Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר המון זמן אני משתעשע עם הרעיון של להוציא רישיון לאופנוע ולקנות קטנוע חשמלי. אני מעוניין רק בחשמלי.

יש לי מספר שאלות.

דבר ראשון - אני בחור לא קטן, 1.86/135. אז קטנוע דוגמת 125 סמ"ק לא יתאים כנראה.

דבר שני - מעולם לא היה לי רישיון לאופנוע ומעולם לא רכבתי על אחד, גם בתור נוסע. יש לי רישיון נהיגה B ידני במשך 16 שנים אם זה עוזר. אני בן 38.

דבר שלישי - אין לי ממש זיקה לתחום. מעולם לא התעניינתי ברכיבה ספורטיבית/שטח וכו'. ואם תזרקו לי מושגים כמו GPZ/פיירינגים/נייקד, אני לא אבין כלום.

דבר רביעי - הקטנוע ישמש להתניידות יומיומית ברדיוס של 20-30 ק"מ גג, בדרך כלל אפילו פחות. לנסיעות ארוכות יותר יש רכב. אני מחפש בעיקרון לחסוך עמידה בפקקים וחיפוש חניה.

ועכשיו לשאלות.

א) אני בחור לא קטן, אז כנראה שאני צריך קטנוע מנהלים, משהו בגודל של t-max כנראה. האם קיים כזה חשמלי? נמכר בארץ? כמה עולה? איזה מומלץ? מה הטווחים שלהם?

ב) איזה רישיון צריך להוציא? A1, או A2 מספיק? אפשר להוציא רישיון לאוטומטי? כי אני יודע שכל הקטנועים, בטח גם חשמליים, הם אוטומטיים.

ג) כמה שיעורים צריך בשביל A1 או A2? האם חייב תיאוריה? כמה אמור בערך לעלות שיעור/טסט?

ד) אני מאיזור כפר סבא. המליצו לי על פיני אופנועים. הוא טוב? יש יותר מומלצים ממנו?

ה) כמה עולה ביטוח לקטנוע חשמלי? כמו קטנוע בנזין באותו הספק, או פחות? כמה עולה אגרה?

ו) קטנוע חשמלי - איפה מטעינים? בעמדות טעינה לרכב חשמלי? אפשר להוציא את הסוללה ולהטעין בבית? אני מניח שאפשר למשוך גם כבל מהבית (יש לי חצר שאני יכול להחזיק בה את הקטנוע).

ושאלה אחרונה - מבחינת עלויות והתעסקות, האם יש לי בכלל טעם להכניס ראש בריא למיטה חולה? או, אם אני רוצה להתנייד בתוך העיר, לקנות קורקינט חשמלי ולסגור עניין? היתרון של קטנוע זה שהוא יכול לנסוע במהירות של 90-120 אם צריך. קורקינט - פחות.

תודה לעונים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. יש גם מקסי סקוטרים של 125 סמ״ק שיתאימו לך מבחינת המימדים (למשל הפורזה 125 של הונדה) אבל מנוע 125 סמ״ק קצת יסבול מהמשקל שלך...

2. החשמלי היחיד שעולה לי בראש ומתאים למה שאתה מגדיר זה הבליץ : https://blitzmotors.co.il/private (מותג ישראלי שמייבא/מייצר בסין ולכן יהיה קשה/בלתי אפשרי למצוא רפרנסים מהעולם).

המנוע שלו חלש (6000 ואט = 8 כ״ס לעומת 15 כ״ס מקסימליים ברשיון A2) ולכן על פניו, אתה כנראה יכול לרכב עליו עם רשיון A2. הוא כנראה ירגיש בסדר במהירות נמוכה אבל יציג נחיתות משמעותית במהירויות גבוהות יותר.

3. בA2 אין מינימום שיעורים ואתה נדרש לעשות רק מבחן שליטה במגרש. בA1 יש מספר מינימלי ואתה עושה טסט מלא. יש אפשרות להוציא רשיון A1 על אוטומט (בA2 הרשיון הוא רק אוטומט! רוצה A2 ידני? מותר לך אבל אף אחד לא ילמד אותך איך).

4. ביטוח לקטנוע חשמלי צריך להיות נמוך יחסית (בדגש על מילה יחסית) - אתה יכול לבדוק בקלות באתר של הפול : https://calc.pool.org.il/offer/motorcycle/step-offer-details. גם ככה אין שום תחרות - אתה יכול לקנות ביטוח חובה רק בפול ומה שתקבל במחשבון הזה יהיה המחיר בפועל. אגרה צריכה לעלות מעט מאוד (אני משלם משהו כמו 300 שקל על אופנוע כבד עם מנוע של 900 סמ״ק). גם צד ג׳ לא יקר אבל מקיף עולה סדר גודל של 10% ממחיר הכלי.

