Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי פה משתמש במדיח כלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, eladts כתב:

בנוסף לכך, ארה"ב זה מתח החשמל בשקעים רגילים הוא 120V ולכן מכשירים עם גוף חימום גדול זקוקים לשקעים מיוחדים. ברוב מכונות הכביסה בארה"ב אין גוף חימום כלל ולכן החיבור למים החמים הכרחי.

זה יותר יעיל לקבל מים חמים ממערכות מרכזיות.

בנוסף יש - תלוי במכונה.

וכמו כן יש לפעמים באיזורים מסוימים שקעי 240 למכשירים מסוימים.

לפני שעה, eladts כתב:

בארה"ב מכשיר דומה של Hoover עולה $110.

יש גם ביסל פה

לפני כשעה, sperial כתב:

@Liviur בכלל, מכונות הכביסה באמריקה יותר גדולות, ובנויות עם תוף אנכי

אתה מתכוון לפתח עליון או קדמי? בכל אופן היו לי גם וגם.

בכלליות צודק אבל לגבי המייבשים. נדיר מאוד שלא משתמשים בגז. זה מעולה אגב.

אם בתנורים - גז מול חשמל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מדבר על פתח עליון. משום מה הטכנולוגיה הזו לא מוכרת בארץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בארץ היה לנו גם פתח עליון וגם קדמי לאורך השנים.

כרגע יש לנו פתח קדמי אגב. אני מעדיף. (למרות שיש הרבה יתרונות לעליון)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 24 דקות, Liviur כתב:

בכלליות צודק אבל לגבי המייבשים. נדיר מאוד שלא משתמשים בגז. זה מעולה אגב.

לי יש בבית מיבש חשמלי שמקבל חשמל משקע 240V וצורך זרם של 24A ועובד מצוין. יש היום מגמה לאסור על שימוש בגז בבניה חדשה במקומות רבים בארה"ב כי בעוד שרשת החשמל הולכת ונעשית יותר נקייה, שימוש בגז תמיד יזהם.

https://www.wgbh.org/news/politics/2022/09/14/boston-moves-to-ban-fossil-fuels-in-new-construction

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 22.10.2022 בשעה 13:11, Nakamichi כתב:

1. בשביל להפעיל מדיח היה צריך למלא אותו. אני מניח שמאז השתנו דברים ויש תוכניות של מעט כלים?

אין דבר כזה מעט מידי כלים במדיח. אתה גם יכול להפעיל אותו עם צלחת אחת אם בא לך.

2. היה צריך לנקות את הכלים לפני. אז אם אני גם ככה עובר עליהם. אני יכול לשטוף אותם ולסיים עם זה. בשביל מה אני צריך גם מדיח?

מעבר לפינוי פסולת, אין כזה צורך.

3. הכלים לא תמיד היו יוצאים נקיים לגמרי ואז שוב - לעבור עליהם אחרי.

אני נתקל בזה רק בתכנית הקצרה של חצי שעה, וגם אז רק עם כמה כלים בודדים. בתכניות הארוכות הכל יוצא פיקס.

4. היה לכלים ריח כזה.. של מדיח.

מכיר את התופעה. כשזה קורה, זה עובר אחרי יממה בערך, אז זו לא באמת בעיה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)

הדבר הכי משמעותי במעבר למדיח - חסכון במים.

חשבון המים שלי ירד ב-50% מאז שהפסקנו לשטוף ידני.

אגב אצלי המדיח נפתח לבד כשהוא מסיים כדי למנוע ריחות וכדי שהייבוש יהיה מיטבי.

הוא אמנם עושה את זה בדרמה עם רעש מבהיל (בעיקר בלילה), אבל זה די יעיל סך הכל

עריכה אחרונה על ידי yuvalganim

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 22.10.2022 בשעה 14:19, phpclub כתב:

אני תמיד שוטף את הכלים לפני שאני מכניס למדיח

שאריות של טחינה, קטשופ, אוכל שמתייבש אף פעם לא יורדים ותמיד נשארים סימנים שאחר כך צריך לעבור עליהם שוב

אני משתמש בתוכנית DEFAULT - ECOשל המדיח, לוקח לו 2:59 דקות (כאשר נראה שהוא עובד כשעה וחצי/שעתיים , ושעה נוספת סתם יושב, כנראה לייבוש או משהו כזה)

איך אתם מגיעים למצב שלא צריך לנקות כלום לפני?

