Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לחוכמת ההמונים בנוגע לרכישת מחשב נייד ללימודים בסכום של עד 2,500 ש''ח.

הפרמטרים החשובים הם אורך חיי סוללה, משקל ומסך איכותי ככל הניתן במסגרת התקציב.

אין בעיה שיגיע ללא מערכת הפעלה.

יכול לרכוש בארץ או לחלופין להזמין מאמאזון.

השימושים יהיו בעיקר דפדפן \ אופיס - בשביל שימושים אחרים יש לי מחשב אחר בבית.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע, אני לא יודע אם אתה סטודנט פעיל או רק מתכוון להתחיל.

אבל מניסיון רב שנים, IPAD עם עט היה לי פתרון הרבה יותר נוח ועדיף ממחשב נייד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

אבל מניסיון רב שנים, IPAD עם עט היה לי פתרון הרבה יותר נוח ועדיף ממחשב נייד

אין אופיס מלא.

לא יודע מה פות"ש הולך ללמוד ועד כמה זה קריטי, אבל זה חסרון של אייפד/גלקסי טאב/כרומבוק.

בשביל כתיבה - כן, טאבלט עם עט יותר נוח מדפים. אבל בשביל עבודות שדורשות הקלדה, הכנת מצגות או תכנות, חייב מחשב PC/מאק.

ואם זה הנדסת חשמל/תוכנה/מחשבים, אז ייתכן שיהיו תוכנות שירוצו רק עם חלונות, כמו quartus/modelsim/PSPICE

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שוב פעם - לא יודע מה פות"ש לומד/הולך ללמוד, אבל בשביל משימות שכוללות תכנות, רצוי שיהיה מחשב פרופר.

אייפד/גלקסי טאב עם עט זה דבר מעולה ושיפור מטורף באיכות חיים, אבל לא בתור תחליף למחשב.

• רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה לכולם על התגובות. 

הייתי צריך לציין - הולך ללמוד תואר ראשון בחינוך גופני והוראה. 

בעיקר אופיס. 

לגבי טאבלט - לי אישית יש בעיות כתיבה - קשה לי לעמוד בקצב והכתב שלי לא ברור כל כך ויש לי הקלות בנושא. 

מניסיון - מקלדת הכי נוחה לי. 

פורסם

לא רואה צורך בטאבלט אם לא לומדים הרבה מתמטיקה ופיזיקה. הוא תחליף למחברת ותו לא. (ועושה את זה מעולה, לי זה מאד נוח)

נשמע לי שאתה צריך סה"כ מחשב פשוט, כל מקבוק עם M1 יהיה מעולה אבל כנראה קצת יקר.

אני עם Zenbook 14 החדש של השנה והוא אחלה, מידי פעם המחיר שלו בבסט ביי יורד ל500-550$ שבעיניי זה דיל מצוין. לא יודע לגבי אפשרויות משלוח מבסט ביי לארץ..

פורסם
לפני 7 דקות, DubelBoom כתב:

לא רואה צורך בטאבלט אם לא לומדים הרבה מתמטיקה ופיזיקה. הוא תחליף למחברת ותו לא. (ועושה את זה מעולה, לי זה מאד נוח)

נשמע לי שאתה צריך סה"כ מחשב פשוט, כל מקבוק עם M1 יהיה מעולה אבל כנראה קצת יקר.

אני עם Zenbook 14 החדש של השנה והוא אחלה, מידי פעם המחיר שלו בבסט ביי יורד ל500-550$ שבעיניי זה דיל מצוין. לא יודע לגבי אפשרויות משלוח מבסט ביי לארץ..

יכול בבקשה לרשום זמן סוללה בשימוש עבודה של האסוס?

פורסם

האמת שאני לא ממש יודע. הגבלתי את הטעינה ל60%, ואני לא משתמש בו מחוץ לבית כרגע. מההרגשה שלי חיי הסוללה סה"כ סבירים, אבל שוב לא ממש מדדתי.

באופן כללי הייתי ממליץ ללכת על לפטופ עם מעבד AMD, הם יותר חסכוניים בסוללה.

פורסם
לפני 13 שעות, CartMan2oo5 כתב:

https://ksp.co.il/web/item/196416

לשימושים שציינת זה יהיה מעל ומעבר.. לדעתי המחשב הזה תומך בשדרוג RAM כך שבעתיד תוכל להוסיף עוד שמיניה במידה ותחליט

לא קטן ולא קל

אני מחזק את ההמלצה על המק. הוא קל, הוא עמיד, המקלדת טובה, חיי הסוללה מעולים, המסך מצויין ומריץ אופיס בלי בעיה (למרות שאני ממליץ בכל לשון של המלצה, לעבוד עם Google Docs או גירסת האונליין של אופיס).

קשה למצוא מסך טוב בתקציב של 2500. צריך עוד איזה אלפייה. אז יש אופציות טובות מאוד, כמו זה:

https://ksp.co.il/web/item/192361

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החיי סוללה במק אגב בכיף מעל 12 שעות אמיתיות. בלי לחסוך בכלום. (לא יצא לי להשתמש ל15 שעות המדווחות - אבל כמה מבחנים הגיע לזה)

That said זה ללא ספק overkill וצריך לקחת החשבון שאם תזמין מחול - המקלדת לא בעברית (לחלק מפריע לחלק לא)

בשביל לימודים וכו אם לא מוצא מק - הייתי אפילו מסתכל יותר למטה ושוקל האם כרומבוק יעשה את העבודה.

אופיס אונליין או גוגל דוקס בימינו עושים המון. זה זול , קל וחיי סוללה סבירים ביותר.

(רוב הכתיבה בעבודה שלי שהיא לא קוד נעשית בגוגל דוקס. עובד מדהים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, sagibd95 כתב:

תודה לכולם על התגובות. 

הייתי צריך לציין - הולך ללמוד תואר ראשון בחינוך גופני והוראה. 

בעיקר אופיס. 

לגבי טאבלט - לי אישית יש בעיות כתיבה - קשה לי לעמוד בקצב והכתב שלי לא ברור כל כך ויש לי הקלות בנושא. 

מניסיון - מקלדת הכי נוחה לי. 

מבחינת חומרה, כל מחשב שמיוצר היום יעמוד בדרישות שלך. לדעתי יש תפוחי אדמה שאם תחבר למסך יעמדו בדרישה. לכן, לדעתי כדאי שתתמקד פחות בראם או מעבד, אלא בדברים מהותיים כמו גודל מסך, משקל, אחריות וזמן סוללה. 

אני אישית לא סובל אפל, אבל אני יכול לומר לך שהמון אנשים שאני מכיר מאוד אוהבים חהמחשהים שלהן יודעים לתת תמורה מצוינת למחיר. מצד שני, אם המחשב האחר שלך הוא לא מאק, זה מבאס ולא הייתי ממליץ. 

הייתי מציץ בניו אגג פעמים יש להם דילים מעולים. 

סתם בשלוף 

https://www.newegg.com/acer-swift-3-sf313-53-56uu-home-personal/p/1TS-000X-03CZ4

https://www.newegg.com/carbon-gray-msi-prestige-14evo-a12m-081-work-business/p/N82E16834156235

יש גם דל מתקפל

https://www.newegg.com/silver-dell-inspiron-5406-creating-designing/p/1TS-000A-0D1S6

בקיצור צריך לחפש בעיון,לדעתי לא חסר עסקאות שוות מחול. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...