Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים.

לפני כשבועיים עצר אותי שוטר לאחר כמעט ארבע שנים שאני עם רשיון, ולא עצר אותי שוטר 

אף פעם עד לרגע זה.

הייתי בכניסה לבני ברק על גשר קוקה קולה, ואז יש נתיב אחד פנייה ימינה ונתיב אחד פנייה שמאלה,

אני הייתי על הימני ואז ה"וויז" אמר לי לפנות שמאלה, אז השתלבתי עם התנועה ופניתי שמאלה דרך הנתיב הימני,

כשלפני עשו את זה עוד שני רכבים, וחשבתי שזה בסדר לתמימותי, ואז קפץ עליי השוטר  עם פנס לתוך רשתית עניי,

ובקש את רישיונותיי, אמרתי לו שה"וויז" בלבל אותי ופתאום אמר לי לפנות שמאלה, הוא אמר שזה לא מעניין אותו.

הסברתי לו שאני עם עבר נקי לחלוטין והוא אמר שזה לא מספיק בשביל הזהרה, בקיצור דפק לי דוח 500 ש"ח ו 6 נקודות.

עכשיו אני רוצה לבטל אותו ולערער אני ישמח למשהו שיש לו רעיון.

יש לציין שהשוטר לא שמר על קשר עין מאז שנתתי לו את הרשיו ועד נתינת הדוח, הוא הלך לניידת שהייתה מאחורי חומה.

ומתמונות שצילמתי אתמול בצומת, הרמזור שנמצא על הצומת ומורה על פנייה שמאלה, נמצא באמצע הכביש ומבלבל את הנהגים.

תמונה של הצומת

1650343976_20230123_2222381.thumb.jpg.87d261d549f0341426a2fac99b2721b1.jpg245256815_20230123_2224542.thumb.jpg.5ca22b24cdcd8757b546f0c72d4d2499.jpg

פורסם
לפני 12 דקות, cohen motor 377 כתב:

יש לציין שהשוטר לא שמר על קשר עין מאז שנתתי לו את הרשיו ועד נתינת הדוח

נחכה למומחים לחוות דעת, אבל אין קשר למשפט המצוטט, כי קשר עין צריך מאז ביצוע העבירה ועד לעצירת הרכב, למנוע טעות בזיהוי מבצע העבירה, אבל מאז שהוא עצר אותך וזיהה אותך אין צורך לשמור על קשר עין

פורסם

הוויז לא שולט ברכב, אלא הנהג. טעית בנסיעתך ? תפנה ימינה-סע כמה מטרים ותתקן בחזרה לאן שאתה צריך ובלי לבצע עוד עבירות תנועה.

שמירת קשר עין- רק מרגע ביצוע העבירה ועד עצירת הרכב ליד השוטר שמקבל לידיו את ניירות הרכב. אח"כ אין צורך בשמירת קשר כי אתה עומד לידו.

מציע שתעלה לכאן את הדו"ח תוך הסתרת פרטיך האישיים בכדי שנוכל לבדוק מה כתב השוטר.

פורסם

בבקשה העלה את הדו"ח. טשטש פרטים מזהים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

ה"וויז" אמר לי לפנות שמאלה

לא רלוונטי.

כשלפני עשו את זה עוד שני רכבים

לא רלוונטי.

עם פנס לתוך רשתית עניי

לא רלוונטי.

דפק לי דוח 500 ש"ח ו 6 נקודות

הוא לא דפק כלום. הוא נתן לך דוח בהתאם לעבירה שביצעת.

השוטר לא שמר על קשר עין מאז שנתתי לו את הרשיו ועד נתינת הדוח,

לא רלוונטי. אלא אם אתה רוצה לטעון שהוא עצר נהג אחר שביצע את העבירה, ובזמן שהוא הלך לניידת החלפת את אותו נהג.

הרמזור שנמצא על הצומת ומורה על פנייה שמאלה, נמצא באמצע הכביש ומבלבל את הנהגים.

מה הקשר? אתה לא מואשם בזה שנסעת לפי הרמזור הלא נכון. זה שיש ירוק לפונים שמאלה לא אומר שמותר לפנות שמאלה מכל נתיב.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

זאת לא הפעם הראשונה שמתלוננים בפורום על דוחות במקום הזה ( גשר קוקה קולה) , ולא סתם עומד שם שוטר.

