Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

תושב חוזר עם רשיון נהיגה זר מ2006 שהמיר את רשיונו לישראלי לאחרונה, חברת הביטוח טוענת שהביטוח יקר כי הוא נחשב "נהג חדש", לפחות בעינם.

האם ניתן לעשות משהו? הטענה נשמעת לי לא הגיונית אבל אם זה רק נתון לשיקול דעתם..? 

תודה מראש

פורסם

מאחר ואין לו עבר ביטוחי בארץ, אז להבנתי חברת הביטוח צודקת.

מעבר לכך - ההחלטה לגבי עלות ביטוח צד ג'/ מקיף נתונה בלעדית בידי חברת הביטוח לפי שיקולים אקטואריים.

לגבי מחיר של ביטוח חובה - יש מחיר מקסימלי שמותר לחברת הביטוח לגבות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

מאחר ואין לו עבר ביטוחי בארץ, אז להבנתי חברת הביטוח צודקת.

יש פה 2 נקודות

אתה מקבל "הנחה" על עבר ביטוחי נקי עד 3 שנים, מן הסתם שאין לבחור

אתה מקבל גם "הנחה" על זה שאתה לא נהג חדש (או בעצם "קנס" על זה שאתה כן)

נהג חדש או לא משרד הרישוי קובע, לא חברות הביטוח

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Sparrow420 כתב:

נהג חדש או לא משרד הרישוי קובע, לא חברות הביטוח

נכון חלקית.

ההגדרה החוקית לגבי נהג חדש - נקבעה בחוק (סעיף 12א בפקודת התעבורה).

האדם אליו מתייחס השרשור הנוכחי - אינו עומד בהגדרה החוקית של נהג חדש, כך שרשמית אינו נהג חדש.

אבל, וזה אבל משמעותי -> מאחר וכאן מדובר בביטוח רכוש (ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף), חברת הביטוח יכולה להחליט מה שהיא רוצה.

היא יכולה/ רשאית להגדיר נהג חדש כמישהו שקיבל רישיון נהיגה ישראלי בשנתיים האחרונות. וזה לא מהווה בעייה משפטית.

זאת הגדרה של חברת הביטוח שלא חייבת להיות לה תוקף בחוק (זה רק לצורך הגדרת מונח בחוזה מול המבוטח).

אם ההגדרה "נהג חדש" מפריעה לך, אז תקרא לזה "נהג שיש לו רישיון נהיגה ישראלי תקף פחות משנתיים".

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

נהג חדש, מבחינת משרד הרישוי, הוא מונח מוגדר היטב, שנתיים מקבלת הרשיון. אם הוא אינו מופיע ברשיון אינך נהג חדש. עם זאת חברת הביטוח יכולה להציב דרישות משלה, בפוליסות שאני מכיר ההנחה ניתנת לאחר ותק רשיון של שנה אחת.

לגבי ותק בנהיגה, צריך לבדוק את שנת הוצאת הרשיון המצויינת בצידו האחורי של הכרטיס, ואם אינך מקבל שם את מלוא הוותק נסה להציג לביטוח תיעוד של שנת הוצאת הרשיון, בדרגה הרלוונטית, בחו"ל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נסה אצל סוכנים פרטיים. צרף מסמך הסטוריה ביטוחית מחו”ל. תתפלא, יש חברות שיתייחסו לזה.

אני רכשתי לא מזמן ביטוח מקיף לאחר שנהגתי מס’ שנים עם חובה בלבד. מ אתי סוכן שהצליח להוזיל לי משמעותית תמורת הצהרה כתובה כי נהגתי בשלוש השנים האחרונות באורח קבע וכי לא היו לי תאונות כלל.

אמנם ההנחה לא היתה של היעדר תביעות אבל משהו באמצע.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

צריך להפריד בין שלושה דברים:
1) ״נהג חדש״, שזה סטטוס מוגדר של משרד התחבורה כפי שהעיר Sperial;
לבין
2) ותק כללי של רשיון נהיגה בדרגה הרלוונטית;
לבין
3) תקופה של היעדר תביעות שניתן על סמכה לקבל הנחה בפרמיה.

עשיתי בזמנו בירור בנושא עבור חברים שעלו מחו״ל, אבל אני מניח שהכל תקף גם עבור תושב חוזר.
ראה כאן:
https://carsforum.co.il/topic/710554-האם-עולה-חדש-שהמיר-רישיון-נהיגה-נחשב-לנהג-חדש-מבחינת-הביטוח/#comment-6414150

לפנות דרך סוכן מקצועי, לברר איתו מה חברת הביטוח שהוא מייצג דורשת כדי לתעד את ההיסטוריה בחו״ל, ולא לחברות הביטוח הישיר שלא ערוכות לטפל במקרים מיוחדים ולמוכרן שתדבר איתו לא יהיה מושג. למשל, די בוודאות לא מדובר בביטוח ל-״נהג חדש״, אם זה לא מופיע ברשיון הנהיגה (אם זה כן, צריך לפני כל דבר אחר לטפל בזה, מול משרד התחבורה. ממה שראיתי שלי, תהליך ההמרה המקוצר מבוצע ברשלנות ע״י משרד התחבורה).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...