Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי פה משתמש במדיח כלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

הפעם האחרונה שהיה לי מדיח היה די מזמן. לא הייתי מרוצה וזנחתי את זה.

עברו כמה שנים וחשבתי אולי זה התקדם קצת מאז.

בעיקרון מה שהפריע לי בזמנו זה:

1. בשביל להפעיל מדיח היה צריך למלא אותו. אני מניח שמאז השתנו דברים ויש תוכניות של מעט כלים?

2. היה צריך לנקות את הכלים לפני. אז אם אני גם ככה עובר עליהם. אני יכול לשטוף אותם ולסיים עם זה. בשביל מה אני צריך גם מדיח?

3. הכלים לא תמיד היו יוצאים נקיים לגמרי ואז שוב - לעבור עליהם אחרי. 

4. היה לכלים ריח כזה.. של מדיח. 

זה השתנה? זה טוב ושימושי ונוח היום? 

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

1+3+4 מעולם לא נתקלתי. 

לגבי 2, אני לא ממש שוטף, אלא מוריד כל מיני דברים גושיים מהצלחת, שאריות אוכל וכו, כי תמיד חושש שזה יתקע איפה שהוא במדיח. 

בעיקר לצלחות וסירים. כל השאר רק עובר על קצת מים, שיהיה בכניסה למדיח, אתה יודע לא על יבש. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

סידור נכון של הכלים והמנעות משאריות אבוקדו יבשות מונעים צורך להפעיל את המדיח בשנית. הוספת מבריק ומלח למדיח כשמתרוקנים גם ימנעו סימני אבנית על הכלים. 

מים שעומדים במדיח יכולים לגרום לריח המדיח שאתה מדבר עליו. 

להשאיר את המדיח פתוח למעט זמן אחרי שסיים פעולה ורוקנת אותו מאפשר לו להתייבש ומונע מהבקטריות תנאים נוחים לצמיחה. 

פעם בחודש חודשיים אפשר גם להריץ תכנית בחום גבוה עם בקבוקון שמיועד לניקוי המדיח ואין יותר בעיה בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי nitch
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

אצלי יש מדיח קטן שעובד 3 פעמים ביום.

חוץ מתאונות בסגנון של אוכל שרוף בתחתית הסיר - לא מנקה כלום, הכול הישר למדיח.

אי אפשר להסביר בכתב, אבל אני גם מקפיד על סידור מסוים כך שכל הכלים יהיו חשופים לאחד מסילוני המים וכיו"ב. 

אין ריח - שילוב של תדירות שימוש ומדיח שתמיד פתוח בלילה.

ממלא מלח כשצריך, ומנקה את הפילטר אחת לכמה שבועות, עניין של דקות בודדות. מכשיר מציל חיים...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נכנעתי ורכשתי מדיח לפני כחמש שנים, אי אפשר לחזור אחורה.

כמו במכוניות, פונקציות במדיח זה עניין של רמות מחיר, תשלם יותר, היצרן יפתח לך עוד פונקציות. יש תוכניות של פחות כלים, יש תוכניות מהירות, יש תוכניות חסכוניות.

מוריד מהכלים שאריות גסות, מקסימום במידת הצורך מרטיב שניה תחת הכיור, קדימה למדיח. תכל'ס, עם קצת משמעת עצמית, מאמצים הרגלים של פינוי שאריות גסות מייד אחרי השימוש, וככה נחסך הצורך להשרות במים בשעה אחת בלילה צלחות עם קורנפלקס שהתייבש ונדבק (החרא הזה נדבק כמו בטון, ואם אתה מנסה לגרד אותו עם הציפורניים הוא נכנס וחותך מתחת לציפורן - כאבי תופת!)

לפני שהולך לישון שולח את המדיח לתוכנית חסכונית של שלוש שעות, וזהו. בבוקר יש כלים נקיים.

חזיר דיזל

פורסם

אני תמיד שוטף את הכלים לפני שאני מכניס למדיח

שאריות של טחינה, קטשופ, אוכל שמתייבש אף פעם לא יורדים ותמיד נשארים סימנים שאחר כך צריך לעבור עליהם שוב

אני משתמש בתוכנית DEFAULT - ECOשל המדיח, לוקח לו 2:59 דקות (כאשר נראה שהוא עובד כשעה וחצי/שעתיים , ושעה נוספת סתם יושב, כנראה לייבוש או משהו כזה)

איך אתם מגיעים למצב שלא צריך לנקות כלום לפני?

פורסם (נערך)

מישהו ציין אבוקדו יבש. זה באמת הדבר היחיד שלא מתנקה אצלי במדיח. חוץ מזה הכל נכנס למדיח, בצורה מסודרת, בלי שטיפה מקדימה, לתוכנית החסכונית של מעל 3 שעות ויוצא נקי לגמרי. (קטשופ אין בבית אז לא יכול להעיד)

מניסיוני, יש קצת הבדל באיכות הניקיון בין הקפסולות השונות. ניסיתי פעם איזה סוג שעבד פחות טוב (נראה לי הכי בסיסי של פיניש). ברגיל משתמש בקפסולות פיירי הרגילות.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

חי עם מגיח כ-25 שנה. אין דרך חזרה.

המדיח שלי רחב - מה שקרוי "12 מערכות כלים". העומס עד לאחרונה משפחה של חמישה, בשנה - שנתיים האחרונות משך השבוע 3, בסופ"ש 7.

