Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אתמול בשעות אחה"צ קרה לי מקרה סופר מעצבן - נהג שיצא מחניה (כפולה) מבלי להיסתכל שיפשף לי את כל הצד הימני של הרכב וגרם לעיקומים מכוערים בדלתות ולתלישת פלסטיקים. המקרה התרחש ברחוב דו-סטרי, כאשר קיים נתיב אחד לכל כיוון. בכיוון הנסיעה שלי היה מפרץ חניה מלא עם רכבים חונים ועוד שורה של כאלה שעומדים לידם (דאבל-פארקינג) ולמעשה חוסמים לי את הנתיב. 

עברתי לנתיב הנגדי כדי לעקוף את השורה השנייה, נסעתי במהירות מאוד נמוכה - יש לציין כי בדיוק אספתי את זוגתי ולמעשה רק התחלתי בנסיעה. הייתי על לא יותר מ-10-15 קמ"ש. לפתע, אחד הרכבים שעמד בשורה השנייה, החליט שהוא חייב להתחיל תנועה ומהר - וכמובן עשה זאת בהצלחה רבה, תוך כדי שהוא נכנס לי בדלת הקדמית ועל הדרך משפשף לי את כל הצד. 

עצרנו להחליף פרטים, הנהג הפוגע התחיל לצעוק שאני פגעתי בו - למרות שמהנזק לרכבים ברור לגמרי שהוא פגע בי, הפגוש שלו נפגע בצד ומקדימה ואני נפגעתי בצד, כלומר הוא זה שנכנס בי. לא הודה באשמה וגם הסתבר שיש לו רק ביטוח חובה - אפילו לא צד ג'. החלפנו פרטים וכל אחד נסע לדרכו.

עכשיו לשאלה - איך נכון להתנהל במקרה כזה? דיברתי עם חברת הביטוח שלי, הם אמרו שיש סיכוי שאצטרך לתבוע אותו באופן אישי בגלל שאין לו ביטוח והוא לא מודה באשמה. 

הנה התרשים של המקרה, פחות או יותר וגם התמונות של הנזק לרכבים - 

תרשים התאונה.png

20230416_162029.jpg

20230417_094427.jpg

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליבי איתך

מצלמה, מצלמה, מצלמה, מצלמה, מצלמה!
מוצר חובה בכל רכב. לא זזים בלי
תחשוב שעם מצלמה אתה תובע אותו ואין בכלל דיון מי אשם.

לפני כמה חודשים, נהג נוסע רוורס ונכנס לי בדלת... יש מצלמה, אין בכלל ויכוח מי אשם

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הפגיעה לא היתה ב 90 מעלות ולכן תועדה בבירור
המהדרין מוסיפים מצלמה אחורית.

אגב, לפי הנזק אצל הפוגע יתכן והשחור אצלך הוא לא יותר מלכלוך או שאריות צבע של הפגוש הניתנים להסרה עם פוליש וכד...
במקרה כזה PDR סוגר לך את הפינה בלי ירידת ערך
בכל מקרה, שתי דלתות, קצת פלסטיקים וגם גאנט אחורי שרוט... פלוס ירידת ערך, עניין של חמש ספרות

לפני 8 דקות, tza כתב:

@סולל הדרך איך מצלמה צילמה את הדלת שנמצאת מן הסתם בצד? 

אני לא מעלה את הסרטון.... אבל זה נראה כך

carr.jpg

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מצלמה אמנם הייתה עוזרת אבל נראה לי שבמקרה הזה הממצאים תומכים בגרסת פות"ש. הבעיה כאן היא פוגע ללא ביטוח.

לגופו של עניין,

יכול להיות שהכי טוב לך לתבוע את הביטוח שלך (בהנחה שיש לך מקיף)  ושהם יתמודדו עם הפוגע. במקרה הגרוע תשלם השתתפות עצמית והעלאת פרמיה, במקרה הטוב שום דבר.

פורסם

סתם מעניין

אתה נמרחת עליו או הוא עליך ?

קרי, בשעת הפגיעה הוא עמד עם האף החוצה ואתה המשכת לסוע

או שאתה עמדת בכביש והוא התחכך עליך?

לפי הנזק המינורי שנגרם לו אני משער שהאפשרות הראשונה היא הנכונה

מסקרן אותי אם אני צודק.

פורסם
לפני 7 דקות, נקודה טובה כתב:

סתם מעניין

אתה נמרחת עליו או הוא עליך ?

קרי, בשעת הפגיעה הוא עמד עם האף החוצה ואתה המשכת לסוע

או שאתה עמדת בכביש והוא התחכך עליך?

לפי הנזק המינורי שנגרם לו אני משער שהאפשרות הראשונה היא הנכונה

מסקרן אותי אם אני צודק.

אני נסעתי, הוא יצא עם האף החוצה והמשכתי לנסוע עוד טיפה עד שלחצתי על הבלמים (עניין של רבע שנייה, אבל זה הספיק כדי לשפשף לי את שתי הדלתות).

לפני 21 דקות, itzik123 כתב:

מצלמה אמנם הייתה עוזרת אבל נראה לי שבמקרה הזה הממצאים תומכים בגרסת פות"ש. הבעיה כאן היא פוגע ללא ביטוח.

