Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להגיע, ולמסור הודעה מוקדמת בכתב אודות כוונתך להתפטר בעוד x ימים בעקבות הרעת תנאים בלה בלה בלה

בתקופת ההודעה המוקדמת עליך לעבוד כרגיל

המעסיק רשאי לוותר לך על תקופת ההודעה המוקדמת אך עליו לשלם את שכרך כרגיל בתקופה זו גם אם וויתר על נוכחותך

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

ערבבת פה רציני עכשיו

בין אם הוא חתום על 14 ובין אם לאו, מרבית הפיצויים שהיינו 6% מתוך ה8.33% המלאים [אמורים] להיות מופקדים אצלו מדי חודש בחודשו

כל הפער בין 2 האופציות הוא בסך הכל 2.33%

אם הוא חתום על סעיף 14 ה2.33 האלה אמורים להיות מופקדים גם כן מדי חודש בחודשו, ואם הוא לא חתום - פה מתחיל ההבדל בין מתפטר לבין מפוטר [אני מתעלם לרגע מ"מתפטר כדין מפוטר" שהזכרת], כשמפוטר זכאי להשלת הפיצויים [מקופה מרכזית או בהפקדה חדשה על שמו] ומתפטר לא זכאי

במידה והוכחה הרעת תנאים אכן יש מתפטר כדין מפוטר [וזה לא פשוט להוכיח] ואז תהיה זכאי גם להשלמת ה2.33 

זה לא כ"כ פשוט. אם חתום על סעיף 14 ומפקידים 8.33 הכל פשוט. 

אם לא חתום על סעיף 14, ההחלה האוטומטית של סעיף 14 חלה רק עד גובה השכר הממוצע במשק. אם השכר גבוה יותר ייתכן ויהיה על המעסיק להשלים בגלל עליות שכר.

בכל אופן, את העובד מתפטר בנסיבות שלא מזכות בפיצויי פיטורין, המעסיק יכול לבקש למשוך את פיצויי הפיטורין חזרה במקרה שהכספים לא מיועדים לקצבה, או למשל שהעובד מבקש למשוך כספים מהקופה שלא בנסיבות מזכות כמו פרישה לגמלאות למשל. 

בכל מקרה, ממש לא ברור מהי הרעת תנאים, ולא מספיקה סתם הרעת תנאים כדי להתפטר בדין מפוטר. צריך הרעת תנאים מוחשית שבעטיה אין לצפות מהעבודה להמשיך ולעבוד במקום העבודה. 

פותש, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין בפירוט הנסיבות בצורה מדויקת, כי כאן הכל מעורפל, לפני שאתה גורם לעצמך נזק בלתי הפיך ותצא קירח מכאן ומכאן. 

פורסם
לפני כשעה, avargel כתב:

להגיע, ולמסור הודעה מוקדמת בכתב אודות כוונתך להתפטר בעוד x ימים בעקבות הרעת תנאים בלה בלה בלה

בתקופת ההודעה המוקדמת עליך לעבוד כרגיל

המעסיק רשאי לוותר לך על תקופת ההודעה המוקדמת אך עליו לשלם את שכרך כרגיל בתקופה זו גם אם וויתר על נוכחותך

הייתי מחכה עם המכתב עד שהוא מוודא שבאמת יש לו עילה להתפטר בדין מפוטר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בהחלט יש. אם הוא יגיד שזה בגלל שיש עובד אחד שכל הזמן מקבל משמרת שהוא חושק בה, סביר להניח שיגלגלו אותו מכל המדרגות. אם זה בגלל שהורידו לו את השכר בחצי, ברור שאין ויכוח. 

פורסם

מעבר לנכתב, אנחנו במדינה קטנה ותמיד עדיף לעזוב בטוב ולא בטריקת דלת

במיוחד אחרי כמה שנות עבודה, אתה זורק מהדלת את כל המוניטין שצברת כל השנים האלו. 

ממליצים לא יהיו לך ואם מעסיק פוטנציאלי מכיר מישהו במקום הנוכחי שלך זה יהרוס לך

ואם בעתיד תרצה להתקבל למקום שבו יהיה מישהו מהמקום הזה ועבר, כנ"ל.. 

גם אם נעשה לך עוול, תחפש מקום חדש ותעזוב בטוב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Liquidator כתב:

זה יכול לפגוע לי בפיצויים?

האם דוב מחרבן ביער?

ברור שזה יכול לפגוע לך בפיצויים. אי הגעה לעבודה זאת ה-עילה לשלול לך את הפיצויים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

הרעת תנאים כשמה כן היא, זה מקרה שבו התנאים שסוכמו בחוזה הופרו על ידי אחד הצדדים. לדוגמה, השכר שכתוב בחוזה ירד למרות שלא ירדו מספר שעות העבודה, מקום העבודה השתנה כך שזמן ההגעה לעבודה מתארך באופן ניכר, שעות עבודה ללא תשלום, שינוי תפקיד מהותי וכו'.

