Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

הזמנתי מהיבואן יונדאי קונה היברדית שהיא באיחור מבחינת תאריכי אספקה ואין לדעת מתי תגיע. מחיר הרכב כולל אגרת רישוי 154000 ש"ח. רכב שאוכל 1:21.

לאור האיחור באספקה ובגלל שאני מכורה לרכבים גבוהים, חשבתי לקנות סוזוקי 1400 סמ"ק משומשת משנים 2019-2022- העדפה להנעה היברדית אבל אפשר גם לא (הבנתי שהפער בצריכת הדלק מינורי).

אני צפויה לנסוע באזור 30,000 ק"מ בשנה ולכן לראשונה בחיי החלטתי לקנות רכב חדש היברידי במטרה לחסוך.

מצד שני, ויטארה יד 1 עם קילומטרז נמוך נראה שאפשר למצוא בין 100000 לבין 125000 ש"ח בלוח יד 2 - אלא שהמחירים היום של רכב יד 2 מאוד מנופחים לאור בעיות האספקה של יבואני הרכב.

ויטארה אינו חסכוני במיוחד- בערך 1:13 וסביבת הנהג מיושנת מאוד. הדבר היחיד "שקונה" אותי בויטארה היא תנוחת הישיבה הגבוהה לעומת הקונה - שהיא כביכול קרוסאובר אבל בתכלס פרייבט מוגבהת.

האם כדאי לחסוך 25- 50 ש"ח מהמכונית החדשה ולקנות ויטארה? לפי מה שהבנתי ייקח לי הרבה זמן עד שהפער בדלק יחזיר את עצמו לעומת ההשקעה הכספית הגבוהה ברכב חדש.

מה דעתכם ואיזה חישוב/ שיקולים צריך לעשות?

פורסם

ההבדל בדלק יהיה בערך כ6,000 שח לשנה.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון, זה בכמה הרכב ימכר נניח בעוד 3 שנים ואז לקזז אותו במחיר העלות.

לדוגמא: (המספרים מהשרוול לצורך הדגמה)

יונדאי קונה 2022.

מחיר: 150 אלף שח

אחרי 3 שנים: 110 אלף שח.

תיקונים וכדו': אין - רכב חדש באחריות, למעט טיפולים.

דלק: כ9000 שח בשנה.

סה"כ עלויות ל3 שנים: 67,000 ש"ח. (לא כולל טסטים וטיפולים תקופתיים.)

סוזוקי ויטארה 2020:

מחיר: 110 אלף שח

אחרי 3 שנים: 65 אלף שח.

תיקונים וכדו': כ2000 שח ב3 שנים, לא כולל טיפולים תקופתיים.

דלק: כ15 אלף בשנה.

סה"כ עלויות ל3 שנים: 82,000 ש"ח. (לא כולל טסטים וטיפולים תקופתיים.)

המספרים ממש לא מדוייקים והינם לצורך הדגמה בלבד,

מה שרציתי להראות כאן זה שרכב לא נגזר מהמחיר שלו, אלא שהמחיר הוא חלק ממשוואה, שורה תחתונה צריך להסתכל כמה כסף הרכב יעלה לי בחודש / בשנה / כשאמכור אותו.

בהצלחה

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

אין יותר לא מדוייק בהחישובים האלה שלך.

למשל, סוזוקי ויטרה בת 6 שנים מתומחרת כיום סביב 80 אלף ₪ ( ולא 65 אלף רכב בן 5 כמו בחישובים ). כנראה קונה היברידית חדשה תפסיד יותר במחיר ב 3 שנים מאשר ויטרה משומשת ( בחישובים שלך רכב חדש מפסיד משום מה פחות בירידת ערך מאשר רכב משומש,  כאשר ויטרה זה אחד הרכבים היותר סחירים בשוק ).

תיקונים אי אפשר לדעת, אבל ויטרה אמינה מאוד.

לינוי, ויטרה היברידית היא בפועל לא רכב היברידי אמיתי.  יש לה מערכת מיקרו היברידית. חוסך כ 11% בהוצאות דלק לעומת הדגם ללא מנוע חשמלי קטן כזה ( לפי המבחנים ).

אם תחליטי ללכת לכיוון סוזוקי משומשת, תמצאי רכב עם קילומטראז' ממש נמוך, כדי שבעתיד במעמד מהכירה הרכב לא יהיה עם קילומטראז' אסטרונומי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 דקות, vladclar כתב:

אין יותר לא מדוייק בהחישובים האלה שלך.

למשל, סוזוקי ויטרה בת 6 שנים מתומחרת כיום סביב 80 אלף ₪ ( ולא 65 אלף רכב בן 5 כמו בחישובים ). כנראה קונה היברידית חדשה תפסיד יותר במחיר ב 3 שנים מאשר ויטרה משומשת ( בחישובים שלך רכב חדש מפסיד משום מה פחות בירידת ערך מאשר רכב משומש,  כאשר ויטרה זה אחד הרכבים היותר סחירים בשוק ).

תיקונים אי אפשר לדעת, אבל ויטרה אמינה מאוד

לכן הדגשתי שהמספרים לא מדוייקים בכלל, רק נתתי את הצורה של המשוואה איך לחשב את זה..

