Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה יש גמל בסמל המועדון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את השאלה הזו שאלה אותי בחורה ששמה רשע (שם משפחה רוע).

מישהו באמת יודע למה יש גמל בסמל של המועדון? איך ומתי החליטו על כך ולמה???

אני מניח שזה לא בגלל שהם אוהבים לאכול סוסיתות...

פורסם

סמל מועדון המכוניות (הרגילות, אז לא היו ענתיקות) של א"י בתקופת המנדט, היה הגה+גמל...

לכן לקחנו את המוטיב הזה שבהחלט מבדל אותנו מסמלי מועדוני הענתיקות בעולם ושילבנו אותו בסמל שלנו.

בתמונה, שני הסמלים.

scan0003.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כל הרמזים בתשובהשל בני

האמת התכוונו לסוס (מהמוסטנג) אבל מאחר והסמל תוכנן על ידי וועדה...יצא גמל

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
סמל מועדון המכוניות (הרגילות, אז לא היו ענתיקות) של א"י בתקופת המנדט, היה הגה+גמל...

לכן לקחנו את המוטיב הזה שבהחלט מבדל אותנו מסמלי מועדוני הענתיקות בעולם ושילבנו אותו בסמל שלנו.

בתמונה, שני הסמלים.

השימוש בגמל (סמל למזרח) היה גם כמה שנים קודם לכן הנה 2 דוגמאות:

מרס 1933 אנשי "השומר" מגישים הצעה רשמית לממשלת המנדט להקמת מועדון תעופה יהודי בארץ-ישראל, ששמו יקרא "הגמל המעופף" מתוך אתר חיל האוויר http://www.iaf.org.il/Templates/FlightLog/FlightLog.aspx?lang=HE&lobbyID=40&folderID=48&subfolderID=318&docfolderID=327

1934 -האדריכל אריה אלחנני הופקד על תכנון השטח ועל בניית המוקד הראשי בו: ביתן העמים. האדריכל ריכרד קאופמן הוזמן לתכנן את "ארמון תוצרת הארץ". אולם איש מ"צוות המוחות" לא הצליח משום-מה למצוא סמל מתאים ל"יריד המזרח". ההברקה הגדולה צצה, כשהוזמן ראש עיריית יפו להשתתף ביריד. הוא לעג לשכניו היהודים בעלי החלומות ואמר: "כשיצמחו לגמל כנפיים יהיה לכם יריד". בעקבות אמירה לגלגנית זו נולד הרעיון: סמל "יריד המזרח" של תל-אביב יהיה הגמל המעופף. (מתוך אתר עירית ת"א יפו)

אירית

פורסם

באמת תמיד סקרן אותי לפשר הגמל בסמלון, חשבתי שהוא לאות הזדהות עם אחינו הבדואים שבהחלט גרמו להעלמותן של הסוסיאתות, או שסתם שורצים להם פה "גמלי אספנות" שהיו הרכבים הראשונים במועדון, אבל טוב לדעת שהתבדתי. :wink:

אגב, בהמשך לתשובתך אירית, עד היום קיימת טייסת בשם "הגמל המעופף". טייסת תובלה ששוכנת לה בשדה דוב (דוב הוז, שגם לא יש קשר לא קטן לגמלים ותעופה :wink:), בעברה הלא הרחוק הפעילה למשך מספר חודשים את הביצ'קרפט B-80 ("זמיר"), ואת הדורניר ("עגור") במשך כמה עשרות שנים עד ש"יישרה קו" עם כל טייסות התובלה הקלות של חיל האויר, ועברה לצופית (חדי העין יוכלו לשים לסמל הטייסת על הזנב)

208.gif

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אני חושב שזה מזל גדול שאין באמת גמלים מעופפים, כי כבר עם היונים זה מספיק גרוע...

נמרוד

אני מנסה לדמיין איך TRAFALGAR SQUARE היה נראה או את הישראלים שמצטלמים בפוזה של דחליל מכוסה ביונים

England-London-Trafalgar-Square-pigeons-fountain-1-MY.jpg

אירית

פורסם

יש ברשותי את הסמל העתיק של הגמל וההגשה שבתמונה למעלה סמל מאוד מאוד ישן מנחושת משהו יודע לומר מה ערכו ?

פורסם
יש ברשותי את הסמל העתיק של הגמל וההגשה שבתמונה למעלה סמל מאוד מאוד ישן מנחושת משהו יודע לומר מה ערכו ?

אם אתה רוצה למכור אותו שלח לי ה"פ עם מספר נייד כדי שאוכל ליצור איתך קשר.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

אם יהיה דרישה אפשר להזמין דרך מועדון ה-5

סוסיתא 10 מבציר 1965.

רום כרמל מבציר 1978.

טנדר סוסיתא 1965.

:-Dטנדר סוסיתא12

• תוכן חדש...