Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

עומד לשכור חניה לשנה בערך. 

כמה הייתם מתעקשים על חוזה?

בעל החניה אדם מבוגר ללא רכב פרטי ולא רוצה להכניס אותו לתסבוכות עם מספרי גושים וחלקה מחשש שיתקפל מהעניין.

מאידך רוצה לוודא שהחניה אכן שלו במקרה שזו איזו נוכלות (סיכוי נמוך אבל מעדיף כסת"ח).

האם התכתבות בוואצפ בה הוא כותב שזו חניה פרטית שלו תספיק?

חוזה גנרי של עמוד אחד?

אילו פרטים לדעתכם חובה שיהיו לי? חוץ ממספר ת.ז. וכתובת של המשכיר?

מבחינתו תביא כסף ותחנה לא צריך כלום. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה יודע באיזה דירה הוא גר, אתה יכול להוציא נסח טאבו ותשריט בית משותף ולראות אם החניה שהוא משכיר לך צמודה לדירה שלו.

על חוזים אין לי מושג, במקרה אתמול נאמר לי ע"י עו"ד שלהודעות בוואטסאפ יש משמעות בבית משפט אבל אני לא מבין כלום בחוזים ובהסכמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה הסיכון מבחינתך ?

אתה משלם חודשית/ שנתית ?

אם אתה משלם במזומן לכל השנה אז יש סיכון גבוה.

אם אתה משלם במזומן מדי חודש הסיכון נמוך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כן משלם כל חודש בנפרד בביט/מזומן. 

החשש היחיד שאולי החניה לא שלו או משהו, ואז יגיע לי איזה דו"ח או תלונה שמדובר בחניה ציבורית ולא פרטית. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא הייתי נכנס לכזה דבר מבלי שיהיה חוזה פשוט עם אפשרויות יציאה לשני הצדדים, עם בדיקה שאכן מדובר בחניה שלו. אני גם לא שכרתי אף פעם חניה אז אני לא יודע מה כדי שיהיה בכזה חוזה וגם אני לא עו"ד.

אולי שווה לברר מול החברות חניונים שמציעות חניה למנויים ולראות בחוזה שלהם מה רשום, בשביל לראות מה צריך להיות פחות או יותר.

מצאתי את החוזה הזה בדקה של חיפוש - נראה לי שמתאים - https://www.mishpati.co.il/agreements/parking-rental

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

אכן על זה התבססתי. 

נגיד הייתי מוסיף לחוזה את אותה אופציה שיש לך, גם למשכיר. שלא ירגיש ש"נדפק" או משהו כזה.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה מה שעשיתי. תמצתתי את זה למשהו כזה:

השוכר (שיכתוב ת.ז. וכתובת מלאה) מתחייב ששלו וזה. אני מתחייב שאין תלונות AS IS. 

החניה שלי לתקופה איקס במחיר Y שישולם בכל חודש בתאריך ככה וככה. 

אפשר ששני הצדדים יצאו מהחוזה בהודעה של 30 יום לצד השני. 

מחיר השכירות כולל בתוכו כל תשלום עבור החניה לרבות מסים והיטלים עירוניים ואני לא משלם עליה כלום חוץ מדמי שכירות. 

פורסם

אנחנו שכרנו חנייה לפני איזה 7 שנים בתל אביב והיה חוזה מסודר עם כל המידע מטאבו.

לא רואה את זה בתור משהו מסובך, היציאה מהחוזה הייתה מוסדרת בחוזה ואחרי חצי שנה אמרנו שלום כידידים.

תתעקש, אם פתאום תגיע לחניה ותראה שם מישהו אחר, מה יהיה הקייס שלך?

• אהבתי 1
פורסם

תוסיף רק שהמשכיר מצהיר שאין כל מניעה חוקית שישכיר לך את החניה ושהחנייה הינה חנייה פרטית.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אישית אם זה חניה מקורה בבניין מודרני - משהו נורמלי מהמקומות שברור שזה שייך לדירה - הייתי שוכר כמו שהוא אומר בלי להתעסק בשטויות. אם זאת חניה באמצע מגרש שלא ברור מאיפה הוא החליט שהיא שלו, מראש לא הייתי שוכר :)

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

עדיף לשניכם שיהיה משהו מסודר.

גם בחניה פרטית בבנין יכולות לצוץ בעיות.

ממש לפני שבועיים בבניין בן למעלה מ-20 פתאום התעוררה סערה שמישהו השתלט על שטח משותף והחנה שם רכב אספנות במשך שנים.

לקח ימים להרגיע את כולם שמדובר בחניה פרטית והכל בסדר, ובנתיים הוואטסאפ של הועד כמרקחה. (נשמרה לנכה ולכן נמכרה באיחור וכנראה לא עדכנו את תרשים הבנין. בעל הדירה בנתיים מכר אותה אבל קיבל אישור להמשיך להשתמש בחניה מהבעלים הנוכחי).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, aviaviavi כתב:

אם פתאום תגיע לחניה ותראה שם מישהו אחר

מה באמת קורה במקרה כזה?

סתם נגיד מישהו חנה שם. לא בעל הדירה או מי מטעמו. אני יודע שזה כנראה לא סביר, אבל מרפי וזה...

לך אין שום זכות (או רצון, אני מניח) לדאוג לפנות את הפולש. האם בעל הדירה ידאג לזה? האם יחזיר לך תשלום יחסי על ימים שבהם לא יכלת לחנות? האם החזר כזה בכלל מספק אותך?

פורסם

המשכיר יצטרך לתת לשוכר נוסח טאבו שבו מופיע הזכות על החנייה.
לשוכר אמור להיות ביד חוזה שכירות על החנייה.
ואז השוכר יכול לפנות למשטרה בבקשה לסיוע, על מנת לפנות את הפולש מהחנייה.
כנראה שלא יעזור כל כך, אבל המשכיר לא אחראי לפולשים, למה שהוא יפצה על עוול של אחר?

• תוכן חדש...