Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשצמיג סיני פוגש גשם. או: איך לשפר את אחיזת הכביש?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י לירון .ה.,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז איך בעצם אפשר לדעת מה מקבלים ואיך הצמיג ביחס למותגים המערביים שנבחנים באינספור מקומות שונים?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי לכל מותגי ה״פרימיום״ הסינים שציינתי, יש תקן TUV SUD. לצמיגים נחותים אין. זאת כבר נקודת פתיחה טובה(אפילו טובה מאוד)

מה שאומר שהם בעצם נבחנים באותה מעבדה בגרמניה, שבודקת את כל המותגים ה״מערביים״ ולכן הנתונים שרשומים עליהם אמינים.

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
פורסם

מה קורה כשיש לך ליסינג תפעולי??

אני במריבה עם הליסינג התפעולי (שלמה) ועם קצין הרכב.  זורקים לי משפטים של "לכל הצמיגים יש תו תקן" ומחליפים רק לסיני. הייתי נחמד, לא עבד. פחות נחמד ולא עבד. כרגע מיואש.

אני עם אוקטביה מודל קודם 1.5, נוסע חזק, ונראה לי שהצמיגים פחות טובים כבר בזמן האחרון.

כרגע סוחב עם מישלן saver plus עם תכף 60k כמו הרכב. הם טיפה יבשים ומראים שחיקה. שחיקה שווה כי דרשתי שיעשו סבב צמיגים קדימה אחורה בטיפולים (משוגע??). יש קצת יבבות מהצמיגים בזמן האחרון.

הרכב עוד חצי שנה כבר מתחיל לחפש בעלים כנראה.

חשבתי להוסיף את הדלתא ולקחת לא סיני.

קלבר, פלקן, אפילו פרימסי. לא מצליח. לא מצליח להבין על איזה סיני עלום שם אני הולך ליפול.

דיברתי עם הפנצריה שהליסינג עובדים איתה ליד העבודה שלי. אין איך לו לשדרג. 

אומר שהרכב צריך להופיע ברשומות עם הצמיגים הנכונים.

פנצרייה אחרת מומלצת אמרה לי תביא לי ארבע סיניים בבגז ואזכה אותך. הייתי הולך על זה. הוא ממש לא עושה עלי קופה. זה כאילו יוצא לא משהו לכל הצדדים. אבל הוא מעריך לקוח ומוכן לעזור. הבעיה שצריך לצאת ככה מהפנצריה שנותנת את הצמיגים ולא רואה כרגע איך זה אפשרי.

אשמח לעזרה, פה או בפרטי.

פורסם

סליחה ומחילה מהמשתתפים בדיון אך קצת פרופורציות חבר'ה. 

השרשור הזה מתחיל להראות כמו פורום נהגי פורמולה. 

הנושא נטחן עד דק והפואנטה ברורה. 

חסר רק חינוך מחדש וכפיית החלפה כתנאי להשתתפות בדיונים.

לסינים למרות נחיתותם הברורה יש עדיין תקינה ואם הם היו מסוכנים כל כך אף משרד תחבורה בשום מדינה לא היה מאפשר להרכיב אותם. 

בטח לא מדינות האיחוד האירופי. 

כמו כל צרכנות נבונה יש לעשות סקר שוק בסיסי ולבחור, ושכל אחד ייקח מה שבא לו. 

פורסם (נערך)

מישהו יכול לפרט מה כוללת התקינה? האם היא בכלל מתייחסת לאחיזה, ואם כן - האם היא מעודכנת או מתאימה ליכולות של צמיגי שנות ה-80?

בסופו של דבר התקן הוא איזה מכנה משותף נמוך ביותר, ולפחות מרבית חברי נפורום הזה רוצים יותר, גם אם הצמיג מותקן על סוזוקי אלטו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים. אבל פותח השרשור ביקש חוות דעת ועזרה באיזה צמיגים לבחור ומה לעשות.

כנראה לרוב האנשים שרושמים פה יש ניסיון, והנושא קרוב לליבם. 

ואם נוכל לגרום שגם לרכב שצמוד לנו ביום חורפי יהיו צמיגים יותר אוחזים, מה רע?

וכן מומלץ לעשות קורס נהיגה מתקדמת, ולראות מה ההבדל באחיזה בתנאים שונים.

שום כפיה, שאל ענינו. שיעשה מה שרוצה

*זה היה ל @tamir3000

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 שעות, KipodYam כתב:

מה קורה כשיש לך ליסינג תפעולי??

אתה עוד במצב טוב, מחליף רביעיה. כשלאשתי היה רכב ליסינג בכל פנצ'ר קיבלתי צמיג שונה, כי זו שיטת העבודה של החברות האלה. למזלי הרכב שימש כמעט רק לנסיעות עירוניות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, tamir3000 כתב:

השרשור הזה מתחיל להראות כמו פורום נהגי פורמולה. 

הטעות הנפוצה והשגורה של עמישראל היא שאחיזה זה משהו שנדרש רק מנהגי מירוצים,
הטעות השניה היא המחשבה שצמיג נחות יהיה נחות רק באחיזה.
מה עם נוחות, רעש, צריכת דלק?

שמע תמיר, בסוף פה זה פורום חובבי רכב, סביר שתמצא פה יותר נהגים שמאתגרים את הרכב שלהם ולכן אשכרה מבינים את ההשלכות של צמיגים, מה הבעיה בלהמליץ לא ללכת על המוצר הנחות ביותר אלא על המוצר הטוב ביותר כשהדלתא הכלכלית ביניהם היא 2 ארוחות זוגיות במסעדה?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יודע שחפרו פה,אבל נפשט את זה.