סתם שמתי מספרים..

המשוואה זה עלות הרכב - מחיר מכירה - דלק וטיפולים

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

תבדוק אם מתאים לך מאזדה cx30 קומפורט: באספקה מיידית ובמחיר 155,000 כולל אגרת רישוי, עדיפה מסוזוקי ויטארה. יש בה חבילת בטיחות לא פחות טובה מהסוזוקי.

היום בקניית רכב  חדש, לא להתפשר על חבילת הבטיחות (מקורית בלבד), שיכולה להציל חיים.

לגבי יונדאי קונה, תביא בחשבון שהגיר רובוטי (בקטלוג רושמים גיר חשמלי כפול מצמד ולא גיר רובוטי שיצא לו שם רע (ראה מבחן באתר נטקאר) ).

עריכה אחרונה על ידי Basko
הגהה
  • אהבתי 1
פורסם

ממה שידוע לי מאזדה cx30 זה רכב בזבזני שלא תואם את המרחק השנתי הגבוה יחסית. השיקול העיקרי לקנות רכב יד שנייה בזבזני יחסית הוא המחיר הנמוך בהשוואה לרכב חדש, כך שלא נראה לי שהצעה לקנות רכב חדש בזבזני בסכום זהה מועילה לי..אבל תודה על תגובתך!

פורסם

חשבת אולי לקנות קיה נירו היברידית משומשת?

כאן לא תהיה פשרה על חסכון בדלק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כנראה שבמקום קונה הייבריד היית צריכה להזמין טויוטה יאריס קרוס היברידי שם תנוחת הישיבה גבוהה יותר באופן מורגש.

המצב בטויוטה כנראה גרוע יותר מביונדאי ושם הציעו ללקוחות להגיע ולקבל בחזרה את המקדמה כי אין צפי לקבלת הרכבים.

שוק היד שניה של טויוטה יאריס קרוס הוא קצת שוק שחור כשאנשים מתמחרים רכבים משומשים במחיר גבוה יותר מרכב חדש. אם החלפת הרכב דחופה אני מציע לך לעקוב אחרי המודעות ואם יפורסם רכב כזה במחיר סביר אולי כדאי לרכוש ולסגור את הסיפור.

פורסם

אפשר לרכוש נירו הברידית חדשה ב-162900 ש"ח יש במלאי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

היי לכם, תודה על התגובות. לגבי יאריס קרוס נסעתי נסיעת מבחן וממש לא אהבתי את המכונית. בעיני גם תנוחת הישיבה הייתה ממש לא גבוהה..בטח שלא לעומת הויטרה. גם הקונה וגם היאריס שתיהן היו פרייבט מוגבה ורק בויטרה נהניתי מהגובה. בעניין היאריס יש לי נסיעות בינעירוניות רבות ועל פי המדריכים שקראתי הקונה עדיפה בנוחות וברעשי נסיעה בכביש מהיר והיא גם מעט יותר מרווחת- כך שיאריס קרוס ממש לא אופציה מבחינתי,  בטח לא בתמחור של 145 אלף שח..בעיני רכב קטן על עקבים, הגם שהוא היברדי לא אמור להגיע לסכום הזה.

לגבי קיה נירו התמחור גבוה מדי. אפילו 154 אלף זה שחיטה בעיני ולא מעוניינת להגיע לשקל מעל הסכום השערורייתי ממילא.

מבחינתי השאלה מתמצית בחישוב. לאור הקילומטראז הגבוה הצפוי, 30 אלף בשנה, האם שווה לקנות רכב קצת מיושן ב110 אלף בערך ל3 4 שנים לפחות עם תצרוכת דלק גבוהה או להשקיע 154 אלף במכונית היברידית חדשה עם 0 קמ. 

אשמח להתייחסות או לאיך עורכים את החישוב.

עריכה אחרונה על ידי לינוי1983
פורסם

לדעתי הויטארה לא כדאית ולא רק בגלל הפן הכלכלי. זה פשוט רכב מיושן מאוד, עם תא נוסעים פשוט במיוחד, רועש ולא נוח. אם תרכשי כזה משומש סביר להניח שהוא יהיה מהדגמים שעדיין לא כוללים מערכות בטיחות ומבחינתי זאת סיבה מספקת לפסול אותו, בוודאי עבור נסיעות מרובות.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

להרבה שנים ולכמות גדולה של נסיעות כן יש היגיון לקנות רכב חדש היברידי . במיוחד כאשר שוק רכבים משומשים נמצא בטירוף ורכבים נסחרים במחירים גבוהים מאוד.

אי אפשר להשוות יאריס קרוס לנירו היברידית. קיה רכב משפחתי מרווח ( גם יותר מאשר קונה ).

אם המחיר של נירו חדשה גבוה מדי, תחפשי נירו משומשת. עדיף 2020 לאחר שיפור בבידוד רעשים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

היי לינוי

ל-30K בשנה אכן רכב היברידי יתן לך חסכון בהוצאות הדלק.

נכון שהמחיר של הקונה החדשה מוגזם לגמרי אבל לך אישית זה ישתלם עם הזמן.

אני אישית הייתי מחכה לקונה או מחפש אחת שהיא 0 ק"מ או יד 2

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...