Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתלבט בין שתי אפשרויות 

סקודה קאמיק STYILE 1.5  יקרה, בסביבות 155000ש"ח, ונראה שהמחיר ממשיך לנסוק...

סיאט אטקה 2019  STYILE 1.5 דגם לפני מתיחת פנים. מליסינג, נהג יחיד, עשה קרוב ל 60000 ק"מ. מחיר 118000ש"ח אחרי "הנחה"

בקאמיק לא זכיתי לסוע (יש תור.. נסיעת מבחן בעוד שבועיים)

את האטקה אהבתי, תנוחת נהיגה, ראות, מרווח מאחור..

אבל מרגיז שעולה כ 20000 (!) מעל המחירון, מדובר בדגם ישן וגם האורך (14 ס"מ יותר מהקאמיק) פחות טוב לחניות.. 

לאור התעופה העצמית של מוכרי הרכבים המשומשים אולי עדיף חדש גם בהפרש כזה..

האם מישהו נסע בשני הרכבים ויכול להוסיף התרשמות...?

פורסם

לא הצלחתי להבין, מציעים לך אטקה מליסינג ב-20,000 ש"ח מעל המחירון? למה זאת אופציה בכלל?

כמו שגל אמר, אטקה סטייל חדש זול מהאקמיק, הוא גדול ומרווח ממנו, תנוחת הישיבה גבוהה יותר ובעיני התמורה למחיר עדיפה. האטקה נוח יותר, הקאמיק קצת קופצני. 

אם אתה מעדיף רכב קטן יותר אז שווה לבדוק ארונה FR 1.5 שזול משמעותית מהקאמיק ומאובזר באופן דומה. לחובתו מושב אחורי קטן משל הקאמיק.

פורסם

כמי שקיבל לאחרונה אטקה חדשה ומכיר די טוב גם את הקאמיק, המלצה חד משמעית על האטקה ולא חלילה מזלזול בשניה, יופי של אוטו, כמו שאני לא מפסיק להתפעל מהראשונה. נכון שגירסת הסטייל של האטקה מאובזרת פחות מזו שבקאמיק, אין למשל זיהוי בשטח מת, לוח השעונים אנאלוגי והמולטימדיה קצת פשוטה ביחס, אבל בכל הנוגע לאיכות הנסיעה והדינמיות, שלא להזכיר את המרחב העדיף, תא המטען הגדול משמעותית ותנוחת הנהיגה והשליטה העודפות, האטקה מנצחת לטעמי. נדמה לי אגב שקאמיק אין במלאי, אבל צריך לבדוק כמובן.

פורסם

מנסיעת מבחן בארונה 1.5 FR הרכב נאה ומפתה באבזור וב"גאג'טים" כמו מערכת לחניה אוטונומית, אורות "אוירה" וכו'  המנוע חזק לגודל, האורך אידיאלי לחניות בעיר (קצר ב 22 ס"מ מהאטקה) והמחיר נמוך בכ 20000 מהאטקות שבמלאי.

לא בטוח לגבי בידוד רעשים -נאלצתי להסתפק בנסיעה קצרה.  האם מישהו התרשם?

האטקה, הפחות מצודדת במראה, והרבה פחות מאובזרת (דגם Style)  נעימה יותר לנסיעה, יציבה, סופגת יפה מהמורות וכמובן מרווחת.

איש המכירות ציין שארונה מיוצרת בספרד והאטקה בצ'כיה -  ורמז שבשימוש לאורך זמן עדיפה האטקה. האם גם להערכתכם יש כזו חשיבות למוצא...?

לאטקה בלם יד חשמלי + Auto Hold שאין בארונה ובקאמיק- עד כמה משמעותי לדעתכם?

פורסם

לגבי המראה, ענין של טעם כמובן, לי נראית הארונה קצת " סיסי ", גם הצבעוניות בתא הנוסעים מיותרת לי. יתרונה באיבזור, אורך ובעיקר מחיר אינו יכול להיות שנוי במחלוקת, עם זה האטקה מציעה מידות קומפקטיות ביחס לג'יפונים אחרים מקבילים, בלי להקריב כלום בכל הנוגע למרחב פנים וגודל תא מטען. אלא שבכל הנוגע לאיכויות נסיעה, נוחות כללית ועידון מדובר ברמה אחרת. לא הכרתי כשקניתי, גם לא עכשיו, אף מתחרה ראוי באותה רמת מחיר.

פורסם

בדיוק מסיים שלוש שנים עם אטקה סטייל 2019 בתור רכב חברה. רכב נהדר לטעמי בתור רכב משפחתי (שני ילדים) ובכלל מאוד נהנתי איתו.

