Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, אני מבין שרובכם לא מכירים את הצומת ולכן אתם חד משמעית נגד פות"ש

אני אסביר לכם מה מדובר,

יש צומת גדולה בערך 200/300 מטר לפני הצומת המדוברת, קטע הכביש שבין 2 הצמתים הוא של 2 נתיבים לכל האורך והוא עמוס בתנועה צפופה רוב הזמן.

כך שאם נכנסת לקטע הזה בנתיב ימני בגלל שהיית בנתיב ימני בקטע הקודם - אתה צריך לפעמים להידחף בכח שמאלה כי אין איך להשתלב בקלות לנתיב הרצוי לפני הצומת.

עכשיו השאלה לדעתי 1. כמה מטרים לפני הצומת פות"ש נכנס שמאלה, 

2. ממתי זו נקראת עקיפה אסורה ולא השתלבות תקינה, הרי אם נכנסתי לקטע עמוס ואני רוצה לעבור נתיב לצורך פנייה - לא יעלה על הדעת שאני צריך לעצור את התנועה ולא להתקדם עד שמישהו יואיל לתת לי להשתלב, אלא אני צריך להתקדם ולנסות תוך כדי התקדמות להשתלב.

אז האם פות"ש יוכל לטעון בערעור שזה בדיוק מה שהוא ניסה לעשות ואין שום בעיה חוקית?

פורסם

תראה, אני נמצא במצב דומה 3 פעמים בשבוע (לפחות). במקרה שלי אני מגיע במקום בו יש השתלבות מימין וכ-100 מ' אחרי כן פניה ימינה, ואני צריך לפנות באותה פניה. אז אני משתלב מיד אחרי הצומת הראשון, בעוד שהחכמולוגים עוקפים את הטור ונדחפים בראשו, לעתים בחציה של שני נתיבים. שני ק"מ אחר כך יש עוד מקום עם מבנה דומה רק מרווח של 300 מ' בין הצמתים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, chezik כתב:

חבר'ה, אני מבין שרובכם לא מכירים את הצומת 

מכיר את המקום, זאת הדרך שלי הביתה .

הבעיה של פות"ש, שהוא לא נכנס לנתיב השמאלי לפני הצומת, אלא פנה שמאלה מהנתיב הימני.  אולי שניים שהיו לפניו השתלבו ( נדחפו) כמה מטרים לפני הפניה , ולכן לא נעצרו ע"י אותו השוטר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, chezik כתב:

ולכן אתם חד משמעית נגד פות"ש

אף אחד לא נגדו. הוסבר לו שוב ושוב שהטיעונים שלו לא רלוונטים, בצורה עניינית.

לפני 3 שעות, chezik כתב:

אתה צריך לפעמים להידחף בכח שמאלה כי אין איך להשתלב בקלות לנתיב הרצוי לפני הצומת.

רק שזה סותר את מה שפות״ש תיאר. הוא לא ניסה להשתלב קודם ונכשל. לטענתו לא ידע שהוא צריך לפנות שמאלה עד לרגע האחרון.

גם אז, הוא לא ניסה להשתלב לנתיב נכון, אלא פנה מנתיב שאינו מתיר זאת.

אז אתה מציע לו להמציא סיפור אחר שאולי יעזור לו, שגם הוא אינו טיעון רלוונטי לפניה מהנתיב הלא נכון (אולי אם היה מואשם בבריונות על הדחפות בראש התור).

כן, יש מקומות שבהם יש בעיה של השתלבות בשעות עומס, ולפעמים, אכן נאלצים לעשות זאת תוך הפרעה לתנועה. תתפלא, אבל אם תעשה זאת 200 מטר מהרמזור ותעמוד עם כולם את רוב התור, יהיה סיכוי גדול יותר מישהו יתן לך להכנס, מאשר אם תהיה הרכב השלישי ברמזור.

ויש עוד אופציה, לפנות ימינה כמו שמותר מהנתיב בו אתה נמצא, ולתת לוויז לכוון אותך מחדש לאן שאתה צריך. גם אם זה סיבוב (הרי חסכת לעצמך את התור לפניה שמאלה), ולפעמים זה דווקא קצר יותר. יש לא מעט מקומות בהם כשיש פניה עמוסה אני אפנה בכיוון ההפוך ואגיע לצומת מכיוון אחר תוך חסכון זמן, לא לפחות לא אצטרך להתרגז על הנדחפים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

אני עובר בצומת המדובר כל יום, מה שעשית מאוד מסוכן הנהגים שפונים שמאלה לא מצפים שמישהו יגיע מימין וזה מתכון לאסון.

