Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קרתה לי תאונה אתמול בכיכר,והנהג שפגע בי היה ללא פרטים(לא רישיון,לא רישיון רכב..כלום) כלל ובסוף עוד נסע בלי להגיד דבר.

בזמן שעשיתי פרסה(סיבוב כדי להיכנס לתחנת דלק..מקווה שכך מובן יותר) בכיכר וכבר כמעט יצאתי ממנה,נכנס נהג מאחורי במהירות וכדי לא לפגוע במדרכה(השערה שלי נטו) פנה ימינה ופגע בי בצד שמאל של הרכב.

הוא עצר אחרי זה,לא הודה באשמה אמר שעצרתי ופניתי עליו ומה לא..

הבעיה היא שגם חוץ ממספר רכב שלו ועוד הרבה תמונות שהתחלתי לצלם ישר,אין לי כלום ביד.

זהו בחור ערבי שעובד אצל בחור ערבי אחר,והיה כל הזמן לחוץ לעזוב בטענה שיש לו עבודה לעשות,וכך גם קרה בסוף שפשוט הוא בא לרכב ומהר עזב את המקום.

מה שכן קיבלתי את מספר הטלפון של הבחור,שאצלו הנהג הזה עובד,והוא ניסע לשכנע אותי להסדיר את הדברים בינינו..(המעסיק)

בגלל שלא קיבלתי שום דבר ביד,החלטתי פשוט לפנות ישר לביטוח.

השאלה שלי מה אפשר לעשות?

הבחור שאיתו קרתה התאונה נעלם,והשני פשוט הפסיק לענות לוואטסאפ.

אציין שיש לי תמונות של שני הרכבים,ובבירור רואים שהם היו מעורבים עתה בתאונה ואת חומרת הפגיעה.

הזמנתי גרר,שמסר את הרכב למוסך ומילאתי טופס,יש עוד דברים שאפשר לעשות במקרה?

פורסם

תתחיל בדיווח במשטרת התנועה באיזור הרלוונטי (כן, טרטור) ובקש את פרטי בעל הרכב הפוגע.

במקביל בקש במוסך הערכה ראשונית של מחיר התיקון.

מכאן תתקדם.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למשטרה לא פניתי,וכרגע האזור מאוד מאוד רחוק לי עקב המצב..

מהמוסך ניסיתי לבקש הערכה(אמנם לא ראשונית-לא ידעתי שאפשר)

ונאמר לי שהשמאי יגיד להם מחר

בעניין הביטוח-יש מקיף ופניתי אליהם

מחר רק אמרו שיחזרו אליי לאחר שמסרתי את הפרטים

אציין רק שיש לי פורד פיאסטה 1.6 2015 שלא עושה בעיות בכלל(לא גיר ולא שום דבר אחר-מוסך פעם בשנה ודברים קטנים שהולכים עם הבלאי כמו בכל רכב אחר)

הרכב נקנה מהיבואן ועבר רק 70000 אלף,ולא מרגיש עייף בכלל

אני מאוד מאוד לא רוצה להיפרד ממנו-לטעמי הוא הרבה מעל למחירון שלו

אתמול כשהייתי צריך להזיז את הרכב מהכביש,הוא נסע רגיל ולא היה משהו חרגיש מיחידת הכוח,נורות אזהרה לא דלקו ואפילו מזגן על קור עבד כרגיל(סתם לצורך הבדיקה)

מתחת למכסה המנוע נראה הכל רגיל ללא נזילות

אבל

מבחוץ פגוש קדמי מרוסק,פנס שמאל מרוסק,כנף שקיבלה מכה והתעקמה-מונעת מהדלת להיפתח עד הסוף

ותאמת המצב החיצוני נראה זוועה...

מאוד אשמח לדעת מה אפשר לעשות,כדי לתקן את הרכב ולא להגיע למצב שהביטוח מחליט להשבית אותו

פורסם

מבחינת הביטוח ערך הרכב הוא המחירון המשוקלל לפי לוי יצחק ערב התאונה, כפי שיקבע השמאי. להערכה שלך אין שום משמעות.

יש לך אפשרות לתבוע "דו"ח גלובלי" ולקבל את מחיר התיקון (עלולה להיות בעיה לקבל עת המע"מ) ולתקן בעצמך.

תביא בחשבון שלש בעיות אפשריות אם אתה תובע את הביטוח שלך, תלויות בחברת הביטוח ובפרטי הפוליסה:

1. תשלם השתתפות עצמית.