5. צורת הטעינה תלויה בכלי - לרוב אפשר להטעין גם משקע ביתי (בעיה קטנה יחסית כי הסוללות קטנות). חלק מהכלים מאפשרים להוציא סוללות ולהטעין בבית - מצריך בדיקה פרטנית.

6. ראש בריא במיטה חולה? אין לי מושג. אני כן יודע שקשה לי לדמיין את עצמי מסתובב בתוך העיר עם רכב וקורקינט מרגיש לי מסוכן עוד יותר.

ואחרי כל זה, אם אתה אוהב נהיגה (ונראה שכן כי אתה נמצא פה כל הזמן במשך שנים) אז הייתי ממליץ לך לעשות רשיון A1 (ואפילו על גיר רגיל). זה לא מאוד מסובך, ארוך או יקר, זה יכין אותך מעט יותר טוב לירידה לכביש, הוא יפתח לך המון אופציות הרבה יותר מתאימות ולא פחות חשוב מזה, זה ממש כיף (ואני הוצאתי רשיון רק בגיל 40)

• מעניין 2
פורסם

אני אומר שאם אתה יכול להסתפק בקורקינט/אופניים חשמליים

אז עדיף מאשר קטנוע חשמלי, מבחינת ההוצאות והבירוקרטיה.

אם בכל זאת קטנוע - אז בנזין.

לאור מימדיך המכובדים - אז מינימום 250/300.

הקטנועים החשמליים מפגרים אחרי עולם הרכב בעיקר בגלל משקל הסוללה.

היצע כרגע כולל בעיקר כלים סיניים כאלה ואחרים (כולל בליץ ה'ישראלי')

והם עדיין לא בשלים מספיק. רובם גם יהיו קטנים עליך.

היצרנים הגדולים עובדים על דו"ג חשמליים אבל עדיין לא יצאו עם כלים שיעמדו בסטנדרטים הנדרשים,

עם חריד אחד לדעתי - הווספה החשמלית של פיאג'ו.

• מעניין 1
פורסם

אני קצת פחות גבוה ושמן ממך אבל ממש רק קצת, רכבתי על זה והיה יחסית סיביר, כל עוד זה בעיר. 

יש את היצרן הזו גם בארץ, הדגם העדכני מגיע ל 100 קמ"ש. 

שתי סוללות במשקל משהו כמו 11 קילו כל אחד שאפשר לשלוף מהכלי ולעלות הביתה לטעינה.

עולה בארץ 20.000 שקל (לא הדגם הזה אלא אחד מתקדם יותר). רישיון A2. 

פורסם

המשקל והגודל הם לא הבעיה, אם קורקינט חשמלי יכול "לטוס" עם שתי ערסים במשקל 100 קילו עליו אז קטנוע חשמלי לא יתקשה לסחוב אדם במשקל 120 ק"ג.

הבעיה היא נסיעה בין עירונית, אם אתה נוסע בין-עירוני הטווח יתקצר משמעותית ואתה לא תרגיש ממש בבית לנסוע 80 קמ"ש על כביש שכולם טסים בו 120...

לגבי איזה קטנוע לבחור הייתי ממליץ לשקול את הNIO, הם המותג היחיד שהוא באמת יצרן כלים קטנועים חשמליים פרופר ולא הסבה מבנזין לחשמל באיזה מפעלון קטן בסין.

פורסם

אגב ל NIO הזה שבקישור למעלה משקל מורשה לפי היצרן הוא 269 קילו (שני רוכבים שמנים 130 קילו כל אחד ועוד ציוד) שזה נתון מוזר מאוד ביחס לממדים והמנוע הצנועים של של הכלי אבל זה הנתון... 

Screenshot_2022-10-09-10-03-25-359-edit_com.google.android_apps_docs.thumb.jpg.316bc52e7531ca1432547c87fe537295.jpg

חשוב להדגיש, קטנוע NIO זה סוג של שידרוג משמעותי מאוד לקורקינט, עם יכולות הרבה יותר רציניות אבל זה עדיין כלי עירוני נטו שלא מתאים לרכיבה מחוץ לעיר, אלא אם כן זה פקק כל הדרך. 

