Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומס שייפר, מנכ"ל פולקסווגן, אישר היום את השמועות שהמותג סיאט יחדל מלייצר מכוניות בסיום מחזור החיים של הדגמים הקיימים היום.
זה היה צפוי, בכל זאת המותג לא הציג שום דגם חדש מינואר 2020 שאז הוצג הדור הרביעי של הלאון, ומאז כל מה שהוצג היה תחת כנפי המותג קופרה.

בתכלס, מבחינתי לפחות, שמור למותג הזה מקום חם מאוד בלב עם הרבה מאוד סיאטים שעברו אצלנו במשפחה, איביזות, לאון, אטקות וארונה אחת, והוא הרבה מאוד פעמים היה הדיל הטוב ביותר שניתן היה לקבל בקבוצת פולקסווגן - וזה מבאס.

מקור - 
כאן וכאן  

Hapoel Jerusalem BC   

VW Golf 1.4TSI 150HP

פורסם
לפני כשעה, _DownLoaD_ כתב:

מה זה אומר מבחינת סיאט עצמם? סוגרים מפעלים? או שהכל ימותג תחת "קופרה" שזה בדיוק אותו דבר?

פולקסווגן קוברים את המותג ? זה לא קצת יריה ברגל?

לא יריה, בישראל אולי סיאט אהובה במגזרים מסויימים אבל באירופה היא לא מאוד התרוממה וקופרה מאוד מצליחה. ימצאו לה מה לעשות אבל הפוקוס הוא על קופרה

פורסם

"כך חולפת לה תהילת עולם"

לפני 3 שעות, Yuval Oren כתב:

בתכלס, מבחינתי לפחות, שמור למותג הזה מקום חם מאוד בלב עם הרבה מאוד סיאטים שעברו אצלנו במשפחה, איביזות, לאון, אטקות וארונה אחת, והוא הרבה מאוד פעמים היה הדיל הטוב ביותר שניתן היה לקבל בקבוצת פולקסווגן - וזה מבאס.

אתה מדבר על התחושות שלך ל סיאט בתקופת פולקסווגן .

אבל סיאט באה למדינת ישראל עוד בסוף הקשר שלה לחברת פיאט האיטלקית.

בתור הזהב של פיאט, הם ייצרו גירסאות ספרדיות לדיגמי פיאט.

אליינו הגיעה הסיאט רונדה, שהייתה גירסא של פיאט ריתמו. אמצע שנות ה 80'

ריתמו היה אחד הכישלונות היקרים של פיאט (והיו לא מעט כאלו).

אחרי הפרידה מפיאט, סיאט המשיכו לייצר ולשפר את הרונדה .

אחר כך האיביזה דור ראשון (שנות ה80 עד תחילת שנות ה-90) , רכב עצמאי ראשון של סיאט, עם אופציה למנוע 1500 עוצמתי במיוחד.

עם קצת עזרה מפורשה.  כן, הייתה מדבקה של האות P  על הרכב, כמקדם מכירות.

(90 או 105 כוחות סוס אני לא סגור על זה, בכל זאת כמעט 40 שנה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

בלי סיאט אני לא יודע מה יהיה לליסינג שלי לדחוף לנו. 

• מצחיק 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זה תופעה שקוראת בכל השוק, היצרנים בקורונה התרגלו שאפשר לבקש יותר על רכבים והצרכנים יקנו - למה להשקיע במותגים מוזלים אם הלקוח יקנה מותג יקר יותר.

בארה"ב תסתכלו מה קרה ב3 שנים האחרונות, הלכה האקסנט, המיראז'(ספייסטאר/אטראז' בישראלית) תמות ב2025 פורד חיסלה את הפיאסטה ואיתה את כל מה שלא ג'יפון טנדר או מוסטנג והריו כנראה גם עומדת להיעלם מהשוק - חוץ מהוורסה שגבולית לא יהיה רכב חדש בפחות מ20 אלף דולר בשוק האמריקאי יותר.

