Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חצי שנה אל תוך טסלה מודל Y

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח לשמוע שאתה נהנה מהרכב. יש לי חוויה דומה ממודל 3 שכבר שנתיים אצלי.

לפני כשעה, Tal Barami כתב:

אין גם מקום יעודי לצמיג, חרף תא המטען העצום. מה שמצריך חיתוך של הספוג על מנת לייצר מקום מתאים

ראיתי אצל גיא מנשקו התקנה של גלגל חלופי ב y, זה נעשה מתחת לרצפת תא המטען וכמעט לא מורגש. הוא חותך חלק מהפלסטיק בתחתית תא המטען מתחת לרצפה . יש מחסור עכשיו, אבל תבקש שירשום אותך למשלוח הבא.

לפני כשעה, Tal Barami כתב:

לא יצא לי להתנסות, אבל אומרים שהחוויות מול המוסך כוללות זמני המתנה לא ריאליים

לגבי המוסך מהחוויה שלי המצב מצויין. עשיתי טיפול לא מזמן, הוזמן לי תור שבועיים וחצי מראש. במקרים של תקלות ניתן לגשת גם בלי תור. אתה יכול לקרוא על החוויה שלי כאן:

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

שמח לשמוע שאתה נהנה מהרכב. יש לי חוויה דומה ממודל 3 שכבר שנתיים אצלי.

ראיתי אצל גיא מנשקו התקנה של גלגל חלופי ב y, זה נעשה מתחת לרצפת תא המטען וכמעט לא מורגש. הוא חותך חלק מהפלסטיק בתחתית תא המטען מתחת לרצפה . יש מחסור עכשיו, אבל תבקש שירשום אותך למשלוח הבא.

לגבי המוסך מהחוויה שלי המצב מצויין. עשיתי טיפול לא מזמן, הוזמן לי תור שבועיים וחצי מראש. במקרים של תקלות ניתן לגשת גם בלי תור. אתה יכול לקרוא על החוויה שלי כאן:

האמת שהפוסט שלך הוא אחד הטריגרים שגרמו לי לבצע בסוף את ההזמנה בכל זאת (ולפרסם את הפוסט הזה). טוב לדעת שהמצב במוסך השתפר.

לגבי צמיג - עשיתי אצל גיא מנשקו ואכן ביצענו חיתוך של הפלסטיק / ספוג כדי להתקין אותו במיקום אופטימלי. חבל שטסלה לא מאפשרים תמיכה built in לכך.

תודה!

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני סוטה מהנושא אבל לגבי גיא מנשקו חבר קנה אצלו צמיג לאיווז,

אחלה בחור מחזיק צמיגים לכל הרכבים החשמלים שלא זכו לבוא עם תותבת לעולם,

אלא נגזר עליהם במקרה של קרע בצמיג להתניד בעזרת חבר בצורה קשה ומסובכת,

ממליץ לכל בעל רכב ללא תותבת לדאוג לעצמו ליום פקודה שלא ישרוף יום על שטויות.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 4 שעות, Tal Barami כתב:

לא יצא לי להתנסות, אבל אומרים שהחוויות מול המוסך כוללות זמני המתנה לא ריאליים.

רק מוסיף שיש לטסלה ניידת שירות שמגיעה אליך הביתה למגוון טיפולים במחירים סבירים ביותר ואנשי שירות ברמה גבוהה.

פורסם

מה הטווח האמיתי של הרכב?

זה נכון שבמקרה של תאונה אין בארץ חלקים וצריך לחכות חודשים? או שהמצב השתפר?

לטסלה יש רשת של מוסכים? איפה אפשר לקבל שרות במקרה תאונה או תקלה?

פורסם (נערך)
לפני 52 דקות, דניאל1983 כתב:

מה הטווח האמיתי של הרכב?

בטסלה 3 LR מגיע בממוצע לטווח 470-460 ק"מ שאני נוסע 110 קמ"ש עם מזגן. אם הייתי נוסע 90 קמ"ש בלי מזגן הייתי עובר בקלות 500 ק"מ.

לפני 52 דקות, דניאל1983 כתב:

זה נכון שבמקרה של תאונה אין בארץ חלקים וצריך לחכות חודשים? או שהמצב השתפר?

לטסלה יש רשת של מוסכים? איפה אפשר לקבל שרות במקרה תאונה או תקלה?

ברוב הגדול של המקרים יש חלפים זמינים. יש בעיות נקודתיות וטסלה משתפרים עם הזמן.

יש מוסך מרכזי בפתח תקווה ובאוגוסט יפתח מרכז שירות גדול בנתניה (איפה שהיום מוסך העוגן). בעתיד הקרוב מתוכנן גם מוסך בכרמיאל.

במקרה של תאונות יש מוסכים שמאושרים ע"י טסלה לטפל ברכבים בכל הארץ.

צריך לזכור גם שלטסלה אין טיפולים. אם אתה יוזם טיפול כמו במקרה של החלפת פילטר מזגן עקב ריח, אז אפשר להזמין רכב שירות של טסלה לביתך.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • מעניין 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז גם אני ׳נפלתי׳, אחרי שנה וחצי עם קיה אופטימה היברידית, הבנתי שאני אוהב את המנוע החשמלי יותר מהבנזין - את השקט, התגובה המידית, המומנט, והחיסכון בדלק.

