Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשצמיג סיני פוגש גשם. או: איך לשפר את אחיזת הכביש?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י לירון .ה.,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי הרכב נועל מציגי מישלין ובגשם הראשון ש יה לפני כשבוע וחצי, כמעט בכל עצירה הכי רגועה הרכב הפעיל את הabs וכל התחלת נסיעה הוא פירפר בקטנה.

גשם ראשון לא הכי קשור לצמיגים..

מנגד היה לי הונדה סיוויק עם צמיגי קונטינטל שסיימו את הקרירה שלהם והחליפה לרביעית צמיגים סיניים, ההבדל אחיזה שהיה בין צמיגים סיינים חדשים לקונטינטל אחרי 4 שנים היה מורגש מאוד בעדיפות גבוהה לקונטינטל.. או במילים אחרית הקונטינטל אחרי 4 שנים הרגיש לי יציב הרבה יותר מהסיני החדש.

לכן גם בלי קשר להחלקה של הגשם הראשון הייתי ממליץ מאוד להחליף את הצמיגים למשהו איכותי יותר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 17 דקות, לב טוב כתב:

אז איך שאני מסכם את זה - אין הבדל ממש דרמטי בין סיני למשהו איכותי במהירות של סביבות ה100 קמ"ש בגשם ראשון (גשם ראשון של נהג חדש... לומד להכיר את מגבלות הרכב)

אז אפשר לרדת מהסיפור של להחליף צמיגים כאן, היום ועכשיו? פשוט כשהכביש רטוב לזחול על 60 בפניות וסבבה? (לא שמתאים לי, רק מסופק אם לחכות חודש עד המשכורת של אחרי חודש החגים או שחייב עכשיו ויהי מה)

לא חולק על חברי מהתגובות כאן וכמובן שצמיג מערבי עדיף, אך מנקודת מבטי אני משקלל את כל הפרמטרים שעל הכביש ולכן ולא הייתי מחליף. 

במקום זה לומד את מגבלות הצמיגים ונוהג ברכב בסיבובים נגיד 5 קמ"ש פחות, או במהירות המתאימה לתנאי הדרך לצורך העניין. 

אבל שוב, זה אני ושכל אחד יעשה את השיקול שלו. 

פורסם

אעשה כדברך לבינתיים עד שירווח קצת יותר ואז אחליף את הצמיגים (מקסימום חודש, לא מחכה יותר) 

לפני 7 דקות, tamir3000 כתב:

נוהג ברכב בסיבובים נגיד 5 קמ"ש פחות,

אתה מודע לזה שבארץ לעכב מאחוריך רכב לשתי שניות מסוכן יותר מלהחליק???

• מצחיק 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 3 שעות, tamir3000 כתב:

לא יודע אם נסיון של 30 שנות נהיגה גם על משאיות כבדות ישנה כאן למישהו משהו אך אתרום קצת מנסיוני. 

נכון שישנם הבדלים קטנים בין התוצרת המערבית לזו הסינית, אך לפי הסיפור שלך בהחלט ייתכן שהתוצאה היתה דומה גם עם צמיג מערבי. 

הגשם הראשון ידוע כמסוכן ביותר כי הוא זה ששוטף את הלכלוך והשמנוניות מהכביש. 

מנסיוני עם לא מעט יצרני צמיגים, מקור יצור הצמיג הוא לא הגורם העיקרי המשפיע על האחיזה וכנראה גם לא בסיפור שלך. 

אומנם קיים פקטור תורם קטן של איכות יצרן הצמיג, אך באירוע בטיחותי משמעותי הגורם האנושי, משקל הרכב, וכמובן משטח האספלט הם הפרמטרים המשמעותיים ביותר. 

צמיג סיני יכול לשמור על אחיזה על אותו משטח שצמיג מערבי יחליק , אם משקל הרכב, מהירות הרכב ומיומנות הנהג הם אחרים. 

