Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיקרה 2009 - למשוך או להחליף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ניסאן מיקרה שנת 2009 שעשתה קרוב ל 190k ק"מ. הרכב אצלי כבר שש שנים ושירת אותי נאמנה. אני מרגיש שזה אולי הזמן להגיד שלום לרכב ולקנות רכב משנתון יותר מתקדם כי הרכב קרוב לסוף החיים שלו. הלכתי לראות היום טיוטה יאריס שנת 2015 שמאוד מצאה חן בעיני. השאלה שלי זה מה כדאי לי לעשות- האם לקנות רכב חדש או להמשיך לנסוע על הניסאן שלי עד שהיא תמות?

פורסם

לפי מה החלטת שהרכב לקראת סוף החיים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התשובה לשאלתך אינה חד משמעית, כי היא תלוית נסיבות.

שלוש שאלות ראשונות שהייתי שואל:

1. מה מצב הרכב הקיים, והאם כבר היו תקלות משביתות.

2. מה התקציב שהקצבת להחלפה.

3. מה הצרכים הנוכחיים והצפויים בשנים הקרובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי

אם רכב נאמן ומשרת טוב אז למה להחליף?

נשמע כאילו נמאס מהרככב ובא לך משהו "חדש" כאשר חדש מבחינתך זה גם ישן וריסק לתקלות יותר גבוה משלך, כי רכב שלך אתה מכיר טוב. אותו אחת כמוך שמחזיק יאריס 15 חושב למכור את רכבו בגלל החשד שעוד מעט הולך להוציא הרבה כסף לתיקון ( בגלל שמוסכניק שלו אמר לו להעיף את הרכב ) תחשוב,אולי זה רכב הבא שלך ?!

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני אומר להחליף. צריך להתקדם. גם אני בטוח שתתפלא לראות איך התעשיה התקדמה בשש שנים.

צריך לגוון קצת, אי אפשר להיות עם אותו רכב ככ הרבה שנים.

אם הייתה לי אפשרות כלכלית לא הייתי מהסס בכלל.

ליאור.

פורסם

לדעתי, זה הגורם שהכי פחות משפיע (עלי לפחות) בשיקול, האם להחליף רכב או לא.

אני עם אותו הרכב כבר 8 שנים(C4 2012) ולא שוקל כרגע להחליפו(למרות שזוגתי מנדנדת לי) ויש לי את היכולת הכלכלית לעשות זאת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

@bjlbחולק עליך.

מבחינתי "מתחשק לי" זו לא סיבה להחליף רכב. סיבה להחליף רכב היא אם הרכב לא אמין (יוצא ובא במוסכים) או לא מתאים לצרכים (משפחה, עבודה).

החריג לכך הוא כאשר ההשפעה הכלכלית של החלפת הרכב תהיה קטנה מאוד, כנראה שלא זה מצבו של מי שמתקדם מסופרמיני 2009 לסופרמיני 2015.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה כל העניין.

אתה רואה את העולם דרך הפריזמה המצומצמת שלך, ומבחינתך, מי שלא רואה את העולם כמוך- טועה.

מתי תבין סוף סוף שיש עוד דרכים והשקפות עולם השונות מהראייה הצרה שלך?

אם לא הבנת את זה עד היום, ספק אם תבין אי פעם.

פות"ש, אל תיבהל.

מתחשק לי להחליף רכב זו סיבה מצויינת.

עכשיו רק נשאר לבחור את הרכב הבא.

בהצלחה.

• אהבתי 1

סלע

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

@bjlbחולק עליך.

מבחינתי "מתחשק לי" זו לא סיבה להחליף רכב. סיבה להחליף רכב היא אם הרכב לא אמין (יוצא ובא במוסכים) או לא מתאים לצרכים (משפחה, עבודה).

החריג לכך הוא כאשר ההשפעה הכלכלית של החלפת הרכב תהיה קטנה מאוד, כנראה שלא זה מצבו של מי שמתקדם מסופרמיני 2009 לסופרמיני 2015.

אמנם זאת דעתך אבל מתחשק לי זאת בהחלט סיבה להחלפה. 

החלפתי לא מעט רכבים בחיים, אף פעם לא חושב שהחלפתי כי הרכב היה קרוב להוצאה גדולה, ההחלפה אצלי נובעת נטו מהרצון להתחדש. 

הגישה שלי היא להוסיף כל שנתיים סכום קטן ולנסוע כל החיים על רכב יחסית צעיר ולא פעם ב5 שנים להוציא סכום גבוה אחרי שיצא לי המיץ מהרכב. 

בגישה הראשונה אתה נהנה מאבזור עדכני, בטיחות עדיפה, שקט נפשי וגיוון בחיים. 

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

האמת שגם אני החלפתי רכב כי בא לי, רציתי רכב חזק יותר ולכן מכרתי את הקליאו וקניתי קקטוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

"רוצה לשדרג" זו סיבה מצויינת להחליף. 

רק שאני חושב שאם כבר מחליפים אז כדאי  להחליף לרכב שיהווה התקדמות משמעותית.

פתחתי דף מפרט, אני לא רואה שיש ביאריס 2015 יותר מידי איבזור  או תכונות משמעותיות שאין במיקרה 2009.

אולי שווה להתאמץ או להמתין עוד כמה זמן ולשדרג ליאריס היברידית או לפחות אחת חדשה יותר עם מערכת מתקדמות או דגם אחר שבאמת יתן הרגשה של התקדמות ולא "אותו דבר רק פחות ישן". 

לפני כמה זמן דיברנו על החלפת סיריון 2008 בקיה פיקנטו חדשה יותר בכמה שנים טובות, הדגם הקודם עד 2016.  תוספת של כ 30 אלף שקל. נגיד יש את הכסף. 

אז עשינו השוואה, מה יש בפיקנטו שאין בסיריון?

מנוע חזק יותר? לא. איבזור טוב יותר? לא. חסכונית יותר? לא. בשורה תחתונה, אין כמעט שום דבר. חוץ מזה שזה רכב יותר חדש עם פחות בלאי. 

אז הוחלט להמתין עד שיהיה תקציב לרכב שבאמת יהווה  התקדמות. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 20.5.2023 בשעה 11:26, alechko01 כתב:

אותו אחת כמוך שמחזיק יאריס 15 חושב למכור את רכבו בגלל החשד שעוד מעט הולך להוציא הרבה כסף לתיקון ( בגלל שמוסכניק שלו אמר לו להעיף את הרכב ) תחשוב,אולי זה רכב הבא שלך ?!

או שהוא פשוט רוצה לשדרג למשהו יותר מודרני או יותר גדול? למה תקלה ברכב זו הסיבה היחידה להחליף?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היום כבר כמעט לא מייצרים רכבים גרועים
ע"פ רוב, כשאני נוהג ברכב אקראי הוא טוב יותר או טוב פחות אבל לא רע.
זכורה לי חוויה של מיקרה שכורה ביפן... היה פשוט עונש לנהוג על הרכב הזה
המנוע החלוש והמרעיש, הגיר, בידוד הרעשים, נוחות הנסיעה
אם אתה מחפש הצדקה להחליף את הרכב הזה היא בכך, שלא משנה מה תיקח זה יהיה שדרוג משמעותי עבורך

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...