Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה אני קונה את השמן ואת החלקים לבד לפני כל טיפול והמוסכניק אצלי מטפל ככה אני יודע איזה חלקים ואיזה שמו שמתי 

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 12.9.2022 בשעה 11:29, ירחמיאל כתב:

אני מעולם לא שמעתי על רכב שהגיע למיליון תוך הזנחה קשה או החלפת שמן פעם ב...

לגבי אלה שהגיעו לשם מבלי להחליף שמן כל יומיים: בפס ייצור המנוע, הצילינדרים (או שרוולים בד"כ) נחרטים במפעל לפי תקן מסוים המאפשר עפיצות מסויימת, מן הסתם.
אחת ל... או פעם ב.., מורכב מנוע כזה כאשר במיקרה הבוכנות וטבעותיהן מתאימות בול לחריטה שכאמור מאפשרת טולרנס לפה או לשם, והרי לנו מנוע ש"כאילו" הותאמו בו במעבדה (או בהתאמה אישית ידנית, אם תרצו) הרינגים אל הצילינדרים...
נוסיף לזה ביצוע הרצת מנוע טובה והרי לכם רכב שללא החלפת שמנים ייחודית עושה מיליון.

אפיצות עם אל"ף, בהקשר לטולרנס בלעז. עם עי"ן זו תחושת יובש (בהקשר ליין למשל).

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מנסיון אישי, לאחר שבשני מוסכים מורשים של היבואן ביצעתי טיפול לפי הספר ובבקרים הייתי שומע תקתוקים מהמנוע עד שהיה מגיע לטמפ' עבודה (בשני המקרים, מנועים חדשים עם פחות מ 15K על השעון), הגעתי למסקנה שאני זה שצריך להגיע למוסך עם השמן לאחר שעשיתי בדק בית. כל השמנים הגנריים האלה שמוסכים עושים בהם שימוש לא מספקים מענה ראוי ככל הנראה, גם אם על הנייר הם עומדים בתקן.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 16.9.2022 בשעה 11:37, שביט כתב:

רוב המוסכים רוצים לעשות כמה שיותר עבודה בכמה שפחות זמן (או אפילו כמה שפחות בכמה שפחות), וששולי הרווח יהיו מקסימליים.

זה מאפיין כמעט את כול בעלי המקצוע העצמאיים כולל רופאים.

איזה כייף לי :)

פורסם

הכל טוב ויפה אבל רוב המוסכים שאמרתי להם שאני מביא את השמן אמרו שזה לא ישנה את מחיר הטיפול, ויש כאלו שהורידו כ-50₪..

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 22:18, Nakamichi כתב:

וברצינות

לא הבנתי מה היה לא רציני במה שכתבת, אמת לאמיתה.

כפי שכתבו בתגובות קודמות, רוב האנשים לא יודעים בכלל מה עושים להם בטיפול במוסך. ראיה לכך הם כל המוכרים למיניהם שאומרים 'הרכב מטופל כמו שעון, בלה בלה בלה' וכשאתה שואל אותו הוא עונה 'החליפו לפני חודש כל מה שצריך, כל הגומיות, כל הנוזלים שמנים פילטרים הכל הוחלף' אבל אתה רואה מי ברז ורצועת אביזרים מתפוררת.

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 14:39, קורן בן אשר כתב:

שים לב שתקני API הם תואמים לאחור, כלומר תקן SN או SP זה גם בסדר.

מעניין אותי מאוד נושא התקנים של השמן.

איפה ניתן לראות את המידע הזה?

פורסם
בתאריך 17.9.2022 בשעה 14:00, מרק10 כתב:

זה מאפיין כמעט את כול בעלי המקצוע העצמאיים כולל רופאים.

זה בסדר, אני כותב את התגובה הזאת גם כשמחפשים חשמלאי, שרברב, שיפוצניק או נגר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...