אני חושב שכדאי שתפנים את זה פשוט שעשית טעות דיי חמורה, תקבל את העונש כפי שהוא ותמשיך הלאה כי הדו"ח לגיטימי לחלוטין, לומדים מטעויות.

פורסם

נראה לי שבמקרה הזה ההפנמה וההבנה שעשה טעות ודווקא אותו דפקו עם דו"ח( ככה נרשם במקור) היא הבעיה. הוא מרגיש מקופח שדווקא אותו עצרו.

לא משנה מה תסבירו שהדוח מוצדק ועל טעויות משלמים. תחושת הקיפוח גוברת על הכל.

מציע לפות"ש לגשת למשפט ולשמוע את הסבר השופט ( אבל אז תהיה טענה לקיפוח מצד השופט כי הוא ( השלם את החסר) וצריך לעלות על בית המשפט עם D9)

פורסם

עיר מכורתי.

זה צומת שרבים עוקפים מימין ומשתלבים לשמאל בצומת. בריונות לשמה (גם אם אירעה בטעות) וטוב שנאכפת.

פות"ש, ליבי עליך ואינני שמח לאידך, תלמד לעתיד לכבד את הערך המקודש "תור".

אם תבקש להשפט, תפסיד זמן ואנרגיה. ככל הנראה השופט גם לא יחמיר בעונשך.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הפתרון - לעזוב את הוויז.

בלי טיפת ציניות.

מחקתי את האפליקציה לפני כחודש רק בגלל דברים כאלה.

הדבר הכי גרוע בוויז זה שהחיווי לפניות ולמסלולי הכביש פשוט לא קיים (אין לי מושג למה), בגוגל מפות/אפל מפות, כשיש פניה מנתיב, כל הנתיבים מסומנים לך על המסך ואתה יודע בדיוק איפה לעמוד כדי לבצע פניה.

לדעתי גוגל שאבו את וויז ולא משקיעים בה יותר, אין לי הסבר אחר.

האפליקציה הזאת ממש מזמינה טעויות ניווט (ולא באשמת הנהג)

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם (נערך)

גם בוייז זה קיים, אולי אתה על גרסה לא מעודכנת? או אנדרואיד וזה עדיין לא הגיע לשם?

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

גם אצלי. אני כן מסכים שזה פחות נוח מגוגל. 

הצומת (והאזור) אכן מתוכנן בצורה לקויה ולא מצליח להתמודד עם העומסים. כתוצאה מכך אנשים צריכים להידחף שם, ומשם זו החלטה של מאיפה לעשות זאת. 

המשטרה כן מאפשרת בריונות וכמעט לא אוכפת את עניין ההידחפות ברגע האחרון, או לפניו. 

פות"ש ביצע את הפניה מנתיב לא נכון, שזה לא סתם בריונות, זו גם בריונות מאוד מובהקת (גם אם לא התכוון לכך).

להאשים את תכנת הניווט ניתן, אך לדעתי בלתי סביר לנצח בתביעה כזו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בנוגע לחלק הפרקטי של הנושא שלשמור שורשרנו לכאן 

אני מכיר את הצומת הזו היטב ואני לא מצליח להבין באמת למה לא מאפשרים לפנות שמאלה גם מהימני הרי בנתיב השמאלי נוסעים אנשים שבד"כ יורדים לגהה דרום 

ובנתיב הימני ייסעו מי שצריכים את כיוון רמת גן ? לא מדובר הרי ב 2 נתיבים  שמצתמצמים ל 1  

גם אחרי הצומת  נשאר  2 נתיבים

לא שאני מצדיק את פות"ש כשהחוק הוא חוק צריך לכבדו 

אבל אולי הגיע זמן לרפורמה תמרורית שם בצומת..

פורסם

כל עוד יש שני רמזורים נפרדים זה לא אפשרי.

