Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי עוד ThinkPad כזה, אבל i5 ו-RAM משודרג ל-16, שהבת שלי עוד משתמשת בו, אבל, הוא לא קל והמסך הוא פ׳סדר ולא שמיש בחוץ. יש לי גם דל בן 10 שמחובר לטלוויזיה ועוד עובד סבבה.

אבל ניקו, הוא לא רוצה משהו שעובד, הוא רוצה מחשב עם מסך טוב, קל וסוללה שמחזיקה הרבה זמן, ובתקציב נמוך לדרישות.

אם כל מה שהיה רוצה זה משהו שעובד, לא היתה בעיה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמלק, 

למה לא בעצם אייפד עם כיסוי מקלדת? 1800 שקל ומעיף מבחינת מהירות, סוללה, משקל , איכות מסך כול דבר שעולה גם כפול ממנו , או שדברים השתנו בזמן הזה? 

לי יש קומבו כזה עם האייפד הקודם (2020) ואני מאוד מרוצה. 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, falou כתב:

יש לי עוד ThinkPad כזה, אבל i5 ו-RAM משודרג ל-16, שהבת שלי עוד משתמשת בו, אבל, הוא לא קל והמסך הוא פ׳סדר ולא שמיש בחוץ. יש לי גם דל בן 10 שמחובר לטלוויזיה ועוד עובד סבבה.

אבל ניקו, הוא לא רוצה משהו שעובד, הוא רוצה מחשב עם מסך טוב, קל וסוללה שמחזיקה הרבה זמן, ובתקציב נמוך לדרישות.

אם כל מה שהיה רוצה זה משהו שעובד, לא היתה בעיה.

אה ברור. שלי במקרה 15, אבל גם 14 באותה צורה יספיק לו. מה שניסיתי לומר זה שהרבה פעמים דגמי כניסה או בסיס, נותנים עבודה כמו שצריך ומחשב נייד טוב ומוצלח שמאים לצרכים לא צריך לעלות 4500 ש"ח. התגובה שלי הייתה בהמשך ישיר ללנובו שצירפת לו ב-2700 ש"ח שלדעתי יענה על כל צרכיו. 

עוד יתרון למסכים חדשים, שלי הוא מט וזה עדיין לא עובד טוב כמו מסכי anti glare. לא יודע למה והאם זה שונה אבל זה פחות עדיף.

בקיצור הייתי קונה את מה שצירפת לו אם חייב מהארץ. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לקרוא סיכומים, לייצר סיכומים (אופיס), תוכנות שונות (נגיד אנטומיה בתלת מימד למי שלומד חינוך גופני), לעבוד בהרצאות משעממות, שיהיה נוח בזום כשהוא לא בבית. 

בכללי לדעתי פשוט זה כי להיסחב עם מחשב נייח זה קצת כבד ולא פרקטי :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לא עדיף להגיע להרצאות ולהיתרכז בהרצאות במקום לתרגם הקלדה? כל שאר השימושים שהזכרת אפשר לעשות בבית במחשב נייח.

פורסם

אמנם עשיתי תואר במדעי מחשב (וחצי בהנדסה) - א ב ל - בשבילי (ואני מתייחס לרגע דווקא לקורסים הלא הנדסיים, בהנדסיים - אם זה לא פיתוח ישירות - עדיף דף ועט למתמטיקה וכו) - להקליד זו הדרך היחידה להפיק חומר יעיל שאני יכול לעבור עליו שוב בבית + הדרך היחידה שאני נשאר עירני.

שילוב של כתב יד מזעזע והרגלי כיתה נוראיים (שאני סוחב עוד מהחטיבה - תמיד הייתי אשכרה נרדם בשיעור. לרמה שהמורים הרשו לי לקרא ספר / התעלמו מזה ששיחקתי בגיימבוי מתחת לשולחן)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, Boltik כתב:

לא עדיף להגיע להרצאות ולהיתרכז בהרצאות במקום לתרגם הקלדה? כל שאר השימושים שהזכרת אפשר לעשות בבית במחשב נייח.

יש בזה משהו. הקלדה וכתיבה אינן אותן פעולות והן משפיעות על האופן בו הידע נקלט במוח. עדיין, בתור מי שהיה לו טופלופ עוד בשנות ה-90' ללימודים, זה מאוד נוח שאתה יכול לעבוד בכל מקום. כמו Liviur, גם לי הארגון של החומר במעבד תמלילים ושאר אפליקציות, עוזר מאוד לסדר.

פורסם

כנראה זה רק אני. עשיתי תואר אחד בלי לפטופ ותואר אחר עם לפטופ. השימוש היחיד שמצאתי ללפטופ בהרצאות זה להעביר את הזמן באינטרנט. 