פורסם
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

לגבי איזה קטנוע לבחור הייתי ממליץ לשקול את הNIO, הם המותג היחיד שהוא באמת יצרן כלים קטנועים חשמליים פרופר ולא הסבה מבנזין לחשמל באיזה מפעלון קטן בסין

זה אותו NIO שמנסה להיות הטסלה הסינית?

לפני 15 שעות, BoazB11 כתב:

אם בכל זאת קטנוע - אז בנזין.

לאור מימדיך המכובדים - אז מינימום 250/300.

זה פחות מדבר אליי. כרגע אני מסתדר רק עם הרכב ולא ממש חייב דו"ג. דבר כזה נשמע לי כמו לקנות ולהחזיק עוד אוטו, במיוחד עם מחירי הביטוח שלהם.

פלוס צריך טסט/טיפול וכל השיט הזה, שזה מבחינתי כמו עוד אוטו. מעדיף לוותר על קטנוע בנזין, אלא אם אהיה במצב שלא תהיה לי ברירה אלא לעבוד לדו"ג (כרגע אין ממש רצון).

אני גר בכפר סבא, אבל מדי פעם יש לי צורך לנסוע דרך איזורים ש"תמיד יש שם פקק". למשל מכפר סבא לרופין, למקום כלשהו בתל אביב ימ"ש, או סתם לסידורים בתוך העיר שלא מחייבים בגאז׳, והאוטו יהווה בעיקר מטרד (למקרים כאלה יש לי אופניים רגילים כרגע). בתור אופציה - להגיע לעבודה שהיא בקצה השני של כפר סבא (אבל כרגע מסתדר מספיק טוב עם רכב).

בגלל זה אני צריך משהו עם טווח של לפחות 100 ק"מ, שמסוגל להגיע למהירות של 100 קמ"ש.

אבל לפי מה שהבנתי ממך וממשתתפים אחרים בשירשור - קטנוע חשמלי נראה שהוא עוד לא בשל להחליף קטנוע בנזין. נראה שהם במצב שבו היו מכוניות חשמליות בתקופת פלואנס ZE או ניסן ליף דור 1 - נחמד בתור רכב שני במשפחה, אבל לא בתור רכב עיקרי או יחיד בבית.

לפני 22 שעות, omerkot כתב:

ואחרי כל זה, אם אתה אוהב נהיגה (ונראה שכן כי אתה נמצא פה כל הזמן במשך שנים) אז הייתי ממליץ לך לעשות רשיון A1 (ואפילו על גיר רגיל). זה לא מאוד מסובך, ארוך או יקר, זה יכין אותך מעט יותר טוב לירידה לכביש, הוא יפתח לך המון אופציות הרבה יותר מתאימות ולא פחות חשוב מזה, זה ממש כיף (ואני הוצאתי רשיון רק בגיל

זה כנראה מה שאעשה - כשיתפנה לי קצת זמן, אעשה בירור לגבי רישיון A1, ואחרי זה יכול להיות ששוק הקטנועים החשמליים ישתפר.

לפני 16 שעות, BoazB11 כתב:

אני אומר שאם אתה יכול להסתפק בקורקינט/אופניים חשמליים

אז עדיף מאשר קטנוע חשמלי, מבחינת ההוצאות והבירוקרטיה

פה אתה צודק.

מצד שני קטנוע יהיה הרבה יותר נוח ובטיחותי מקורקינט חשמלי.

אופניים חשמליים אני לא קונה מסיבות אידיאולוגיות (לא רוצה להיות כמוהם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש קטנועים חשמליים רציניים כמו זה למשל BMW CE 04.

42 כ"ס, טווח 130 ק"מ, מהירות 120 קמ"ש. 

יכול להיות שיתחילו לייבא אותם לארץ אבל סביר להניח שיהיה יקר מאוד ולא רלוונטי עבור רבים, אז זה לא כ"כ עוזר. 

IMG_20221009_153245.thumb.jpg.c7c088bc8ca8998509c9b0bbd8e8f82c.jpg

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מצד שני קטנוע יהיה הרבה יותר נוח ובטיחותי מקורקינט חשמלי.

אופניים חשמליים אני לא קונה מסיבות אידיאולוגיות (לא רוצה להיות כמוהם).

צודק לגבי קורקינט vs קטנוע.

לגבי האופניים - אני איתך. אפילו  נמנע מ-וולט בגללם.

אבל יש עוד אופציה - הרים חשמליים.

אלה אופניים גדולים אמיתיים ואיכותיים עם תגבור חשמלי לפידול.