למה הרמזורים נפרדים? כי כנראה חשוב גם לאפשר פניה ימינה לאורך זמן רב יותר, כאשר הפניה שמאלה לא אפשרית בגלל תנועה חוצה.

כדי לדעת אם יש לבצע שינוי כזה צריך להיות מהנדס תנועה ולהיות חשוף לכל נתוני הצומת לאורך כל היום והשבוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 24.1.2023 בשעה 22:15, darkboy245 כתב:

אני עובר בצומת המדובר כל יום, מה שעשית מאוד מסוכן הנהגים שפונים שמאלה לא מצפים שמישהו יגיע מימין וזה מתכון לאסון.

אני חושב שכדאי שתפנים את זה פשוט שעשית טעות דיי חמורה, תקבל את העונש כפי שהוא ותמשיך הלאה כי הדו"ח לגיטימי לחלוטין, לומדים מטעויות.

אז כנראה שאתה לא מכיר את הצומת הסו טוב מספיק כי אחרי הפניה שמאלה עדין יש שני נתיבים כמו שידני כתב..

לפני 8 שעות, ידני כתב:

בנוגע לחלק הפרקטי של הנושא שלשמור שורשרנו לכאן 

אני מכיר את הצומת הזו היטב ואני לא מצליח להבין באמת למה לא מאפשרים לפנות שמאלה גם מהימני הרי בנתיב השמאלי נוסעים אנשים שבד"כ יורדים לגהה דרום 

ובנתיב הימני ייסעו מי שצריכים את כיוון רמת גן ? לא מדובר הרי ב 2 נתיבים  שמצתמצמים ל 1  

גם אחרי הצומת  נשאר  2 נתיבים

לא שאני מצדיק את פות"ש כשהחוק הוא חוק צריך לכבדו 

אבל אולי הגיע זמן לרפורמה תמרורית שם בצומת..

אז יש שני נתיבים אחרי הפניה ומי שפונה שמאלה

ורוצה לפנות ימינה מיד אחרי כן צריך לפעול כמו שכתב sperial.

בתאריך 24.1.2023 בשעה 19:23, sperial כתב:

תראה, אני נמצא במצב דומה 3 פעמים בשבוע (לפחות). במקרה שלי אני מגיע במקום בו יש השתלבות מימין וכ-100 מ' אחרי כן פניה ימינה, ואני צריך לפנות באותה פניה. אז אני משתלב מיד אחרי הצומת הראשון, בעוד שהחכמולוגים עוקפים את הטור ונדחפים בראשו, לעתים בחציה של שני נתיבים. שני ק"מ אחר כך יש עוד מקום עם מבנה דומה רק מרווח של 300 מ' בין הצמתים. 

בעוד שבצומת המדוברת זה הרבה יותר מסוכן כי אין אפילו חמישים מטר.

אז מסוכן כנראה שלא אלא אם כן יש סיבה אחרת.

ולגבי מה שכתב asix

בתאריך 25.1.2023 בשעה 06:32, asix כתב:

נראה לי שבמקרה הזה ההפנמה וההבנה שעשה טעות ודווקא אותו דפקו עם דו"ח( ככה נרשם במקור) היא הבעיה. הוא מרגיש מקופח שדווקא אותו עצרו.

לא משנה מה תסבירו שהדוח מוצדק ועל טעויות משלמים. תחושת הקיפוח גוברת על הכל.

מציע לפות"ש לגשת למשפט ולשמוע את הסבר השופט ( אבל אז תהיה טענה לקיפוח מצד השופט כי הוא ( השלם את החסר) וצריך לעלות על בית המשפט עם D9)

תאמין לי שאני לא מרגיש מקופח למה עברתי דברים גדולים מזה תאמין לי.

רק רציתי להבין מה בדיוק החוק אומר על כזה דבר.

ואלו שעשו את זה לפני עשו בדיוק את אותו הדבר שאני עשיתי מהנתיב ימינה פנו שמאלה וזה מה שבלבל אותי כנראה, וגם זה מה שהתכונתי שהשוטר "דפק" לי דוח כי אם הוא ראה אותם עושים כן והחליט לעצור אותי. אז כן הוא דפק לי דוח בלי קשר להרגשת קיפוח.

כי אם זה חוק אזי השוטר צריך באמת לעשות את העבודה.

• תוכן חדש...