Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל השאלות האלה צריכות להענות בתשובה אחת והיא "מה אתה מטומטם מה יש לך".

אין בשאלות כאלה שום קשר ליכולות המקצועיות או חברתיות של המרואיין.

נטו מראיין שרוצה להרגיש חשוב. אם זה היה ראיון לסוכן מבצעי של המוסד אולי שווה לבדוק יכולות אלתור, אבל בהתחשב בעובדה ש-99.9 מהאנשים במדינה עובדים עם הידיים בעבודות פיזיות או מחפשים פתרונות לבעיות בסטאק אוברפלואו לא נראה לי שזאת שאלה רלוונטית.

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי עונה שוחה במים בדרך כלל במקומות כאלה יש בריכה 

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

נטו מראיין שרוצה להרגיש חשוב. אם זה היה ראיון לסוכן מבצעי של המוסד אולי שווה לבדוק יכולות אלתור, אבל בהתחשב בעובדה ש-99.9 מהאנשים במדינה עובדים עם הידיים בעבודות פיזיות או מחפשים פתרונות לבעיות בסטאק אוברפלואו לא נראה לי שזאת שאלה רלוונטית.

עבדת פעם בסטארטאפ או חברה בצמיחה? יכולת אלתור וחשיבה מהירה על הרגליים היא דבר חשוב מאין כמוהו.

בנוסף, אני חושב שהשאלות האלו נועדו בדיוק כדי להבין מי פותר בעיות ומי מחפש בסטאק אוברפלואו.

• רעיון גרוע 2
  • משעמם 1
פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Pika007 כתב:

כשאני מראיין אנשים אחרי השאלות המקצועיות כשמגיע שלב ההתקלות אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

כאילו לאיזה תשובה אתה מצפה?

אתה ושאר המראיינים שמשחקים אותה פסיכולוגים בשקל ומצפים לבחון את הבן אדם שמולם על סמך שטות שקראו בפייסוש.

לפני 12 שעות, Coro כתב:

תענה כמו שהיית עונה במציאות, לא כמו מה שאתה חושב שהוא רוצה לשמוע.

"מה? מאיפה אני יודע? מה אתה רוצה מהחיים שלי?"

זאת צריכה להיות התשובה הלגיטימית היחידה לשאלות כאלה.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

כל השאלות האלה צריכות להענות בתשובה אחת והיא "מה אתה מטומטם מה יש לך"

זה.

רוצה לראות איך אני מתמודד עם מצבים לא סטנדרטיים - תשאל אותי משהו מקצועי, תשאל אותי שאלה על תקלה במערכת שבחיים לא ראיתי, אבל לא "כמה חלונות יש בפתח תקווה", אלא אם אתה מחפש זגג לאיזור פתח תקווה, וגם הוא ישלח אותך ללכת לחפש עם שאלות כאלה.

לפני 15 שעות, mrmiki1234 כתב:

מה אם אבקש ממך ללכת להרצות עכשיו בארה'ב, באוניברסיטה יוקרתית. אתה נלחץ, מגמגם קצת, או שוחה במים?

מחרבן בתחתונים מפחד אח שלו

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

כאילו לאיזה תשובה אתה מצפה?

אני לא מצפה לתשובה, אני מצפה לראות מה קורה אחרי זה. הבנאדם נתקע לחלוטין? מתחיל תהליך מחשבה כלשהו ישר? לאיזה כיוון הוא לוקח את זה?

וכמובן, כפי שכתבתי- יש פה משהו אחד שמי שעולה עליו מיד הוא ללא ספק אדם חד וחריף.

לא קראתי את זה בפייסוש והמטרה של השאלה הזו היא לא מה שתקרא על שאלות דומות בפייסוש. זה משהו שחשבתי עליו בעצמי כולל מה אני מחפש לראות ברגע ששאלתי את זה/מה כל תשובה אומרת לי.