סליחה כאן מהחברים, אך אני אישית לא בטוח אם הייתי מחליף את הצמיגים עקב האירוע הזה. 

לא יכלתי לנסח זאת טוב יותר בעצמי.

פורסם (נערך)

לא.

המסקנה היא שכדאי לקרוא קצת ביקורות והשוואות. יהיו הבדלים במסקנות בין האתרים השונים כי המבחנים אינם זהים. מכל מקום בדרך כלל צמיגים מערביים, יפאניים וקוריאניים יהיו עדיפים, וצריך לשים לב לדגם הספציפי ולפרמטר שנבדק. שמות כמו ***long או far*** ייצגו את מרחק הבלימה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממליץ לך להחליף את הרביעיה ועכשיו. אם המצלצלין בצמצום תפרוס תשלומים. 

אולי משלין לא יצילו אותך מהמקרים הקיצוניים ביותר (אני החלקתי עם ברדג'סטון חדשים), אבל הדאגה היא לא מהמקרים הקיצוניים אלא הסטנדרטיים. עם צמיג טוב אתה משפר את סיכייך ב-X אחוזים להימנע מתאונה לא במצבי קיצון. לא שווה?

קח בחשבון שנהגים שהתבטאו כאן נגד ההחלפה בחלקם מנוסים מאוד ויודעים לצאת ממצבי סיכון. ואתה? אני למשל, לא. 

ה-Z310 שדובר בו צמיג סביר בהחלט, קצת נוטה להתפנצ'ר אבל אחיזה טובה ומחיר נוח. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• אחראי פורום
פורסם
לפני 6 שעות, לב טוב כתב:

אז איך שאני מסכם את זה - אין הבדל ממש דרמטי בין סיני למשהו איכותי במהירות של סביבות ה100 קמ"ש בגשם ראשון (גשם ראשון של נהג חדש... לומד להכיר את מגבלות הרכב)

אז אפשר לרדת מהסיפור של להחליף צמיגים כאן, היום ועכשיו? פשוט כשהכביש רטוב לזחול על 60 בפניות וסבבה? (לא שמתאים לי, רק מסופק אם לחכות חודש עד המשכורת של אחרי חודש החגים או שחייב עכשיו ויהי מה)

בוא נסכם אחרת.

1. גשם ראשון עשוי לערער גם צמיגים איכותיים.

2. סיני לא בא בחשבון בשום מקרה, לא בחורף, לא בקיץ וגם לא בסין.

אני נוהג להמחיש למתלבטים בצורה פשוטה.

קפץ לך ילד לכביש. צמיג טוב יעזור לך לבלום לפני. עם סיני אתה בתוך הילד.

• אהבתי 6

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יצא לי להחליק ביציאה מכביש מהיר, כאשר הכביש שם מאוד משובש והבקרת אחיזה עשתה עבודה מצויינת. זה היה אחרי גשם ראשון. יצא לי להחליק גם עם צמיגים סיניים בכיכר שהיצה רטובה חלקית ממטרה, החלפת צמיגים לפרימסי4 פתרה את כל הבעיות

ומה עושים כשיש לך רכב ליסינג תפעולי והולכים להחליף לך צמיגים?

יש משהו סיני סביר? ניסיתי לריב איתם לא הולך.

ניסיתי לדבר עם צמיגייה שעובדת איתם ואני אפילו לא מצליח לשדרג בסכום סביר...

באופן אישי אני כבר 6 שנים לא מתקין סיניים ברכבים הפרטיים שלנו ושל המשפחה וזה הוכיח את עצמו. אין יותר בעיות אחיזה, צמיגי ביצה, צמיגים שכמעט נפתחו בסוליה לאורך הצמיג וכו, ואני מדבר על צמיגים סיניים נפוצים יחסית ואלו דברים שקרו לי אישית

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, shellcase כתב:

לדעתי אין לך שום סימוכין לדבר הזה ואתה כותב את זה על סמך איזשהו נסיון אישי או דיעה ששמעת.
אשמח אם ללמוד אחרת.

