Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אתם נרגעים בכבישים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני זוכר בכלל אסור ליצור קשר עין - היום האמת, זאת באמת עצה שומרת חיים. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אסור ליצור קשר עין?
מוזר.
כהולך רגל אני מסתכל על הנהג, כדי לראות שהוא הבחין בי ולא רק ככה סתם נעצר בגלל שהוא בדיוק קיבל מסרון.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.7.2023 בשעה 19:17, topop כתב:

לא יודע סיבה, המורה לנהיגה שלי אמר לי לא לסמן להולך הרגל לעבור. 

גם אני כהולך רגל מהנהן כאות תודה.

קטע כזה של מורים לנהיגה, כנראה.

לא רלוונטי כשאתה עוצר בנתיב בודד, למשל בפנייה בצומת. ובכלל, חוץ מפלפול משפטי תיאורטי עוד לא נתקלתי באיזה נהג שהואשם באחריות בעקבות נפנוף.

בתור הולך רגל, להבדיל, יצירת קשר עין היא השיטה הכי מוצלחת לגרום לנהג להאט ולעצור במעבר. למרבה האירוניה זה עובד קצת פחות טוב עם נהגוץ מסוימות - קולטות את המבט, נלחצות, בכוונה מנתקות קשר עין ולוחצות על הגז כאילו שהרדע איימתי עליהן 😆

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 18 שעות, Ron Poh כתב:

אסור ליצור קשר עין?
מוזר.
כהולך רגל אני מסתכל על הנהג, כדי לראות שהוא הבחין בי ולא רק ככה סתם נעצר בגלל שהוא בדיוק קיבל מסרון.

לפני כשעה, hans כתב:

בתור הולך רגל, להבדיל, יצירת קשר עין היא השיטה הכי מוצלחת לגרום לנהג להאט ולעצור במעבר.

ראיתי הרבה פרסומות של הרלב"ד "תסתכל ישירות לתוך העניים של הנהג ותוודה שהוא עצר בשבילך", או משהו כזה.

נסיתי לחפש אותם בגוגל אבל לא מצאתי.

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2023 בשעה 18:12, Coro כתב:

לזכרוני אסור לעשות זאת. אם תקרה תאונה אתה תאכל אותה חזק.

לפני 22 שעות, lanosforce כתב:

לפי מה שאני זוכר בכלל אסור ליצור קשר עין - היום האמת, זאת באמת עצה שומרת חיים. 

לפני 21 שעות, Ron Poh כתב:

אסור ליצור קשר עין?

אין בחוק  איסור לסמן ובטח לא ליצור קשר עין, והמיתוס של אשמה הוא חסר בסיס.

ההמלצה לא לסמן אכן נוסעת מחוסר רצון לקחת אחריות, ומה יקרה אם מישהו יעקוף אותך, אבל זה לא אומר שבמקרה של תאונה המסמן יהיה אשם. האשם יהיה מי שעקף רכב שעצר לפני מעבר חציה.

מורי נהיגה מלמדים ללכת על הצד הבטוח, זה לא אומר שצריך ליישם תמיד ובכל מקרה. תלוי בכביש ובנסיבות. זה לא אותו דבר לסמן לילד בכביש חד נתיבי ולסמן לבוגר בכביש רב נתיבי.

וכאשר עוצרים בכביש רב נתיבי, תמיד להשגיח במראות אם נהג מתקרב ולא מתכנן לעצור. אם אפשר, אני אעמוד בנתיב הרחוק מהולך הרגל, כדי שלא אסתיר אותו, גם כבר יצא לי לעמוד באמצע על שני הנתיבים, וגם להוציא יד מהחלון ולסמן, ובמקרה ואלה לא עוזרים אפשר גם לצעוק להולך הרגל שיעצור.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

מורי נהיגה מלמדים ללכת על הצד הבטוח, זה לא אומר שצריך ליישם תמיד ובכל מקרה. תלוי בכביש ובנסיבות. זה לא אותו דבר לסמן לילד בכביש חד נתיבי ולסמן לבוגר בכביש רב נתיבי.

בשיעור לפני הטסט שעשיתי

המורה שלי לקח אותי למעבר חציה שמאד עמוס, בזמנים מסוימים אפשר לחכות שם אפילו 2/3 דקות (ללומדי נהיגה)

והוא הזהיר אותי כמובן לא להתקדם אם אני לא בטוח שריק, וגם לא לסמן עם היד לעבור או משהו בסגנון כי מפילים על זה.

הוא טען שזה לא חוקי.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, עוזי ל כתב:

הוא טען שזה לא חוקי

הוא גם יכול לטעון שסנטה קלאוס אמיתי, זה לא נכון.

לפני כשעה, עוזי ל כתב:

כי מפילים על זה

זה נכון. כתלמיד נהיגה פעל כמו שהמורה אומר לך. אתה לא במקום לקחת החלטה במקום אדם אחר בכביש ולרמוז לו מה לעשות. אתה מציית לחוקים ועוצר ונותן ז״ק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 13.7.2023 בשעה 18:19, Be roo כתב:

הוא גם יכול לטעון שסנטה קלאוס אמיתי, זה לא נכון.

פורן האב לא יסכימו איתך לגבי זה - אפילו רודולף אמיתי בחלק מהקטגוריות. 

תמיד תהיתי למה הוא אומר HO HO HO עד שיום אחד - אעצור כאן. 