118000 אלף שקל מחיר לא הגיוני. לדעתי אחרי הפחתת ליסינג המחיר אמור להיות פחות ממאה אלף שקל.

בכל מקרה הייתי מתאמץ לקנות חדשה בגלל הפרשי המחיר ובשביל השקט הנפשי.

הרכב לא הכי חסכוני ובמסלול משולב בפקקי מרכז הארץ צורך כליטר ל12.5 ק"מ אז קח את זה בחשבון. בבין עירוני משתפר אבל לא בהרבה.

פורסם
לפני 8 דקות, blackpolo כתב:

בדיוק מסיים שלוש שנים עם אטקה סטייל 2019 בתור רכב חברה. .

ומבחינת אמינות? האם התגלו תקלות? האם הגיר הראה סימני בלאי או הצריך תיקון?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

@blackpoloתשובתך היא היחידה המתיחסת לדבר החשוב ביותר: השימושיות.

פות"ש - עד שלא תגדיר את הצרכים כל תשובה תהיה לא עניינית. עם כל הכבוד למולטימדיה, יותר חשוב לדעת האם הרכב מיועד להסיע אדם אחד או משפחה, כמה מטען צריך להעמיס וכו'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אצלי בבית ארונה FR 1.5 מסוף פברואר. בידוד הרעשים פחות מוצלח מבאטקה, יותר רעשי כביש ורוח. ביחס למתחרים בסגמנט היא בסדר.

לטעמי בהפרש של 20,000 ש"ח אם אתה לא זקוק למרווח העדיף והמימדים של האטקה אז הארונה 1.5 הוא בחירה טובה ותמורה טובה למחיר. מה זמני האספקה?

בלם יד חשמלי עם אוטו הולד זה נחמד, בעיקר אם אתה עומד הרבה בפקקים אבל עדיין לא אביזר ששווה 20K, מה גם שלארונה FR יש יתרונות אחרים.

פורסם
לפני שעתיים, spidrman כתב:

ומבחינת אמינות? האם התגלו תקלות? האם הגיר הראה סימני בלאי או הצריך תיקון?

לא היו תקלות מאז שהרכב איתי אבל יש רעש של החלקה סוג של שריקה חלשה מדי פעם בהעברות בין הילוך שלישי לרביעי.הגיר מתפקד טוב אבל בגלל הרעש הכנסתי את הרכב למחלקת רכב אצלנו והם החזירו את הרכב אחרי בדיקות ואמרו שלא מרגישים את הבעיה (גם אישתי אמרה לי שאני חולם אבל אני מאד רגיש לרעשים)  

לדעתי איכות ההרכבה בסיאט פחות טובה מסקודה שהיתה לי.   הסיאט להפתעתי מתיישנת מצויין לאחר שלוש שנים ומרגישה לי חדשה לגמרי למעט קרקוש מדי פעם באיזור הלוח שעונים.

בגדול אחרי שנים רבות בליסינג יש לי נסיון של כ 300 אלף קילומטר עם השילוב של tsi ו dsg והוא שילוב מנצח מבחינתי.

הגירים כיום נעימים וחלקים גם בפקקים לטעמי .

לעולם לא היו לי תקלות רציניות או נתקעתי עם הרכב והזדקקתי לגרר .הרכב היחיד שהחליפו לי בו קלאצים בdsg היה בכלל gti פרטית שהחזקתי ב2011 וגם זה הוחלף באחריות ולא היה סיפור.

פורסם

קצת מוזר לקרוא בצמוד על איכות הרכבה נחותה מחד והתיישנות מצוינת מאידך, לא ממש הולך יחד. אצלי יש אטקה חדשה ואוקטביה צמודה בת שנה וחצי. לא מזהה הבדל בכל הנוגע לאיכות ההרכבה, גם לא איכות החומרים. עם זה מסך המולטימדיה באטקה לא ברמה של הסקודה, גרפיקה נחותה, תגובה איטית יותר ומעט פחות ידידותיות, אבל אולי צריך להתרגל. מה שמאוד מפתיע זו תגובת הגיר באטקה, שונה לחלוטין מאשר באוקטביה למרות שמדובר במערכת מנוע גיר זהה לחלוטין, הגיר באטקה מצוין, מגיב יופי, בלי השהייה או היסוס שכל כך מאפיינים את הסקודה, כנראה כיול אחר והרבה יותר מוצלח.

פורסם

למה מוזר? איכות ההרכבה הרגישה פחות איכותית מ day one אבל הרכב נישאר כמו שהוא לאחר שלוש שנים. לא התפרק או מקרקש מכל הכיוונים.

• תוכן חדש...