האולוס(AEOLUS)

פעם היו מייצרים צמיגים בכל הגדלים, כבר כמה שנים שלא נמכרים בארץ לרכבי נוסעים, רק למשא/כלי צמ״ה.

הייתי בטוח שהפסיקו לייבא כי יקר ואין קונים, לפי המידע שאני מוצא כרגע אין ייצור בכלל של צמיגים לרכבי נוסעים.כנראה שלא משתלם לייצר צמיג איכותי כשהמוניטין של הצמיגים הסינים ברצפה(לרוב-בצדק), כי אין קונים לסחורה איכותית ״רק״בגלל שכתוב MADE IN CHAINA. מהלינק ניתן ללמוד שלהאולוס הסכם עם חברת פירלי, ושהמידע שנצבר במהלך השנים בפירלי כיום משמש את חברת האולוס בייצור הצמיגים. צמיג ברמה הכי גבוהה, מנסיון. 

https://www.aeolustyre.biz/aeolus-history.html

לגבי שאר המותגים שרשמתי- ניתן ללמוד:

צמיגי סיילון(sailun): מתוך 1249 מידות ודגמי צמיגים שנבדקו, ל-612 ציון WET GRIP של A/B.

צמיגי GT: מתוך 563 מידות ודגמי צמיגים שנבדקו, ל-332 ציון WET GRIP של A/B.

צמיגי GITI(אותו יצרן של GT, מיתוג שונה):

מצוך 1280 מידות ודגמי צמיגים שנבדקו, ל-683 ציון WET GRIP של A/B.

לצמיגי DAVANTI: מתוך 526 מידות ודגמי צמיגים שנבדקו, ל-302 ציון WET GRIP של A/B.

https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/tyres

נכון, לא בכל הדגמים ובכל המידות, אבל בהחלט ניתן לומר שאלה לא צמיגי ״זבל סיני״.

עריכה אחרונה על ידי צ'ופצ'יק
תיקון לינק, הוספת נתונים
פורסם
בתאריך 28.10.2022 בשעה 12:08, לב טוב כתב:

מתנצל, אבל לא.

יש הבדל והוא מהותי. 

אני לא אזרוק פה מספרים ונוסחאות גרר וכו', אבל צמיגים יצא לי לחקור ולהתנסות לא מעט. הפערים בכביש רטוב יכולים להיות אסטרונומיים.

דברים כמו משקל והכביש כמובן גם משפיעים, אבל בהשוואה ישירה של אותו הרכב באותם התנאים והכביש, הפערים בין צמיגים איכותיים ללא הוא אדיר. 

עכשיו זו שאלה של על מה אתה מוכן להתפשר. חומר הניקוי הכי טוב? המגבים הכי איכותיים? שמן מנוע סופר דופר? פילטר אוויר רק מקורי? צמיגים? מערכת בוש עם באס ו-16 רמקולים?

אני הייתי מתפשר על המון רכיבים לפני שהייתי מתפשר על צמיגים, כי צמיג טוב נמדד לא רק בשגרה אלא גם במצבים שתיארת.

וגם,

בתור מי שבמקרה היה במסלול מירוצים בגשם ראשון עם הרכב שלו, אני אחלוק על Ooga ועל tamir3000 ברשותם. לדעתי עם צמיג איכותי, סביר שהיית נמנע מאבדן האחיזה המוחלט שחווית וגם אילו לא, אז הסיטואציה הייתה בוודאות פחות דרסטית מאשר עם הצמיג שלך.

עכשיו אתה תבחר איך להקטין את הסיכון שלך. קורס נהיגה מתקדמת, צמיגים, גם וגם. מה שבא לך. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אנשים מתעלמים מהעובדה שיש צמיג שמצטיין ברטוב ויש צמיג שמצטיין ביבש. 

