Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי חבר שלמד על טסלה, ואחרי הטסט הוא עבר לרכב קצת ישן. והוא טען שלקח לו זמן להתרגל לתגובה של הגז/ברקס ולזה שיש כפתורים פיזיים 
זה לא סיבה לא ללמוד על זה אבל צריך לשים לב

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, tza כתב:

נראה לי שהוא דיבר על בלימה רגנרטיבית ואתה מדבר על בלימה אוטונומית.

לא נראה לי שבלימה רגנרטיבית מוגדרת כמערכת שמתערבת בנהיגה.

אני מתכוון לשניהם 

בטסלה אפשר להגיעה למצב של נהיגה בדוושה אחת ע״י רגנרציה

מה זה אם לא התערבות בנהיגה

• אהבתי 1
פורסם

כמובן שבתכלס אני חושב כמוך.

אבל קשה לי להאמין שבלימה רגנרטיבית מוגדרת בתקנות כמערכת מתערבת בנהיגה כמו המערכות ה"אוטונומיות" בלימה שמירת נתיב ומרחק.

מעניין באמת מה התקנות.

• אהבתי 1
פורסם

הדבר החשוב ביותר בלימוד נהיגה הוא אומנות ההשתלבות בתנועה. קריאת הדרך והתמודדות עם מצבים.

העניין הטכני של תפעול הרכב הוא פחות ומין הסתם מרגע שלא נוהגים ברכב זהה ל"ל" יש עניין של הסתגלות. לא רואה בעיה בטסלה.

גם לאחר קבלת רישיון נדרש מלווה וכדאי שהוא ידע להנחות ולתת טיפים טובים לתפעול הרכב הספציפי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

הדבר החשוב ביותר בלימוד נהיגה הוא אומנות ההשתלבות בתנועה. קריאת הדרך והתמודדות עם מצבים.

גם לאחר קבלת רישיון נדרש מלווה וכדאי שהוא ידע להנחות ולתת טיפים טובים לתפעול הרכב הספציפי.

מסכים איתך לגמרי, אבל ויש אבל, כשנהג שעובר טסט מתחיל לנהוג, הוא עוד לא באמת מוכן לכל מצב ולתרחישים פתאומיים. וכנוסף לזה הוא צריך להתרגל לעוד כמה מערכות חדשות.... זה קצת מלחיץ.

אבל כמובן זה לא סיבה לא ללמוד בטסלה. רק לשים לב אח"כ שהחמוד/ה התרגלו לאוט לפני שהם עולים לאיילון.

• אהבתי 1
פורסם

המורה שלי היה תולה אותי הפוך אם הייתי פוזל למצלמת רוורס 

לטענתו לא בכול הרכבים שאני ינהג יהיה מצלמה, ודאי לא שמציירת איך להיכנס לחניה

ואולי בחלק מהרכבים אפי' לא יהיה מראה...

בתכל'ס אין עניין ללמוד על טסלה כשיש לבנאדם בבית רכב עם פדלים

זה כמו ללמוד על אוטומט כשלאבא יש רכב ידני

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, shlomiko כתב:

בתכל'ס אין עניין ללמוד על טסלה כשיש לבנאדם בבית רכב עם פדלים

זה כמו ללמוד על אוטומט כשלאבא יש רכב ידני

זה לא אותו דבר. ללמוד על אוטומט כשיש בבית ידני זה אומר שאתה לא יכול לנהוג ברכב. ללמוד על טסלה כשיש בבית יונדאי i10 זה שבוע של התרגלות ואכזבות, אחרי זה הכל טוב.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, topop כתב:

זה לא אותו דבר. ללמוד על אוטומט כשיש בבית ידני זה אומר שאתה לא יכול לנהוג ברכב. ללמוד על טסלה כשיש בבית יונדאי i10 זה שבוע של התרגלות ואכזבות, אחרי זה הכל טוב.