כלומר ידרשו ממך מאמץ מסוים, לא יהיו מהירים כמו החשמליים הפשוטים,

יקרים הרבה יותר - אבל יהיה לך בונוס של כושר...

מצד שני - מה יש לך נגד קטנועי בנזין?

פורסם
לפני 11 דקות, BoazB11 כתב:

יקרים הרבה יותר - אבל יהיה לך בונוס של כושר...

זה כבר באיזור מחיר של קטנוע NIO, מה גם שמעולם לא ראיתי מישהו משתמש באופניים כאלו לתחבורה, רק לרכיבה ספורטיבית. 

פורסם

הכל נכון.

חשמלי לא מרושיין גם גניב בטירוף. חתיכת מטרד...

תכלס -  לטעמי אין פתרון חשמלי ראוי באמת,

לכן שאלתי קודם למה הוא שולל קטנוע בנזין.

פורסם
לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

מצד שני - מה יש לך נגד קטנועי בנזין?

פשוט מרגיש לי מיותר להחזיק אחד כזה בנוסף לרכב.

זה כמו להחזיק עוד רכב.

בשביל בן אדם אחד, שני כלי רכב ממונעים זה יותר מדי.

כאילו פעמיים טסט+טיפול+דלק+ביטוח. ז"א אני מבין שהדלק והטסט יהיו יותר זולים, אבל ביטוח די יבטל את החיסכון.

גם קטנוע חשמלי האמת לא ממש יותר זול, וגם שם יש ביטוח, טסט ובלאי.

טוב, חזרה לשולחן השרטוטים.

התוכנית כרגע היא קודם לפנות זמן ולהוציא רישיון A1, אחר כך לראות מה לעשות עם זה (אם בכלל).

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

אבל יש עוד אופציה - הרים חשמליים.

אלה אופניים גדולים אמיתיים ואיכותיים עם תגבור חשמלי לפידול.

כלומר ידרשו ממך מאמץ מסוים, לא יהיו מהירים כמו החשמליים הפשוטים,

יקרים הרבה יותר - אבל יהיה לך בונוס של כושר

יש לי כבר אופניים רגילים בשביל זה.

מה עשיתי בזה שזה חשמלי?

לפני 3 שעות, Buki כתב:

42 כ"ס, טווח 130 ק"מ, מהירות 120 קמ"ש

ודורש רישיון A.

כי A1 זה עד 33 כ"ס עד כמה שידוע לי.

פורסם
לפני 12 דקות, vadim6385 כתב:

ודורש רישיון A.

כי A1 זה עד 33 כ"ס עד כמה שידוע לי.

לא, מספיק A1. 

ה 33 כ"ס בעדכון תקנות של 2014 הפכו ל 47 כ"ס. 

היום A1 זה עד 47 כ"ס. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

פשוט מרגיש לי מיותר להחזיק אחד כזה בנוסף לרכב.

זה כמו להחזיק עוד רכב.

לא ממש.

אני מחזיק גם רכב (ספארק) וגם קטנוע (125).

ביום יום בעיר נוסע רק עם הקטנוע. החסכון בדלק לעומת האוטו מתקזז עם עלויות הביטוח ועוד משאיר ספייר.

אגרת רישוי שנתית זה איזה 300₪ (אגרה +טסט).

דוחות חנייה- אין. תשלום על חנייה- אין.

בזבוז זמן ואיחורים למקומות- אין.

תחזוקה- מטפל בשניהם בעצמי ובסכ"ה לא יקר בכלל.

ככה, נתון בשלוף, בלי מדידות מדויקות- חוסך לי לפחות שעתיים ביום. וזה לא רק הזמן נטו שנחסך בפקק- אם אני צריך משהו מהקצה השני של העיר אני פשוט נוסע. עם קטנוע 12 דקות ומגיע עד למקום שאני צריך (נגיד בית עסק במרכז העיר), לעומת שעה ברכב + לך חפש חנייה ותבזבז דלק.

סוגי השיקולים שבדר"כ לא קיימים אצל רוכבי דו"ג.

הרכב זה בשביל ימים גשומים במיוחד, נסיעות מחוץ לעיר וכו'.

לסיום החפירה- רכב דו"ג תקין וחוקי זה עניין משנה מציאות למישהו שגר בעיר. זה רק מתחיל בשיקולי עלות, אבל כשנכנסים לזה זה מגיע הרבה יותר רחוק מזה.

ולא, לא חייב לרכב כמו שליח ערס בן 16. אפשר לרכב כמו בנאדם ולשרוד יפה מאוד.

• תוכן חדש...