Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי פה משתמש במדיח כלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, Be roo כתב:

מה לגבי מכונת כביסה שמחוברת ישירות לברז החמים?

אני אשער שזה בעייתי מאותן סיבות, אם כי ידוע לי על אחת שחוברה כך ועבדה סבבה כ-20 שנה

מכונות כביסה בנויה לזה ועובדת גם בצורה שונה. אפילו ברוב המכונות מצויין שניתן לחבר למים חמים.

בכביסה המכונה מגיעה לטמפ' שנקבעה כדי שהאנזימים יתחילו לפעול ורק אז מתחילה את המחזור. מדיח מתיז כל הזמן על מנת לרכך את הלךכלוך עוד לפני שהדטרגנטים מתחילים לעבוד (ניקוי מכאני).

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

מכונות כביסה בנויה לזה ועובדת גם בצורה שונה. אפילו ברוב המכונות מצויין שניתן לחבר למים חמים.

טוב לדעת.

מה קורה עם המים חמים מידי? בקיץ הישראלי הם יכולים להיות חמים מאוד. אם זכור לי נכון אפשר לחבר או לקרים או לחמים.

פורסם

לפי התקן המים ביציאה מהדוד לא אמורים לעבוד 60 מעלות (אמור להיות שסתום ערבוב).

בדוד שמש מים יכולים לעבור אפילו את ה 100 מעלות ואז יש סיכוי טוב שהצינור בים הברז למכונה יתפוצץ.

לפני 53 דקות, sperial כתב:

ביבר היו מכונות עם שתי כניבות למים - קרים וחמים. בעשורים האחרונים לאה תקלתימבכאלה. איניניודע מדוע השיטה ננטשה.

כי עלות האנרגיה והיעילות האנרגטית של החימום של המכונות השתפרו וייתרו את המערכת.

פורסם
לפני 55 דקות, Be roo כתב:

מה לגבי מכונת כביסה שמחוברת ישירות לברז החמים?

אני אשער שזה בעייתי מאותן סיבות, אם כי ידוע לי על אחת שחוברה כך ועבדה סבבה כ-20 שנה

תלוי בבגדים. אם הכול אצלך כותנה שמחזיקה מעמד בחום זה יעבוד, אבל מה שאתה מקבל מדוד שמש בקיץ זה הרבה מעבר לשלושים מעלות ויגרום לנזק בבדים אחרים.

אצלי הכול מחובר למים קרים פשוט כי זה מה שהמכונות תוכננו לקבל, וכשאני משווה לחיים לפני ואחרי מדיח - ההבדל בחשבון החשמל זניח עד לא קיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

לפי התקן המים ביציאה מהדוד לא אמורים לעבוד 60 מעלות (אמור להיות שסתום ערבוב).

אבל גם 60 מעלות זה חם לחלק מהכביסות. אם לא ניתן לחבר לחמים וקרים ושהמכונה תווסת, לא מובן לי מה הטעם לאפשר חיבור לחמים

פורסם (נערך)

מצ"ב ההוראות של המדיח שלי (בוש) - מוזכר שהאופציה קיימת בחלק מהמדיחים, אני לא יודע אם זה קיים במדיחים שמיובאים לארץ. לא בדקתי לגבי המדיח שלי, הכל קבור עמוק מדי ואין לי כוח לזה עכשיו.

מדיחים ומכונות כביסה שמחוברים למים קרים וחמים מקובלים בניכר במקומות שישנה אספקת מים חמים מרכזית (district heating) או בתים שיש בהם הסקה מרכזית.

אני מניח שהעלמות העניין בארץ קשורה גם להעלמות ההסקה המרכזית בנוף ארצנו.

PXL_20221023_094116925.jpg

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 22 דקות, Be roo כתב:

אבל גם 60 מעלות זה חם לחלק מהכביסות. אם לא ניתן לחבר לחמים וקרים ושהמכונה תווסת, לא מובן לי מה הטעם לאפשר חיבור לחמים

גם לי לא.