אני לא פסיכולוג ואני לא צריך להיות, ולא על זה יקום ויפול ראיון. זה דבר אחד מתוך מכלול שלם.

זה לא כדי לבחון התמודדות עם מצבים לא סטנדרטיים אלא אי ודאות.אם נשים אותך ליד החוף אתה תדע לאן לשחות, אם נזרוק אותך באמצע האוקיינוס- אז מה?

STUM די מבין מה הפואנטה פה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

לא לכל "אלעד מערכות" (מבלי לפגוע חלילה) נדרשים מהנדסים מהטופ של הטופ.

יש מקומות שהביקוש אליהם גדול, ועבורם השאלה היא לגיטימית לחלוטין.

לדעתי אגב, שאלה כזו היא הרבה יותר טובה מאשר "תעשה פרוייקט בית במשך הסופ"ש שלך תגיש יום ראשון ואז נחשוב אם לדבר איתך"

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לפני 10 דקות, Pika007 כתב:

עבדת פעם בסטארטאפ או חברה בצמיחה? יכולת אלתור וחשיבה מהירה על הרגליים היא דבר חשוב מאין כמוהו.

בנוסף, אני חושב שהשאלות האלו נועדו בדיוק כדי להבין מי פותר בעיות ומי מחפש בסטאק אוברפלואו.

אז תשאל שאלה מקצועית שהמרואיין לא מכיר או לא לרמתו ותבקש ממנו להראות לך דרך חשיבה.

פורסם

לאו דווקא השאלה הזו ספציפית, אלא כל שאלה שתגרום למרואיין להתחיל לחשוב בקול. ולמראיין לשמוע איך התהליך עובר לו בראש

פורסם
לפני 4 דקות, Pika007 כתב:

אני לא מצפה לתשובה, אני מצפה לראות מה קורה אחרי זה. הבנאדם נתקע לחלוטין? מתחיל תהליך מחשבה כלשהו ישר? לאיזה כיוון הוא לוקח את זה?

וכמובן, כפי שכתבתי- יש פה משהו אחד שמי שעולה עליו מיד הוא ללא ספק אדם חד וחריף.

אני עדיין לא מבין איזה תשובה אתה מצפה לקבל על זה. כנראה שלא אעבוד בסטארטאפ שלך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כשאני מראיין אנשים אחרי השאלות המקצועיות כשמגיע שלב ההתקלות אני נוהג לשאול "כמה חלונות יש בפתח תקווה"

מתוך סקרנות: האם זו שאלה שרק אתה שואל? או שם קולגות שלך שמראיינים לאותו התפקיד? זה מתואם עם מנהלים יותר בכירים? hr? ענית על זה בעצמך כשהתגייסת לתפקיד שלך? תשובה נכונה לזה באה עם איזו שהיא קורלציה לדרישות התפקיד ביום יום?

מאחורי מה שנראה כמו סתם התקלה/שאלה פומפוזית כן עומדים דברים ברוב המקרים.

כמו מה?

...

אני יכול להעיד רק על התחום שאני חי. ראיינתי לא מעט אנשים בשנים האחרונות למשרות של מפתחים ברמות סניוריטי שונות. כשבניתי תהליכי סינון וקבלה מסודרים עם הקולגות שלי, עניינו אותי בערך 3 שאלות: האם אני, בתור מי שהחברה מרוצה מהביצועים שלו, הייתי עובר את התהליך שמבקשים ממני להעביר מישהו אחר? האם תשובות נכונות לשאלות שאנחנו שואלים משקפות כישורים רלוונטיים לתפקיד? וכמובן בסוף בסוף מה הם אחוזי ההצלחה שלנו מהאנשים שהעברנו?

כמעט כל שאלות ההתחכמויות לא היו עוזרות לי בשום דבר מזה. וגם לא חידות הגיון ולא שום דבר דומה. 

