Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופניים לבת 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לבת ה-4 יש יומולדת, צריך אופניים. עד עכשיו נסעה על קורקינט ואופני איזון.

הגברת פצפונת למדי, גובהה כ- 94 סמ ושוקלת 13 קילו.

לאחים הגדולים יותר קניתי אופני rainbow 14 ו- 16 אינצ׳ לפני שנה וחצי. לא התרשמתי מאוד מהאיכות, גם קצת כבד.

בתאוריה הכי הגיוני לתת לה את אופני ה- 14״ של אחותה, לאחותה את ה- 16״ של אחיה התאום ולקנות 18״ חדשות.

אבל זה יעשה לי בלגאן שהוא מקבל מתנה חדשה ביומולדת שלה, וגם מבחינת הצבעים. זה גם נראה לי עלול להיות לה מעט כבד.

ראיתי אופני woom 2 שעל הנייר קלות בהרבה (5 קג), אבל מבאס לשלם כל כך הרבה לאופניים לזמן קצר. גם לא בטוח אם יש לזה שוק יד שניה.

מה עושים?

פורסם (נערך)

אני בדרך כלל בעד לשלם יותר על המוצר הכי טוב שהשוק יכול להציע במסגרת התקציב, אבל ספציפית בנושא של אופניים לקטנטנים - לא טורח.

אצלי כולם יודעים/ידעו מראש שהחל מגובה/גיל מסוים הם יירשו את האופניים של האח/ות וזהו. תוסיף קישוט עם פונפונים/מדבקת חד קרן והיא תהיה מרוצה עד הגג. נושא המשקל לא מעניין בכלל.

אצלי דרדק מס' 4 התחיל עם 14 אינץ' באותו גיל/גובה/משקל בערך (יצא ציפלון) - הסתדר מיד.

מקבילה של rainbow, דמוי bmx גנרי תוצרת סין שהספיק לשרוד 3 אחים לפניו.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השלדה של הריינבו 14 גדולה לדעתי בשביל 14 אינץ . מנסיון עם חברים וילד נמוך.

יש באופניים האלה כמה יתרונות בלם קדמי שאשכרה עוצר, חיבור מהיר לגלגל  הקדמי.

אבל יש להם בלם רגל בסיבוב לאחור, משהו שצריך לעבור מן העולם .

לי יש שני דקטלון 14, הם נהדרות !

האופניים שהכי טוב ליפול איתם בגלל השלדה הנמוכה.

יש FreeWheel או פריילוף שממש עוזר בתחילת רכיבה וגם בירידה למשל, כשהן מאזנות את עצמן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, Nemesis כתב:

גם לא בטוח אם יש לזה שוק יד שניה.

יש. 

בדקטלון יש להם שתי מידות שונות של אופני 16״. היקרים יותר הם גם עם בסיס גלגלים קצר יותר. אם אני זוכר נכון המשולש האחורי בזולים הוא מברזל. מבחינת משקל, אין לזה משמעות מורגשת.

אופני ילדים יכולים להיות כבדים אם הם מברזל. אחרת, אין איך ממש להקליל אותם. זה שלא שיישתמשו בחומרים אקזוטים ו/או רכיבים סופר קלילים...

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

השלדה של הריינבו 14 גדולה לדעתי בשביל 14 אינץ . מנסיון עם חברים וילד נמוך.

יש באופניים האלה כמה יתרונות בלם קדמי שאשכרה עוצר, חיבור מהיר לגלגל  הקדמי.

אבל יש להם בלם רגל בסיבוב לאחור, משהו שצריך לעבור מן העולם .

לי יש שני דקטלון 14, הם נהדרות !

האופניים שהכי טוב ליפול איתם בגלל השלדה הנמוכה.

יש FreeWheel או פריילוף שממש עוזר בתחילת רכיבה וגם בירידה למשל, כשהן מאזנות את עצמן.