בתוכנית אקו, הטמפרטורה היא הנמוכה ביותר, כ-50C. נסה להשתמש, למשל, בתוכנית האוטומטית. יכול להיות שאתה משתמש גם בטבליות פיניש קלסיק הישנות והזולות או בטבליות פגות תוקף (מומלץ להשתמש עד שנתיים מייצור)  שלא הכי אפקטיביות.

פורסם

הטבליות הישנות והזולות האלו עשו אצלנו עבודה נפלאה גם ב-50 מעלות.

מה שכן לדברים מאוד מלוכלכים אני שם על 70 מעלות, מוריד כל דבר כמעט.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

בתוכנית אקו, הטמפרטורה היא הנמוכה ביותר, כ-50C. נסה להשתמש, למשל, בתוכנית האוטומטית. יכול להיות שאתה משתמש גם בטבליות פיניש קלסיק הישנות והזולות או בטבליות פגות תוקף (מומלץ להשתמש עד שנתיים מייצור)  שלא הכי אפקטיביות.

לאורך השנים השתמשתי במגוון סוגי טבליות (רובן היו של פיניש), מהכי יקר עם ג'ל ושלל מילים יפות ועד הזולות

פעם היה אצלי טכנאי מדיחים ואמר לי שאין הבדל בין הטבליה היקרה לטבליה הזולה

אנסה להעלות את הטמפ'. תודה.

פורסם

השינוי היחיד שבו חשתי היה המעבר לג'ל הדחה - הוא פחות שוחק את כלי הזכוכית. כיוון שיש לי דליפה מתא הסבון זה מצריך אותי לעצור את ההדחה אחרי השטיפה הראשונה ולהוסיף את הג'ל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^

אתה לא רציני. באמת אתה עוצר את המדיח בשביל להוסיף ג'ל? 

אם זה אני, והג'ל כל כך חשוב לי הייתי מתקן את תא הסבון או מחליף מדיח. אבל אין סיכוי שאתעסק במכשיר שאמור להיות שגר ושכח מרגע הלחיצה על כפתור ההפעלה. 

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 24.10.2022 בשעה 11:59, yuvalganim כתב:

הדבר הכי משמעותי במעבר למדיח - חסכון במים.

חשבון המים שלי ירד ב-50% מאז שהפסקנו לשטוף ידני.

אגב אצלי המדיח נפתח לבד כשהוא מסיים כדי למנוע ריחות וכדי שהייבוש יהיה מיטבי.

הוא אמנם עושה את זה בדרמה עם רעש מבהיל (בעיקר בלילה), אבל זה די יעיל סך הכל

הוצאת לי את המילים מהפה, הפתיחה האוטומטית סופר יעילה, אבל אני מעל שנה עם מדיח כזה וכל פעם מחדש נבהל מהרעש, גם בגלל שהוא צמוד לדלת הכניסה לבית. הגעתי למצב שאני לא מפעיל אותו כשאני בבית, בטח שלא בלילה. 😆

• מצחיק 1

Miata ND2

פורסם

החלפת המדיח על הפרק - אבל בעדיפות נמוכה, יש הרבה דברים יותר דחופים. לגשת אליו 20 דקות אחרי ההפעלה ולמזוג קצת ג'ל? ממילא בדרך כלל בזמן הזה אני מוצא עוד כמה כלים שצריכים להכנס. תיקון כנראה לא מוצדק, בדקתי ברשת איך הוא מתבצע וזה חתיכת פירוק, ספק האם ההתעסקות מוצדקת. 

יש לי עוד פריט עם סיפור דומה, אם כי ברמת שימוש הרבה יותר נמוכה: המצלמה שלי. נשברה שם לשונית של דלתית תא הסוללה. החלק עולה איזה $10, אבל כדי להחליף אותו צריך לפרק את המצלמה לגורמים. אז בינתיים מחזיק את הדלתית עם גומיה, וממילא הסוללה מוחזקת על ידי לשונית קפיצת כך שגם אם הדלתית נפתחת היא לא נופלת. 

פורסם

אני עם יוחאי - אין מצב בעולם! זה עניין עקרוני, יהרג ובל יעבור. כאילו, בשביל מה קניתי את המדיח המ****ן? בשביל שאני אצטרך לחכות לירום הודו 20 דקות עד שיסיים את ענייניו, במקום ללכת לישון? אני במקומך, או שמוצא פתרון או שהוא טס החוצה בו ביום.

לדעתי שים טבליות פיירי אם אתה חייב ג'ל (כן אני יודע, מסוכן וזה, תגדיר נוהל משקפי מגן חובה בכל התעסקות עם הטבליות הללו).

חזיר דיזל

• תוכן חדש...