גשם ראשון,אחיזה גרועה.(אחרי גשם רציני ראשון יש אחיזה יותר טובה מאשר בקיץ לפעמים,אפילו אם הכביש נשאר רטוב)  

ירידה+עיקול,הפיזיקה לא לטובתך. 

שברת הגה בחדות,שברת את האחיזה. 

שום צמיג לא יעזור פה. 

צמיגים סינים זה לא בא בחשבון מבחנתי,אבל חבר שאני מטייל איתו נוסע עם סינים ונותן יופי בראש. 

וזה קצב מסלול,צמיגים סינים לא יאבדו סתם אחיזה בנסיעה מנהלתית.(עם כמה שאני לא אוהב צמיגים סינים)

הייתי ממליץ להחליף לצמיגים איכותיים,אבל מה שאתה מתאר היה קורה עם כל צמיג כנראה. 

או שפשוט עלית על שמן שצף,שבמקרה כזה שום צמיג לא יעזור. 

וסביר להניח ש2 שניות איבוד אחיזה הרגשת אפילו לא דגדו את הבקרת אחיזה ברצינות. 

אחרת זה לא היה נגמר ב2 שניות. 

זה טוב שזה קרה לך,קח את זה בצורה חיובית שלמדת בגשם ראשון נוסעים לאט,ובלי שבירות הגה מיותרות.  

ואם אתה נכנס לצרה והרכב כבר יצא משליטה,בעיטה רצופה על הבלם עד שהרכב יעצור....לנסות לתקן מבלי שיודעים מה לעשות התגובה רק תחריף.

ושוב,במקרה שאתה מתאר הצמיגים ממש לא אשמים.

• אהבתי 1
פורסם

הנושא הזה הוא לא שחור לבן ולדעתי תלוי בהרגלי נסיעה 

אני לא מקצוען והידע שלי בתחום לא מגרד את הידע שיש כאן לחברים בפורום

אז תרשו לי להציג את הדברים מנקודת המבט שלי ולפי הרגלי הנסיעה שלי

אני נוסע בעיקר בתוך העיר אוכל לא מעט פנצ'רים ולכן חבל לי להשקיע בצמיגים יקרים שיהרסו מפנצ'רים 

רק בשביל לסבר את האוזן, לפני שבוע הייתי בפנצ'ריה עם שני ברגים באחורי ועוד אחד בקדמי שהיה בדופן של הצמיג אז הלך צמיג

בפועל הלכו שני צמיגים כדי שלא יהיה חוסר איזון בסרן

לפני שלושה חודשים עם שלושה ברגים באחורי 

לפני חודשיים היה עוד משהו אבל לא אני טיפלתי בפנצר אז אני לא מעודכן במספר החורים😉

אז כן אני מודע לחוסר האיכות של הצמיג הסיני אבל לא משתלם לי להחזיק צמיג יקר ונוח ובטיחותי

אם הייתי נוסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר זה היה שיקול כרגע אני לא ממש רואה את זה קורה (גם לא הארנק שלי😆)

פורסם

תראה, אם אתה נוסע ביומיום על מיטה של פאקיר השיקולים שונים. אבל בשבילי, כאדם שנוסע רק מנהלתי ברכב הכי שמרני שקיים, אבל היציאה מהבית היא לפרויד, השקעה של 100 ש"ח נוספים בשנה (100 ש"ח נוספים לצמיג, רביעיה מחזיקה לי 4 שנים) הי no brainer, ואפילו אם פעם אתחרבש ואצטרך להחליף צמיג או זוג לפני סוף התקופה הזו אקטר בדיוק בזמן שלוקח לי לשלם בפנצ'ריה  ואחזור לצמיגים נורמליים.

• אחראי פורום
פורסם
לפני 4 שעות, tan tan כתב:

אם הייתי נוסע את רוב הנסיעות מחוץ לעיר זה היה שיקול כרגע אני לא ממש רואה את זה קורה (גם לא הארנק שלי😆)

מה שהכי מטריד אותי שפנצ'ריות משתמשות בתירוץ הקלוש הזה בבואם לדחוף סחורה ירודה.

נסיעה עירונית מייצרת לא פחות מצבי חירום שבהם צמיג טוב יעזור.

משום מה חושבים שנסיעה ב-40-50 קמ"ש שומרת עלינו מהפתעות.

מציע לך להבין מהו מרחק בלימה ומה ההבדלים בין היצרנים לפני שתצטרך אותו בפועל.

• אהבתי 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הנה למי שרוצה להסתכל

סרטון של כמה דקות שמראה בבדיקה הבדלים באחיזה ובלימה בין צמיג איכותי לצמיג תקציב. כן יודע שחלק גדול זה על השלג, אבל זו אנדיקציה מעולה להתנהגות צמיג בתנאי אחיזה הכי נמוכים שיש.

הצמיג האיכותי הוא פחות מוכר בארץ של חברת Nokian הפינית. משהוא יודע אם הוא משווק בארץ?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

עדכון: הלכתי היום לצמיגיה. קיבלתי הצעה לגודייר ב365 לצמיג (כולל עבודה) מידות 16 205/55.

מחוסר זמן (שלי) היום, דחיתי את ההחלפה ליום רביעי.

מהפלאקן הם הורידו אותי, טענו שאחרי שנה הם מתחילים להרעיש והם לא מוכרים את זה ולא ממליצים על זה. (לא חושב שאמרו את זה בגלל שאין להם, כבר יצא לי להיות אצלם לתיקון פנצ'ר ואיזון והם עשו רושם טוב ואמין) 

אגב, הם ניסו להציע לי פרילי - קצת יותר יקר מהגודייר. מה דעתכם?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...