תודה. על השלדה של הריינבו 14 היא כבר עלתה, קצת גדול אבל נסבל.

רק מעצבן ששוברים את הגב עד שמלמדים אותם לרכב.

מה זה Freewheel? לפי חיפוש זה נראה כמו מערכת הילוכים?

נ.ב.

בדקתלון אני רואה אופני 14" במחירים מ- 400-650. הן אותו דבר רק בצבע שונה או שאני מפספס משהו?

לפני שעתיים, falou כתב:

יש. 

בדקטלון יש להם שתי מידות שונות של אופני 16״. היקרים יותר הם גם עם בסיס גלגלים קצר יותר. אם אני זוכר נכון המשולש האחורי בזולים הוא מברזל. מבחינת משקל, אין לזה משמעות מורגשת.

אופני ילדים יכולים להיות כבדים אם הם מברזל. אחרת, אין איך ממש להקליל אותם. זה שלא שיישתמשו בחומרים אקזוטים ו/או רכיבים סופר קלילים...

ב- Woom כתוב שכל השלדה היא אלומיניום, אני מניח שבגלל זה הן קלות יותר. מעצבן שאחרים לרוב לא כותבים משקלים.

יש פורומים ספציפיים ליד 2 לאופניים האלה? ביד 2 אין WOOM בכלל, ובפייסבוק יש רק מודעה אחת בת יומיים. אני לא יודע אם זה כי אני לא מחפש במקום הנכון, כי זה נחטף ברגע שמפורסם למכירה, או שאף אחד לא קונה / מוכר אופניים כל כך יקרות.

פורסם
לפני 28 דקות, Nemesis כתב:

מה זה Freewheel? לפי חיפוש זה נראה כמו מערכת הילוכים?

כשמסובבים את הפדלים אחורה אין ברקס. 

בדקתלון אני רואה אופני 14" במחירים מ- 400-650. הן אותו דבר רק בצבע שונה או שאני מפספס משהו?

לא בדקתי את ה-14, אבל הם לא אותו הדבר. לא יודע מה ההבדלים.

ב- Woom כתוב שכל השלדה היא אלומיניום, אני מניח שבגלל זה הן קלות יותר.

בכמה הם כבר קלים יותר?ֿ

תפסיק לחפש משקל קל. אין הבדל מהותי.

ש פורומים ספציפיים ליד 2 לאופניים האלה?

לא מכיר. מכיר פייסבוק ויד 2, אבל כל הדברים שקשורים לילדים עפים כמשומשים. נסה גם קבוצות וואזאפ שכונתיות.

אם אתה רוצה דווקא אופניים יקרים... מן הסתם ההיצע קטן יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בגלל איזה תקנה מטומטמת אמריקאית, חייבים שיהיה בלם רגל אחורי בכל אופניים שם בארה"ב, זה נקרא COASTER BRAKE

פעם באמת הבלמים לא היו אמינים, אז חייבו את הבלם בתוך המיסב שהוא פשוט לא מתקלקל.

לא מתקלקל אבל גם קשה מאוד לשלוט בו ולעשות איתו בלימה הדרגתית.

FREEWHEEL או פריילוף באיזה גרמנית עברזית זה אומר שיש גלגל שיניים שאפשר לסובב אותו קדימה ואחורה. יש את זה גם במערכות הילוכים אבל לא רק.

זה עוזר להם לעשות חצי סיבוב אחורה ולהתחיל נסיעה. בדיוק כמו מבוגר.

למעשה את WOOM הם מוכרים עם גלגל שיש לו בלם רגל אחורי - נקרא COASTER BRAKE ושולחים גם גלגל נוסף עם FREEWHEEL והוראות... אחרת הם עוברים על החוק... אתה לא רוצה לעבור על החוק בארה"ב כחברה...