מצד שני, גם אי הגעה לעבודה היא סוג של הרעת תנאים/הפרת חוזה מבחינת המעסיק

שמע, לפי מה שאתה מתאר, נשמע שהחברה שלך עדיין רוצה אותך, כדאי לך לחזור לשם ולא להמשיך בקו הזה של התעלמות(באופן כללי ככל שתתעלם מבעיה קיימת - אתה רק מעצים אותה), אלא להמשיך או לסיים בצורה נורמלית, יש חברות שיעשו את המוות וינסו לדפוק לך את הפיצויים. 

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

לדפוק נפקדות ולא לענות לטלפונים זה מה שעושים נערים טמבלים בצבא, לא אנשים בוגרים. לא יודע איזה חוזה יש לפות"ש, אבל אני מקווה שילמד את הלקח בדרך הקשה. הרעת תנאים עאלק, דור של נמושות נהיינו.

לדעתי קצת הגזמת.

לפי התגובות של פות"ש לא מדובר באדם. עם ניסיון עשיר במשק ואני מנחש שמדובר בבחור צעיר.

אף אחד מאייתנו לא נולד בוגר ומנוסה וכולנו הגבנו בכל מיני תחומים כמו נערים טמבלים בצבא.

גם נושא הרעת התנאים, ברור שלא כל דבר שהבוס מחליט ולא נראה לנו זו הרעת תנאים אבל מהצד השני לא כל מה שהבוס מחליט הוא לא הרעת תנאים. לא תמיד מדובר בנמושה ולפעמים גם נמושות צודקים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

לדעתי קצת הגזמת.

לפי התגובות של פות"ש לא מדובר באדם. עם ניסיון עשיר במשק ואני מנחש שמדובר בבחור צעיר.

אף אחד מאייתנו לא נולד בוגר ומנוסה וכולנו הגבנו בכל מיני תחומים כמו נערים טמבלים בצבא.

גם נושא הרעת התנאים, ברור שלא כל דבר שהבוס מחליט ולא נראה לנו זו הרעת תנאים אבל מהצד השני לא כל מה שהבוס מחליט הוא לא הרעת תנאים. לא תמיד מדובר בנמושה ולפעמים גם נמושות צודקים.

נכון.

פורסם

לפי תיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים גם אם תפוטר בדין מתפטר הפיצויים בקופות החסכון (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכו') יהיו שלך בתום 4 חודשים מסיום העסקתך ובתנאי שהמעסיק לא הגיש תביעה בבית דין לעבוד ודרש לקבלם בחזרה.

אבל כמו שהמליצו לך מעלה אל תגיע לזה. עדיף שלא תכנס לסכסוך עם המעסיק זה עלול גם לפגוע בך בניכוי ההודעה המוקדמת בגמר החשבון, בזכאות לאבטלה ועוד.

תן מכתב התראה על התפטרות בדין מפוטר בעקבות הרעת תנאים.

עליך להמשיך להגיע לעבודה בהתאם לתקופה הקבועה בחוק.

חשוב שתפרט במכתב את הסיבות והמקרים להרעת התנאים. 

פורסם
לפני 23 דקות, TZR84 כתב:

לפי תיקון 21 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסים גם אם תפוטר בדין מתפטר הפיצויים בקופות החסכון (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכו') יהיו שלך בתום 4 חודשים מסיום העסקתך ובתנאי שהמעסיק לא הגיש תביעה בבית דין לעבוד ודרש לקבלם בחזרה.

אבל כמו שהמליצו לך מעלה אל תגיע לזה. עדיף שלא תכנס לסכסוך עם המעסיק זה עלול גם לפגוע בך בניכוי ההודעה המוקדמת בגמר החשבון, בזכאות לאבטלה ועוד.

תן מכתב התראה על התפטרות בדין מפוטר בעקבות הרעת תנאים.

עליך להמשיך להגיע לעבודה בהתאם לתקופה הקבועה בחוק.

חשוב שתפרט במכתב את הסיבות והמקרים להרעת התנאים. 

התייעצתי עם עורך דין מטעם ההסתדרות אמרו לי להגיש מכתב התפטרות.

איך אני מוכיח ההרעת תנאים?

פורסם

עוד לפני מכתב או ביצוע פעולה כלשהי לדבר עם הועד.

יכול להיות שהם יסבירו לך שאין כל בסיס לטענות שלך, יכול להיות שיגידו לך להתמודד לבד, יכול להיות שיעזרו לך במכתב ויכול להיות שינהלו את המאבק בשבילך. בכל מקרה אתה צריך אותם לצידך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה רוצה להמשיך לעבוד - ועד.
אם אתה לא רוצה להמשיך לעבוד - עו"ד.
בסופו של דבר הועד רוצה לשמור על יחסים טובים עם המעסיקים כדי להמשיך לקבל אחוזים מהמשכורת של העובדים.
ואל תעשה שום דבר בלי שגורם מקצועי אומר לך, עצם זה שאתה פותח את ההודעה שלך ב"החלטתי לא להגיע" מראה את המצב הלא ממש טוב שלך.

• תוכן חדש...