Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לא מזמן החלפתי אלטרנטור(למשופץ) ומצבר בסונטה 2009.

לאחר ההחלפה, היו גמגוי מנוע, נטייה של האוטו לכיבוי.

אחרי שעברתי בכמה מוסכים, האחרון שבהם השפריץ ספרי קרבורטורים לסעפת היניקה והתקלה נפתרה באופן זמני.

לאחר ששוב התחילו הגמגומים, השפרצתי גם אני ספרי קרבורטורים ושוב הגמגומים נרגעו

כעבור יומיים, האוטו הפסיק להניע וגיליתי קויל ימני ביותר שרוף. החלפתי את ארבעת הקוילים והרכב עדיין לא מניע(למרות שיש סטרטר חזק).

רעיונות מה לבדוק ?

מישהו יכול להמליץ על מוסך מורשה יונדאי באזור המרכז ?

תודה לעונים.

פורסם

עדכון: 

היום ניגשתי לרכב שוב ומצאתי שהפיוז של סלילי ההצתה שרוף.

החלפתי אותו והרכב הניע. 

אבל היו גמגומים חזקים של המנוע והקויל הימני ביותר שוב נשרף. 

אחד הגורמים לשריפה של סלילי הצתה הם מתחי יתר (= האלטרנטור נותן מתח גבוהה מדי כי הווסת שלו תקול/מתאים). 

גורם אחר יכול להיות מחשב בקרת ההצתה. במקרה של הרכב הזה נראה לי שזה גם מחשב המנוע.

בדיקות כלשהן שאני יכול לבצע בעצמי לאבחון הבעיה ? 

פורסם

אפשר לנסות לבדוק את המתח שאלטרנטור מוציא כשהרכב מונע,אתה אומר שהבעיות התחילו אחרי שהחלפת אותו למשופץ ולכן הוא החשוד המיידי.

מתי הפלגים הוחלפו והאם למקוריים?

לא סיכוי גבוה אבל שמעתי פעם על מקרה דומה ביונדאי אחרת שכנראה נגרם בגלל פלגים פגומים\מזוייפים.

במקרה והוחלפו בסמוך לתחילת הבעיות שווה אולי להחליף ולבדוק מה קורה.

סתם זורק רעיונות אין לי ניסיון ישיר באותה בעיה או הדגם.

פורסם (נערך)

תודה על התגובות.

מדדתי את המתח שהאלטרנטור מוציא לפחות 5-6 פעמים. עם עומס (אורות ומיזוג) מגיע ל13V. בלי עומס 14.2-14.3V מדידות תקינות.

החלפתי 4 פלאגים לחדשים לפני חכצי שנה. פלאגים מאירידיום שכל אחד שווה 120 ש"ח. מחזיקים 90K לפי היצרן.

סלילי ההצתה החולפו למקוריים של יונדאי (Denso) - כל הארבעה. עדיין, אחד אותו אחד נשרף.

כאן חשדתי, מדדתי היום את ההתנגדות בקונקטורים של 4 סלילי ההצתה(בצד של הבקר הצתה), בפלאג של הסליל שנשרף ההתנגדות בין המגעים אפסית יחסית לאחרים. 60 אוהם לעומת כ 55K אוהם.

60 אוהם לא התנגדות שאופיינית לקצר. האם מישהו חווה דבר כזה בעבר?

מה כדאי לפסול חוץ מבקר ההצתה (שהולך לעלות הרררבה) ?

עריכה אחרונה על ידי timor88
פורסם

אוקי אבל אם יש קצר בין החוטים של הפלאג של סליל ההצתה אז הזרם אמור לעבור שם. בקצר עצמו  - למה יש זרם יתר בסליל ??

פורסם

לא יודע.

ואני חייב לומר שלא בדיוק הבנתי את כל מה שרשמת בפוסטים בשירשור הזה.

אלקטרומגנטיות זה לא סיפור כל כך פשוט, כמו חוק אוהם לרכיבים פאסיבים.

