Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעגלי תנועה הם נושא כאוב, במיוחד כיוון שההסדרה שלהם בתקנות לוקה בחסר. אבל, אם עד לפני מספר שנים (2010, שנת הופעת לוח התמרורים החדש) תמרור 303 היה מוצב על המעגל ובכניסה הוצב 301 - שהיה מציג באופן ברור את החובה לתת זכות קדימה - הרי שכיום מוצבים רק 303. ודרך אגב, בחלק גדול ממדינות אירופה ה-303 מוצב על המעגל עצמו, ואילו בכניסה אליו הוא מוצב כשצמוד אליו 301, להסרת כל ספק בדבר זכות הקדימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אתה טועה. אם אתה נכנס לפני מישהו שיש לו זכות הקדימה וגורם לו לשנות את נהיגתו, קרי להאט/לעצור/לסטות, הרי שקיפחת את זכותו בדרך. הבלימה יכולה להיות גם כדי לשמור על מרווח הביטחון עד שאתה מתרחק ממנו.

כן,

אבל הטעות היחידה שלא ציינתי שאני מדבר כשהנעקף לא נאלץ להאט.

אגב,

מידי יום נכנסים לפני נהגים זריזים,

בתחושה שלי זה כמו אופנוע שנכנס לפני

שאין לזה שום השפעה עלי.

לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אם היה מספיק מרחק בין הרכבים להשתלבות חלקה, ואותתת מראש כך שיבין את כוונתך, הרי שזה מעבר נתיב חוקי.

אני מדבר גם מקרה של הידחפות לנתיב יציאה עמוס, רחמנא ליצלן....

שזה ודאי לא חוקי,

אבל יש הרבה מקרים שלא עיכבת אף אחד,

רק גרמת לעצבים של אנשים להתרופף קצת.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, race driver כתב:

אבל הטעות היחידה שלא ציינתי שאני מדבר כשהנעקף לא נאלץ להאט.

למלה נדחף יש משמעות מובנית של קיפוח זכות.

אם יש נהג שחולם ומשאיר לפניו מרווח גדול, הוא זה שגרם לעיכוב המיותר והוא זה שצריך להכעיס נהגים אחרים.

במקרה אחר, לפעמים נהגים מתעקשים ליצר תור מיותר. באיילון לדרום לפני מחלף השלום תמיד יש טור עומד בנתיב הימני, של נהגים שמתעקשים לעבור לנתיב היציאה מיד עם תחילתו, וכמובן את חבריהם שנכנסים ומתעקשים להשתלב באיילון מיד. כאשר בין הכניסה ליציאה של 600 מטר בערך. פעמים רבות עברתי את העומדים מנתיב סמוך והשתלבתי בקלות בהמשך, בשלב שבו הרכבים כבר צברו מהירות והמרווחים בינהם גדלו, כך שאיש לא בלם או סטה. כביכול לא ״עמדתי בתור״ כמו כולם, בפועל עברתי נתיב כחוק והתור נוצר עקב נהגים חסרי הבנה בזרמת תנועה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

השימוש בסימונים שאינם מוכרים לקהל הרחב מטעה ומסכן את התנועה.

מסכים. 

האם תסכים איתי שנהג ממוצע וסביר לא מודד ולא אומד את רוחב קו קטעים?

אם כך, הרי זה פשוט - קו קטעים שאינו רצוף (ולא חשוב רוחבו) - ניתן לחצות.

אבל בטח ובטח שלהתייחס לקו קטעים כאי תנועה מבלבל הרבה יותר...

פורסם

כשיש שני קוי קטעים זה ליד זה - נניח נסיעה בנתיב הימני, כאשר משמאל "קו קטעים" ומימין "קו מלבנים" קל לנהג להבין ביניהם. כאשר אין השוואה זה יותר קשה.

ההבחנה בין 808 ל-815 ביציאות מכבישים מהירים מתבססת על קו מתאר ברוחב שערה שקיים (815) או לא (808), וז מבלבל מאוד, בודאי נהג שנוהג במהירות של כביש מהיר. אולי גם את השוטר שמצלם דרך עינית המצלמה.

ועדיין אני שמח שפות"ש חטף - כי ההתנהלות שלו ראויה לכל גינוי.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, Keyser Söze כתב:

מסכים. 

האם תסכים איתי שנהג ממוצע וסביר לא מודד ולא אומד את רוחב קו קטעים?

אם כך, הרי זה פשוט - קו קטעים שאינו רצוף (ולא חשוב רוחבו) - ניתן לחצות.

אבל בטח ובטח שלהתייחס לקו קטעים כאי תנועה מבלבל הרבה יותר...

אכן. עד שקראתי את השירשור כאן, לא העלתי על דעתי שיש הבדל חוקי בין רוחבים שונים של קו קטעים.
תמיד הנחתי שאם קו קטעים מתרחב לאורך כיוון הנסיעה, זה נועד לשמש אזהרה לנהג שמתישהו מקדימה הוא יהפוך לאי-תנועה צבוע (התרחבות הדרגתית היא אזהרה סבירה, כך חשבתי, ויותר הגיונית מקו קטעים שהופך פתאום לאי תנועה ללא התראה), ובאופן דומה, אי תנועה צבוע שנהיה יותר ויותר צר זו התראה שמתישהו קדימה הוא יהפוך לקו קטעים שמותר לחצות.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ההבחנה בין 808 ל-815 ביציאות מכבישים מהירים מתבססת על קו מתאר ברוחב שערה שקיים (815) או לא (808)

לא, @sperial, זו לא ההבחנה היחידה.

808 הוא כמו קו קטעים, פשוט רחב יותר, או מתרחב. הנקודה היא שהקווים בו מאוזנים לרוחב הכביש (כמו קו קטעים).

ב-815, לעומת זאת, הקווים אלכסוניים.

היה וקו המתאר של 815 לא ברור מספיק (כדבריך, "רוחב שערה"), הרי שגם אופן הסימון של הקווים המקבילים אמור להיות, לטעמי, ברור דיו בפני עצמו כדי להבחין בין קודש לחול, בין כשר לטרף.

(אציין כי על אף הקווים האלכסוניים שמהווים מבחן האם 815 אם לאו, אני סבור שככל שקו המתאר של 815 צבוע היטב וברור, טענה באשר לאופן סימון הקווים המקבילים לא בהכרח תעמוד במבחן בית המשפט.)

פורסם

ממש מה שהנהג רואה כאשר מדובר בשפיץ של ה-815 כשהוא נוסע 100 קמ"ש, העמודונים מסתירים והוא צריך להתמודד עם פות"ש ודומיו. תסתכל בצילומים בהודעת הפתיחה תראה שההבדל היחיד הוא הוספת קו המתאר.

דרך אגב, אם תשווה לצילומים במפות גוגל מ-2011 תראה שבעבר אכן צוירו המשולשים, אבל היציאה הזו עברה כמה וכמה שינויים במהלך השנים, וכנראה שחלק מהציירים לא הקפידו על הכללים.  אם אזכור ולא יפריעו לי אסתכל על זה שוב כאשר אעבור שם בימים הקרובים.

• תוכן חדש...