בהתאם לכך מפעיל מדיח בין פעם ביומיים לפעמיים ביום.

לא שוטף את הכלים לפני, מסלק רק גושים ועצמות.

בין הדחה להדחה משאיר את המדיח פתוח. אם מסריח - הגיע הזמן להפעיל, גם אם לא מלא. תמיד אפשר למצוא איזה מחבת שמנונית שתמלא את החסר.

לא מדיח סירים במדיח, תופסים יותר מדי מקום (חוץ מהמחבתות המ"ל). יש זוג ידיים, ברז ו"אמה" (טוב, עיזו גרסה מודרנית).

ממלא מלח ונוזל הברקה ביום קבוע בשבטע, לא מחכה לנורות התראה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, phpclub כתב:

איך אתם מגיעים למצב שלא צריך לנקות כלום לפני?

ארוחות קצרות ומעבר מיידי מהארוחה למדיח. שום דבר לא מספיק להתייבש.

אה, ובקושי משתמשים בטחינה. לא משהו אישי נגד טחינה, סתם יוצא לנו ככה. טחינה באמת דורשת הסרה/ריכוך גם כשהיא טרייה לגמרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חי עם מדיח מאז שהתחתנתי.

זה היה המכשחר הראשון שנכנס הביתה כשכל רכושנו היה מזרן על הרצפה, טלויזיה ושני כיסאות קש.

אף פעם לא שוטף לפני ששם במדיח, אין בעיה של איכות ניקוי, אין ריח ובכלל אחד הדברים הכי שימושיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 17 דקות, hans כתב:

ארוחות קצרות ומעבר מיידי מהארוחה למדיח. שום דבר לא מספיק להתייבש.

אה, ובקושי משתמשים בטחינה. לא משהו אישי נגד טחינה, סתם יוצא לנו ככה. טחינה באמת דורשת הסרה/ריכוך גם כשהיא טרייה לגמרי.

אנחנו צורכים כמויות של טחינה. אף פעם לא נתקלתי בבעיה עם נקוי של טחינה. יבש או רטוב תמיד יוצא נקי. אפילו בתוכנית הקצרה של החצי שעה.

לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

אהלן חברים, 

הפעם האחרונה שהיה לי מדיח היה די מזמן. לא הייתי מרוצה וזנחתי את זה.

עברו כמה שנים וחשבתי אולי זה התקדם קצת מאז.

בעיקרון מה שהפריע לי בזמנו זה:

1. בשביל להפעיל מדיח היה צריך למלא אותו. אני מניח שמאז השתנו דברים ויש תוכניות של מעט כלים?

2. היה צריך לנקות את הכלים לפני. אז אם אני גם ככה עובר עליהם. אני יכול לשטוף אותם ולסיים עם זה. בשביל מה אני צריך גם מדיח?

3. הכלים לא תמיד היו יוצאים נקיים לגמרי ואז שוב - לעבור עליהם אחרי. 

4. היה לכלים ריח כזה.. של מדיח. 

זה השתנה? זה טוב ושימושי ונוח היום? 

לגבי 1.

אם המדיח מלא רק ב70 או 80 אחוז בסוף היום, אני עדיין מפעיל אותו. ביחוד עם יש הרבה קופסאות פלסטיק או זכוכית שקשה לסדר. תוכנית של חצי שעה והכל נקי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שני מצבים בהם נשאר לכלוך:

1. כאשר לא דואגים לרווח בין צלחות שמאפשר זרימת מים ביניהן.

2. בהעמסת יתר של כמה שכבות כלים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי לא?

הטריק במדיח זה לדעת איך לסדר נכון, ככה שכל הכלים יקבלו את זרמי המים באופן ישיר. אם מסדרים נכון הכל יוצא נקי לחלוטין.

פורסם

יש אנשים שבשבילם שטיפת כלים ידנית זה סוג של מדיטציה\יוגה\פילאטיס. אם אתה שייך לאחת מהקבוצות האלה מדיח זה לא בשבילך.

לאנשים האחרים זה "מכשיר שלום בית".

1.  יש (ותמיד היה) זה לא הכי חסכוני... אבל למדיח לא ממש משנה איזה תוכנית אתה משתמש.

2. אף פעם לא ואפילו עדיף שלא. (אבל לא להשאיר עצמות או לכלוך גס שייתפס במסנן). את המסננים אתה ניקית פעם בשבוע-שבועיים?

3. משהו בוודאות לא בסדר באיך שהפעלת את המדיח. קשה לתת עצות לא כלליות, אבל תקרא את המדריך של המדיח. אצלי רק פעם ב... סיר עם אוכל שרוף לא יוצא 100% נקי, ובמקרים כאלה הוא מצטרף למדיח הבא. אף פעם איו בעיות עם טחינה, קטשופ אבוקדו או דברים כאלה.

4. כלים משטיפה, גם ידנית, צריכים לצאת ללא ריח בכלל. אם יש ריח משהו לא בסדר במדיח זה אומר בד״כ לנקות את המסננים.

אני מפעיל את המדיח לפני שהולכים לישון על תכנית "חסכונית" של 3 שעות. במקרים חריגים שהמדיח יהיה מלא מדי, הסכום והכוסות הצלחות מבלים בתכנית "קלה" של חצי שעה לפני ושאר הדברים מחכים לתכנית המלאה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...