לפני 16 דקות, קורן בן אשר כתב:

מצ"ב ההוראות של המדיח שלי (בוש) - מוזכר שהאופציה קיימת בחלק מהמדיחים, אני לא יודע אם זה קיים במדיחים שמיובאים לארץ. לא בדקתי לגבי המדיח שלי, הכל קבור עמוק מדי ואין לי כוח לזה עכשיו.

מדיחים ומכונות כביסה שמחוברים למים קרים וחמים מקובלים בניכר במקומות שישנה אספקת מים חמים מרכזית (district heating) או בתים שיש בהם הסקה מרכזית.

אני מניח שהעלמות העניין בארץ קשורה גם להעלמות ההסקה המרכזית בנוף ארצנו.

PXL_20221023_094116925.jpg

מדיח עם חיבור לחמים וקרים יודע לווסת את טמפ' המים שנכנסת אליו ויודע להתחשב בה.

• אהבתי 1

פורסם

לגבי חיבור מים חמים למדיח/מכונת כביסה: בתיאוריה זה יכול לחסוך בהוצאות החשמל אם המים מחוממים באמצעות קולטי שמש (במקום על ידי גוף החימום החשמלי).

אבל במכונת כביסה/מדיח מודרניים כמות המים שמוכנסת בכל פעם (ובסה"כ) היא די קטנה - עשרות ליטר בסה"כ. אצלי בבית לפחות לוקחות שניות רבות (וליטרים רבים) עד שמים חמים יגיעו מהדוד עד הברז. ככה שהמים שיכנסו לא יהיו כ"כ חמים, והחסכון יהיה זעום.

:turn-l:
פורסם

נראה לי שצריך לשנות את השם של הפוסט ל"מי לא משתמש במדיח כלים ?"... :-) 

אני מפעיל את המדיח גם אם הוא חצי ריק, מהסיבה הפשוטה שכבר נאמרה כאן - חוסך מים ביחס לשטיפה ידנית (ואין טעם שהוא יעמוד עם כלים מלוכלכים זמן רב, הוא סתם יסריח).

עובד עם תוכנית אוטומטית (מדיח של סימנס) בד"כ.

לא שוטף את הכלים לפני, רק מסיר ליכלוך.

במידה והכלים מלוכלכים באופן קיצוני, משתמש בחומר ניקוי גם ב PRE-WASH.
דובר על זה בעבר בפורום ואני לא זוכר אם nitch או ירחמיאל העלו כאן לינק לסירטון של בחור בריטי (מצחיק) שבדק את הנושא של טבליות VS ג'ל VS "אבקה" VS השימוש ב PRE-WASH.
המסקנה היתה להשתמש באבקה ולמלא את תא ה PRE-WASH בחומר ניקוי.
מצאתי את הלינק לסירטון: https://www.youtube.com/watch?v=_rBO8neWw04

שורה תחתונה, אני שם "טבליה" (לא ג'ל אלא אחת מוצקה כמו אבקה דחוסה) וכאשר המדיח מלוכלך מאוד או עמוס מאוד, אני חותך חצי טבליה וזורק פנימה עבור פעולת ה PRE-WASH.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 22.10.2022 בשעה 13:11, Nakamichi כתב:

1. בשביל להפעיל מדיח היה צריך למלא אותו. אני מניח שמאז השתנו דברים ויש תוכניות של מעט כלים? כן, יש תוכניות קצרות ויש אפשרות להפעיל חצי כמות וכו'

2. היה צריך לנקות את הכלים לפני. אז אם אני גם ככה עובר עליהם. אני יכול לשטוף אותם ולסיים עם זה. בשביל מה אני צריך גם מדיח? בשביל לכלוך כבד, דברים כמו חומוס, שוקולד, שומנים וכדומה, שיורדים קשה בשטיפת כלים המדיח מוריד בקלות

3. הכלים לא תמיד היו יוצאים נקיים לגמרי ואז שוב - לעבור עליהם אחרי. נדיר מאוד, קרה לי בדרך כלל אם הקפסולות היו פחות טובות או בטמפרטורות נמוכות

4. היה לכלים ריח כזה.. של מדיח. WAT?

במודגש

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מדיח - אחרי מקרר זה המוצר השני בחשיבותו בבית. יותר ממכונת כביסה.