פורסם

אני בהרצאות לא הייתי מקליד, כי אני אוהב להקשיב ולשרבט משפטי מפתח + ציורים. אח״כ הייתי יושב בבית ומתמצת את מה שחשוב. אבל לפטופ זה לא רק להרצאות, אפילו לא בעיקר. זה כדי לשבת בספריה ולהקליד/לקרוא או בבית הקפה או במיטה או על הכורסא בסלון או כשנפגשים ללמוד אצל חבר.

פורסם (נערך)

אני לא עובד עם לפטופ כלפטופ בבית קודם כל כי אני שומר על הבריאות שלי. הלפטופ שיש לי מהעבודה מחובר למסך 27 + מקלדת ועכבר רגילים ומשמש כמחשב נייד רק בישיבות,שגם אז המסך מוקרן לטלויזיה גדולה, לא לצורך עבודה רציפה.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Boltik כתב:

לא בהכרח, לא. "עדיף" במקרה של צורת למידה זה אינדיבידואלי כמו שאתה בוודאי יודע.

בנוסף, יש כאלו שלא מסכמים, אבל אוהבים "ללוות" את המרצה עם המצגת במקביל פתוחה אצלהם, בין אם כי צריך לחזור רגע שקופית שתיים אחורה לראות משהו ובין אם כי רואים יותר טוב.

לי כשהיו הרצאות עם נוכחות חובה, היה הרבה יותר נוח לראות סדרות במחשב הנייד מאשר בטלפון, או לחלופין לשבת על ספסל מחוץ לאולם ההרצאות וללמוד את החומר מסיכום מאשר להקשיב למרצים. ברגע שהיו מעבירים רשימת נוכחות, נכנס, חותם וממשיך הלאה. 

בקיצור, לשאלתך המקורית, כמו שאתה קורא לא חסרות סיבות להגיע עם מחשב נייד גם למי שלא לומד תואר בהנדסה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

פורסם
בתאריך 15.9.2022 בשעה 11:20, Boltik כתב:

אני לא עובד עם לפטופ כלפטופ בבית קודם כל כי אני שומר על הבריאות שלי

אז זה לא קשור אם יש בזה תועלת או לא.

בתאריך 15.9.2022 בשעה 09:21, Boltik כתב:

כנראה זה רק אני.

לא, יש הרבה שנכנסים לדיון כדי להסביר מה הם עושים בחיים ולמה, בלי שזה ממש קשור לדיון ולא ממש ברור מה הם רוצים...

דבר ברור, תגיד שלדעתך לפטופ לא בריא לשימוש ואתה ממליץ להמנע.

פורסם (נערך)

@falou
בדקתי שוב. האשכול נקרא "התייעצות בנוגע לרכישת מחשב נייד ללימודים".
מהנסיון שלי בלימודים גם עם לפטופ וגם בלי לפטופ - לפטופ די מיותר אם יש לך מחשב נייח בבית (ולפות''ש יש אחד). כאשר אני כותב מה דעתי, אני גם משתדל לנמק ולהסביר למה.
זה שדעה שלי וניסיון שלי לא תואמים לשלך לא הופך את דבריי ללא קשורים לדיון.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם (נערך)

כמה הערות:

1. אין תחליף לנייר ועפרון. הן מבחינת קצב הכתיבה והן מבחינת מנגנון הלימוד, הקליטה בסיכום בכתיבה עדיפה על זו שבהקלדה.

2. מחשב נייד שימושי ללימודים ולכתיבת עבודות בהפסקות ובעבודה קבוצתית. אבל יתכן שאלה ידרשו רק בסמסטר שני או שלישי, ואז יהיה אפשר לדחות את הרכישה.

3. הוזכרו הרבה תכונות נדרשות, אני אוסיף עוד אחת, שחשובה מאוד, מתוך ניסיון משפחתי: מארז חזק. מחשב הבנוי על שלדה שבירה או הנתונה לעיוותים לא יחזיק מעמד כאשר הוא נישא הרבה שעות על הגב.

4. תביא בחשבון עלויות נלוות, קודם כל תיק נשיאה ממוגן, אטום לגשם וממטרות, ונוח לנשיאה. עניין של כמה מאות ש"ח. כמוכן, לפי שיקול הקונה - עכברון, מטען נייד קומפקטי (רלוונטי בעיקר למחשבים נטעניUSB-C) ואולי עוד.

5. הגודל האופטימלי של מחשב המיועד לניוד רב הוא "13.3-14. פחות מזה יהיה יקר וצפוף, יותר מזה מסורבל וכבד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...