Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, tan tan כתב:

נסעת על טסלה במצב דוושה אחת?

כשמרימים את הרגל מהגז הרכב מתחיל בהאטה מיידית

נסעת ברכב ידני בהילוך נמוך?

• אהבתי 1
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שחשוב בבחירת מורה נהיגה זה המורה. לא המכונית.

המורה צריך להיות מתאים לתלמיד ולדבר איתו בשפה מתאימה, להסביר לו בנחת בהתאם ליכולתו והשלב בו הוא נמצא. לראות אם יכולת הריכוז של התלמיד טובה יותר בשיעור בודד או כפול.

צריכה להיות בין הלמיד למורה תקשורת טובה.

מורה צריך להיות אמין וזמין לשיעורים, קובע זמנים ועומד בהם. עם מחיר הגיוני לשעת לימוד.

סוג הרכב בו מתקיימים השיעורים די חסר משמעות למעט אוטומט/ידני.

הלימוד לא נגמר עם קבלת הרישיון אלא רק מתחיל. 

רצוי שבשלב הליווי ישתמשו ברכב שאחר כך ישמש את הנהג החדש באופן עצמאי.

לאחר סיום תקופת הליווי מיד לשלוח את הנהג החדש לאימון בקורס נהיגה מתקדמת.

בכל מקרה נהג בעל רישיון נדרש על פי חוק ללמוד את דרך התפעול של הרכב בו הוא נוהג, וכך עליו לעשות בכל פעם שיושב מאחורי ההגה של רכב שעדיין לא הכיר.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 5 דקות, amosbmw כתב:

המורה צריך להיות מתאים לתלמיד ולדבר איתו בשפה מתאימה, להסביר לו בנחת בהתאם ליכולתו והשלב בו הוא נמצא. לראות אם יכולת הריכוז של התלמיד טובה יותר בשיעור בודד או כפול.

מורה צריך להיות אמין וזמין לשיעורים, קובע זמנים ועומד בהם. עם מחיר הגיוני לשעת לימוד.

מסכים לגמרי, אבל נער בן 17 (לא כולם) שרואה הזדמנות לנהוג על טסלה, כנראה יגיב בביטול לפאביה של המורה האחר...

• אהבתי 1
פורסם

מצטרף לדברי amosbmw,

המורה זה המשמעות הגבוהה ביותר ללימוד,

ראיתי מורים שמתעסקי עם הטלפון בשיעורים, ראיתי מורים שצועקים על התלמידים,

אך בודדים מנתקים את הטלפון ומרוכזים עם התלמיד ברמה של ללמד אותו בצורה הטובה ביותר,

אני לא ישכח שהמורה שלי היה לוקח אותי לכל המקומות הכי קשים ומוזרים בכדי שאדע להתמודד במצבים קשים, יום אחד הוא הכניס אותי לרחוב בין שני משאיות, נבהלתי זה היה נורא צר, אמרתי לו שמוליק אתה לא נורמאלי אני משאיר את המראות על הכיב מיד בכניסה לשביל הצר הזה, הוא אמר לי משפט שנחרט לי מראות קונים במוסך, נהיגה לא תוכל ללמוד שם, תכלס עברתי כמו גדול מאז כל רכב לוקח לי כמה שעות להכיר אותו ואני לא מפחד לעבור במקומות שזה על הפיפס, מקסימום מקפל מראות,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 58 דקות, amosbmw כתב:

לפני 59 דקות, amosbmw כתב:

הלימוד לא נגמר עם קבלת הרישיון אלא רק מתחיל. 

רצוי שבשלב הליווי ישתמשו ברכב שאחר כך ישמש את הנהג החדש באופן עצמאי.

לאחר סיום תקופת הליווי מיד לשלוח את הנהג החדש לאימון בקורס נהיגה מתקדמת.

בכל מקרה נהג בעל רישיון נדרש על פי חוק ללמוד את דרך התפעול של הרכב בו הוא נוהג, וכך עליו לעשות בכל פעם שיושב מאחורי ההגה של רכב שעדיין לא הכיר.

הכל נכון חוץ מזה שקשה למצוא מורה במחיר הגיוני

פורסם

צריך לאפשר לימוד נהיגה ע"י בן משפחה, כמו בארה"ב.

בלי דרישות מיוחדות כמו שיש בארץ, כגון לתוספת דוושה לנוסע ליד הנהג.

פורסם
לפני כשעה, עוזי ל כתב:

הכל נכון חוץ מזה שקשה למצוא מורה במחיר הגיוני

מה זה מחיר הגיוני? ואיך הוא קשור לאיכות המורה?

המחיר די אחיד 10 שקל לפה או לפה. זה המחיר עבור זמן העבודה של המורה והשימוש ברכב... כן זה לא זול, אבל זאת העלות.

כשאני למדתי נהיגה אי שם בשנות השמונים, היה מורה לנהיגה בכפר סבא שלימד נהיגה על סובארו xt טורבו. חוץ מאפקט הוואוו לא חושב שהיה קל או נוח או שזה נתן משהו לתלמיד. לדעתי ללמוד נהיגה צריך ברכב הכי בסיסי שאפשר.

ולעניין הלימוד ע"י בן משפחה, כשבארץ תהיה תרבות נהיגה כמו בארה"ב... אולי.

אם עוד יש סיכוי שקצת דרך ארץ תדבק בתלמיד זה דרך מורה הנהיגה ולא האבא הבבון שמלמד את הנסיך שלו לשלוט בכביש 

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא זוכר על איזה רכב למדתי, לא זוכר את שם המורה, אבל את השיעורים שלו אני זוכר עד היום. המורה יותר חשוב מסוג הרכב.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

להפך - הייתי מעדיף את שיטה הגרמנית, שבה לימודי הנהיגה מובנים לחלוטין, משיעור התיאוריה הראשון ועד מבחן הרישוי, עם פיקוח כמו בבית ספר. כך מטמיעים תרבות נהיגה הרבה יותר טובה מאשר על ידי הורים שבעצמם לא יודעים לנהוג.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה מתכוון רק לטסלה, או לכל רכב חשמלי וכל רכב עם מערכות אוטונומיות?

כי די קשה למצוא היום רכב חדש ללא בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על נתיב ומצלמות 360 מעלות. זה הפך לסטנדרט שיש כמעט בכל הרכבים החדשים שעולים על הכביש.

היית צריך לשאול אם זה בסדר ללמוד נהיגה על רכב שעלה על הכביש אחרי שנת 2020.

עריכה אחרונה על ידי bobi

• תוכן חדש...