Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רק עכשיו התברר לי ששכחתי לשלם אגרה ולהעביר טסט בשנה שעברה (בגלל שהייתי בחו״ל), ועכשיו הגיע הזמן לטסט הבא.

גם ככה אני רוצה לשדרג את האוטו (פאביה שנתון 2008), ואני לא יודע מה לעשות-

לעשות לו את הטיפול התקופתי ולהעביר אותו טסט ורק אז למכור אותו (אפשר בכלל להעביר טסט אם לא עשיתי את זה בשנה שעברה?)

או שעדיף לי למכור אותו בלי טסט למגרש?

תודה רבה!

פורסם

נכוןמלעכשיו אסור לך להזיז את הרכב.

תצטרך לשלם אגרה לשנתיים. אחרי כן להוציא אישור תנועה זמני ל-48 שעות, ובמסגרת זמן זו לבצע את הטיפול והטסט (או לגרור את הרכב למוסך).

כמובן לוודא שיש לך ביטוח בתוקף (המינימום זה חובה ומומלץ ביותר לא לזוז בלי ביטוח צד ג' לפחות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

את האגרה עד היום תצטרך לשלם בכל מקרה. אם כבר עברה שנה מפקיעת תוקף רשיון הרכב, אז גם על החלק היחסי של שנה נוספת עד היום בו יבוטל רשיון הרכב.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

גם אם אתה רוצה למכור את הרכב כגרוטאה (ולקבל כמה פרוטות) תצטרך לשלם את האגרה עד וכולל שנת הרישוי הנוכחית, לבצע הורדה מהכביש (חפש בפורום מידע על ההליך) ולמצוא סוחר גרוטאות שיסכים להגיע עם גרר כדי לפנות את הרכב. את החלק היחסי של האגרה תקבל בחזרה. לא תצא מזה עשיר, אבל לפחות תעצור את מירוץ החובות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תוכל לנסות למכור את הרכב ככה..

כלומר, לפרסם את הרכב ביד 2 שהוא בלי טסט שנתיים.

כמובן שתצטרך להתפשר על המחיר..

ואז הלקוח שיקנה את הרכב יצטרך לשלם את האגרת טסט של השנתיים ולהעביר את הרכב טסט.

רק שים לב, ממה שאני זוכר לא תוכל לבצע העברת בעלות מבלי שהרכב עבר טסט והוא עם רשיון בתוקף.

הרעיון של מכירה ללא טסט זה יותר בשביל למשוך לקוחות שרוצים לשלם מחיר זול ולהוריד ממך את הכאב ראש.

המלצה שלי,

אם הרכב בעיקרון במצב תקין, להעביר טסט ואז למכור ותבקש יותר יקר.

בהצלחה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 9 שעות, המהיר הזהיר כתב:

תוכל לנסות למכור את הרכב ככה..

כלומר, לפרסם את הרכב ביד 2 שהוא בלי טסט שנתיים.

כמובן שתצטרך להתפשר על המחיר..

ואז הלקוח שיקנה את הרכב יצטרך לשלם את האגרת טסט של השנתיים ולהעביר את הרכב טסט.

רק שים לב, ממה שאני זוכר לא תוכל לבצע העברת בעלות מבלי שהרכב עבר טסט והוא עם רשיון בתוקף.

הרעיון של מכירה ללא טסט זה יותר בשביל למשוך לקוחות שרוצים לשלם מחיר זול ולהוריד ממך את הכאב ראש.

המלצה שלי,

אם הרכב בעיקרון במצב תקין, להעביר טסט ואז למכור ותבקש יותר יקר.

בהצלחה

הכל נכון.

הקונה המאושר יבטיח שהוא מחר דואג להכל, ואז יעביר בעלות, וגם יחתום לך על קוביית קרח.

ואז בנוסף לאגרות, תתחיל לקבל גם דוחו"ת חנייה, מצלמה ועוד.

מכיון שהקונה המאושר לא מתכוון להעביר כלום על שמו.

פורסם

לא מדוייק - אפשר לבצע את העברת הבעלות במשרד הרישוי, בנוכחות המוכר והקונה. כמובן שצריך לתמחר את הצורך בתשלום אגרת רישוי, בטיפול ובביצוע מבחן רישוי. מן הסתם הפחתה של לפחות 4,000-5,000 ₪ מהמחיר אילו היה רישוי תקף וטיפול בזמן (הרי רק הרישוי לשנתיים זה סביב 3,000 ₪).

מכל מקום, שים לב היטב למה שכתב @Ron Poh. לא מוסרים מפתחות רכב בלי שיש בידך טופס העברת בעלות משולם וחתום. יוצא מכלל זה רק הילדים שלך, אם אתה סומך עליהם.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, sperial כתב:

לא מדוייק - אפשר לבצע את העברת הבעלות במשרד הרישוי, בנוכחות המוכר והקונה

זה כבר לא נכון בעבר היה אפשר, הנהלים שונו בשנה האחרונה ונכון להיום אי אפשר להעביר בעלות לרכב ללא טסט מעל שלושה חודשים בשום צורה, הדרך היחידה זה להעביר את הרכב טסט ורק אז יהיה ניתן להעביר את הבעלות.

עריכה אחרונה על ידי much

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

תודה על העדכון

פורסם
לפני 12 שעות, much כתב:

זה כבר לא נכון בעבר היה אפשר, הנהלים שונו בשנה האחרונה ונכון להיום אי אפשר להעביר בעלות לרכב ללא טסט מעל שלושה חודשים בשום צורה, הדרך היחידה זה להעביר את הרכב טסט ורק אז יהיה ניתן להעביר את הבעלות.

כל המידע הנ״ל אינו מבוסס על ניסיון אישי שלי אלא על ניסיון אישי של בוקי שניסה לבצע את התהליך לפני מספר חודשים אך נתקל בסירוב מוחלט מצד הפקידה והמנהל במשרד הרישוי .

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
בתאריך 25.12.2022 בשעה 02:52, much כתב:

כל המידע הנ״ל אינו מבוסס על ניסיון אישי שלי אלא על ניסיון אישי של בוקי שניסה לבצע את התהליך לפני מספר חודשים אך נתקל בסירוב מוחלט מצד הפקידה והמנהל במשרד הרישוי .

במשרד התחבורה גם אם משהו אפשרי הוא נתון לשרירות לב ו/או חוסר ידע של פקיד. כמו למשל דרישה לבדיקת מעבדה לרכב אספנות או המתנה למלאות 30 שנה מיום יצור הרכב כדי לרשום אספנות.

• תוכן חדש...