והסיבה? הביקושים לרכבים האלה צנחו, הלקוח לא רוצה רכב זול ומוכן לשלם יותר על רכב יקר שמסב יותר רווח ליצרנים - למה שירצו לקיים מותגים/דגמים מוזלים?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

"כך חולפת לה תהילת עולם"

אחר כך האיביזה דור ראשון (שנות ה80 עד תחילת שנות ה-90) , רכב עצמאי ראשון של סיאט, עם אופציה למנוע 1500 עוצמתי במיוחד.

יותר מזה, על מכסה השסתומים היה כיתוב גאה מובלט SYSTEM PORCHE. אוטו מאוד נחמד אגב. 

פורסם
לפני 9 שעות, GABIUBOGI כתב:

בלי סיאט אני לא יודע מה יהיה לליסינג שלי לדחוף לנו. 

הלוואי ויציעו לנו סיאט בליסינג... במיוחד אטקה

פורסם
לפני 9 דקות, רועי5 כתב:

יותר מזה, על מכסה השסתומים היה כיתוב גאה מובלט SYSTEM PORCHE. אוטו מאוד נחמד אגב. 

היתה לי בזמנו סיאט מלגה אחותה של האיביזה עם הכיתוב הנ"ל .

זה היה רכבי הראשון עם מזגן.

כל שנה כמו שעון האגזוז היה מתפרק והסבירו לי שזו מחלה שלה.

אחר כך נהרס המנוע ב70 ומשהו אלף ק"מ בגלל קריעת רצועת טיימינג .

להגנתי אומר ששאלתי מוסכניק מומחה לדגם שטיפלתי אצלו ב60 האם להחליף ואמר שעוד לא .

שורה תחתונה - לא מתגעגע

פורסם

זה די ברור שהם צריכים לוותר על מותג, כמה מותגים יכולים לייצר שהם כולם פאקינג אותו דבר?

מילא בתחילת שנות ה 2000, כשלכל מותג - סיאט, סקודה ופולקסווגן היה את היחוד שלו.

היום הם כולם נראים אותם דבר, נוסעים אותו דבר, מרגישים אותו דבר. תוסיפו גם את קופרה ואת אאודי שכולם על אותה פלטפורמה - כמה צריך?

אז הם השאירו את קופרה ואת אאודי בשביל הביצועים והיוקרה, ואת פולקסווגן וסקודה בשביל הגרסאות העממיות.

תכלס הגיוני, לרוב אין יותר משני מותגים עבור מוצרים עממיים זהים (כמו קיה ויונדאי לדוגמא).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, mottis כתב:

הלוואי ויציעו לנו סיאט בליסינג... במיוחד אטקה

הכל בסדר, אפשר לתת גם סקודה קארוק , סה״כ 350 שח הבדל בשווי מס. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

יצא לי לנהוג על אטקה בגרמניה. לא הבנתי את ההגיון במותג הזה, יכלו לשים סמל של סקודה ולא הייתי מרגיש בהבדל.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 16 שעות, IsraCar כתב:

"כך חולפת לה תהילת עולם"

העלית נשכחות...

ברשותך, אחדד ואוסיף מעט -

בתור אחד שחזיק שתי איביזות בעברי, לא זכורה לי מדבקת P, אלא מה שכן היה בולט, זה הכיתוב SYSTEM PORSCHE על מכסה השסתומים, כמו שכבר ציינו. המנועים היו באמת הבעייה האחרונה של הרכבים הללו (הפלסטיקה - יותר. זכורה לשמצה מנוף האיתות הקטנצ'יק).

63 כ"ס ל1200 סמ"ק. צליל נעים.

85 כ"ס לזו בעלת קרבורטור כפול. דיי חזקה לזמנה.

90 כ"ס ל1500 מוזרקת sxi.

אאל"ט היה גם דגם טורבו (אבל לא חושב שיובא לארץ).

סיאטים מוקדמות אחרות - מלאגה ("איביזה" סדאן בעצם) ורונדה - לא נחלו הצלחה כמו האיביזה.

נזכר בגעגועים (רכב ראשון נורמלי שהיה לי).

מסכים עם הטענה לעיצוב מוצלח של אילו האחרונות (ליאון למשל).

אגב, היתה נטייה בחברה זו שלפחות חלק מהדגמים של סיאט, הם ע"ש מקומות בספרד (ליאון, איביזה, מלאגה, טולדו...).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...