לגבי כל השאר - לא יודע לאמר בוודאות אבל זוכר בפירוש ששמעתי את זה או בקורס נהיגה מונעת או איך שלא קוראים לזה היום (שהייתי חייב לגשת אליו מטעם משרד התחבורה)  שלא יוצרים קשר עין. 

וכן - יצא לי מספר פעמים להיות בסיטואציה של מעבר חציה שבה אני רואה רכב בנתיב לצידי מגיע במהירות ואני מבין שהוא לא עומד לעצור - לא צריך יותר מידי שכל בשביל להזהיר את מי שחוצה - כן חוק לא חוק, יש מצבים ששיקול דעת לוקח בהם. 

סיפור אמיתי - ב2017 כשאמא שלי ז"ל גססה כל בוקר כשנסעתי לאיכילוב באותו שבוע - בשביל לא לפספס את הפניה ימינה לכוון הבית חולים פשוט נסעתי על הנת"ץ בערך רמזור או שניים לפני הפניה - פשוט כי הייתי טרוד מאוד. מדבר על שעות בין 6 ל6:30 בבוקר הכבישים פשוט ריקים. 

חודש או חודשיים לאחר הפתירה קיבלתי ארבעה מכתבי אהבה מעיריית תל-אביב כל אחד 500 שקלים. פניתי אליהם בכתב, הסברתי את הסיטואציה וגם צירפתי תעודת פתירה עם התאריך של אותו שבוע - בחיי, במקום זיכו אותי על שניים מהדוחות וציינתי במפורש שאם הם רואים בזה עבירה ולא מעניין אותם למה - אשלם את הסכום המלא. 

כמה חודשים לאחר מכן - זוכיתי גם על שני הדוחות האחרים עם החזר כספי כי את ה1000 שילמתי במקום בלי שום וויכוחים. 

משפט ממסע בין כוכבים - (קפטן ז'אן לוק לאקרדה כמובן) - איך יתכן צדק אם החוק הוא אבסולוטי. 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לגבי יצרית קשר עין: יש לי חבר שעשה סדנת ויפאסנה בהודו, ובתחילת הסדנה אמרו להם לא ליצור קשר עין עם הקופים בשום אופן. הוא כמובן היה ממש סקרן, אז יומיים אחרי הוא בדק על איזה קוף צעיר מה הסיפור. הקוף פשוט איבד את זה מזעם והתחיל לרדוף אחריו בכל החצר (לקול צחוקם של כל משתתפי הסדנה, כמובן).

עם ההתנהגות בכבישי ארצנו, אולי הסיבה לא ליצור קשר עין דומה.

• מצחיק 2
  • מעניין 2
פורסם

הקופיפונים הקטנים בהודו הם גנבים גדולים - נכנסים דרך העצים למשרדים ולוקחים פשוט כל דבר שהם יכולים לגעת בו. 

במשרדים בניו דלהי של החברה שאני עובד בה, הם (הבעלים של המבנה - לא קשור לחברה) לכדו שם קוף אחד שהוא זכר אלפא וקשרו לו את הב#@)^ - כן... וזה הופך אותו למאוד עצבני ואז הוא פשוט מגרש כל קוף אחר שמתקרב בסביבה של העצים אל החלונות של המשרד - בתמורה הם מאכילים אותו. 

ואכן - אסור בשום פנים ואופן להתקרב אליו, לנשום לכוון שלו ובטח שלא להביט לו בעיניים. 

אמיתי. 

מה שגם מזכיר לי שראיינו פעם את ג'יימס גנדולפיני ז"ל (טוני סופרנו) ושאלו אותו איך הוא גורם לעצמו להתעצבן ככה לתפקיד שלו בסופראנוס - זה נראה פשוט אמיתי כשהוא חוטף קריזה והוא ענה שהוא שם חצץ בקצה של הנעליים והכאב מכניס אותו למוד. 

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 11.7.2023 בשעה 17:14, CiUiK כתב:

מילאתי גז למזגן בעצתכם, זה עוזר 😆

זהו? נרגעת?

• מצחיק 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

זהו? נרגעת?

חחחחח אני מאוד רגוע עם המזגן, אבל כואב לי על הדלק אל תשאל אני עדיין לא תמיד מדליק😁

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

הקופיפונים הקטנים בהודו הם גנבים גדולים - נכנסים דרך העצים למשרדים ולוקחים פשוט כל דבר שהם יכולים לגעת בו. 

במשרדים בניו דלהי של החברה שאני עובד בה, הם (הבעלים של המבנה - לא קשור לחברה) לכדו שם קוף אחד שהוא זכר אלפא וקשרו לו את הב#@)^ - כן... וזה הופך אותו למאוד עצבני ואז הוא פשוט מגרש כל קוף אחר שמתקרב בסביבה של העצים אל החלונות של המשרד - בתמורה הם מאכילים אותו. 

ואכן - אסור בשום פנים ואופן להתקרב אליו, לנשום לכוון שלו ובטח שלא להביט לו בעיניים. 

אמיתי. 

מה שגם מזכיר לי שראיינו פעם את ג'יימס גנדולפיני ז"ל (טוני סופרנו) ושאלו אותו איך הוא גורם לעצמו להתעצבן ככה לתפקיד שלו בסופראנוס - זה נראה פשוט אמיתי כשהוא חוטף קריזה והוא ענה שהוא שם חצץ בקצה של הנעליים והכאב מכניס אותו למוד. 

מה אחי? אתה עובד בהודו?

• תוכן חדש...