לגופו של עניין,

יכול להיות שהכי טוב לך לתבוע את הביטוח שלך (בהנחה שיש לך מקיף)  ושהם יתמודדו עם הפוגע. במקרה הגרוע תשלם השתתפות עצמית והעלאת פרמיה, במקרה הטוב שום דבר.

תבעתי את הביטוח שלי בשנה שעברה על משהו שהיה באשמתי (נכנסתי בעמוד בחניה והנזק היה מעל 10 אלף שקל) - אז אני לא כ"כ ממהר לתבוע אותם שוב. 

לפני 41 דקות, סולל הדרך כתב:

ליבי איתך

מצלמה, מצלמה, מצלמה, מצלמה, מצלמה!
מוצר חובה בכל רכב. לא זזים בלי
תחשוב שעם מצלמה אתה תובע אותו ואין בכלל דיון מי אשם.

לפני כמה חודשים, נהג נוסע רוורס ונכנס לי בדלת... יש מצלמה, אין בכלל ויכוח מי אשם

אתה צודק. הכי מצחיק (או עצוב, תלוי איך מסתכלים על זה) שהמצלמה שוכבת בבית ומחכה להתקנה כבר מעל שנה... עצלנות נטו מצידי...

פורסם

פות״ש, נסה לתעד את הנהג לפחות מודה בעובדות. יהיה לך הרבה יותר קל אם תקליט אותו מודה שהוא עמד בחניה ויצא ממנה, אם יודה שהיה בחניה כפולה, אפילו טוב יותר.

בכל מקרה, להקליט ולתעד כל תקשורת איתו, להשאר רגוע ולנסות למשוך אותו בלשון שיתאר את הסיטואציה כמו שהיתה. כי אם שופט ישמע את העובדות הללו, זה לא משנה אם הוא מודה באשמה או לא. הבעיה מתחילה כשהוא מתחיל להמציא סיפור שלא היה ולא נברא.

פורסם

הוא לא מודה ומסלף את העובדות לחלוטין. לטענתו, הוא יצא מחניה בצורה זהירה ותוך הפעלת איתות ואני עקפתי אותו ונכנסתי בו. 

פורסם

לפני 7 דקות, Olegis כתב:

אני נסעתי, הוא יצא עם האף החוצה והמשכתי לנסוע עוד טיפה עד שלחצתי על הבלמים (עניין של רבע שנייה, אבל זה הספיק כדי לשפשף לי את שתי הדלתות

כמו שחשבתי,

עכשיו תחשוב שהוא יטען שהוא ראה אותך עוצר - כתבת לעיל שעצרת לאסוף את אשתך - הוא יטען שראה שעצרת ורק אז יצא מהחניה ואז אתה האצת ופגעת - נפגעת. אני לא אומר שככה היה, כן? אבל צא מנקודת הנחה שכל עו"ד מתחיל יחשוב ע"ז (ואני אפילו לא כזה...:) בפרט אם אתה מודה שרגע קודם אספת את אשתך.

יושבים כאן טובי המוחות שיגידו לך יותר ממני, רק רציתי להעלות את הנקודה.

בהצלחה.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, Olegis כתב:

הוא לא מודה ומסלף את העובדות לחלוטין. לטענתו, הוא יצא מחניה בצורה זהירה ותוך הפעלת איתות ואני עקפתי אותו ונכנסתי בו. 

זה לא סילוף, זה תיאור של פעולות נוספות של בדיקה שהוא טוען שעשה, וזה לא משנה. כל עוד הוא מודה שהוא יצא מחניה, עשית חצי מהעבודה.

על פי החוק, מי שיוצא מחניה צריך לתת ז״ק למי שעובר בדרך. החובה למנוע תאונה היא עליו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אספתי את אישתי כמה עשרות מטרים לפני זה, עוד לפני מפרץ החניה. צריך רכב חזק מאוד ורגל סופר כבדה על הגז כדי להאיץ ככה - וגם הנזק יהיה בהתאם.

פורסם

תמשוך אותו בלשון ותקליט אותו. 

תצטרך כנראה לתבוע כיף זה לא יהיה אבל זה מה יש.

בטווח הקצר כנראה תצטרך להשתמש בביטוח. ואז לתבוע ממנו גם את עליית הפרמיה.

אה ומצלמה.

גם אצלי היא שכבה בבית עד תאונה שמישהו נכנס בי ותכלס יכל להכחיש לגמרי. 

(יצא לצומת. מסיבה שאינה ברורה לי חזר רוורס ופגע בי לך תוכיח.....)

פורסם

התמונות תומכות בגירסת פות"ש, כי אחרת הנזק היה צריך להתחיל מאיזור המנוע / גלגל קדמי, מהנזק אצל פות"ש מוכח שהפוגע יצא מהחניה עליו ולא לפניו,

אם כי - הפוגע יוכל לטעון שהוא עמד עם החרטום בחוץ ופות"ש נסע לידו וסיבב מעט ימינה ולכן זה כך.

פורסם

תודה חברים.

בינתיים אני מנסה למצוא צילומים ממצלמות אבטחה במקום - יש כמה, לוקח זמן לאתר למי זה שייך ומי בכלל מפעיל אותן.

כמו כן, מנסה לקבל כמה הצעות מחיר על התיקון - ככל הנראה אצטרך לתקן ואז לתבוע את הבנאדם באופן פרטי.

• תוכן חדש...