יש פקק שמאלה, וכל רכב שלישי שמגיע לצומת בנתיב הימני ( פנייה ימינה בלבד ), הווייז פתאום שולח אותו לפנות שמאלה. כל פעם שאני פונה ברמזור הזה שמאלה, אני מסתכל ומוודא שאף אחד לא חותך אותי מימין בפנייה הזאת מהנתיב הימני.

פותח השרשור גם מציין שעוד שני רכבים לפניו ביצעו את העבירה הזאת. לא ברור מדוע דווקא אותו עצר השוטר.

לא יבטלו את הדוח, ו 4 שנות וותק נהיגה לא מזכים בהתראה/ הזהרה.

ניתן לבקש להישפט, לא ברור מה השופט יפסוק. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

לא רלוונטי.

לא רלוונטי.

לא רלוונטי.

הוא לא דפק כלום. הוא נתן לך דוח בהתאם לעבירה שביצעת.

לא רלוונטי. אלא אם אתה רוצה לטעון שהוא עצר נהג אחר שביצע את העבירה, ובזמן שהוא הלך לניידת החלפת את אותו נהג.

מה הקשר? אתה לא מואשם בזה שנסעת לפי הרמזור הלא נכון. זה שיש ירוק לפונים שמאלה לא אומר שמותר לפנות שמאלה מכל נתיב.

כל מה שכתבתי והגבת לא רלוונטי אתה אמור להבין לבד שזה תוך כדי סיפור המעשה.

לפני כשעה, Be roo כתב:

מה שאני מתכוון זה שהרמזור הוא זה שמורה לי איכן אני יכול לפנות והוא מבלבל בגלל שהוא לא ממוקם נכון.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, cohen motor 377 כתב:

זה לא פורום סיפורים, זה פורום יעוץ משפטי וההנחה היא שהפרטים שאתה מספק הם אלה שאתה חושב שרלוונטים לנושא.

לפני 7 דקות, cohen motor 377 כתב:

לא ממוקם נכון

את זה קבעת על פי נסיונך כמהנדס תנועה?

יש רמזורים נפרדים לפניה שמאלה ולפניה ימינה, לכל אחד מהם יש שני רמזורים, קרוב לפני הכניסה לצומת, ורחוק. שני הזוגות נראים היטב כפי שניתן להבחין בתמונה שלך. הזוג הרחוק אפילו צמוד אחד לשני. וגם הקרוב, לפי ידיעותי הלא מקצעיות, ממוקם תקין (הימני נמוך על העמוד צמוד לפניה, השמאלי גבוה מעל נתיב הפניה הרלוונטי). 

ונניח שהם ממוקמים לא נכון, עדין אין שום סיבה שרמזור יגרום לך לפנות מנתיב לא נכון. במקסימום רמזור במיקום בעייתי יגרום לך לחשוב שיש לך ירוק, כשהוא בעצם מיועד לכיוון נסיעה אחר.

אבל יאללה, אתה בטוח שאתה צודק. לך להשפט ותטען שוויז בלבל אותך, שהרמזור בלבל אותך, שהנהגים לפניך בלבלו אותך. תחזור לעדכן.

image.png.4b5c167a0ee6378bfd769c2c16430a54.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, cohen motor 377 כתב:

מה שאני מתכוון זה שהרמזור הוא זה שמורה לי איכן אני יכול לפנות והוא מבלבל בגלל שהוא לא ממוקם נכון.

לא מכיר את הצומת, אבל מה שעשית מוכר לי היטב, כי אני סובל מתופעות דומות לא מעט.

אז אסביר לך למה התכוונה @Be roo:

ה"וויז" לא רלוונטי - אתה אחרי לנהיגה, לא וויז. טעית בנתיב? סע לפי המותר ותן לוויז לחשב מסלול מחדש המיאו יגיע תוך כמה שניות.

"לפני פנו שני רכבים" - בעסה. דווקא אותך תפסו. חבל שלא גם אותם. מה לעשות, שוטר יכול לטפל רק ברכב אחד בזמן נתון, יתכן שהיה לו שיקול לא לעצור את מי שלפניך, למשל כדי לא לגרום לתאונת חזית - אחור. ואולי היה עסוק במשהו אחר והתפנה בדיוק כאשר אתה עברת. זה לא משנה, אתה אחראי למעשיך.