2. הפרמיה בשנים הקרובות עלולה לעלות.

3. אם תהיה לך תביעה נוספת בשנתיים - שלוש הקרובות אתה עלול לעמוד בפני קושי לבטוח את רכבך, או בפני עליה קיצונית של הפרמיה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, 
אתה יכול לתבוע ישירות את צד ג'. 

תתחיל בלתעד כל התקשרות איתו

תשלח מכתב לנהג הפוגע עם דרישה לתשלום כולל הוכחות לנזק אם אפשר , ודוח שמאי / הצעת מחיר ממוסך

במידה ולא עונה , אתה צריך  להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות על הסכום. 

להמתין למועד המשפט , 

במשפט השופט יכול להחליט מי אשם ובכמה אחוזים , 

אם למשל הוא יצליח להוכיח אשמה שלך ב 50 % אתם מתחלקים בכלל הנזק (שלך ושלו ) חצי חצי 

במידה וזכית והצד השני מסרב לשלם אחרי המשפט , יש להגיש בקשה להוצאה לפועל שיבצעו את הגביה מולו

כמובן שזה לא יעוץ משפטי מכל סוג 

ולא המלצה לנקוט בדרך כלשהיא. 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תתיעץ עם סוכן הביטוח - האם הוא יכול לשלוף את פרטי הביטוח לפי מספר הרישוי או שיש צורך בפניה למשטרה. כנראה שהאפשרות הנכונה היא השניה.

בכלל, כיוון שיש כל מיני ניטואנסים שקשורים לפוליסה שלך עליך לפנות אליו (או לנציג בחברות הישירות).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

תלונה במשטרה אונליין ובקש מהם את פרטי הפוגע.

כעת 2 אפשרויות:

1. מנפיק דוח שמאי על הפגיעה ותובע את הפוגע על הנזק + דוח שמאי בלי לערב את הביטוח שלך.

2. תובע את הביטוח שלך. הביטוח ישלח את השמאי שלו. בהנחה שהנזק מגיע להשבתה תאמר מראש לשמאי כי אתה מעוניין שיעריך את הנזק בשקל אחד פחות מערך ההשבתה ואתה מעוניין לקבל את הכסף ולתקן בעצמך,משום שאינך מעוניין להשבית אותו. השמאים מכירים את הפרוצדורה ומשתפים פעולה בדרך כלל. זה משתלם יותר לכל הצדדים, ובמקרה זה אין עניין להביא שמאי פרטי שלך.

לאחמ”כ תובע בתביעות קטנות את הפוגע על עליית הפרמיה ועל ההשתתפות העצמית.

ממליץ לך בחום על האופציה השנייה משום שהפוגע העביר ככל הנראה את חסכונותיו לטובת החמאס ולכן יהיה קשה מאוד להוציא ממנו את הכסף בבית משפט או בהוצל”פ.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, tinoki כתב:

משום שהפוגע העביר ככל הנראה את חסכונותיו לטובת החמאס

מיותר לגמרי. לא כל תאונה עם ערבי היא פיגוע, ולא כל ערבי הוא חמאסניק.

לבן שלי הייתה תאונה עם בחור ערבי, שכנראה היה בלי ביטוח או בלי רישיון או שניהם.

אבל הוא היה בנאדם.

לקח אחריות ושילם במזומן 100% מהנזק ע"פ הצעת מחיר (גבוהה מאוד) של המוסך המרכזי של היבואן.

אני לא מכיר הרבה ממגזרים יותר 'נכונים' שהיו מתנהגים ככה,

כולל להתקשר גם שבוע אחרי לשאול איך הוא מרגיש ואם לא כואב לו משהו (למזלנו הוא לא נפגע בכלל).

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חבל שלא ידעתי על האופניות האלו,מפני שהשמאי כנראה העריך את הנזק ההתחלתי מבחוץ-כך לפחות נאמר לי היום בבוקר מהמוסך(בשיחת טלפון)

השמאי כנראה לא ראה את הרכב מפורק(ללא טמבון וגלגלים)כך שיש לי עדיין סיכוי להתקשר למוסך ולבקש את זה ממנו? אני עובד וזה די בעייתי להגיע לשם עכשיו בגלל העבודה,האם אפשרי להתקשר ולבקש מהמוסך שהשמאי יוריד את העלות כדי שלא ישביתו?

בכל מקרה תודה על העצה!)

BoazBLL

לא שולל מפני שתמיד יש יוצאים מן הכלל,אבל במקרה שלי לא חושב שזה המצב..

• תוכן חדש...