Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גובה תשלום אגרת רישוי שנתי

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, kompy כתב:

תשלום אגרת רישוי מתעדכן כל רבעון(הצמדה למדד).

קבלו תיקון - ההמצדה למדד הנה פעם בשנה ב-1.4, (סעיף 22 במסמך המצורף למטמ).

לפני 3 שעות, zaf כתב:

באשר לאגרת הרדיו - איפה זה בכתובים?

בבקשה, גלול עד סוף המסמך (סעיף 21).

• רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איזה יופי, המדינה מקבעת תקנה ארכאית משנת 2006. 😐

וגם זה לא מסתדר. בתקנה כתוב 144, בפועל זה יוצא 141.

חלם זה כאן.

image.png.1c3416ab53bf61c2be63596a378f4f77.png

אין יותר רשות השידור, התאגיד הוא גוף שונה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

התקנה הרבה יותר ותיקה, עוד מימי המנדט היה צורך ברישיון להחזקת מקלט רדיו. כמובן שהיה כרוך בתשלום.

בהמשך נוספה גם אגרת הטלוויזיה.

כשקניתי את מקלט הטלוויזיה הראשון שלי קיבלתי ד״ש עם דרישת תשלום מרשות השידור, כי החנות חוייבה לדווח על המכירה.

ולאור הגביה האגרסיבית עד כדי אלימה הקפדתי לשמור את קבלות תשלום האגרה, אני חושב שאם אחפש בארכיון המשפחה אמצא אותן.

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זכור לי, בשנת 1985 לקחתי את הטלויזיה מבית הורי (לא קניתי בחנות) והגיעה אלי ביקורת אגף הגביה. שילמתי אגרה וקנס שעלו כמו טלויזיה חדשה 🥵

אבל לא זו הנקודה, אין יותר רשות שידור ולכן לא ברור מקור התקנה לתשלום אגרת רדיו. שלא נגבית בשום צורה ואופן פרט לרכב. 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני פעם שמעתי סיפור של מישהו שהסיר את הרדיו מהרכב ושם מגבר בלבד (עם חיבור AUX ישיר). היה לו ויכוח ארוך עם משרד התחבורה ע"כ שהוא לא אמור לשלם את אגרת הרדיו. ולמיטב הזכרוני הוא נכשל ונאלץ לשלם אותה בכל זאת...

פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

ולמיטב הזכרוני הוא נכשל ונאלץ לשלם אותה בכל זאת..

לא יעזור כלום גם מי שאין לו רדיו בכלל ברכב משלם את האגרה אוטומטית בתוך אגרת הרישוי השנתית, נסעתי שנים ברכב אספנות ללא רדיו ותמיד שילמתי אגרה מליאה.

פורסם

את רשות השידור החליף תאגיד השידור הישראלי כאן(זה שהשר קרעי זמם לסגור ולמזלנו נכשל) אז השם התחלף אך האגרה נשארה(לפחות ברדיו לרכב) והאגרה הזו מממנת חלק מתקציבו

פורסם

אבל זה בדיוק העיניין, ואף אחד לא מרים גבה.

כל התקנות מתייחסות לאגרת רדיו שבזמנו כל אזרח (נשוי) קיבל, בהנחה שיש ברשותו מקלט רדיו (ואחר כך גם טלויזיה) 

היום משלמים אגרה רק בעלי רכב. זה כבר עיוות ואין פוצה פה ומצפצף (מצפצפים עלינו) . זה לא שיש ״צבע״ לסכום הנגבה על ידי משרד התחבורה עבור גורם חיצוני שהוא בכלל תאגיד סטטורי (בעל כורכו, כי באיחוד האירופי יש דבר שנקרא שידור ציבורי) 

סכום זניח ביחס לגובה אגרת רישוי הרכב, אבל עדיין מקומם, כי ממשיכים לגבות , למרות שאין רשות שידור ממלכתית יותר. 

יתכבד נא אותו תאגיד סטטורי ויגבה בעצמו את הסכום, בנפרד, מאגרות אחרות.  ואז גם יהיה חשוף לעתירות בדבר עצם החוקיות. 

• אהבתי 1

פורסם

*סטטוטורי בעל כורחו 
(לא יכולתי לערוך ולתקן) 

פורסם (נערך)
בתאריך 9.7.2024 בשעה 17:48, zaf כתב:

למרות שאין רשות שידור ממלכתית יותר. 

יש רשת ב. רשת א. רשת ג.  עדיף לי שיגבו את זה. דרך אגרת הרכב. ולא להכנס לעוד אתר. או לגשת לדואר לשלם.

אני זוכר. עוד שבשנת 1995. גבו בנפרד אגרת רדיו לרכב. היו הרבה בעיות גביה. אז אחדו את זה.

לא רואה בזה בעיה.

שנים שאני לא שומע רדיו. לא ברכב ולא בבית.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 9.7.2024 בשעה 14:53, kompy כתב:

לאמא בסוברית לא היה רדיו ולא שברה את הפנל שמכסה את החור לרדיו ולא שילמה

ואז ״הישראלים״ היו מוציאים את הרדיו ליפני הטסט וטוענים שאין להם אז חייבו את כולם-אל אף שברור שלא היה לה מעולם רדיו כי הפנל בתול

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...