"דפק לי דוח" - לא החזיק פטיש ואתה לא מסמר. הוא נתן לך דוח מוצדק לגמרי, ואני מברך אותו על כך. קרא את השרשור הזה - עבירה דומה מאוד, למרות שהשוטר נתן את הדוח על סעיף אחר. תראה את התגובות בפורום.

"לא שמר על קשר עין" - הוא שמר על קשר עין עד שעצר אותך. מרגע שעצרת ומסרת רישיונות הזיהוי שלך ודאי, יש לו כל הזמן שבעולם לגשת לניידת, לבדוק את פרטיך ואת פרטי הרכב במסוף והכין את הדוח. אם הוא רוצה הוא יכול גם ללגום קפה תוך כדי כך, כל עוד אינו מעכב אותך שלא לצורך.

"הרמזור נמצא על הצומת" - מה שקובע הוא תמרור 813 (חיצים על הכביש, אם מסומנים) או 613 ודומיו (שלטי הנחיה לכיוונים ויעדים, אם מוצב). התמרור שמעל הרמזור רק מגדיר לאיזה כיוון הרמזור נותן את ההוראות.

"הרמזור ממוקם לא נכון" - הרמזור לא חייב להיות מעל הנתיב, ואפשר שיהיה אשכול עם שניים ואפילו 3 רמזורים שכל אחד מהם יכוון את התנועה בנתיב וכיוון שונה.  הוא ברור לגמרי, וה-204 מעל רמזור הרחוק וה-207 מעל הקרוב ברורים לגמרי. 

אתה יכול להמשיך להתפלפל עד מחר בבוקר, נראה לי שהנכון יהיה לשלם את הקנס, ללמוד את הלקח, להקפיד על החוק ולהתחשב בנהגים אחרים. יש לנו מספיק בריונים גם בלי התנהגות כפי שתיארת. ואני מקווה שכאשר תיגש בעוד שנה לקורס ריענון נהיגה הדברים האלה יוסברו היטב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותו המקום מלפני חצי שנה, באור יום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ואני מקווה שכאשר תיגש בעוד שנה לקורס ריענון נהיגה הדברים האלה יוסברו היטב.

כל מה שכתבת היה מובן יחסית ומוסבר יפה. אבל למה שאני יגיע למקום הזה בעוד שנה??

לפני שעתיים, Be roo כתב:

אבל יאללה, אתה בטוח שאתה צודק. לך להשפט ותטען שוויז בלבל אותך, שהרמזור בלבל אותך, שהנהגים לפניך בלבלו אותך. תחזור לעדכן.

ואתם מתלוננים על סגנון הכתיבה שלי.

אתם רוצים באמת לעזור? תענו באמת על מה שרלוונטי.

אני כתבתי את מה שעל ליבי, ומחכה ליעוץ שלכם. זה לא נכון לתקוף ישר ב"לא רלוונטי".

פורסם

למה? כתבת שיש לך רישיון 4 שנים. אחרי 5 שנים אתה מחוייב ב"קורס ריענון בנהיגה" בהיקף 12 שעות, שאם לא תבצע רישיונך יותלה. כחצי שנה לפני המועד הקובע תקבל הודעה ממשרד הרישוי, יהיה עליך להרשם לקורס, לשלם כ-200 ש"ח, להשתתף ב-2-3 פגישות (תלוי במועד בו תבחר) ולעמוד במבחן מסכם. בלי זה רישיונך יותלה עד שתשלים את החובה הזו.

פורסם

איפה התלוננתי על סגנון הכתיבה שלך?

ענו לך על מה שרלוונטי, כמה וכמה פעמים.

הסבירו לך שהטיעונים שלך לא משנים דבר. הלב שלך לא משנה שום דבר, ההתבלבלות שלך לא משנה שום דבר.

בבית משפט קובע החוק, ואף אחד מהטיעונים שלך אינו קשור לחוק.

אתה לא מרוצה מהתשובה? אתה מוזמן להתעלם ממה שנאמר לך וללכת לשופט.

פורסם

אם אתה בא לבקש תמיכה - כנראה שטעית בכתובת. כאן לא אוהבים בריונות בדרכים.

אם אתה בא לבקש עצה - קיבלת אותה. הרושם שלנו, כחברי פורום שאינם משפטנים, היא שטעית ועליך לשלם וללמוד.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

• תוכן חדש...