זה היה קצת בהקצנה או אולי לא כל כך קצת...

אבללל נהיגה בטסלה או כל רכב חשמלי שונה מרכב רגיל

א. חיישנים שמתריעים על התקרבות ( רכב בצד נדלק נורה כדי שהרובוט שלומד לא יצא לעקיפה, בקרת סטיה מהנתיב, וכו')

ככה שהנהג לא לומד באמת להעיף מבט לחלון ולא רק למראה או לשמור על הנתיב 

ב. עצירה הדרגתית ברגע שמורידים את הרגל מהגז 

ג. סירטוט של החניה 

ועוד פיצרים שלא ענינו אותי ואחרי הפתיחה הראשונה ירדתי מהרכב 

עזוב איפה הימים שהייתי נוסע עם נורה של הדלק ולהכיר את הרכב שיסע עד לתחנה ורק בכניסה הרכב יתכבה, לזרוק קלאץ' כדי להדליק את הרכב. שהיום הרובוטים שלומדים תקועים באמצע הכביש כי נהיה להם פנצ'ר...

אתה צודק שזה לא דומה וזה עניין טכני זריז עד שישלימו את זה אבל לדעתי זה לא שווה ללמוד על כאלה רכבים שמבטלים את הצורך בנהג

• אהבתי 2
פורסם

עוד לא פתרנו את שאלת הלימוד על אוטומטי מול ידני ואתם רוצים להפחית עוד דוושה? 😉

אני זקן ושמרני, מבחינתי רצוי ללמוד על רכב בסיסי - ידני, ואפילו הייתי אומר בנזין אטמוספרי, כדי לבסס את טכניקת הנהיגה גם בתנאים פחות נוחים. אחר כך להתקדם לפי הטעם והמצב הכלכלי, אבל על יסוד מוצק. וכמובן עם מערכות שליטה סטנדרטיות, כדי לא להגיע למצב שבו אתם נתקלים לראשונה בגשם ולא יודעים להפעיל את הוינקרים או המגבים (סיפור אמיתי  - אשתי ניגשה לטסט הראשון ביום הגשם הראשון של העונה ולא ידעה להפעיל את המגבים. "גברת, בחזרה למשרד הרישוי").

וכל מי שאומר "חשמלי זה העתיד" - אז אולי הם צודקים, אבל באיזה לוח זמנים? אין לי ספק שעד שיהיו מספיק מבוססים כלכלית כדי לרכוש רכב חשמלי הם יסעו ברכב מונע ICE, ואנחנו עדיין לא יודעים האם יהיו רכבים חשמליים בקטגורית ה-15,000 ש"ח. כן, כולנו שמענו על טסלות בנות מיליון מייל, אבל בואו נראה מה יקרה כשאורה תהיה בת 7.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 26.9.2023 בשעה 13:55, שביט כתב:

אמנם זה רחוק ממני (ילדים בני 9 וחצי ו6) אבל לדעתי צריך ללמוד נהיגה על אוטו שדומה כמה שיותר לאוטו שיש בבית. 
אין טעם ללמוד על טסלה 2022 כשהאוטו שתנהג בו הוא קורולה גירציף 2016 של ההורים.

ברור שיש עוד פקטורים כשמחפשים מורה לנהיגה, אבל זה לדעתי צריך להיות אחד מהם.

ומה תעשה כשתלמד על אוטו כמו שיש בבית, קורולה נניח, ואחרי חצי שנה אבא יחליט שהוא עובר לטסלה? תגזור את הרשיון ותתחיל ללמוד מאפס?

אין שום בעיה ללמוד על טסלה. תבטל את כל הפיצ'רים, שים D וסע.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 26.9.2023 בשעה 08:07, tan tan כתב:

משרד הרישוי דורש לבטל את המערכות שמתערבות בנהיגה

בלימה רגנטיבית לא מתערבת בנהיגה, זה כמו בלימת מנוע בתיבת הילוכים ידנית.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...