בחרתי מישליין פרימסי 4 בגלל ציון גבוה ברטוב. ביבש הציון היה פחות מבריק וכנראה עדיף צמיג אחר.

הגשם השוטף הראשון היה בשלישי בבוקר השבוע . המגבים עבדו חזק. הרכב היה יציב להפליא למרות השלוליות וההצפות. שמעתי איך הזרם מכה בחצאית בעוצמה בכל שלולית .

מבחני הבלימה והאחיזה נמצאים באתר הגרמני אוטו בילד. 

כמובן בארצות קרות יש עוד יותר הבדל. 

מה הבעיה : בצמיג סיני לא מוכר אתה הנסיין. לא איזה גרמני על מסלול בדיקה. 

בהצלחה בניסוי. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

SAVE, אני איתך - עליתי את בית אורן בשיא המבול עם פיילוט ספורט 4 (צמיג הרבה יותר 'קיצי' מהפרימסי) שנמצאים קרוב מאד להחלפה (משמע הניקוז שלהם לא במיטבו), היה כמובן פחות אחיזה, אבל לחלוטין לא לרמה שגרמה לי לחוסר נוחות (ואני נוהג כמו זקנה על רטוב).
יצא לי לחוות את הכביש הזה בגשם עם צמיגים סיניים (ברכב אחר), המצב היה רע.

@צ'ופצ'יק מכלל המותגים שציינת, מה מהם קיים בארץ ונפוץ?
SAILUN אני מכיר, גם GT, גם LANDSAIL, גם GOODRIDE וFARROAD.

מצאתי מבחן שבו GOODRIDE הופיע.
לא הייתי מופתע שהוא היה נחות כמעט בכל פרמטר מהמתחרים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתאריך 28.10.2022 בשעה 02:01, לירון .ה. כתב:

חבל על הזמן וההתלבטות. תחליף ל 4 צמיגים טובים מפירמה טובה.

גודייר אפישנג גריפס פרפורמס.

פלקון z310 גם טובים, ויותר זולים

מישלן פרמסי 4.

זה בטיחות, בכביש אין צאנס שני בדרך כלל.

לא מכיר צמיגים סינים שמשתווים לחברות הטובות.

ואם יש לך 2 פרופילים שונים על כל צד, אז כדאי בכל מקרה להחליף לזהים

מחזק לגבי הפרימסי 4, עבור רכב ממוצע לכביש בספק רב שיש צמיג עדיף עליו, בנוסף הוא מחזיק יחסית הרבה זמן כ3-4 שנים בכיף

בעיניי יותר משתלם לקנות כזה ב1600-1700 לרבעיה מאשר זבל סיני ב1000 לרבעייה ולהחליף כל שנה שנתיים ועדיין לסכן את כל מי שנוסע איתך ברכב.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

האולוס היה נפוץ בעבר- כשהיה ייצור של צמיגי נוסעים. 

היום מופצים בארץ רק צמיגי משא וצמ״ה.

כל שאר המותגים שציינתי משווקים בארץ- כל אחד ע״י יבואן אחר.

לנדסייל, גודרייד, פארוד אלה צמיגים שמגיעים לארץ מכמה יבואנים שונים, שכל אחד מגיע בשם אחר.

פארוד למשל, מגיע ארצה גם בשמות המסחריים סייפריץ׳ ודלמקס - כולם אותו צמיג שפשוט מגיע עם שם שונה- כל אחד ליבואן שלו.

גודרייד זה בעצם ווסטלייק, (ובטח יש לו עוד שמות) שגם מופץ ע״י יבואנים שונים.

אני די בטוח שגם לנדסייל משווק בשמות אחרים, אך אין לי מידע מעודכן.

יש עוד הרבה דוגמאות, מינרבה זה אימפריאל, גרנלנדר זה רוקבלייד ופרונוואי. גם רייקן מגיע בשם חדש-ישן, ״טייגר״

• תוכן חדש...