Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קיבלתי את הדו"ח המצורף על מעבר באי תנועה מצויר על הכביש 815.

השאלה -

לפי מה שראיתי - אי תנועה מצויר 815 כולל קוים מקווקים המוקפים בתוך קו תוחם (לדוגמא http://l4me.org.il/he/signs/road-markings/815 ).

בתמונה שצורפה (אני בקיה נירו האפורה) רואים שאני לא עובר באזור שבו קיים הקו התוחם ואף מסיים את הכניסה לנתיב לפני שהקו התוחם מוגדר על התמרור.

האם אכן בצעתי עבירה?

בתודה מראש,

Screenshot 2023-01-16 143135.jpg

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול לערער. יחליפו לך את העבירה לקיפוח זכות בדרך.

וכאחד שמקפיד לעבור לנתיב היציאה כבר ב"ידין" אני אעבור על חוקי הפורום ואגיד שאני שמח לראות את האכיפה במקום הזה. כן תרבה. אני סובל מנדחפים שכמותך במקום הזה לפחות 3 פעמים בשבוע. כבר לא מדבר על כת הדחיפות שספגתי היום בדרך מהקריות לחיפה, לפחות 10 שהתנהגו כמוך בשורת צמתים ויציאות.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך אגב, פות"ש - זה היה בסביבות 3-4 אחה"צ? כי כשיצאתי מהקריות ב-4 קיבלתי התראה  על המשטרה בווייז, ואחר כך כשהתקרבתי למחלף, ואחר כך ראיתי את הסקודה הלבנה בצד ימין של יציאת פז. כנראה היה כבר בשלבי קיפול.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אתה יכול לערער. יחליפו לך את העבירה לקיפוח זכות בדרך.

וכאחד שמקפיד לעבור לנתיב היציאה כבר ב"ידין" אני אעבור על חוקי הפורום ואגיד שאני שמח לראות את האכיפה במקום הזה. כן תרבה. אני סובל מנדחפים שכמותך במקום הזה לפחות 3 פעמים בשבוע. כבר לא מדבר על כת הדחיפות שספגתי היום בדרך מהקריות לחיפה, לפחות 10 שהתנהגו כמוך בשורת צמתים ויציאות.

הרבה פעמים הראשון בשיירה נוסע במהירות לא הגיונית כך שהוא מייצר פקק ארוך מיותר מאחוריו. 

למה הראשון שנוסע מדי לאט ומעכב את כל התנועה לא מקפח את משתמשי הדרך ?

• רעיון גרוע 1
פורסם
Just now, Coro כתב:

רואים שאתה עובר על אי התנועה.

אני לא עובר אף פעם על אי תנועה, אבל בהחלט אני מחשב צעדים קדימה ואם הראשון מייצר פקק מטופש כי עוד 200 מטר הוא פונה ימינה למהירות של 50 קמ"ש, כבר כעת בכביש של מהירות 90 קמ"ש הוא עומד על 50, זה לא הגיוני ולכן אני שומר על זכותי לנסוע 90 קמ"ש.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

לענ"ד הוא לא עובר על שטח ההפרדה, אלא רק על הקו הקטוע.

ייתכן בהחלט שבימ"ש יחליף עבירה לקיפוח זכות ולא יזכה.

שאפו למשטרה ולשוטר על האכיפה במיקום זה ובכל מקום בו מתבצעות עבירות קיפוח זכות.

בארה"ב ובחלקים מאירופה מקובל מאוד קו רצוף בין הנתיבים לפני כל יציאה, יעיל בהרבה. מי שפספס את הקו הקטוע - מאות מטרים לפני היציאה - יתכבד ויצא ביציאה הבאה. גם מונע האטת התנועה בנתיבים האחרים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@בן מיכאל אם זו ההתנהגות שלך אני מקווה מאוד שתחטוף איזה שלילה קצרה, כי אתה נהג מסוכן וזקוק לאיזה בעיטה בישבן כדי להתאפס.

במקרה אני מכיר את היציאה הזו היטב, עובר בה מספר פעמים בשבוע. אכן מדובר בשורה של 3 יציאות (וכניסה אחת) על פני קצת יותר מקילומטר , מה שגורם לאריגה (weaving) מסובכת, אז בנתיב הימני יורדים קצת מה-90 קמ"ש המותרים לפי התמרור. הפתרון ההנדסי שניתן שם אכן קצת עקום, אבל זו תוצאה של מגבלות מקום קשות מאוד שלא אפשרו לבנות מחלף בגודל סיני. על כל הצרות מגיעים חכמולוגים כמוך שלא נאה להם להמתין בתור עוד 3 שניות (בנסיעה ב-80 קמ"ש, כן?) וחותכים בראש הטור, המהדרים עושים זאת מהנתיב השמאלי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 שעות, בן מיכאל כתב:

למה הראשון שנוסע מדי לאט ומעכב את כל התנועה לא מקפח את משתמשי הדרך ?