אז רציתי טסלה, אבל לא את ה-3 כי היא קטנה ונמוכה מדי, וה-Y הייתה יקרה מדי. ואז כשהכריזו על הדגם הנעה אחורית ב-225 אלף - לא חשבתי הרבה והזמנתי אחת. הכי פשוטה, לבנה ריפודים שחורים, ורק הוספתי וו גרירה - 231 אלף על הכביש.

ולא - לא עשיתי נסיעת מבחן, הדגם הזה לא היה זמין בכלל בארץ עד לפני שבוע וחצי, וגם על הדגמים האחרים לא יצא לי לנסוע. ראיתי ביקורות בארץ ובחו״ל וקיויתי לא להתאכזב.

בשבוע שעבר קיבלתי אותה, ולשמחתי - הופתעתי לטובה, ברוב הפרמטרים - התפעול של הרכב מהמסך לא כזה נורא כמו שחשבתי, הנוחות מצויינת (גם מתלים וגם מושבים) בניגוד למה ששמעתי, והכוח מספק לגמרי, לא רואה שום צורך בדגמים החזקים יותר לנסיעה מנהלתית.

גם איכות ההרכבה בהחלט טובה, הרכב מרגיש מוצק ואיכותי, אין שום צקצוקים גם בנסיעה על כבישים שבורים בחיפה. מזכיר לי מאד נסיעה ברכבים גרמניים.

מבחינת טווח - אני מקרה ׳קצה׳, כי אני כל יום עולה ויורד את הכרמל, והצריכה בתוואי הזה ממש גרועה. לפי מה שאני רואה כרגע, סדר גודל של 200-230 קמ אפקטיבי בנסיעות כאלה. צריך לראות איך זה בבין עירוני שטוח.

מאד אוהב את השליטה מהאפליקציה, אין כמו לחזור מהים לרכב שעמד בשמש הקופחת, ולקבל חלל קריר ונעים (שלקח רק 5 דקות לרדת מ-45 מעלות ל-22 מעלות לפני שהגעתי לרכב). זה מבחינתי קילר פיצ׳ר, לא הייתי קונה רכב בלי האופציה הזאת. 

התקנתי גם אפליקציה צד שלישי בשעון, ואני אפילו לא צריך את הטלפון איתי כדי לנהוג. זה ממש נוח שפשוט נכנסים ויוצאים מהרכב בלי לעשות שום פעולה מיוחדת למעט ללחוץ על המנוף של ההילוכים ולשים P או D.

תא(י) המטען והאחסון בכלל מעולים, אם כי נדרשתי לקנות קצת תוספות מאליאקספרס כדי לשפר את השימושיות (חוצצים פנימיים).

הגג השקוף כן הפריע לי וחימם לי את הראש - סגרתי אותו עם כיסוי בד פשוט מאליאקספרס ונפתרה הבעיה, בחורף נוריד אותו, זה כיף לראות את הגשם על הגג.

גם אני מאד אוהב את הנהיגה עם דוושה אחת, זה כל כך כיף ומאפשר נהיגה נינוחה וקלה.

קניתי מאלי גם זרוע מעולה לטלפון עם טעינה אלחוטית magsafe - ממליץ בחום :

https://www.aliexpress.com/item/1005005286425712.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.61b51802ezRryp

מבחינת עיצוב - מאחור היא מאד נאה בעיניי, מלפנים הרבה פחות. אבל זה לא ממש מעניין אותי האמת..

ידיות הפתיחה של הדלתות זה over engineering מיותר מבחינתי, לא נוח, ותמיד כשאנשים שלא מכירים טסלה מנסים לפתוח הם כמובן לא מבינים איך לתפעל את זה.

image.thumb.png.17a6a70604eb40f403d7dd53a4d763e9.png

• אהבתי 3

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בתאריך 23.6.2023 בשעה 10:23, Tal Barami כתב:

החיסרון המרכזי הוא שעכשיו אני ואשתי רבים כל הזמן מי ינהג.

אני רואה בזה יתרון. בהחלט עושה חשק לקנות טסלה, לשבת במושב הנוסע וללכת לישון.

• מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

אני רואה בזה יתרון. בהחלט עושה חשק לקנות טסלה, לשבת במושב הנוסע וללכת לישון.

היו (ועוד יש ) אנשים שעושים את זה ממושב הנהג

• מעניין 1
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 18 שעות, Amired כתב:

פות״ש יכול לשתף כמה תמונות של הגלגל הרזרבי בתא המטען? מה בדיוק חתכו ואיך זה בדיוק יושב?

דוגמה

E1A2168D-FC28-435F-9A12-98A909559DC8.JPG

7B86B828-7869-4E33-9AAA-733B8FF1FEFA.JPG

פורסם
לפני 53 דקות, Johnik כתב:

דוגמה

E1A2168D-FC28-435F-9A12-98A909559DC8.JPG

7B86B828-7869-4E33-9AAA-733B8FF1FEFA.JPG

תודה, מצאתי גם סרטון שמראה טוב. אבל מה זה הספוג הזה באמצע שצריך לחתוך? אין עם זה בעיה? אין לו שום תפקיד?

פורסם

אז ככה, היה לי Y LR ועכשיו S, שמתי לב שהY סטנדרד ריינג של אבא שלי הנוחות נסיעה טובה משמעותית מהY LR שהיתה לי, כאילו ריככו מאוד את המיתלים והשיפור בנוחות עצום.

• תוכן חדש...