רק לחשוב כמה זמן הוא חוסך, וכאבי גב, לא לדבר על מים (וחשמל בחורף, אי אפשר לשטוף במים קפואים כלים)

לא מנקה כלום לפני שמכניס - כמובן חוץ משאריות גדולות כמו עצמות, כלומר מהכיור מנער את הצלחת וישר למדיח. וזה עובד כבר שנים ככה בלי שום בעיה.

אכן אבוקדו שהתייבש לא יורד...וגם אם לא מסיימים לשתות תה ונשאר הפס בכוס של איפה שהגיע התה. 

ליאור.

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

בחור בריטי (מצחיק) שבדק את הנושא של טבליות VS ג'ל VS "אבקה" VS השימוש ב PRE-WASH.
המסקנה היתה להשתמש באבקה ולמלא את תא ה PRE-WASH בחומר ניקוי.
מצאתי את הלינק לסירטון: https://www.youtube.com/watch?v=_rBO8neWw04

זה לא בריטי, זה אמריקאי. יש בערוץ שלו גם סרטונים בנושאי רכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תקשיב לא רק שממליץ מאוד על מדיח אלא אגדיל ראש ואמליץ לך עם על שוטף רצפות, לבית שלנו קנינו שואב+שוטף רצפות של חברת ביסל (אם תרצה דגם מדוייק ארשום, עלות ממוצעת של בין 1700-2000 בארץ)

מכשיר פשוט נהדר בין אם זה כדי לשטוף את הריצפה בשוטף או במצבי חירום

ממליץ לרשום ביוטיוב ולבדוק על המכשירים הנהדרים האלה וקצת דוגמאות למצבי חירום שהביסל פתר בתוך 3 דקות

צלחת ספגטי עמוסה נפלה בחדר ונישברה, תוך דקה מביאים את הביסל, חתיכות זכוכית גדולות מרימים עם היד במהירות ואת כל השאר הוא פשוט שואב ומבריק.

הבת זוג הרימה שקית זבל עמוסה שהחליטה להיקרע עם כל מיני נוזלים מגעילים שהתחילו להתפשט במהירות על הריצפה.. ביסל...זבל גדול ישר עבר לשקית אחרת וכל הנוזלים המגעילים פשוט נעלמו לתוך הביסל כאשר הריצפה נשארת נקייה וריחנית.

בקבוק קולה מחליט להתפרץ לו בזמן פתיחה.. ביסל.

*אחרי כל שטיפה נשאר תמיד מים עם חומר ניקוי בתוך המיכל של הנקיים והמיכל פשוט נשאר לייד העמדה כאילו עומד בכוננות לרגעי חירום בבית.

דלי ומגב הן טכנולוגיות של העבר, הגיע הזמן להתקדם.

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, online כתב:

שואב+שוטף רצפות של חברת ביסל (אם תרצה דגם מדוייק ארשום, עלות ממוצעת של בין 1700-2000 בארץ)

בארה"ב מכשיר דומה של Hoover עולה $110. אחרי שמתנסים בכזה אי אפשר לחזור לשטיפת רצפות עם מגב וסמרטוט.

https://www.amazon.com/dp/B08HR38HZG

לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

בנוסף לכך, ארה"ב זה מתח החשמל בשקעים רגילים הוא 120V ולכן מכשירים עם גוף חימום גדול זקוקים לשקעים מיוחדים. ברוב מכונות הכביסה בארה"ב אין גוף חימום כלל ולכן החיבור למים החמים הכרחי.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם

@bjlb אכן כתמי התה הם צרה צרורה. מדי פעם אני משרה את הספלים המוכתמים עם טיפה ג'ל אקונומיקה מהול במים כדי הפטר מהם.

@Liviur בכלל, מכונות הכביסה באמריקה יותר גדולות, ובנויות עם תוף אנכי. הפעם האחרונה בה ראיתי תוף כזה בארץ היתה בתחילת שנות ה-70, מכונה שנקראה Gala". וחוץ מזה, באמריקה מקובל מאוד לייבש כביסה באמצעות גז, משהו שאנחנו לא מכירים בארץ. יש לנו חברים שהביאו מכשיר כזה מקנדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...