Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוספת - המבנה של הכבל משפיע על התדירויות.

הכוונה לאו דווקא כבל רב גידי שזור אלא ישנם כבלים שבנויים בצורה אחרת לגמרי - תדירויות גבוהות נוטות לעבור בחלק החיצוני של הכבל ותדירויות נמוכות בחלק הפנימי - זאת אחת הסיבות שבמערכות סונאר משתמשים בצינורות חלולים בשביל ההחזר של התדירויות הגבוהות.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד לך עדיין אני לא חושב שלפי האוזן יכולת לקבוע שיש תוספת של אוקטבה שלמה בהרמוניות, הייתי בודק את הנושא שוב. אנחנו מדברים על אודיו, ישנם תדרים שבהם הכבל ישפיע אבל כאמור, מדובר באודיו.

פורסם

אייל בתור אחד שלא מאמין בכבלים, באיזה כבלים אתה משתמש?

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

כבלים לבדיקה יש לי (יש לי חבר שטוען שהוא שומע הבדל).

מה שאני צריך זה מפצלים (גם בשביל בדיקה של הCD-PLAYERS וגם בדיקה של הכבלים של הרמקולים - לשניהם ראשי RCA).

אני צריך זוג של מפצלי 2 זכרים לנקבה וזוג של מפצלי 2 נקבות לזכר.

מקווה שהמפצלים עצמם כמה שפחות יפגעו בהבדלי הסאונד (אם ההבדל הוא בכבלים והם נמצאים כחלק מהשרשרת).

פורסם

חשבתי שההודעה הייתה מיועדת לי..

לגבי הכבלים - אני מסכים איתך שאני לא יכול לקבוע בוודאות שנוספה אוקטבה תחתונה בלי מבחן עוור אבל אני יודע מה אני שמעתי, ומה 10 אנשים שהיו בחדר שמעו.

פורסם

נועם, אם היית קצת יותר נחשף למבחנים העיוורים היית מבין שגם אם היו 100 איש באותו החדר שטענו שיש הבדל, זה לא אומר שהוא באמת קיים. מספיק שאחד יגיד וואו איזה הבדל בכדי שכל הקבוצה תושפע מזה.

זה מזכיר לי ויכוח שהיה לי עם מתקין טוב. אם אתה יודע או לא יש טוש ירוק ו"מיוחד" שטוענים שכשעוברים על הדיסק איתו הוא משפר את האיכות. משהו שקשור ללייזר שלא יחדור את הדיסק, לפחות זה ההסבר. התווכחתי עם בחור שטען שההבדל גדול, אני כמובן אמרתי לו שאין סיכוי. הוא לקח בחור נוסף שהכרנו והיה איתו ברכב עם שני דיסקים מקוריים, האחד עם הטוש והשני בלי. כעבור כמה זמן שניהם יצאו והבחור הנוסף טען שהוא עבר מבחן עיוור ושהוא שמע הבדלים. כמובן שהמתקין אמר לי "אתה רואה".

אני מצידי אמרתי לו "אתה רוצה לראות איך אני נכנס איתו עכשיו לרכב והוא לא מזהה?" כמובן שנכנסתי איתו לרכב והבחור לא זהה כלום. לאחר מכן שאלתי את המתקין אם הוא גם רוצה להבחן, הוא אמר שכן. הכנסתי את אחד הדיסקים, הוצאתי והכנסתי את אותו הדיסק אותו שוב והבחור טען שאחד מהם נשמע טוב יותר. את הפרצוף שהיה לו אחרי שהוא הבין שאותו הדיסק הוכנס פעמיים אני לא אשכח :)

לאחר מכן הוא ריתק אותי לרכב ולא נתן לי לצאת עד שהוא יצליח להוכיח לי שיש הבדלים, הוא לא הצליח.

המוח יכול לתעתע בנו וללחץ הקבוצתי (גם אם אני חושבים שהוא איננו קיים) יש משקל רב. הדרך היחידה לבדוק אם יש הבדל או לא זה במבחן מדעי כמו למשל הABX.

אציין שיש כבלים היי אנד שבתוכם ישנו פילטר כלשהו ואותם כבלים אכן יכולים להשפיע אך לדעתי הם כבר לא צריכים להיות מוגדרים ככבלים אלא כפילטר.

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי. אני מסכים איתך. אני הולך לעשות בקרוב מבחן ואני יהיה סקפטי כמה שיותר בהתאם לתוצאות והמבחן יערך כמו שצריך. מעניין אותי גם לדעת לטוב ולרע.

אנחנו קצת יוצאים מנושא הת'ריד אז כשיהיו תוצאות, אאדכן בת'ריד נפרד.

-נועם

(מי שרוצה להצטרף למבחן ומוכן לתרום כבלים מוזמן לשלוח אליי הודעה פרטית - אני מאמין שיש מישהו כזה מתוך ה1000 צופים בת'ריד)

פורסם

אז שאלה לי אחרונה אליכם, אם אין שוני באין הHU (אני מסכים איתכם) מה הקטע של נאקאמיצ'י וDENON ו MCINTOSH ושאר המכשירים שהם ללא פיצ'רים אלא בעלי """סאונד מיוחד ונקי""" נטו.

קרא אותם.

פורסם

מלבד האי הסכמה שלנו לגבי איכות הממירים מבחינת "סאונד", הממירים השונים מתבטאים ברעש נמוך ואחוז אי-דיוק נמוך.

חוץ מזה אני מאמין שזה גם עניין של מגברים פנימיים יותר איכותיים ורכיבים עמידים.

פורסם

כל עוד יש מי שקונה, יש מי שמייצר. המכשירים האלה יכולים להכיל רכיבים איכותיים יותר, בניה טובה יותר וכו' וכו' (למרות שזה לא תמיד כך) אך זה לא אומר שאת כל הנתונים היפים על הנייר אתה יכול לשמוע.

באודיו יש הרבה "וודו" אבל אל תיקח את המילה שלי, נסה בעצמך (אבל אתה חייב לעצמך לנסות במבחן עיוור כהלכה) ותחליט.

פורסם

מה זאת אומרת אייל, אתה אומר שיש מצב שאני כן יהנה מקלאריון יותר מפיוניר וכו' וכו'...

קרא אותם.

פורסם

אני לא יודע, אני מאמין שאני יחבר HU זה יהיה לפי הפיצ'רים שלו ולא לפי שמיעה (הכוונה שישמיעו לי לדוגמא) כי זה לא משקף כלום...

קרא אותם.

• תוכן חדש...