התזמון מתייחסת לנסועה של כ-100,000 ק"מ, אך היות ולרצועה יש בלאי טבעי הגובר עם חלוף הזמן, יש להתייחס גם לגילה ועל כן מתווספת הוראת ההחלפה כל 3 שנים לערך.

לסיכום - נשמע הרצועה ברכבך קשישה על אף נתון הנסועה הנמוך, ולכן מומלץ להחליפה בהקדם - על מנת למנוע נזק פוטנציאלי ומיותר.

בטוחני שרפי יוכל לדייק בנתונים וההוראות.

שלשום עשיתי טיימינג ועל הדרך החלפתי את שאר הרצועות, מותחנים וכו'.

המנוע מרגיש טיפה שונה, משהו בצליל השתנה.

אין להרגיש כל הבדל בהתנהגות המנוע לאחר החלפת רצועת התזמון.

באם התנהגות המנוע השתנתה לרעה, סביר להניח שכיוון הרצועה לא בוצע כראוי ויש לחזור למוסך לבדיקת העניין.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
לגבי אונו 1.4 שם יש מפגש אלים עם נזק נלווה בקריעת רצועת תזמון.

החלפ הרצועה בטיפול הקרוב כי גילה יהיה כבר 4 שנים.

לגבי פונטו HGT קשה לשמוע רעש קצת שונה דרך המסך והמקלדת.

אם גם יש שינוי לרעה ב"סחיבה" אז אולי רצועת התזמון לא במקומה בשן אחת.

מדובר בבראבו HGT , מנוע 2 ליטר.

אחזור למוסך היום, נראה אם ינסו לנער אותי או שיציצו פנימה (סיפור מהסרטים טיימינג למנוע הזה)

אעדכן בהמשך..

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

• תוכן חדש...