כי זכותו (וחובתו) לנסוע במהירות שנראית לו מתאימה לתנאי הדרך, כל עוד היא לא חריגה.

הוא היה שם לפניך, והוא לא חייב לנהוג במהירות שאתה חושב שהוא צריך, ואתה תחכה בסבלנות עד שיהיה מקום חוקי לעקוף אותו.

לפני 10 שעות, בן מיכאל כתב:

זכותי לנסוע 90 קמ"ש.

רק שאין לך שום זכות כזו. המהירות המותרת היא המקסימום המותר בהתאם לתנאי הדרך. אם זה יכול לנסוע בה בלי לסכן או לעבור על חוק אחר, סבבה. להתעקש לנסוע 90 קמ״ש כשזה מאלץ אותך לחתוך נתיב ברגע האחרון, ולאלץ נהג אחר לסטות מהנתיב, זה לא מימוש זכות, זו בריונות. לא שונה מלעקוף על קו לבן או לנסוע על המדרכה (כמו שעושים דו״גים), רק בגלל שאתה חסר סבלנות וחושב שהזמן שלך יקר משל אחרים.

לפני 10 שעות, Coro כתב:

רואים שאתה עובר על אי התנועה.

נכון, אבל רואים את הרכב שהוא נכנס לפניו ממש זז ימינה, אפילו קצת מעבר לשול. סטיה לא זהירה מנתיב, קיפוח זכות.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 16.1.2023 בשעה 23:18, tinoki כתב:

לענ"ד הוא לא עובר על שטח ההפרדה, אלא רק על הקו הקטוע.

ייתכן בהחלט שבימ"ש יחליף עבירה לקיפוח זכות ולא יזכה.

שאפו למשטרה ולשוטר על האכיפה במיקום זה ובכל מקום בו מתבצעות עבירות קיפוח זכות.

בארה"ב ובחלקים מאירופה מקובל מאוד קו רצוף בין הנתיבים לפני כל יציאה, יעיל בהרבה. מי שפספס את הקו הקטוע - מאות מטרים לפני היציאה - יתכבד ויצא ביציאה הבאה. גם מונע האטת התנועה בנתיבים האחרים.

בתמונה הכי שמאלית הפס ברוחב של הרכב שלו כמעט. זה נחשב שטח הפרדה 

פורסם

בעיה. מצד אחד, אלה קטעים בלי המסגרת שהופכת אותו ל-815. מצד שני, זה לא קו קטעים ואפילו לא "קו מלבנים" (808), אלא איזה מישמש שאינו מוגדר בלוח התמרורים.

אבל זה לא הופך את התנהלותו של פות"ש לתקינה,  בגלל ההפרעה והסיכטן שיצר לנהגים אחרים

פורסם

למה זה לא 808?

מהתמונה זה נראה כמו 808.

ואם כבר,  אז זה לא בדיוק 815.

ב-815 הקווים אמורים להיות אלכסוניים. מהתמונה נראה כאילו הם מאוזנים לרוחב הכביש.

אשר לעבירת הבריונות, ברושם מהתמונה עולה כי אכן נראה כאילו מבוצעת עבירת בריונות.

ולציין - זו כנראה העבירה המעצבנת ביותר שנהג יכול לבצע כלפי שאר משתמשי הדרך, ואני מברך על כל דו"ח שיירשם בגין עבירה שכזו.

עם זאת, בדיון לגבי עבירה זו, לראייתי גם נסיעה במהירות איטית היא עבירת קיפוח זכות ובריונות בפני עצמה.

עם כל ההדגשים של "עד" מהירות כך וכך, הדגשים שהם כמובן נכונים, אני לא סבור שהם מקנים לנהג לנסוע בכל מהירות מתחת להגבלה המפורשת (בתמרור) או המשתמעת (העדר תמרור, אלא מגבלות בדרך עירונית/בינעירונית). הדאגה לתנועה זורמת ורציפה מהווה שיקול, ולטעמי חובה.

לפני כ-30 שנה, עת הייתי תלמיד לנהיגה, מורה הנהיגה שלי הורה לי שלא לנהוג במהירות מתחת ל-10 קמ"ש מהמהירות המרבית המותרת. אני מתחבר לאמירה זו.

פורסם

זה לא 808 כי זה לא מטרת הסימון במקרה דנן. 808 מגדיר הוספת נתיב ואילו כאן יש נתיבים המשכיים שהסימון יוצר הפרדה ביניהם

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...