• אהבתי 8
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, Pika007 כתב:

לא קראתי את זה בפייסוש והמטרה של השאלה הזו היא לא מה שתקרא על שאלות דומות בפייסוש. זה משהו שחשבתי עליו בעצמי כולל מה אני מחפש לראות ברגע ששאלתי את זה/מה כל תשובה אומרת לי.

אני לא פסיכולוג ואני לא צריך להיות, ולא על זה יקום ויפול ראיון. זה דבר אחד מתוך מכלול שלם.

אני מאחל לך שתשב מול מראיין שממציא שאלות כאלה

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

יש לי ניסיון של למעלה מעשור בסטארטאפים. שוב, אולי החברה שאתה עובד בה מיוחדת וגם הפוזיציה שאתה מגייס אליה. אם לא יש סיכוי טוב שאתה פוגע גם בחברה שלך על הדרך, כשאתה ממציא שאלות מיון שלא משקפות משהו לא רלוונטי לתפקיד.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, vadim6385 כתב:

אני מאחל לך שתשב מול מראיין שממציא שאלות כאלה

ישבתי מול יותר מאחד, תודה, עניתי- ועברתי כל ראיון שבו התקילו אותי בצורה דומה.

לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

מתוך סקרנות: האם זו שאלה שרק אתה שואל? או שם קולגות שלך שמראיינים לאותו התפקיד? זה מתואם עם מנהלים יותר בכירים? hr? ענית על זה בעצמך כשהתגייסת לתפקיד שלך? תשובה נכונה לזה באה עם איזו שהיא קורלציה לדרישות התפקיד ביום יום?

כמו מה?

רק אני מראיין לתפקידים הספציפיים האלו, אז רק אני שואל את השאלה. זה עבר את ה CTO שלנו ומוסכם עליו.

לא עניתי על השאלה הזו בעצמי- עניתי על שאלות התקלה אחרות.

בחינת תהליך המחשבה מול אי ודאות מאוד, מאוד רלוונטית לאופי התפקיד. זה לא שסתם בא לי לענות אנשים בראיון בשביל הכיף.

לפני 17 דקות, vadim6385 כתב:

אני עדיין לא מבין איזה תשובה אתה מצפה לקבל על זה. כנראה שלא אעבוד בסטארטאפ שלך.

כתבתי בבירור קודם, אני לא מצפה לתשובה ספציפית, אלא לראות מה קורה לאחר השאלה. יש בתוך השאלה עניין כלשהו שאם עולים עליו מבחינתי זה בונוס וציון 100 (אבל עדיין לא מדובר בתשובה)

על הדרך, אנחנו כבר לא סטארטאפ.

לכל המקטרגים- להדגיש עוד כמה פעמים ש לא על השאלה הזו יקום ויפול הראיון, ומדובר בדבר אחד מתוך מכלול שלם של דברים שאני שואל, בעיקר שאלות מקצועיות?

תחשבו על זה בתור שאלת בונוס במבחן.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • רעיון גרוע 2
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Pika007 כתב:

זה לא כדי לבחון התמודדות עם מצבים לא סטנדרטיים אלא אי ודאות.אם נשים אותך ליד החוף אתה תדע לאן לשחות, אם נזרוק אותך באמצע האוקיינוס- אז מה?

יש הרבה מצבי אי ודאות בתפקידים שאתה מראיין אליהם?

עובדים מוצאים את עצמם נאלצים להתמודד עם סיטואציות לא שגרתיות שלא קשורות לתחום העבודה שלהם על בסיס קבוע?

כי ל-99% מהתפקידים זה לא רלוונטי. אם אתה מהנדס של נאסא אולי תצטרך לאלתר פילטר חמצן מגרב ו-5 אזיקונים כדי להציל כמה אסטרונאוטים שנתקעו בחלל. אצל רוב מהנדסי העולם חוסר הודאות העיקרי זה מה לאכול בצהריים.

כן, צריך חשיבה יצירתית ואלתור בטארטאפ, לא ברמה של תשחה או תמות.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...