כלומר זה לא כמו  מתח חלקי התנגדות שווה זרם.

למעשה, אפילו את ההערה שלי שלא נראה שזה קשור להחלפת האלטרנאטור, אני לוקח בחזרה.

לזרוק ניחושים אפשר מכאן ועד להודעה..

הנה ניחושון משלי: הקצר הוא במצת או בחיווט שהולך למצת.

נראה לי שמיצית את היכולת לאתר את התקלה עם הציוד הבייתי העומד לרשותך.

אתה צריך לגשת לאיבחון במוסך / חשמליה.

ובעיקר לקוות שהמאבחן יודע להפיק את המסקנות הנכונות מהציוד המשוכלל והיקר העומד לרשותו.

נשמח להתעדכן.

פורסם

ההבדל העצום הזה בהתנגדות הוא בטוח בעיה.

יש מצב שהאלטרנטור נותן פיקים של יותר מתח שאתה לא תתפוס עם מולטימטר (וכן עם אוסילוסקופ אם יש לך בבית) הרי יש לו מיישר זרם ומגביל מתח שיכולים לא להיות משופצים טוב.

פורסם
לפני 12 שעות, timor88 כתב:

כאן חשדתי, מדדתי היום את ההתנגדות בקונקטורים של 4 סלילי ההצתה(בצד של הבקר הצתה), בפלאג של הסליל שנשרף ההתנגדות בין המגעים אפסית יחסית לאחרים. 60 אוהם לעומת כ 55K אוהם.

60 אוהם לא התנגדות שאופיינית לקצר. האם מישהו חווה דבר כזה בעבר?

מה כדאי לפסול חוץ מבקר ההצתה (שהולך לעלות הרררבה) ?

החוט של הקויל שנשרף עובר בסמיכות לאלטרנטור?

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

לזרוק ניחושים אפשר מכאן ועד להודעה..

הנה ניחושון משלי: הקצר הוא במצת או בחיווט שהולך למצת.

נראה לי שמיצית את היכולת לאתר את התקלה עם הציוד הבייתי העומד לרשותך.

אתה צריך לגשת לאיבחון במוסך / חשמליה.

ובעיקר לקוות שהמאבחן יודע להפיק את המסקנות הנכונות מהציוד המשוכלל והיקר העומד לרשותו.

נשמח להתעדכן.

אני אכן מיציתי את היכולת אבחון שלי עם הציוד הביתי שלי ובגלל זה ביקשתי המלצות למוסכים.

המצת תקין.

אני חושד דווקא בבקר ההצתה בגלל שההבדלים בהתנגדות דווקא מזכירים לי טרנזיסטור פרוץ.

אעדכן אחרי שאקח למוסך.

פורסם (נערך)

עדכון. 

לפני שמהרתי לדחוף את הרכב למוסך שישחוט אותי המשכתי לבדוק את התקלה בעצמי. 

עקבתי אחרי הצמה של הסליל, היא מחוברת ישירות למחשב ניהול המנוע. 

כאשר אני מנתק את הצמה ממחשב הניהול מנוע, ההתנגדות בין הגידים של הקויל שנשרף עולה מעבר ל 200KOhm (הקויל מנותק מהפלאג שלו) וכאשר אני מחזיר אותה ההתנגדות מתאפסת. 

בשאר הקוילים ההתנגדות מעבר ל 200KOhm כאשר הצמה מנותקת ממחשב ניהול המנוע ו 56KOhm כאשר הצמה מחוברת. 

מכאן, הגעתי למסקנה שהבעיה במחשב המנוע. 

הרכב מניע ונוסע עם תקלת מנוע על 3 צילינדרים. 

איפה אפשר למצוא מחשב מנוע חילופי?

האם צריך לקודד את המחשב מנוע לאחר ההחלפה ?

אשמח לתשובות ממישהו שחווה אותו הדבר. 

עריכה אחרונה על ידי timor88
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...