לגבי דקטלון - כל ה14 אינץ זהים, פרט לצבעים והאם יש מגני בוץ (שתתפלא אבל זה דווקא שימושי כשרוכבים אחרי גשם). הדקטלון 14 שוקלות כמעט כמו TREK וספשילייזד למרות שהן לא אלומיניום.

לדעתי הן מדהימות כאופניים ראשונות. המחיר עלה ועלה ועלה בשלוש שנים האחרונות...

מבחינת אופני 14 או 16 נורמליים -

לTREK או SPECIALIZED יצאו דגמים נורמליים (נורמלי = ברקס ימין ושמאל, משקל קל, FREWHEEL) רק בשנה שנתיים האחרונות. כל הדגמים הישנים, בסדר, אבל עם בלם אחורי ברגל, לפעמים אפילו אין בלם יד, או שהתקינו בלם פרסה מסכן ואין בלם V.

בנוסף הם לא קלים למרות שהם מאלומיניום.

WOOM - בהצלחה למצוא. אין להם יבואן בארץ וזה מחירים פסיכיים גם בארה"ב ואירופה. הן כן קלות יחסית משמעותית.

RAINBOW - לא כאלה קלות, שלדה גדולה מדי, בטח עבור 14. ראיתי אפילו את ה12 נדמה לי- הזוי.  ענקיות. כן יש בלם V ויש שחרור מהיר לגלגל הקדמי שזה נדיר.

פורסם
לפני שעתיים, Nemesis כתב:

רק מעצבן ששוברים את הגב עד שמלמדים אותם לרכב.

שלושה ילדים ואף אחד מהם לא שבר לי את הגב.

פירקתי להם את הפדאלים (הופך את האופניים לסוג של אופני איזון) והורדתי את הכסא כך ששתי הרגליים מגיעות לרצפה עם כל כף הרגל.

עד שראיתי שהם שולטים באופניים, היגוי תוך כדי שמירה על שיווי משקל, בירידות קלות.

אז החזרתי את הפדאלים ולקחתי אותם למגרש גדול ורחב (מגרש חניה ריק או מגרש כדורסל), שיוכלו להתרכז ברכיבה ולא יצטרכו להזהר לאיזה כיוון הם רוכבים.

הם פשוט עלו על האופניים ותוך כמה דקות רכבו יופי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

החוכמה זה להתחיל מאופני איזון טובות.. כרגע שילד יודע לתת תנופה, להרים רגליים ולנסוע עד שהמהירות יורדת - הוא יודע לעשות שיווי משקל, ובנוסף לעבוד עם הכידון.

אחרי זה אפשר לעבור לאופני מתחילים טובות ובלי גלגלי עזר. ואז תוך כמה דקות הם נוסעים. לפחות 14 אינץ. 12 אינץ לא קונים. אף פעם.

כידון הם מכירים. צריך להרגיל אותם לדוושות + שיסתכלו קדימה ולא על הרגליים שלהם. אחרי זה מלמדים אותם לעצור.

לגדול שלי נאלצתי לעשות הפתרון של פינדר, כי עשיתי איתו כל טעות אפשרית.

לאמצעית קניתי אופני איזון טובות ואז את הדקטלון 14. היה כיף. הוא ממש קינא בה איך היא התחילה לרכב יפה.

גלגלי עזר - זה משהו שילד צריך לנסוע איתו תקופה מאוד מאוד מוגבלת. עדיף בכלל לא.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 6 שעות, KipodYam כתב:

אחרי זה מלמדים אותם לעצור

הרבה מפספסים את הנקודה הזו, יוצא לי לראות המון רוכבים (ילדים ובוגרים), בלי אצבע/ות על ידית הבלם.

ורק היום שמעתי על מישהי שהגיעה להחליף רפידות בלם בטענה שהאופניים (חשמליים) לא עוצרים, וגילו זוג רפידות אחוריות גמורות, וקדמיות חדשות. מסתבר שהיא בלמה רק עם האחורי.

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...